27 juli 2013

  • Kortsiktig topp? Att tro man kan tima toppar och dalar är ju som att tro man ska vinna 100 papp i månaden på triss utan att ens köpa en lott men det går ju att i alla fall positionera sig långsamt mot att det ena eller andra ska ske. Jag har långsamt dragit ner på exponeringen mot verkstad och igår gick jag faktiskt så långt att jag kortade SKF inför öppningen på måndag. Finns ju egentligen inget som tyder på att den inte skulle kunna fortsätta upp men den visar nästan överdriven styrka för tillfället vilket tyder på lite shortsqueeze tycker jag. 

    Från det att krisen i Grekland startade fram tills nu har det varit en tröstlös kamp för alla baissare där ute som gått korta diverse produkter och pappet. Det är först de senaste månaderna som vi faktiskt inte ser begrepp som GREXIT och FISCAL CLIFF i nyhetsflödena längre. Och det oroar mig. Det finns för få som oroar sig helt enkelt vilket gör att jag tror bränslet (att folk säljer) för fortsatta uppgångar håller på att ta slut. 

    Det är ändå rätt otroligt att vi med över 9% arbetslöshet i Sverige har den tillväxten vi har. Bara vi inte har det på grund av alltför lätta pengar i form av låga räntor utan att det är "riktig" tillväxt. 

  • Ny VD för Catella - Borde presenteras här i slutet på sommaren och antagligen är väl rekryteringen inne i sitt slutskede. En drömkandidat för många vore ju Nicklas Storåkers men han är väl tyvärr upptagen i massa andra projekt. Skulle ju definitivt vara ett utmanande och häftigt jobb med möjligheten att skapa något stort igen för Nicklas dock. Tyvärr finns ju risken för att det blir någon trött man i övre medelåldern som definitivt inte kommer göra någon skillnad. 

    Varför inte satsa på en kille som är up and coming med hårda nypor. Peter Wiklöf VD för Ålandsbanken. En riktig finne. Han kan nog röra om i grytan och få fart på lönsamheten.

Kommentarer
Postat av: William

Hej ! Var på Västkusten befinner du dig?
Kommer du publicera dina dagliga trades framöver som du gjode förr ?

/ William Uddevalla

2013-07-27 @ 14:12:46
Postat av: BB Trader

I GBG. Kanske kan göra det. Får se

2013-07-27 @ 15:55:30
Postat av: William

Vore toppen :)

Haft en break från tradingen ?

2013-07-27 @ 16:00:58
Postat av: Jakob

Såg på din twitter att du läser Stockpickers News letter, vad tycker du om dessa utskick, är de värda pengarna?

2013-08-12 @ 17:22:27
Postat av: BB Trader

Ja du tjänar igen det

2013-08-12 @ 17:23:52
Postat av: Jakob

Tack för infon.

Ps. Börja blogga igen, Redeyes morgon-update är medioker jämfört med din. Ds

2013-08-12 @ 22:51:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0