BB Trader Daily 26 april

 • Betsson sämre än väntat - Sämre omsättning, resultat och lägre antal aktiva kunder. Aktien fallit något sedan toppen men står ändå högt. Blir intressant att följa denna idag. 

 • BE Group övertygar inte - Sämre på i stort sett alla punkter jämfört med SME och utsikterna också tveksamma. Aktien hör nog hemma kring den här nivån tyvärr. 

 • Lindab svagre än väntat - Omsättningen svagare än väntat men vintervädret har varit hämmande såklart. Resultatet boostat av mindre engångskostnader än vad SME räknatmed. 

Jag tänker flina ikapp med Joel i år. Tror på ett riktigt bra år för Micro Systemation.


BB Trader Daily 25 april

 • Volvo - Omsättning och resultat för Q1 under förväntan men orderingången och utsikterna framåt känns mer lovande ändå. Orderingången för anläggningsmaskiner var riktigt svag i Q1 dock. Svårt att sia om rapportreaktionen men så värst mycket ner vet jag inte om den ska.

 • Eniro - Bättre än väntat. Den här ska nog upp en bit idag. 

 • Astra - Har gått alldeles för bra på sistone för att kunna hålla på den här rapporten. Borde gå ner tycker jag.

 • Stark rapport från SAAB - Bra bolag. Ska upp lite på detta. 

  STOCKHOLM (Direkt) Försvarskoncernen Saabs rörelseresultat blev 396 miljoner
  kronor för det första kvartalet 2013 (398).

  Analytikerna hade räknat med ett rörelseresultat på 335 miljoner kronor, enligt
  SME Direkt sammanställning inför rapporten.

  Försäljningen uppgick till 5.862 miljoner kronor för perioden (5.573). Här låg
  SME Direkts konsensusprognos på 5.575 miljoner kronor.

  Orderingången för kvartalet summerades till 18.865 miljoner kronor, vilket i
  princip prickade förväntningarna i SME Direkts konsensussammanställning.

  Orderstocken hade vid utgången av kvartalet stigit till 47.059 miljoner kronor,
  upp från 34.151 miljoner vid utgången av kvartalet innan.

  Börsredaktionen

  Nyhetsbyrån Direkt

 • SSAB under förväntan men jag tror aktien ska upp ändå - Känns som marknaden tagit ut ännu mer negativa nyheter i denna. Att bolaget vittnar om en något bättre marknad i Q2 kommer marknaden ta fasta på. 

 • Electrolux sämre än väntat men höjer utsikter - Svårt att veta hur aktien reagerar på detta men jag lutar mot att den ska upp. 

BB Trader Daily 23 april

 • Sandvik klart under förväntan - Faxander-effekten klingar av? Gruvindustrin har inte varit pigg under vårvintern och Caterpillar sänkte ju igår sin vinstprognos för helåret med 10%. Trots det gick aktien upp 3% i USA igår (öppnade först ner). Sandvik har ju varit svag inför rapporten och kanske blir det en liknande resa idag?

 • HiQ mkt sämre än förra året - Resultatet före skatt nära halveras i första kvartalet jämfört samma kvartal förra året. 

 • Note visar ingen styrka - Note kom ju med sin rapport igår och visade upp en omsättning som sjunkit med 20% under kvartalet. Man försöker dock kompensera den negativa rapporten med att släppa lite nyheter kring tecknade avtal (som sannolikt inte tecknats precis vid rapport...). 

  PartnerTech och Note har alltså ungefär samma börsvärde där PartnerTech ändå uppvisade bra mkt bättre siffror än Note under Q1. PartnerTech gjorde 8 MSEK i rörelseresultat medan Note kom in på 0,3 MSEK. Omsättningen för PartnerTech sjönk också betydligt mindre än vad den gjorde för Note. 

 • Micro Systemation - Har valutorna emot sig och rapporten är ju i linje med mina förväntningar. Lite trist med förskjutningen av XAMN till innevarande kvartal men bättre att produkten är färdig än att det blir reklamationer. Fortsatt mycket intressant med lanseringarna av XAMN och XRY KIOSK under året och det lär finnas mer att hämta i Kina under året också. Starkt kassaflöde under kvartalet på 16,1 MSEK. 

 • Stabilt i Rottneros - Har aktieägarna fått vara med om det värsta för detta bolaget? Tycker det var starkt att hålla ihop kvartalet så bra med tanke på alla turer kring Arctics bud och den kärva dollarkursen. 

 • Tele2 över förväntan - Aktien gick bra efter rapporten men är ännu inte uppe helt på de nivåer som gällde vid tiden för budet på den ryska delen. Nog undrar man lite hur det ska gå för Kinnevikskoncernen med alla dessa osäkra IT-bolag och samtidigt lite svaj i kärninnehaven. 

 • Långvarig ekonomisk tillväxt med kommunism - Någon som vet ekonomier som lyckats med det? Kina visar tecken på avtagande tillvät och frågan är ju om det kinsesiska undret går mot sitt slut? En ekonomi kan inte förlita sig helt på export utan måste ha egen inhemsk konsumtion och efterfrågan också. Det hårda, strikta styret i Kina klarar inte av att förmå folket att släppa på tyglarna. Detta samtidigt som lönegapet mellan Kina och andra länder minskar i snabb takt. Kina är ett stort orosmoln. 

