BB Trader Daily 6 november

  • Releasevideo för XAMN - Om ni inte sett den ännu så kolla in produkten som jag förväntar mig står för ca 15% av Micro Systemations omsättning nästa år. Marknaden för XAMN (som är en ren mjukvara) bedöms vara ca 3-4 gånger större än antalet XRY enheter (mätt i antal enheter). Priset är ju lägre men totalt sett så skulle det här verktyget kunna addera 30% på nuvarande omsättning i MSAB (med väldigt bra marginal) om 3 år tror jag. Om omsättningen i år landar på ca 130-135 MSEK så tror jag att XAMN kan omsätta 30-40 MSEK 2015. 
    Ni hittar produktbladet för XAMN här: http://www.msab.com/app-data/downloads/Product_Sheets/MSAB_XAMN_EN.pdf

  • WESC sålde för 100 MSEK under Q2 - Känns inte helt in line med vart aktien står. Borde gå upp lite på det. 

  • Över 10% av all webb-browsing sker via mobila enheter för första gången

    Micro Systemation har en enormt bra timing med sina produkter i förhållande till hur marknaden utvecklar sig men man funderar ju hru branschen ser ut om 3 år. Gränsen mellan de som sysslat med data forensics för datorer och de som sysslar med mobile forensics suddas ju ut allt mer och den kommer suddas ut helt. Känns ändå som att MSAB kommer från rätt sida och att de är ett potentiellt förvärvsobjekt för exempelvis Access Data eller Guidance Software. 

    http://www.4-traders.com/MICRO-SYSTEMATION-AB-9691653/news/Micro-Systemation-AB-Smartphones-Tablets-%3E-10-web-browsing-15469270/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0