Säljer David Marcus i Catella?

 • Den senaste veckan har Enskilda varit stora säljare i Catella B och har nu nettosålt drygt 300 000 aktier i juli varav 90% av säljet under senaste veckan.


 • Finansmannen David Macus var tidigare ordförande i Scribona men efter omstöpningen av Scribona och köpet av Catella så har David börjat sälja sina aktier i Catella. Nu uppgår innehavet (om vi tror att det är han som säljer via Enskilda) till ca 300 000 aktier. 

  SCRIBONA: DAVID MARCUS TÄNKER SÄLJA SINA AKTIER - DI (Direkt)   
  2008-08-21 07:32

  https://www.avanza.se/aza/press/news.jsp?newsArticleId=N1036725


 • Här kan ni också läsa lite mer om ägarstriden i Scribona - http://www.affarsvarlden.se/tidningen/article2587296.ece?service=mobile

 • Det gamla gardet med David Marcus och Mark Keough säljer sannolikt ut sina innehav medan Lorenzo Garcia faktiskt ökat sitt innehav mellan bolagsstämmorna 2011 och 2012 med 650 000 aktier. 

 • Vid stämman 2012 hade Mark 1,4 miljoner aktier och därefter gick det ett block om 1,3 miljoner aktier och frågan är ju varför Mark skulle behålla 100 000 aktier? Nej det är inte säkert att det är Mark som sålt. 

 • Johan Claesson har nu istället en ny stark ägare under uppsegling vid sin sida i Traction och far och son Stillström. 

BB Trader Daily 31 juli

 • Stora förändringar i Micro Systemations ägarlista  under maj och juni - DNB Fonder ökar rejält och JRS Asset Management AB är nya aktieägare men jag vet inte hur de kommit över aktierna under den perioden (omsatts ca 800 000 aktier på Burgundy och OMX under denna period) så det måste ha skett någon annanstans. 

  Detta är såklart en ansenlig mängd aktier och det man kan spekulera lite i är vem som är säljaren. 

  De största ägarna enligt MSABs hemsida 2012-06-30 var:  Det måste helt enkelt vara nån utländskregistrerad ägare som sålt.  JRS Asset Management är en rätt så anonym och hemlighetsfull kapitalförvaltare som jag inte vet särskilt mycket om förutom att det ryktas om att de har många fd. framgångsrika idrottsstjärnor som kunder. Ska se om jag kan leta fram lite mer info kring dom. 

 • Traction ökade i Catella - Har nu 9,6% av kapitalet om man räknar in de privata innehaven på herrarna Stillström. Det var också Traction som var köparen i det block som mäklades 4 juni på 1,3 miljoner aktier precis som jag spekulerade i då. Se: http://vastkusttradern.se/2012/june/bb-trader-daily-4-juni.html
 • Rusning i BioInvent - 41% upp idag vilket gav utklassningsseger på vinnarlistan. Är väl bara en reaktion på de kraftiga ras som varit och det hjälper ju föga för de aktieägare som sitter med snitt 20 kronor eller nåt i aktien. 

BB Trader Daily 25 juli

 • Apple - Big miss. Särskilt på prognosen för omsättningen i Q4 där man säger sig tro 34 miljarder dollar mot väntade 38 i omsättning och bara 7,65 dollar i VPA mot väntade 10,27. Det kommer sätta sina spår i Apple framöver. 

 • Being bullishhttp://seekingalpha.com/article/739461-when-this-indicator-hits-19-stocks-always-rally

 • QE - Enligt WSJ skulle det vara nära förestående med mer QE nu och det skulle kunna komma redan i augusti. Den som lever får se.

