BB Trader Daily 18 juli

 • Alfa dög inte - Föll tungt på rapportdagen på en egentligen ganska bra rapport i mitt tycke. Här fanns såklart några saker att anmärka på som exempelvis att marginalerna svajade till lite och det var väl framförallt det som fick aktien att handlas ner trots stark omsättning och orderingång. 

 • Goldman - Öppna på dagshögsta efter att ha rapporterat ett resultat långt över förväntan men stängde bara 0,3% upp. 

 • And Barton is gone - Läsvärd artikel om en av de stora. 

  http://www.bloomberg.com/news/2012-07-16/traxis-partners-founder-barton-biggs-dies-at-age-79.html

 • Atlas åkte berg- och dalbana - Först ner och jag låg lång och tog nästan stoppen (köpte under 150 direkt på rapporten) men sen fick den fart och gick upp mot 153 där jag fick ut och låg då lite plus. Sen var den nere långt under 150 och harvade och naturligtvis försökte jag långa några gånger utan att lyckas särskilt bra. I slutet av dagen låg jag lite lång igen och slutade faktiskt 2000 upp i den. 

  Om rapporten kan man ju säga att den var ju nästan identisk med förväntningarna men det räckte liksom inte. För mig är det lite av ett mysterium att in line eller strax ovan inte räcker just nu. Vad kan förväntningarna vara liksom efter de två månader vi har bakom oss? 

 • NAHB index - Kom i skymundan igår med tanke på att Bernanke drog igång sitt tal samtidigt men faktum är att detta index kom in på 35 i juli mot prognosen som var på 30. Detta är verkligen på G nu och skulle det kunna vara nåt som kan vända den negativa trenden i US just nu så är det ju bostadsmarknaden. 35 är alltså högsta siffran sedan 2007. Men detta gick obemärkt förbi som sagt. • FING - Upp i vinnarhålet idag men kolla grafen för de senaste 10 åren. I 10 år har massor av småsparare slitits mellan hopp och förtvivlan i tron om att det ska lossna rejält nån gång. Men nej, det verkar inte bli så för detta bolaget heller. Hur många av den här typen av bolag finns det inte på börsen just nu? Känns som det är oändligt många och knappt några lyckas få den där riktiga utväxlingen på ett par tusen procent som behövs för att få oss småsparare att det kan hända i våra bolag också. Är det verkligen bara genom att köpa Sagax Preffar man kan få lite avkastning på börsen? #bitter
 • Hyfsade volymer för ELUX - AHAM6 upp 2,2% i juni jmf samma månad 2011. 

 • Yahoo och Intel in line igår - men Intel guidade svagt. Trots det höll sig aktien bra i efterhandeln. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0