BB Trader Daily 7 november

 • Ouchbama - Börsen mådde inte alls bra av att Obama vann. Eller var det verkligen hans fel? Jag tycker snarare att det kändes som att Europa kunde gått ännu sämre om Romney vunnit. Vi och jänkarna har ju inte riktigt samma syn på vad Romney vs Obama innebär för börsen. Vi ser Obama som ett stabilt val, som inte retar upp Kina, som inte startar nya krig i onödan och som har en mer ödmjuk inställning till samarbeten med andra länder. Dessutom är vi nog av den uppfattningen, generellt, att Obamas miljö- och energipolitik är bäst för börsen i ett långstiktigt perspektiv trots allt (jag menar, det är väl bättre vi hitta nya energikällor nu än att köra vidare på kol och olja och helt plötsligt komma till vägs ände om 10 år). 

  Men i USA där slog man på energibolagen, bankerna och andra sektorer som man tror får lida av hårdare reglering och ökat skattetryck under Obamas ledning. Men kom igen; har du en affärsmodell som innebär att ditt bolagsvärde justeras med 8% (Morgan Stanley sjönk 8% idag) beroende på vem som sitter i Vita Huset, ja då är det nåt fel på affärsmodellen. 

  Nej jag tror inte dagens fall hade ett dugg med valet att göra. Det var andra saker som låg bakom. Sänkt tillväxtprognos för EU för 2013 och fortsatt svaga signaler kring konjunkturen (exempelvis större besparingsprogram på Boeing etc.) samt rädslan för det fiskala stupet. 

 • PA Resources - Konvertibelägarna klarar sig och aktieägarna tar smällen. Det är väl så det ska vara? Konvertibeln ska vara mer säker och har därmed en mindre uppsida. Jag tycker faktiskt allt är i sin ordning. Jag kommer själv ihåg när jag ägde PARE då den stod i 28 kronor. Ute på en längdskidtur i Bruksvallarna fick jag reda på att aktien föll 15% och jag fick med mobilens hjälp vräka ut aktierna. Ååå, man har suttit i så mycket kärva aktier så man tror inte det är sant ibland. Mycket ska man vara med om.

 • Opcon - Rapporten försenad. Först till efter stängning idag. Och nu tills imorgon bitti. Vad är det som pågår? 

 • Traction ökar i PartnerTech - Har nu handlat över 400 000 aktier kring 20 kronor sista veckorna. Fantastiskt att det finns så mycket aktier att köpa. Men det blir ju ännu tydligare nu att Bure och Traction tillsammans ska göra något bra av detta. 

 • Finnveden Bulten - Det är många stoppar som går nu. I Finnveden Bulten verkar det vara fullständig panik. OK. Det är säkert kärva tider, nån fabrik kanske läggs ner, engångskostnader, jada jada jada. Men det är klart att det är ett bra läge att köpa in sig här nånstans på lite sikt. 

 • Byggmax VD - Darrar på manschetten nu när renoveringsboomen är över. Han ser dock inte längre än näsan räcker och jag tror faktiskt han säljer rätt så dåligt. Till sommarn kan den där aktien stå 30% högre. 

 • Qualcomm - Kom med en bättre rapport än väntat (bra för Nokia?) och aktien steg 8% i efterhandeln (ner nära 4% i ordinarie handel). 

  QUALCOMM: SPÅR JUST V/A 1 KV 1:08-1:16 MDR (VÄNTAT 1:00)

  STOCKHOLM (Direkt) Telekomföretaget Qualcomm spår att

  det justerade resultatet under det första kvartalet kommer att hamna i
  intervallet 1:08-1:16 dollar per aktie. Analytikernas förväntningar var 1:00
  dollar per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos.


  Intäkterna för kvartalet väntas uppgå till 5,6-6,1 miljarder dollar. Väntat här
  var intäkter om 5,3 miljarder dollar.

  För helåret spår Qualcomm ett justerat resultat på 4:12-4:32 dollar per aktie,
  mot väntade 4:12 dollar per aktie.

  Börsredaktionen

  Nyhetsbyrån Direkt

Kommentarer
Postat av: Johan

"Nej jag tror inte dagens fall hade ett dugg med valet att göra. Det var andra saker som låg bakom. Sänkt tillväxtprognos för EU för 2013 och fortsatt svaga signaler kring konjunkturen (exempelvis större besparingsprogram på Boeing etc.) samt rädslan för det fiskala stupet."

You have to be kidding me??

2012-11-07 @ 23:11:29
URL: http://contrariantrading.blogg.se/
Postat av: BB Trader

Ett dugg var väl kanske att ta i men Europa var överlag mer oroat över andra saker än om det var Romney eller Obama som blev vald. Jag tror Europa gått ännu sämre om Romney blivit vald.

2012-11-08 @ 07:38:55
Postat av: PT

Otroligt positivt att Traction fortsätter att handla PT men hur kan det finnas säljare till så stora volymer på dessa nivåer? Det är ganska starka signaler att insiders handlar och i detta fallet så är det inte helt orimligt att anta strukturförändringar i antågande. För Traction/Bure är det inte direkt stora pengar att lyfta bolaget från börsen även med en väl tilltagen premie. Om de väljer att sitta på aktierna kan de lugnt lyfta utdelningar kommande år med början till våren. Har du någon teori om säljsidan på 400 000 aktier?

2012-11-08 @ 15:25:11
Postat av: Johan

Skriver på min blogg gällande de kommande obamaskatterna.

2012-11-18 @ 01:10:56
URL: http://contrariantrading.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0