BB Trader Daily 24 juli

 • Kinesiska CNOOC köper kanadensiska Nexen för 15 miljarder dollar - Detta är det största köpet av ett utländskt energibolag som ett kinesiskt bolag någonsin gjort. Priset innebar en premie på ca 60%.

  http://www.thestreet.com/_nasdaq/story/11634395/1/china-oil-hunger-hits-15-billion-in-canada-amid-us-diet-deals.html?&cm_ven=nasdaq&cm_cat=free&cm_ite=na

 • Nokia gick starkt igår - Jag köpte på mig en liten liten post med VWAP 11,65 igår förmiddag och aktien stängde på dagshögsta, 7% upp i USA i går kväll, vilket innebar ca 12,55 i svenska kronor. Jag sätter stoppen på 10 kronor nu.

 • Texas Instruments slog föväntningarna i Q2 men sänkte prognosen för Q3 - Aktien svagt ner i efterbörsen.

 • Volvo  - Bra marginaler på CE och bra omsättning. Orderingång kommer att tynga. Kommer handlas på minus idag tror jag.

 • Telekombolagen har klarat sig bästa sista dagarna nu - Såna här klockor känns ju väldigt 1986 men  nog skulle man haft financials under Q2 och nu kanske telecoms kan vara bra under Q3 och under Q4 skulle det inte förvåna mig om industrials kan gå bra. En invsteringsklocka som förr gick ett varv på 5 år går idag ett varv på 1 år...


BB Trader Daily 23 juli

 • Nokia - Ska man ge aktien en sista chans? Vad är senaste buzzet kring konkurshot, blankningar och försäljning?

 • Q2 för Micro Systemation  - Jag tror tyvärr att det kommer visa sig bli en ordentlig förlust för bolaget i kvartalet. Eftersom inga stororders annonserats och det inte heller verkar ha varit några större orders som gått till avslut (av information på exempelvis fbo.gov) så de landar omsättningsmässigt i Q2 så tror jag omsättningen hamnar strax norr om 20 MSEK vilket med de stora personalökningar man gjort pekar på en förlust. Kanske så stor som drygt 3 MSEK. Detta är såklart bara mina prognoser vilka är särskilt svåra att göra då bolaget inte säger ett knyst om varken upphandlingar, ordrar eller marknadsutvecklingen. 

  Kvartal 2 är ett svagt kvartal för bolaget alltid och nu vet vi att andra halvåret är och förblir starkare i några år efter de stora ordrar bolaget tidigare vunnit i USA (förnyelser ger som ni vet återkommande intäkter). Lägg därtill flera fina ordrar som kommit nu i juli (se tidigare inlägg) och en svag kvartalsrapport med påföljande säljtryck kan visa sig vara en bra ingångsnivå i aktien. 

Nya order till Micro Systemation

Den senaste tiden har Maroon på Börssnack hittat följande ordrar till MSAB på nätet. Storleken på dessa ordrar är av den storlek som bolaget tidigare kommunicerade själva. Exempelvis denna:

http://www.introduce.se/foretag/micro-systemation/pressmeddelanden/2010/10/micro-systemation-msab-erhaller-usa-order-pa-55-st-xry-field-version-ordervarde-motsvarande-4-mse

Totalt uppskattar jag det totala ordervärdet till mellan strax under 5 miljoner kronor. Det blir intressant att se om bolaget självt säger något om dessa. 
 

BB Trader Daily 20 juli

 • Magic day - Vansinnig handel i många bolag igår. Skanska handlades som om konkursen var nära ett tag och jag lyckades långa lite under hundralappen. Trelleborg rakt upp 8-9%, Tele2 gick som en galning på en ok rapport och Sandvik öppnade högt, låg högt, stängde högt. Dessutom fanns där Husqvarna som öppnade på minus men gick till plus 7% nånting innan den lugnade sig. SCA var ju också sjuk och jag kortade kring 119,5 (först på 112 blankt på rapporten men täckte mig på 112,3) och fick en krona i den till slut när den testat 120 fyra gånger. Sinnessjuk handel.

  Som permabull var det inte bara skönt att få tjäna pengar på att faktiskt korta intraday men också se smärtan i alla blankare skrikas ut i tickern hela dagen. Å vad det gjorde ont hos många. 

