26 juli 2013

  • Skadeståndet fastställs av tingsrätten - Bringwell fick igår en tingsrättsdom emot sig angående skadeståndet till Cederroth. Det hela är en rätt märklig historia där Cederroth får ersättning från Bringwell för utebliven försäljning, för den period som Cederroth inte kunnat sälja sin produkt, Multitotal. Det borde vara omöjligt att uppskatta intäktsbortfallet såklart. Skadeståndet uppgår till 20 miljoner plus rättegångskostnader på 1,5 miljon. En jobbig summa för Bringwell att betala. Jag väljer att avvakta med Bringwell under en tid och ser om aktien kan bli billigare. 

  • Nokia - Varit halvsvag några dagar men under eftermiddagen igår tickade den på bra uppåt. Skulle det kunna ligga en uppgång mot i första hand 30 nära till hands?

  • SKF och Timken - SKF har gått starkt efter sin rapport för Q2 och aktien nosade på 180 tidigt under gårdagen. Strax före 14 kom dock Timken ut och sa att man sänker helårsprognosen med nära 10% för VPA. SKF verkade till en början oberörd men efter ett tag sänktes aktien ner till 177,5 som lägst. Ibland reagerar aktien på peers förändrade guidningar, ibland inte. Svårt att veta som trader men aktien kom i alla fall tillbaka och stängde på dagshögsta 181,1...

  • Bilia - Bra rapport och aktien kommit ner en bit. Fanns en del att köpa tidigt igår morse och kanske skulle man hållt ett par dagar?

  • ABB - Omsättning och resultat något svagare än väntat medan orderingången var en hel del svagare än väntat. Trots att bolaget själva såg nedgången som temporär och att den långsiktiga ordertrenden nu vänt upp så straffades aktien en hel del till en början. Därefter bottnade den ur på 142 och fick en fin rekyl tillbaka. 

  • Säljcaset #1 - Blev en bra köpsignal i Scania istället. Sedan UBS säljcall på Scania häromdagen är aktien upp 5 kronor. 

  • Säljcaset #2 - Idag gör UBS ett nytt försök då man lägger till Elekta på en lista med säljcase. Good luck säger jag. 

  • Facebook - Upp 30% igår på en starkare rapport än väntat. Reklamsidan har fått lite traction vilket sätter avtryck i intjäningen. Zuckerburg blev på kuppen 3,8 miljarder dollar rikare på en dag. Aktien hara bara 13% upp till IPO priset, ett pris som alla sa var så fruktansvärt dyrt. Aktien har ju gått rktigt svagt efter IPOn dock men nu kanske saker och ting förändras?

  • Net Ent - Inleder samarbete med Ladbrokes. Ångrar verkligen att jag sålde den aktien.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0