BB Trader Daily 31 maj

 • Another month - Till ända och det var den sämsta månaden på 43 år på Dow Jones (Sett till antalet dagar upp som bara blev 5 till antalet).

 • Vilken stängning #1 - Nibe ner 2 kronor i callen och Securitas upp 80 öre. Ett genomsnittligt börskvartalsmove!

 • Vilken stängning #2 - USA såg ut att vara på väg mot en riktigt haussig stängning sista timmen men det blev platt fall och det föll på runt 0,7% sista kvarten.

 • Vilken stängning #3 - FB drog ordentligt och gick 3-4% sista timmen samtidigt som övriga börsen pös ihop. Facebook är inte så dyr som alla säger. Det kommer ta emot att gå ner snart.

 • Equity outflows - 53 miljarder USD hittills i år i USA mot 3 miljarder USD samma period 2011. Enormt haussig datapunkt. http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2012/05-2/Fund%20Flows%20May%2031.jpg

  En sak är säker. Det var länge sedan intresset för att spara i aktier var så här lågt.

 • Vändning? Kanske helt irrelevant jämförelse men kolla på grafen som visar SAAB vs OMXS30. Saab har visat vägen flera gånger någon dag/vecka innan. RIktningsändringen är rätt tydlig på SAAB-aktien på sistone och det är en av mina få bra köp sista månaden. Finns i referensen sedan 108 drygt.


BB Trader Daily 29 maj

 • Det händer inget - Vare sig på börsen eller här på bloggen. Det ena leder till det andra kan man säga och i takt med att omsättningen på börsen sjunker så sjunker även min uppdateringsfrekvens här på bloggen.

 • Spanien eller Kina? Vad oroar mest? Inte är det ju Grekland i alla fall. Grekland är 2011 eller till och med 2010, Kina känns som 2011 temat och 2012 vet jag inte vad det är än egentligen. Kanske USA? Finns väl inget som talar för att de ensamma ska bära upp världens tillväxt så länge till.

 • Hopplösa värderingar - Så länge räntorna är så här låga och aktiekurserna i förhållande till vinsterna ligger på den här nivån så är mitt förtroende för börsen egentligen rätt lågt. Det är inte lönt att försöka sig på fundamental analys och vara stock picker. Jag lägger mkt energi på mina onoterade just nu då det skapar mer värde. Lagom till att börsen återfår euforin så ska jag börsnotera ett av dom :)

 • Kärv artikel kring Catella i DI - Dåligt underbyggd som mycket tyvärr är i dagens ekonomijournalistik. Var är Ian Hammar? Han var kontroversiell men han tog i alla fall reda på fakta.

BB Trader Daily 21 maj

 • Fear - Imorgon öppnar börserna igen och även om ledarna för G8 länderna i helgen visat att de är villiga att agera för att hålla världens finansmarknader i schack och arbeta hårdare för ökad tillväxt så lär starten imorgon bli nervös. 

  Hollande har tagit upp frågan om eurobonds igen och det har även talats om en form av europeisk QE för att stimulera och smörja systemen. Detta stöter dock på motstånd i Tyskland. 

  På den mer negativa sidan har vi att opinionsmätningar i Grekland tyder på att fel partier kommer att vinna valet i juni vilket i så fall skulle öka risken för ett grekutträde.

  Det har även varit mycket kommentarer och artiklar kring hur Grekland skulle hantera ett eventuellt byte av valuta. Allt från Dollar till Drachmer eller någon form av grekeuro har det spekulerats i.

 • Vi är översålda men vi kan väl alltid bli ännu mer översåldahttp://samuelssonsrapport.se/omx-och-10ma-av-adv-decl-diagram/

 • Intressant bildhttp://www.nytimes.com/interactive/2012/05/19/business/where-facebook-ranks-among-the-sp-500.html?nl=todaysheadlines&emc=tha2_20120519 • Bensinpriserna faller, dollarn stärks - Den enda ekonomin som verkar fungera någorlunda i världen just nu blir än starkare --> USA. Satsa på vinnarna. Tror S&P leder en eventuell rekyl.