  Till råga på allt så var ERIC B grön och grönare hela dagen. Haha. So much for being smart och korta in i en kass rapportperiod. Haha. Ungefär lika belönande som att ha tränat hela vintern inför beach 2012 och sommaren uteblir. Haha igen.

 • EnQuest rykten - EnQuest ryktas vara intresserat av Xcite Energy som handlas till ett Market Cap kring 1,5 miljard kronor nu. 

  http://www.xcite-energy.com/

 • Google och Microsoft - Microsoft kommer in starkt på både omsättning och resultat och aktien var upp 2% på efterbörsen (kl 22:11). Google lyckades pricka förväntningarna för en gångs skulle och även den aktien gick upp i efterhandeln. Jag har ju använt google adwords för ett av mina onoterade innehav och måste säga att det är bra men nu har jag upptäckt hur man kan göra något liknande fast på Linkedin och där kunna rikta sig till människor med specifika tjänster på specifika bolag. Jag kan alltså välja att min annons ska synas för någon som arbetar som Produktionschef på Sandvik. Det kallar jag riktad marknadsföring. Grymt. Jag tror på Linkedin.


 • Circus Nokia - Hade ju tänkt vara lång från öppningen på rapportdagen och in mot rapporten då den antagligen skulle handlas upp innan men jag blev för snål när den aldrig kom ner på morgonen. Aktien fick ju ordentlig skjuts sen av en såklart usel rapport men inte riktigt lika usel som man kanske hade befarat. Kassan räcker ytterligare några kvartal men de närmaste månaderna blir avgörande tror jag. Lyckas man få momentum i sin försäljning av Lumia eller inte? Det går snabbt nu och även om det frestar att köpa lite lotter i Nokiaaktien så kan det lika gärna braka ner igen känns det som. 

  Om det kommer fler tecken på stabilisering för dom så kan aktien snabbt gå till 25 igen tror jag.

 • Torm - Gårdagens vinnare på uppgifter om överenskommelse med bankerna http://www.google.com/finance?cid=685186

 • SWMA - Det är dyrt och det håller inte i längden med de marginalerna. Tror jag :)

BB Trader Daily 19 juli

 • Bringwell - Ny VD och tidigarelagd rapport. VD-bytet inte så märkligt tycker jag. Det kändes som att det var dags för en förändring. Det enda man kan tycka är lite konstigt är att det känns väldigt hastigt. 

  Rapporten i sig tycker jag är helt ok. Bra försäljning och lite engångskostnader som tynger EBITDA och kassaflödet. Aktien står över 35% lägre än vad den gjorde vid samma tidpunkt förra året. Borde ha chans till återhämtning nu. 

 • Sandvik - Bra rapport överlag enligt mig. Som jag skrev igår: Är det dags för Sandvik att ta över ledartröjan efter SKF i verkstadssverige?

 • Husqvarna och Electrolux - Får draghjälp av bättre marknad i NA. Känns som att dessa borde klara sig ok idag. 

 • SAAB ok, inte mer - Lite bättre resultat men sämre orderingång. Tycker aktien borde ligga rätt still idag eller gå ner lite.

 • Dagens rysare - Nokia kommer kl 12 och där värderas rörelsen till 1,5 miljard euro och resten är kassa (Drygt 4,5 miljarder euro). Man väntas bränna nära en fjärdedel av kassan i ett kvartal nu nästan. Om rapporten bara blir en katastrof och inte en megakatastrof tycker jag aktien borde kunna stiga lite. 

Dagens rapporter

 • TLSN småtrist - Men det är rätt stabilt så känns egentligen bara som att man ska köpa vid eventuell nedgång. Bra dir avkastning mot våren. 

 • Nordea bra - Men inte lika bra som SEB exempelvis. Men att den här aktien var nere i 47 är ju makalöst. 

 • BE Group - Fortsätter att underprestera och omsättningen kommer in rätt mkt lägre än prognosen. Förstår fortfarande inte vad Traction ser i detta. OK, det är inte jättedyrt men relativt allt annat så är det inte billigt heller. 

