BB Trader Daily 6 februari

 • Northland - Nyemissionen ställs in och andra alternativ övervägs. Jag tog ut min lilla post direkt i öppningscallen idag och fick 78 norska ören för aktierna. Jag köpte in dom för 82 ören häromdagen så ingen skada skedd. Vad är då alternativen? LKAB? PEAB? STATEN? Okända konsortium ger jag inte mycket för. Det dyker alltid upp mer eller mindre seriösa intressenter vid sådana här tillfällen. Däremot finns det ju såklart något värde i verksamheten men det är långt ifrån säkert att det räcker till att motsvara ens dagens aktiekurs efter att alla skulder är betalda.

 • Bilia - Handelsbanken har ändå lyckats rätt bra med riktkurserna och rekommendationerna i den aktien. Först rekade man 135 kronor i april och aktien stendog. Sen har man legat kvar med riktkurs kring 100 när aktien stigit.  • Dell - Största utköpet från börsen sedan finanskrisen. Vet inte om jag ska tolka det som en toppsignal eller fortsatt hausse...

 • Telekombolagen - KPN gör nyemme och rasar 20%. Tele2 tappar fokus i Ryssland och tappar 10%. Telia Sonera tappar som vanligt 1%.... Telekom inte så hett just nu men jag kan lova er att när stormen kommer så vill du hålla dig i en telestolpe trots allt. Jag långar både TLSN och TELE2 här (43 och 103).

 • Arcam - Ok, 3D printing är hett, men jag tror inte det är så hett att Arcam kommer förändra världen från sitt kontot nere vid Krokslätts fabriker. Jag hade sålt för 100 kronor sedan.

 • Tredje dagen upp för MSAB - En dålig rapport brukar man säga att man ska köpa på tredje dagen (botten). Gäller samma sak för bra rapporter så ska MSAB stänga ner imorgon....

  Många som vill in i aktien och det är billigt. Ca P/E 10 på årets vinst och ca 7-8 på 2014. Dessutom världsledande, uppköpskandidat och skalbar mjukvaurbolagsaffärsmodell. Du skojar inte bort det här bolaget hur som helst. 

 • Standup på Ruby - Varit på standup med Henrik Schyffert och Björn Gustavsson ikväll. Lång Henrik. Kort Björn. 

 • Stora Enso - Förstår inte varför aktien handlas vid den här nivån faktiskt. Bra kassaflöde, bra utdelning och lågt P/E. OK, att pappersindustriin suger men ändå. Det är ett etablerat bolag. De agerar. De lägger ner olönsamma delar. De har fattat. Jag är köpare här. 

 • ÅF - Grymt bolag. Bra varumärke. Duktig ledning och stabil affärsmodell. Dyrt men bra. Köper dock inte.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kan du inte fylla ut ditt argument om varför man bör gå in i telecombolag? Jag har själv en post i Tele2, lyckades inte komma ur den igår i öppningscallen och är lite osäker på om jag ska sälja eller fylla på.


Tack för en grym blogg!

2013-02-06 @ 08:42:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0