 • Brutal kortsiktighet - Här har ni chartet som förklarar varför OMX går som en berg- och dalbana. Vi har tyvärr inte längre svensk dominans i handeln på Stockholmsbörsen utan det är Credit Suisse, Merril Lynch och Morgan Stanley som dominerar (med Enskilda som utmanare). I alla fall så syns det ju rätt tydligt vem som bestämt riktningen på börsen i år. Brutalt tvära kast och det finns såklart inga Warren Buffets eller Peter Lynch bakom de här affärerna. 


BB Trader Daily 18 maj

 • 38 dollar - Där sätt IPOn för Facebook. Ska bli spännande att se hur den går första handelsdagen. Jag tror på rejält upp.

 • 19 miljarder dollar - Blir Zuckerbergs andel värd.

 • Och Bonos 1,5 miljarder dollar - Bono från U2 köpte dessa aktier för 90 miljoner dollar 2009. Bra affär.

 • Volvo, Nordea, GM och Sandvik tillsammans - Det får man. Eller så får man ett Facebook. You choose.

 • Föll på bra i USA - Men det är dags för en studs nu.

 • Bakslag i Africa Oil - 7,5% ner i USA igår. Horn föll dryga 50%. 

 • New Democracy leder i Grekland - Enligt en opinionsundersökning skulle de nu få 23,1% av rösterna vilket skulle göra dem till största parti och därmed ge dom 50 extra platser i parlamentet. Partiet är ju positiva till åtstramningarna och bailouten. http://www.bloomberg.com/news/2012-05-17/new-democracy-moves-ahead-of-syriza-greek-poll-shows-1-.html

 • Veckans affärer rekar Cassandra Oil - Allvarligt. Vad händer? http://hedgefonder.nu/2012/05/veckans-affarer-kop-cassandra-oil-teckna-aktier-i-facebook/

Ratos - 20 mdr i börsvärde. Börjar det inte bli lite väl billigt?

BB Trader Daily 16 maj

 • JP Morgan återfår andan - Ett av tre bolag på Dojjan som steg igår. 

 • Apple på 554 - Länge sedan jag tog upp min favorit Apple här på bloggen. Aktien har varit ner i stort sett varenda dag i maj och vem vet, kanske är det delvis för att förvaltarna vill vara med i Facebook IPO men samtidigt inte exponera sig mer mot denna typ av bolag. 

 • GM ratar Facebook - Skyller på annonsineffektivitet.

 • Deere höjer prognosen - Usch man får 2008 flashbacks.

 • Vad ska Fejjan ha pengarna till - De får ju in ett antal miljarder i samband med IPOn. Nu ökar de antalet aktier som säljs ut också. Det känns inte bra det där alltså.

 • NDS fortsätter att köpa i Micro Systemation - Blockade i förrgår och fortsatte tillsammans med Enskilda igår att köpa. Varför ger småspararna bort aktierna så billigt när de ser hur sugna de är?

 • Värmlands finans - Fullständig katastrof. Det är bara tragiskt egentligen. Har det alltid varit så här mycket skojare som sökt sig till börsen? Det känns som att det enda vi får som kommer till börsen nu är endera bolag som PE-bolagen förstört (MQ typ), bolag där ägarna vill komma ur så snabbt som möjligt (Odd Molly) eller skojarbolag till aktietorget. Kan det inte bara komma in vettiga bolag som har en långsiktig strategi att vilja överleva de närmaste 100 åren. Vi måste få nya Sandvik, SKF och ABB.

  http://di.se/Default.aspx?sr=23&tr=304126&rlt=0&pid=267626__ArticlePageProvider&epslanguage=sv&referrer=http%3A%2F%2Fdi.se%2FNyheter%2F%3FCollapseTopMenu%3Dtrue

 • Pricer får stororder - 90 MSEK men aktien fortsätter att kärva. Stängde nära dagslägsta idag och aktien är ner nära 25% från year highs nu. 1,2 mdr i börsvärde är en del men vad var det den handlades upp på innan? Jag tycker ju aktien är rätt dyr men nog borde den fått bättre betalt idag?

 • Alliance Oil har problem - Denna gång är det några tågvagnar som strular. Nej, bolag som strular ska man hålla sig borta från. Särskilt nu när många andra aktier kommit ner så finns det bättre ställen att lägga sina pengar på. 