 • Kongo sätter stopp - Det är inte lätt att vara bolag. Inte nog med att man dag ut och dag in får kämpa mot finanskriser, skuldkriser och lägre global tillväxt. Du ska också stå ut med diverse korrupta stater som ska lägga sig i affärerna du gör. Senast var det Tele2 i Ryssland som fick smaka på detta och igår var det alltså dags för Kongo att sätta käpparna i hjulet för Lundin Mining med flera. Det är trist för aktieägarna men mest trist är det för folket som lever i dessa länder

BB Trader Daily 17 april

 • Nyemme i CDON - Det var inte populärt kan man säga....Aktien ner 20% och man frågar sig ju om detta bara är ett nytt Amazon. Högt P/E från början till slut men dålig intjäningsförmåga och väldigt lite faller ut till aktieägarna. Efter problemen med lagret hos Nelly och avhoppen från bolaget med finanschefen Martin Edblad och VDn för nelly.com tidigare så blir man ju lite skeptisk till den här typen av händelser. Jag har stora förhoppningar på CDON men jag måste säga att dagens besked har fått mig att tänka lite. 

 • Avanza  - 1,5% ner på den rapporten känns väldigt lindrigt. 

 • Ny artikel om BI-505 - BioInvents sista hopp (inte riktigt men lite så känns det) har fått positiv publicitet. Långt kvar till läkemedel och alla undrar väl hur bolaget ska gå vidare med partneravtal och finansiering efter det tunga fjolåret. 

  https://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=N1979462&source=

 • SKF - När jag läste rapporten så gissade jag på att den skulle öppna 2% ner men det blev inte fullt så illa. Det känns inte som att marknaden tog ut en tydlig riktining upp eller ner utifrån rapporten utan det blev ett mellanting där svagt ner ändå får ses som en seger för de som tror på ett fortsatt bra börsår. 

  Svag omsättning men ändå lite indikationer på bättre tryck framåt andra halvåret (som nu är mindre än 2,5 månad bort...). Ska vi tro att senaste tidens svaga börs bara är en liten paus i uppgången eller ska vi få en repris av de senaste årens somrar?


 • Nokia - En till köprek idag inför rapporten imorgon. Tror nog man skulle kunna tänka sig ha lite Nokia över rapporten. Kommit ner mycket sedan förra rapporten.
   
 • Läsvärd årsredovisning - Micro Systemations årsredovisning är ett bra sätt att lära känna bolaget. Sommaren brukar vara en svag period för aktien och kommer aktien ner efter utdelningen så kommer köpläge uppstå. 

  http://investor.msab.com/common/download/download.cfm?companyid=AMDA-K7OAV&fileid=653581&filekey=e5e9cb52-fcf6-418a-a3df-348da5a60d41&filename=756650.pdf

BB Trader Daily 7 april

 • Kinaorder till Micro Systemation - Micro Systemation har fått en genombrottsorder till centrala polismyndigheten i Lianoning-provinsen i Kina. Aktien handlades såklart upp på beskedet då ett genombrott i Kina är något som aktieägarna i MSAB längtat efter. Jag måste själv säga att detta kom 1-2 år tidigare än jag trodde det skulle komma. 

  Men den stora frågan är ju om detta är starten på en större tillväxt för bolaget i Kina. Kollar man lite närmare på provinsen så finner man att den bara är den 14:e folkrikaste i Kina (landet har 22 provinser, eller 23 om man räknar in Taiwan). Förhoppningsvis följer fler provinser efter...

  Nedan ser ni var i Kina provinsen ligger.   MICRO SYSTEMATION: MÅNGA KINA-FÖRDOMAR KOMMER PÅ SKAM - VD

  2013-04-02 10:52

   

  (SIX) Micro Systemation tror att den kinesiska markanden kan mäta sig med den nordamerikanska förbolagets del om ett par år. Det som i huvudsak skiljer marknaderna åt är att bolaget i Kina i större 
  utsträckning jobbar via partners. "Det som är lite annorlunda är att man jobbar via partners.
  Men i övrigt kan jag säga att det är förvånansvärt lika gällande hur man är noga med rättssäkerheten,
  konkurrensen i offentliga upphandlingar etc.
  Gällande Kina kommer många fördomar på skam. Det är mer likt än man trott när man inte varit 
  initierad", säger Micro Systemations vd Joel Bollö i en kommentar till SIX News på tisdagsmorgonen.
  I Micro Systemations fall bearbetar man i nuläget den kinesiska marknaden via en enda partner, som man haft ett bra historiskt samarbete med "i ett antal år", men avtalet är inte exklusivt: "Vi skriver inteexklusiva avtal men det här är den enda partner vi jobbar med där. Huvudägaren är amerikan så vi har två huvudkontakter; huvudägaren som sitter i USA och den kinesiske ansvarige på plats.
  Det är ett ganska traditionellt återförsäljaravtal och de kompletterar ibland med andra produkter i leveransen till kund så att vi kan bli del av en systemintegrerad lösning. 
  Det är en bra anledning till att bli jobba via partner där - i det här fallet kan jag säga att vi kunde 
  leverera kring mobiltelefoni men det fanns även andra saker (i upphandlingen, SIX anm) som kunden ville ha i sin paketlösning", säger Mico Systemation-vd:n. Micro Systemation meddelade inför tisdagens
  börsöppning att man erhållit en order värd motsvarande 5 miljoner kronor från den centrala
  polisadministrationen för Liaoning-provisen i Kina.

  Johan Eklund johan.eklund@six-group.se SIX News


 • Oljan på väg ner? Oljepriset har fallit rätt brant sedan toppen kring 120 dollar och frågan är om det ska ner ytterligare. EnQuest gick ju intialt ner lite på sin rapport som kom 27:e mars men tog sig sedan upp till 14,50 innan aktien återigen föll brant (i takt med oljepriset) och handlas ju nu strax ovan 13 kronor. RSS 2.0