BB Trader Daily 13 februari

 • PartnerTech - Nånting lurar i vassen - Mycket av rapporten var ju känt sedan tidigare men det som överraskade mig var det fina kassaflödet i Q4. Ingen annan verkade ta riktig notis om det men att nettoskulden nu är nere på 214 MSEK (från att ha varit uppe mot 370 MSEK under 2011). 



  Varför stiger då inte aktien med 10-15% idag (som jag faktiskt trodde den skulle göra när jag läste rapporten imorse)?

  Jo jag tror definitivt det har att göra med att bolaget trots den låga nettoskulden inte delar ut ett enda öre. Att inte styrelsen föreslår någon utdelning andas motsvarighetern till framtidstro för aktieägarna och ingjuter inte mod i investerarna. 

  För det är väl inte så att man planerar något förvärv igen? Det har ju alldeles nyligen varit bud på NOTE och vid rätt prislapp fanns det fler som hade velat sälja. Just nu är bolagens börsvärden lika stora och det skulle vara NOTEs aktieägare framförallt som skulle vinna på en sammanslagning. 

  Vad har BURE för tankar med PartnerTech? Ser de en sammanslagning som en enkel väg ut på sikt?

  Som sagt, vad är det som gör att PartnerTech inte stiger efter dagens rapport? Kanske bottnar det just i förtroendet för styrelsen som, trots att de sett problemen under en mycket lång tid, först nu genomför de sista åtgärderna för enheten i Moss. Om jag ska vara ärlig så är PartnerTech en mycket skicklig Kapten (läs VD)  som tyvärr har alldeles för dåliga instruktioner om vart han ska föra sitt skepp. 

 • Africa Oil i topp på på TSX50 Venture - Vet inte om det är en signal om att toppen är nådd eller inte men jag gjorde i alla fall lite research och det bolag som vann Oil&Gas kategorin 2012 är ner 12,5% på ett år och det bolag som vann samma kategori 2011 är ner 70% sedan dess...

 • Dollar och Pund - Dollarn faller ytterligare och även pundet har ju fullständigt havererat mot svenska kronan på sistone. Det slår hårt mot exporterande bolag i Sverige och det slår även hårt mot aktieägare i EnQuest. Trots att aktien stängde på 26 (!) månader i London idag så är aktien en bra bit från all time high här i Sverige. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0