 • Halvdag - Stängde 13 idag och terminen pekade rejält ner i morse. Sen blev det inte så farligt ändå och många av verkstadsaktierna svängde över till köpsignal för mig idag. Skulle man gått lång idag? Bra ledande indikatorer och bra philly fed kan ge oss en rätt kraftig rekyl på fredag?

BB Trader Daily 15 maj

 • Porschenivåerna in play igen - 997, 996 och framförallt 993. På 993 hittar vi ju glidande 200 dagars på OMXS30 och det var också i närheten av detta vi studsade. Ska vi testa detta under tisdagen också? Då kanske det snart blir dags för 928 att visa sig :) • Opcon under 2 kronor - Steg ju bara med 34% på rapportdagen för 10 dar sen. Efter der blev det fall med 7,9%, 7,3%, 3,7% och 5,8% dagarna efter. Nån som vet varför de sålde den lönsamma delen Engine Efficiancy med fabriken i Åmål?

 • Sandvik snart tappat hela uppgången - De som var med över utdelningen har inte tappat lika mycket men nu är det ju ner en bra bit från där volymen gick under rapportdagarna. Snart dags för Faxander att få sålt nån trist del av bolaget?

 • Volvo Aero måste komma snart - Volvo faller som en sten och aktien värderas nu under P/E 10 (på mina prognoser för 2012). Lägg därtill att Aero affären snart annonseras och du ligger i ett farligt läge om du är kort just nu. Men....undrar om det inte är en storpost på väg ut där med tanke på hur aktien varit senaste halvåret. Renault? Gardell?

 • SAAB stod emot mycket bra - Igår och det klart, nån gång har en aktie fallit för mycket även om världen runt om kring fortsätter att se grå ut. 

 • Tror ni allvarligt på att Greklands eventuella utträde skulle sänka börsen särskilt mycket - Jag menar tror ni att vi sitter här om 10 år och diskuterar: "ja det var ju Grekland som förstörde världsekonomin, efter deras utträde så kollapsade allt och börsen är nu ner 50% sen dess". Det klart vi inte gör. Men vad är då felet? Ja jag tror ju fortfarande att vi upplever en oljekris och en mindre Kinakris som vi inte ser tillräcklig tydligt för det står ett Grekland i vägen.


 • Italienska banker sänks -

  BANK: MOODYS SÄNKER 26 ITALIENSKA BANKERS KREDITBETYG (NY)

  (Tillägg: från fjärde stycket)
  STOCKHOLM (Direkt) Moodys sänker det långsiktiga kreditbetyget för 26 italienska
  banker, varav fem är delar av större koncerner, med 1-4 steg.

  Det framgår av ett pressmeddelande.

  Utsikterna för samtliga berörda banker är fortsatt negativa, heter det i
  pressmeddelandet.

  I nästan samliga fall handlar det enligt Moodys om nedgraderingar av bankernas
  egna kreditvärdigheter, snarare än ändrade antaganden från Moodys angående i
  vilken mån bankerna kan räkna med tredjepartsstöd, såsom regeringsstöd.

  Betyget sänktes med ett steg för 10 banker, två steg för 8 banker, tre steg för
  6 banker, och fyra steg för 2 banker.

  Martin Lindgren

  Nyhetsbyrån Direkt

 • Några tröttnar - Jag hör inget om Catella och hur försäljningsprocessen kring BI ser ut och det kommer antagligen inte heller några större besked kring detta i rapporten nästa vecka. 

  Man märker hur några ägare nu börjar tröttna och smyger ut lite aktier.

 • Vändning - Vi får väl se om den här noteringen blir av... Jag hoppas dock att den blir det och att den följs av ytterligare ett gäng under året. Börsen måste få nytt bränsle. Med den takt volymen minskar just nu på börsen så är den död om några år.

  2012-05-14 20:47:00

  OSTNOR: PLANERAR NOTERING 2H 2012, CARNEGIE RÅDGIVARE - SO

  STOCKHOLM (Direkt) Ostnor, som bildades när vattenkrantillverkaren FM Mattsson
  och Mora Armatur gick samman 2003, planerar en börsnotering under andra halvåret
  2012.

