BB Trader Daily 6 september

  • PIMCO - 14% borta på 4 månader och fonden är ner 4% i år. Även om börsen är väldigt olatil över tid så måste det ju ändå risk/reward för aktier vara så mkt högre än att ditt öde ska ligga helt i händerna på centralbankernas experimenterande. El Erian syns allt mindre i media...

   http://mobile.bloomberg.com/news/2013-09-04/pimco-total-return-fund-lost-14-of-assets-in-four-months.html

  • Nokia -  Hade faktiskt turen att ligga lång en hel i denna aktie när budet kom då jag ahde tagit en position i tron om att 1) mobilsidan hade vänt och marknadsandelen verkade på gång uppåt, 2) efter det mycket förmånliga priset på NSN så såg värderingen attraktiv ut, 3) en stor mängd blankade aktier.

   Sålde ut allt första dagen och uppsidan på kort sikt är begränsad kring den här nivån tycker jag. Lite synd är att man inte fick möjligheten att vara med på en eventuell comeback på mobilsidan. 

  • Micro Systemation - Tvisten med Cellebrite upp i domstol och MSAB gick igår ut med att de ska presentera motkrav mot Cellebrite. 18 september kl 17 svensk tid möts bolagen i rätten i USA. 
   UBS har verkligen legat på köpknappen efter dispyten offentliggjordes. Frågan är om någon är väldigt säker på att utgången blir fördelaktig för MSAB eller om det ligger en väldigt stor order och lurar i vassen? Ett bud på hela bolaget känns väl inte sannolikt....eller?

  • Cefour - Har inte satt mig in i detta men vet att grabbarna i Börspodden nedan har kollat en del på det. Känns enormt skumt alltihop.

  • Finnveden Bulten - Efter Micro Systemation och Nokia min tredje bästa aktie i år. Kom in i den mycket bra kring 28-30 kronor och fick utdelning plus denna uppgången. Stockpicker tog in den i sin referensportfölj kring 36 med target på 43. Nu har de höjt till 47. jag har tagit ut häflten av mitt innehav.

  • Saab - Lättnad efter beskedet från Schweiz men aktien är ändå bra mkt ner sedan rapporten för andra kvartalet. Ser ut som att bolaget kan ha några svagare kvartal framför sig men jag behåller mina. Tycker Saab är ett spännande bolag. 

  • Börspodden - Begreppet "Wall Street 2.0" anammas av herrarna John Skogman och Johan Isaksson som lanserar sin börspodd. Jag har provlyssnat på första avsnittet och tycker att idén är bra. Lyssna in dom nedan:
 

RSS 2.0