BB Trader Daily 29 juni

 • PartnerTech får ytterligare orders - Det här är positiva nyheter för bolaget och framförallt betyder det mer stabilitet till Karlskoga och Vellinge. Detta är två enheter som behöver fler och mer stabila kunder. Synd bara att bolaget är så fruktansvärt misstrott. Det tar tid att tvätta bort arvet från tidigare ledning...

 • Bringwell - Tredje apan (antagligen) vräker ut sina aktier som köptes in på 2,20. Helt sjukt att någon sitter och kastar bort våra pensionspengar på det sättet. Nu är det nog snart färdigt och varför inte sikta på en återhämtning till 1,60 i samband med rapport i första hand? Idag en av få aktier på plus i min portfölj.

 • Up and down - Först rutschbana utför när Obamacare godkändes av högsta domstolen i USA och sedan rakt upp när rykten om tillväxtpaketet på 120 miljarder euro kom. För mig känns det som att marknaden ska ner.

 • 10 miljarder ger 120 miljarder - Ja fråga mig inte hur men snart får man väl nypa sig i armen och fråga om detta verkligen händer.  Snart börjar väl folk att byta tjänster med varandra istället för att hantera pengar. Dethar gått överstyr alltihop.

  Det sjukaste av allt är att Madoff dömdes att betala 143 miljarder dollar i en dom igår. Var tog de pengarna vägen?

 • Nike, Ford och RIM - RIM kom med en katastrofal rapport igår (igen) och aktien gick ner 15%iefterhandeln ner 36% i år innan det). 5000 jobb ska bort och även om RIM är mer av ett bolagsspecifikt problem så är det ändå ett tecken svaghet i ekonomin.

  Nike ner 10% i efterhandeln på en svag rapport och Ford ner 3,7% i efterhandeln efter man sagt att förlusterna för den europeiska grenen kommer att bli tre gånger så stor som i Q1. 

  För Nike handlar det främst om en kraftig inbromsning i Kina. Har inte kineserna mer krut att ladda på med för att få fart på tillväxten igen? Väldigt passivt där nu. 

  Jag förstår inte hur marknaden ska hålla sig uppe så här sista dagen på månaden med de här aktierna i moll men det kanske bara är jag? 

  Undrar dessutom om inte NIKE kan vara ett bra långsiktigt köp på ett sånt här fall. Jag gillar verkligen Nikes produkter. http://www.bloomberg.com/news/2012-06-28/nike-profit-trails-estimates-on-increasing-costs.html

 • Scania skär ner - Svag efterfrågan på bussar och 142 anställda ryker i Polen. Man pekar på en svag efterfrågan "närmaste året".

  Scania bara ner 1,7% igår men då har ju aktien tappat rejält innan i veckan.

  Liknande neddragningar lär komma för både andra delar på Scania och Volvo framöver. Frågan är bara när det vänder för aktiekurserna? Aktier ser 6 månader framåt brukar man säga (och inget bakåt...) och ett exempel är ju det stora varsel som Volvo la i april 2009 om 1500 personer. Läs här: http://www.dn.se/ekonomi/1500-varslas-pa-ab-volvo

  Att köpa in i den nyheten visade sig vara oerhört lönsamt. Aktien steg nämligen med ca 50% det efterföljande halvåret... "Neddragningen beror på att nästan ingen köper nya lastbilar längre" var ett citat ur Expressens artikel om varslet...

  Vissa trodde även på nyemission så sent som i juli 2009. http://zitiz.se/ekonomi/foretagande/2009/07/27/nyemissionen-narmar-sig-volvo__22763

  Scania varslade också i mars 2009 och aktien steg på liknande sätt (dock med start någon vecka efter detta) http://lt.se/nyheter/1.103252-dotterforetag-till-scania-varslar-anstallda

  Skillnaden för dessa båda bolag nu jämfört med då är att antalet lastbilar och anläggninsmaskiner ute hos återförsäljarna är bra mycket lägre. Det gör att den så klassiska bull whip effekten blir mycket mindre. Ett stort antal inhyrda arbetare får ta smällen den här gången medan aktieägarna skonas. 

 • Goldman Sachs - Skär ner massa jobb i USA.

 • Jag tror fortfarande att vissa bolag kan trotsa lågkonjan... Kolla bara på Micro Systemation. Följ länken och ni får se .XRY i två olika TV sändningar. 