  Det uppger Ostnors styrelseordförande Christer Lenner till Nyhetsbyrån Direkt
  apropå bolagets stämmokommuniké på måndagen.

  "Målet är att notera bolaget under det andra halvåret 2012", säger han.

  Ur stämmokommunikén framgår att diverse åtgärder är vidtagna inför en notering,
  exempelvis inval av Indutrades vd Johnny Alvarsson i styrelsen, och ändring av
  bolagsordningen innefattande en förändring av röstvärdet på A-aktien från tio
  till fem röster, villkorat av att bolagets B-aktie tas upp till handel på
  marknadsplats under 2012.

  Vid stämman presenterades också ett åtagande från huvudägaren Priveq Investment
  II KB att sälja så stort antal B-aktier som krävs för att tillräcklig
  ägarspridning skall uppnås i samband med notering.

  Christer Lenner avböjer "i dagsläget" att kommentera motivet bakom en
  börsnotering, och säger till Nyhetsbyrån Direkt att det är för tidigt att
  kommentera något prisintervall.

  Enligt Christer Lenner är Carnegie anlitade som finansiella rådgivare inför
  noteringen.

  I samband med att Ostnor aviserade börsnoteringsplaner inom vad som då angavs
  till 6-18 månader i oktober 2010, planer som alltså inte realiserades, sade
  bolaget att en nyemission planerades.

  Någon sådan är inte planerad nu, enligt Christer Lenner.

  "Vi upplever inte idag att vi behöver göra någon nyemission för att skapa en
  tillräcklig ägarspridning", säger han, och nämner att bolaget har en stark
  balansräkning som svar på följdfrågan om huruvida någon emission planeras för
  att få in kapital.

  Antalet aktieägare i Ostnor är idag 162 stycken, enligt Christer Lenner, och
  Priveqs åtagande innebär att ägarspridningen enligt honom kommer att bli
  tillräcklig för notering på "någon lista".

  Vilken detta planeras att bli vill han däremot avvakta med att uppge.

  Martin Lindgren

  Nyhetsbyrån Direkt

BB Trader Daily 14 maj

 • Skrämselpropaganda och lugnande besked - Domedagsprofeterna säger återigen att det nu ska kollapsa. Som de sa förra året och året innan det. Nej ni, så lätt går det inte men det kommer säkert bli skakigt.

  Krugman skriver om den kommande kollapsen - http://krugman.blogs.nytimes.com/2012/05/13/eurodammerung-2/

  Men företrädare för ECB, Tyska centralbanken och Merkel ger mer lugnande besked.

 • Börsveckan tror Bilia fallit för mycket men ändå säljer man - Köper in Autoliv istället. 

 • Omsättningen är katastrofal - Inte ens 10 miljarder omsatta på OMX i fredags och det börjar ju bli pinsamt. Det känns som att intresset för börshandel och aktiesparande inte varit så här lågt på decennier.

 • Indikatorer nära säljsignaler - Läste i DLG Fonders månadsbrev och betraktelser om att deras indikatorer ligger väldigt nära säljsignaler för börsen just nu. Läs här - http://www.dlgfonder.se/sv/nyheter?nsId=191

  Det är mycket läsvärt!

 • Stockpicker tror på uppgång mot 1060 - Kommer antagligen bli en svajig vecka dock...

 • Tillverkningskostnaden i Kina lika hög som i USA redan om tre år - Ja detta läste jag i helgen och det är ju en tickande bomb för Kina om så är fallet. De har tre år på sig att skapa en inhemsk marknad annars kommer utvecklingen att stagnera för landet. Dessutom poppar det upp allt fler artiklar om bolag som plockar hem produktion från Asien till fördel för Europa och även bolag som tar hem produktion från östeuropa för att lägga det i Sverige istället. 