 • Ericsson dålig men är det bra köpläge härikring? - Ericsson handlades ovan 95 kronor (!) så sent som förra året men sedan dess har det varit en trist utveckling för aktien. Tidigare har det visat sig vara en bra ingångsnivå för swingar att fånga aktien kring 60 kronor men denna gången kanske det är annorlunda. Nu har aktien brutit ner under 60 kronor och kanske ska den fortsätta idag med en bit? Samtidigt känns det som att rapporten inte är så farlig som den först verkar. OK, nettoresultatet är rätt mkt sämre än väntat men det stämmer aldrig med SME förväntningarna. Ibland någon miljard mer ibland någon miljard mindre. Försäljningen kom ju in bra. Men Ericsson är ju inte ensamma om att ha det tufft, hela den här branschen är ju extremt utmanande. 

  Jag tror Ericsson ska sättas upp på bevakningslistan. Det börjar lukta köpläge. 

 • SKF tappar sin glans. Istället för 15% rörelsemarginal som det snackades om för ett år sedan så ligger man nu på 12%. Dessutom flaggar man för väsentlig resultatpåverkan pga konkurrensbrott. Aj aj. Men det är inte dyrt härikring heller måste jag medge. P/E kring 11 i år kanske. Men är det dags för Sandvik att återta verkstadstronen?

BB Trader Daily 18 juli

 • Alfa dög inte - Föll tungt på rapportdagen på en egentligen ganska bra rapport i mitt tycke. Här fanns såklart några saker att anmärka på som exempelvis att marginalerna svajade till lite och det var väl framförallt det som fick aktien att handlas ner trots stark omsättning och orderingång. 

 • Goldman - Öppna på dagshögsta efter att ha rapporterat ett resultat långt över förväntan men stängde bara 0,3% upp. 

 • And Barton is gone - Läsvärd artikel om en av de stora. 

  http://www.bloomberg.com/news/2012-07-16/traxis-partners-founder-barton-biggs-dies-at-age-79.html

 • Atlas åkte berg- och dalbana - Först ner och jag låg lång och tog nästan stoppen (köpte under 150 direkt på rapporten) men sen fick den fart och gick upp mot 153 där jag fick ut och låg då lite plus. Sen var den nere långt under 150 och harvade och naturligtvis försökte jag långa några gånger utan att lyckas särskilt bra. I slutet av dagen låg jag lite lång igen och slutade faktiskt 2000 upp i den. 

  Om rapporten kan man ju säga att den var ju nästan identisk med förväntningarna men det räckte liksom inte. För mig är det lite av ett mysterium att in line eller strax ovan inte räcker just nu. Vad kan förväntningarna vara liksom efter de två månader vi har bakom oss? 

 • NAHB index - Kom i skymundan igår med tanke på att Bernanke drog igång sitt tal samtidigt men faktum är att detta index kom in på 35 i juli mot prognosen som var på 30. Detta är verkligen på G nu och skulle det kunna vara nåt som kan vända den negativa trenden i US just nu så är det ju bostadsmarknaden. 35 är alltså högsta siffran sedan 2007. Men detta gick obemärkt förbi som sagt. • FING - Upp i vinnarhålet idag men kolla grafen för de senaste 10 åren. I 10 år har massor av småsparare slitits mellan hopp och förtvivlan i tron om att det ska lossna rejält nån gång. Men nej, det verkar inte bli så för detta bolaget heller. Hur många av den här typen av bolag finns det inte på börsen just nu? Känns som det är oändligt många och knappt några lyckas få den där riktiga utväxlingen på ett par tusen procent som behövs för att få oss småsparare att det kan hända i våra bolag också. Är det verkligen bara genom att köpa Sagax Preffar man kan få lite avkastning på börsen? #bitter
 • Hyfsade volymer för ELUX - AHAM6 upp 2,2% i juni jmf samma månad 2011. 

