BB Trader Daily 31 juli

 • Stora förändringar i Micro Systemations ägarlista  under maj och juni - DNB Fonder ökar rejält och JRS Asset Management AB är nya aktieägare men jag vet inte hur de kommit över aktierna under den perioden (omsatts ca 800 000 aktier på Burgundy och OMX under denna period) så det måste ha skett någon annanstans. 

  Detta är såklart en ansenlig mängd aktier och det man kan spekulera lite i är vem som är säljaren. 

  De största ägarna enligt MSABs hemsida 2012-06-30 var:  Det måste helt enkelt vara nån utländskregistrerad ägare som sålt.  JRS Asset Management är en rätt så anonym och hemlighetsfull kapitalförvaltare som jag inte vet särskilt mycket om förutom att det ryktas om att de har många fd. framgångsrika idrottsstjärnor som kunder. Ska se om jag kan leta fram lite mer info kring dom. 

 • Traction ökade i Catella - Har nu 9,6% av kapitalet om man räknar in de privata innehaven på herrarna Stillström. Det var också Traction som var köparen i det block som mäklades 4 juni på 1,3 miljoner aktier precis som jag spekulerade i då. Se: http://vastkusttradern.se/2012/june/bb-trader-daily-4-juni.html
 • Rusning i BioInvent - 41% upp idag vilket gav utklassningsseger på vinnarlistan. Är väl bara en reaktion på de kraftiga ras som varit och det hjälper ju föga för de aktieägare som sitter med snitt 20 kronor eller nåt i aktien. 

Kommentarer
Postat av: Johan

Hej! Den senaste tiden har jag noterat att du inte har lika mycket fokus på den kortsiktiga tradingen som tidigare,utan mera på dina långsiktiga innehav. Absolut ingen kritik till dig för detta! Jag undrar om det är en strategi svängning i från dig att minska på tradingen och vikta upp exponeringen mot mera långsiktiga investeringar?

/Johan

2012-07-31 @ 12:07:29
Postat av: BB Trader

Hej! Egentligen ingen större skillnad mot tidigare bara att jag kanske skriver mer om den långsiktiga portföljen nu. Tradingaktiviteten går i perioder och under sommmaren är den alltid på lågvarv. Nu har jag dessutom haft semester. Ha det gott!

2012-08-03 @ 09:06:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0