BB Trader Daily 5 november

 • It starts with a B - Som jag påpekade på Twitter 24 oktober: "Noterar att Enskilda var aggresiva i BE Group idag. Q4 lär inte bli gött men BE är en early mover och man ska ha ögonen på den." så skulle man ha ögonen på BE Group. Kort därefter köpte VD 100 000 aktier och aktien har nu studsat upp 10% sedan botten. 

  En annan aktie på B är ju B&B Tools som också den visade lite styrka idagens något baissiga handel generellt. Sent på eftermiddagen kom Handelsbanken in och handlade upp aktien en krona (2%) och aktien är nu bara ner 22,2% i år...

  Och en tredje (den så kallade kanslongindikatorn) Björn Borg har stigit med 10% på 10 handelsdagar. 

 • Men jag är orolig inför årets sista två månader - Jag måste medge att jag ser nedsidor i de flesta aktier just nu. Det finns undantag men då gäller det oftast såna aktier som redan fallit extremt mycket och där det kan komma någon rekyl. Ett exempel är MTG som jag långade lite förra veckan kring 202. Men i övrigt så är det ju faktiskt så att många aktier står mkt lägre än vad de gjorde förra hösten (då det i stort sett var finansiell härdsmälta på gång och till slut ECB och andra centralbanker gick in och tryckte in en rejäl adrenalinspruta) och samtidigt är inte det finansiella läget lika akut som det var då. Nu är det ju  istället det allmäna konjunkturläget som känns dåligt och som sätter press på kurserna. Problemet är att det för många bolag varit pressat så länge nu att det till slut blir svårt att veta vad som är en vettig motåtgärd eller lösning på problemet. Om det förra året krävdes en adrenalinspruta efter att marknaden fått hjärtstillestånd så känns det i år mer som att marknaden bara blivit allmänt sjuklig och egentligen behöver börja om på nytt med bättre kost, bättre träning och ett mer sunt leverne för att komma tillbaka på banan igen. Det tar tid. Och det är långt ifrån alla som lyckas. Det har inte varit ett lätt år för oss som fokuserar på små och medelstora bolag (alla kan inte äga SCA och Handelsbanken) men nu börjar det ju bli dags att sia lite om 2013 (jag har inte haft så många rätt om 2012 -http://vastkusttradern.se/2011/december/tankar-infor-2012.html ) men än så länge har jag inte en åsikt. Jag har ingen aning om vad jag ska tro om 2013. Det känns som att det kan gå hur som helst. 

 • Frakt - STOCKHOLM (Direkt) Fraktleveranser i USA steg med 5,4 procent i oktober jämfört
  med motsvarande månad i fjol, enligt Cass Freight Index. Jämfört med månaden innan minskade Cass Freight Index med 1,4 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

  I september var motsvarande siffror -3,8 procent respektive +2,2 procent. Ackumulerat är fraktleveranserna under 2012 hittills i år 1,2 procent högre än under 2011.

  Börsredaktionen

  Nyhetsbyrån Direkt

 • Volvos orderingång lastbilar NA i oktober - Orderingången på tunga lastbilar i Nordamerika uppgick
  preliminärt till cirka 23.200 enheter i oktober. Förra året var den preliminära siffran 27.700 enheter...

 • Apple svagt upp - Började handelsdagen starkt och öppnade upp 1,5%. Aktien föll därefter tillbaka men stängde 1,3% upp till slut. Bolaget har planer på att sluta med Intel chip i sina MAC-datorer. Intel sjänk med dryga procenten i efterhandeln. Inter är ner 10% i år. 

 • Valet - Obama eller Romney? Det viktigaste för marknaden initialt är att det blir en klar segrare. Det får inte bli oavgjort med massa oklarheter. Därefter kommer fokus skifta till "fiscal cliff" som de flesta analytiker verkar tro kommer att lösa sig på ett smidigt sätt. Jag är inte lika säker. Vinner Obama så kommer kongressen att försöka sätta käppar i hjulet. Allt för att stöka till det för Obama. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0