  Som jag sagt tidigare; tanken att producera varor i Asien för att sedan skeppa dom till övriga delar av världen är inte hållbar. DU MÅSTE PRODUCERA I DEN MARKNAD DU VERKAR. Bilar som säljs i Asien ska tillverkas i Asien, bilar som säljs i USA ska tillverkas i USA. Att bara använda lönenivåerna som det viktigaste argumentet när du bestämmer var produktion ska ligga är oerhört farligt. Eftersom mycket av Kinas tillväxt hittills drivits av att NA/EU importerat varor därifrån snarare än att de skapat en inhemsk marknad så finns det en stor risk att landet hamnar i rejält trubbel nu när lönenivåerna och därmed konkurrenskraften minskar för landet. Vad händer med fabriksarbetarna som står utan arbete och vill återvända till sin gamla bondgård. Dels finns bondgården antagligen inte kvar och dels lär ju inte BNP direkt öka när han gör det...

  Kina har länge gnuggat sina händer för att de fått vara världens fabrik men jag tror den storhetstiden går mot sitt slut. Riktigt så enkel är inte ekonomin och tiden är knapp för att kunna förhindra en ekonomisk kollaps för landet. 

  Men...den enes död den andres bröd. Snart kommer vi få se en förbättrad situation för länderna i sydeuropa på bekostnad av fortsatt försämring av tillväxttakten i Kina. 

 • "Fear grows of Greece leaving the euro" /WSJ - Fear? På sikt tror jag det är bland det bättre som kan hända.

 • Tre helgdagar bortplockade i Portugal - Liknar det första av mina tre åtgärder för att stävja kriser som jag lanserade förra året :) 

  http://vastkusttradern.se/2011/july/bb-trader-daily-12-juli.html

 • Vilka är då vinnarna på allt jag skriver om ovan? Ja det är ju inte helt uppenbart men det torde ju bland annat vara de som mår bra av att tillverkningsvolymerna ökar i Europa och som har Europa som främsta marknad (PartnerTech med flera). Det borde också vara ett bolag som Securitas till exempel. 
  Förlorare tycker jag ABB och Ericsson är.

  Alla bolag som inte gjort misstaget att genomföra stora fabriksflyttar till Asien utan istället flyttat till Turkiet, Polen, Mexico eller gjort nysatsningar i USA, Tyskland eller för den delen sydeuropa tror jag också är stora vinnare det närmaste decenniet. 

  Vi stirrar oss för blinda på att Kina och Indien har så och så många invånare. De saknar "infrastrukturen" i sina samhällen för att få till ett fungerande välstånd på så här få år som ändå gått sedan människorna mer eller mindre lämnat bondgårdarna bakom sig.  

  Man borde gå lång kinesisk jordbruksmark och kort kommersiella fastigheter i Kina tror jag. BB Trader Daily 11 maj

 • JP - Förstår inte att marknaden handlas ner på detta. Det är en tradingförlust. Tror inte man ska dra förhastade slutsatser på detta. 

 • Mekonomen ok - Har ju varit lite småsvag på sistone och borde kanske återfå lite styrka av detta.

 • DORO - Bra tillväxt men finansnettot tynger. Rensat för detta så var det en riktigt bra rapport.

SAAB

2012-05-10 15:55:45

SAAB: KONSENSUS FÖR VINST 2012 NED -3,3% SEDAN RAPPORT - SME

STOCKHOLM (Direkt) Förväntningarna på Saabs omsättning och vinst har minskat
sedan kvartalsrapporten den 19 april.

Det framgår av SME Direkts senaste konsensusrapport, som består av fem
analytikers bidrag mellan 20 april och 9 maj, där samtliga dock fortfarande
rekommenderar köp.

För helåret 2012 har förväntningarna på vinst före skatt justerats ned med i
genomsnitt 3,3 procent, och för samma mått 2013 är estimatet nu 2,1 procent
lägre än före rapporten.

Goldman Sachs, som dock inte ingår bland de fem bidragsgivarna, sänkte på
torsdagen sin riktkurs för Saab till 132 från 145 kronor i en sektoranalys.

Motiveringen löd bland annat att fördröjningen av slutligt beslut om Gripenköp
från Schweiz, något Saabs vd Håkan Buskhe talade om vid sin rapportpresentation
den 19 april, kan skapa problem med betydande produktionsavbrott, eftersom
dagens Gripen-orderböcker blir tomma i slutet av 2013.

