BB Trader Daily 18 oktober

 • Company breaker - MTG sänker prognosen för rörelsemarginalen för betal-tv Norden för 2013 till 10-12% och aktien fullständigt slaktas. Eftersom marginalen tidigare legat kring 20% så innebär detta att MTGs multiplar blir väldigt jobbiga att försvara på nuvarande aktiekurs. Jag var en av många som förlorade på dagens fall då jag inte var snabb nog att fatta att aktien handlades ner på detta. Dock begränsades förlusten av liten size så det blev inte mer än några tusen i slutändan. 

  Men aj vad ont det gjorde för många där ute idag och det känns inte som att morgondagen kommer bli bättre heller för aktien. 

  -22,5% för den här typen av bolag är dock ändå skrämmande. Som värsta biotech. Usch.

 • Jag hade inte fel - Trodde jag var helt fel ute när jag publicerade en intervju med Micro Systemations ordförande Henrik Tjernberg häromdagen då den visade sig vara från 2011 och inte 2012. Men en uppmärksam läsare (Tack "Anonym") gjorde mig uppmärksam på att videon faktiskt publicerades 12 oktober i år och faktiskt är bara en vecka gammal.  • Ont det gör ont - Det är inte lätt att missa förväntningarna i dagens börsklimat. Det är inte heller lätt att vara i behov av pengar och göra nyemission. Det råder ett ytterst dåligt klimat för att be aktieägarna om pengar just nu. Bolag på bolag smäller ju. 

 • Cirkus Nokia - Ja det blev cirkus och på något sätt är det ändå skönt som trader att ha de här bolagen. Du kan fan lita på Nokia alltså. Det svänger. Varje gång. Det är brutalt. Om aktien står i 100 kronor eller 10 kronor spelar ingen roll. Det är cirkus Nokia ändå. Nokia. Connecting traders. 

 • Micro Systemation imorgon - Ja det var ju under hösten förra året som aktien började gå igen (från 13-14 i september till 15-16 i slutet av året. Den har en fin säsongssvängning men jag har svårt att se vad som skulle kunna överraska positivt i rapporten. Valutan emot sig, inga stororders och högre utvecklingskostnader för nya produkter. Om inte Joel har något att säga om utsikterna för Q4 så tror jag flera småsparare kan bli besvikna i morgon (och Ja, Introduce ligger för högt i sina förväntningar). 


 • Microsoft - Slog förväntningarna på resultatet men svagare försäljning än väntat. Aktien sjönk 2% i efterhandeln men är upp drygt 13% i år. 

 • Google - Svagare resulat än väntat och publiceringsskandal

  STOCKHOLM (Direkt) Google redovisar ett justerat resultat per aktie på 9:03
  dollar för det tredje kvartalet 2012 (8:22).


  Analytikernas förväntningar var ett resultat på 10:65 dollar per aktie, enligt
  Bloomberg News snittprognos.

  Intäkterna ex-tac var 11,3 miljarder dollar. Väntat här var intäkter på 11,8
  miljarder dollar.


  Den genomsnittliga kostnaden för ett klick sjönk med drygt 15 procent jämfört
  med samma period förra året, och antalet betalda klick ökade 3 procent.
  Analytiker hade här väntat sig en minskning i kostnaden för ett klick med 12
  procent.


  Aktien var vid klockan 18.45, en dryg kvart efter dess att rapporten släpptes,
  ned 7,6 procent, vilket är den största nedgången under enskild dag sedan 2008.


  http://www.svd.se/naringsliv/digitalt/google-resultat-skakar-wall-street_7594522.svd

 • Dagens tre värstingar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0