  Även om tillväxten dämpas i världen så är mobilteletrafiken i en enorm tillväxt. Om mitt case MSAB också fallerar så erkänner jag: jag är ingen stockpicker överhuvudtaget. Men inte förrän då.

  http://www.msab.com/posts/news/xry-has-two-tv-appearances

  Jag upprepar också till er som tröttnat på svängningarna på börsen (PE bolagen) så har ni i MSAB ett guldkorn av rang. Var annars hittar ni ett bolag som är extremt välkapitaliserat (här går att ändra ratiot equity/debt rätt rejält) och som har en nästintill affärsmodell och som verkar i en starkt växande bransch? 

 • Det blir bara dyrare - Börjar irritera mig ordentligt på Merkel och Tyskland. Om de inte stöttar krisländerna nu så kommer recessionen med full kraft och då bromsar Tysklands ekonomi in rejält. Problemen finns kvar men det kommer alltså bli ännu mer smärtsamt att lösa dom. Kan de inte fatta detta en gång för alla. Endera pest nu eller pest plus kolera sen.

 • Look for CSB - Det är det enda som kan vägleda oss ordentligt. Vi väger på 200 dagars nu och det står verkligen och väger på börsen (trenden ner dock). CSB har gått sidledes senaste veckan från att ha nettoköpt veckorna innan. Nu är frågan om de ska fortsätta eller börja nettosälja.

 • Catella Bank - Som väntat blir det ingen försäljning av Banque Invik och Catellas ledning har nu tagit det enda rätt beslutet att avbryta försäljningen och istället utveckla verksamheten inom Catella. Hade det inte varit för engångskostnaderna om 25 + 10 MSEK så hade det här enbart varit positivt tycker jag. Catellas verksamhet blir mindre spretig i och med detta och det bästa beslutet Catellas ledning tagit kring detta är ju att själva banken blir centrum i verksamheten dit andra delar införlivas. Hade man inte gjort detta och istället låtit Banque Invik fortsätta att vara en alldeles egen del i ett hörn nånstans så hade jag direkt dragit ner värdet för den delen i och med detta. Jag tycker nu snarare att totalen bör värderas upp. 

  Släng ut EETI så fort det är något lugnare på marknaden och bygg en stabil koncern kring kärnverksamheten så ska ni få se att aktien får fart uppåt.

  Totalt sett värderas nu Catella till halva sitt egna kapital och den stora frågan är ju varför huvudägaren som har 50% av aktierna låter bolaget vara kvar på börsen till den här värderingen.
  Jag höjer min rek på Catella till STARKT KÖP :)

 • Strategy in one chart http://www.businessinsider.com/citi-market-strategists-outlook-2012-6

 • Friday rumours - Lär bli mycket sånt idag. Twitter är fyllt av lögnhalsar.

 • Peak Oil - Oljan i 90 dollar. Om 10 år kommer detta vara något vi alla pratar om tror jag. Oljan kommer aldrig bli så billig igen. Jag tror på flera hundra dollar fatet om 10 år. 

  http://www.svd.se/naringsliv/branscher/energi-och-ravaror/peak-oil-kontroversiell-teori_7308143.svd#Kommentarer
Postat av: Catella idag

Vad tror du om aktieutveckling nu med tanke på dagen 5,65-5,85 kr? Tillfälligt nedtryckt?

2012-06-29 @ 09:54:32
Postat av: BB Trader

Ja jag tycker att beskedet kommer som en lättnad och det kommer innebära stora möjligheter till lönsamhetsförbättring för banken

2012-06-29 @ 13:07:30
Postat av: PT

Vad tror du om PT framöver? Signalerna från bolaget har varit uteslutet positiva senaste månaderna och man har levererat finansiellt de senaste kvartalen. Kursen däremot backar och det verkar finnas obegränsat med säljare. Vad händer?

2012-06-30 @ 10:58:06
Postat av: Jakob

Hej BB,Kan du inte ge en lite analys av MSB? Har fått upp ögonen för företaget via dig och skulle vara intressant om du vill ge din bild utav företaget.Tack på förhand.

2012-07-01 @ 16:13:55
Postat av: JTrader

Jag tror inte att detta i längden är positivt för Catella, "banken" är med kortverksamheten inte en naturlig del, det finns inga synergier och koncernens lönsamhet får sig ytterligare en knäck. Lågt värderat, jajemen. Lågt presterat, jajemen.

2012-07-03 @ 18:45:46
URL: http://livetsomtrader.blogspot.com
Postat av: JR

För att vara någon som hävdar sig veta så mycket, så har du jävligt kass performance.

2012-07-07 @ 13:20:53
Postat av: BB Trader

Vet inte om jag nånsin påstått mig veta så mkt

2012-07-07 @ 13:41:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0