Martin Lindgren

Nyhetsbyrån Direkt

CSb fortsätter sälja...


BB Trader Daily 10 maj

 • Kan Kineserna sluta vara så jäkla snåla - Hur länge ska vi låta Kineserna exportera allt skräp till oss medan vi inte säljer nåt till dom? Kinas import ökade med 0,3% i april jämfört med samma månad 2011. Vad är det med dom? Kina kan inte vara världens fabrik längre. Vi har inte flyttat fabriker dit för att skicka godset över halva jorden till oss här. De får se till att skapa en inhemsk marknad nu. 

 • SAAB ner 26,5% i år nu - Och jag är lång fortfarande i min swing.

  STOCKHOLM (Direkt) Goldman Sachs sänker riktkursen på Saab till 132 kronor, från
  tidigare 145 kronor. Rekommendationen är fortsatt neutral.

  Det framgår av en dagsfärsk sektorsanalys.

 • CISCO in line - Men föll 9% i efterhandeln på svaga framtidsutsikter. 

 • Svag tillväxt i Asien för Hexagon - Men det är tillväxt. 2% mer exakt. Men det räcker inte för den värderingen. Samma problem som punkten längst upp. Vi har alltför stor tilltro till att Kina ska ta över taktpinnen efter USA när det gäller konsumtion men jag undrar jag. Det känns långsökt just nu och risken är att prognoserna måste skrivas ner ordentligt. China hard landing. It´s coming. 

 • Securitas plockas snart ut? Känns som ett drömprojekt för riskkapitalbolagen som det ser ut nu. Måste finnas stor potential till lönsamhetsförbättring.

 • TORM rusade 43% igår - Efter positiva besked kring en lösning med bankerna. Dock är aktien ner 32% i år fortfarande. 

 • Bilia ner 40 kronor på 2 månader - Börsen suger. Eller är det bara tacka och ta emot fallen och köpa på sig inför sommaren som kommer bli den bästa börssommaren på ett decennium eftersom alla är så förbannat rädda och redan har sålt allt?

 • PartnerTech har svårt att få förtroende - Alla väntar ytterligare en rapport innan de kan tro på vändning, sen en rapport till....nej, men vi vill nog se en rapport till.......och helt plötsligt har konkjunkturen försämrats och då måste man definitivt vänta en rapport till. Nej, börsen är inte vad den varit. 

 • Hexagon går ex 0,17 euro idag - Och aktien är upp 3%. Börsen suger. 

 • Läge för rekyl? - Det känns ju så och jag tror på >1100 innan månaden är slut. 

 • Eller är det 2008 som kommer? Svag volym, svag start på börsdagen och många signaler känns baissiga.

"Under klarblå himmel" - SAAB

Inte undra på att SAAB var starkare än börsen som helhet igår... Carra plockade in dryga 80K och kanske var detta en av anledningarna. Schweiz storyn lever i allra högsta grad...PartnerTech ett spännande småbolag


BB Trader Daily 4 maj

 • Med sommarvärmen kommer börskylan - Det börjar bli mer regel än undantag känns det som. I april-maj ska tydligen nedgången börja och kanske ska det bli ytterligare en kärv börssommar. Men många har redan tagit det säkra före det osäkra och sålt av en hel del så jag tror egentligen inte att vi kanske får det lika jobbigt som förra året. 

 • EnQuest fick fart - Stängde på årshögsta 14,40 och aktien är nu upp 41,87% i år. Mycket trevligt.

 • LUPE fick fart - Lita på oss eller sälj var såklart ett vältimat citat...

 • SAS är kört - Denna förlustmaskin. En sak vore ju om de hade en outstanding service och superlyxiga plan och gjorde förlust på grund av det men nu gör man ju förlust trots att man är sämst i branschen. Hur ska man kunna vända ett sånt bolag? Om inte SAS kan gå i konkurs då tror inte jag på marknadsekonomi som begrepp. 

 • Opcon haussar - Småspararfavoriten ökade omsättningen och minskade förlusten i Q1 och spådde dessutom ett positivt resultat för helåret. Jag som köpte bland de första efter rapporten släppts på 1,95 sålde mina aktier på 2,06 :) Dagen slutade på 2,53 till många börssnackares stora glädje. 

 • Björn Borg - Det går åt fel håll och denna gång i accelerad fart också. Nej du Borgen, hur ska ni vända detta?

 • Facebook gör IPO - 75 miljarder dollar verkar börsvärdet bli. Bubbla eller inte. Time will tell. 

 • Var kommer vinsterna från? Jag tycker fortfarande det är lite av ett mysterium att bolag som Sandvik och Atlas Copco kan dra in den omsättningen och göra de vinsterna de gör samtidigt som vi har så sjukt hög arbetslöshet runtom i världen, negativ tillväxt i många länder och allmän deppstämning generellt. Eller är det bara jag som tror att vinsterna ska vara på topp när alla är nöjda och glada? Känns tyvärr som att människan har blivit sjukt negativ i sin grundinställning. Saker skulle kunna vara så mycket mycket sämre också.

 • Traveas rusar 277% - På en dag. Igår. Börsvärde 53 miljoner. Drygt 500 000 aktier omsatt på VWAP 1,95. Omsättningen ökade till 2 MSEK i första kvartalet. Hausse2012.

BB Trader Daily 3 maj

 • Sandvik - Gick dåligt igår på vinsthemtagningar och att några av världens största gruvbolag flaggade för lite mer selektiva investeringar de närmaste åren. Men samtdigt annonserade Sandvik igår en stororder i Kina på 1,1 miljarder kronor som fick aktien att rusa nära 2 kronor som mest. 

 • Fonder suger upp aktier i Micro Systemation och PartnerTech - Jag har följt dessa bolag på nära håll i flera år och nu har Handelsbanken och SEB börjat tanka in aktier. Håll i.

 • Cybercom saknar triggers - Ny VD och ett ok resultat men samtidigt flaggar han för att åtgärder kommer att påverka lönsamheten i kommande kvartal. Nej jag tror definitivt man lika gärna kan vara utan Cybercom över sommaren. 

 • SAAB fortsatt köpvärd - Som jag tidigare sagt, P/E under 10 i år och ett mycket kompetent bolag. 

 • Turkcell kom in bra - Rapporten kom in något bättre än väntat och borde ge stöd åt TLSN idag. Mycket som går TeliaSoneras väg just nu. Skype och Viber i mobilen ett hot - du kan inte handla ner telebolagen på sånt. I alla fall inte 2012. 

 • Sagax Preferensaktie - Jag har haft denna i en av mina portföljer sedan våren 2010. Den har gett 8% i utdelning varje år och lika mycket i värdeökning. Ca 30% upp på två år. Det är ju bra men det känns fel. Man kanske skulle avveckla den. 

 • Sysselsättningen i USA svag - +119 000 i april mot väntade 173 000. Detta är mkt oroande och jag tror inte marknaden klarar många fler svaga sysselsättningssiffror.

 • Höjda kreditbetyg för Grekland och Lettland - Nånting positivt men när är det dags för USA att bli nedgraderat?

 • Bure säljer Carnegie - Jag fick 6000 aktier i callen på 20,8. Sålde dom 380 kronor upp. Starkt jobbat. Den stängde 16,7% upp vilket var väldigt i linje med min spådom om 15-20% upp.

 • Lita på oss eller sälj - Vad säger man om ett sånt uttalande. Känns ju inte särskilt ödmjukt.

BB Trader Daily 2 maj

 • BURE säljer Carnegie - Vad ska vi tro? 15-20% upp idag?

 • Och positivt för BUREs övriga portföljbolag - Micronic Mydata och PartnerTech bland annat. Nu kan ju både mer fokus och mer tillgångar läggas på dessa exempelvis. Dessutom visar det ju rätt tydligt vilken typ av bolag BURE fokuserar på.

 • Uppgång att vänta - Bra ISM siffra i USA igår och vi har en del att komma ikapp. Då tar vi oss också igenom 1060 och nu borde väl 1100 hägra?

 • BioInvents sista anhalt - Nästa gång är det studieresultat som gäller och i dagens rapport framkom inget stort av betydelse. Tut tut, var god tag plats.

RSS 2.0