 • Yahoo och Intel in line igår - men Intel guidade svagt. Trots det höll sig aktien bra i efterhandeln. 

BB Trader Daily 17 juli

 • Ultimate death cross? - Argumenten haglar för och emot men det kan ju vara värt att veta om i alla fall. http://trendythird.blogspot.fr/2012/06/ultimate-death-cross.html

 • Handelsbanken - Något bättre än väntat men aktien är ju enormt upphaussad nu. Borde backa lite på detta. 

 • Lindab - Resultatet före skatt sämre än väntat om man justerar för engångsposter. Ytterligare ett bolag som varit kärvt att äga senaste åren. 
   
  2012-07-17 07:45:06

  LINDAB 2 KV: RESULTAT FÖRE SKATT 80 MKR (SME 52,0)

  STOCKHOLM (Direkt) Lindab redovisar ett resultat före skatt på 80 miljonerkronor i det andra kvartalet 2012 (97). I resultatet ingår engångsposter med -16 miljoner kronor. SME Direkts snittprognos på resultat före skatt uppgick till 52,0 miljoner och där ingick engångsposter på -52,3 miljoner.

  Resultat före skatt 9 procent sämre än väntat. Omsättningen blev 1.737 miljoner kronor (1.755), mot väntade 1.849 miljoner. Justerat för valuta och struktur minskade försäljningen med 5 procent. Nettoresultatet blev 0:74 kronor per aktie (0:80).

  Kristine Trapp

  Henrik Svensson

  Nyhetsbyrån Direkt

 • Telia ut från säljlista - STOCKHOLM (Direkt) UBS plockar bort Teliasonera från sin "least preffered"-list
  och lägger istället till TDC.

 • Juat reminding- Tror Q3 kan bli riktigt bra för PartnerTech om bara oron i världen lägger sig lite 
  "Från de nya samarbetsavtal som tecknats tidigare under året ser vi de första serieleveranserna komma igång i tredje kvartalet. Tillsammans med de volymer kunderna nu skjutit framför sig utgör detta en god beläggning för kommande kvartal", säger Leif Thorwaldsson."

BB Trader Daily 16 juli

 • SEB över förväntan - Riktigt fin rapport tycker jag och som vanligt är det ju bara att tacka och ta emot för de som lyckades köpa aktien på 30 kronor av några idioter i höstas. 

 • Börsskandalerna forsätter - I förra veckan var det Fingerprint och Cybercom som stod för de två största enligt mig. Idag kommer Aspiro och säger att de inte fått betlaning från LINK för Mobile Solutions. Det är inte så konstigt att förtroendet för börsen är på låga nivåer. Jag ska sammanställa en lista över alla "skandaler" senaste året.

 • PartnerTech - En rätt så väntad rapport där elektronik visar en positiv utveckling medan Karlskoga och Myslowice har en bit kvar. Särskilt är det väl Myslowice som fortfarande inte fått upp lönsamheten. Valutan är jobbig för bolaget i kvartalet. Det positiva tycker jag är att köpeskillingen för Aerodyn verkar rimlig och att sannolikheten för utdelning nästa år ökar. En utdelning kring 20 MSEK borde vara möjligt och då har vi en direktavkastning kring 7% på denna kurs. 

  http://mb.cision.com/Main/648/9284218/30509.pdf


 • Nej dags att köra igång arbetsdagen. Ha det gott och hoppas sommarvärmen kommer snart. //BB Trader

BB Trader Daily 11 juli

 • AXIS imponerar - Fortsatt enorm tillväxt och vad gör det då att bruttomarginalen och rörelsemarginalen sjunker lite? Starkt jobbat!

 • XANO helt ok - Tycker det är bra att hålla i som man gör i detta svåra kvartal. Det är ju bara att se på vinstvarningarna som haglar in hela tiden nu för att förstå att det är rätt tufft där ute nu. 

 • NOMI kan nå 5 kg guld per dag - I sommar säger man. Låt oss nu hoppas att detta är sanning och att så verkligen sker. Inga mer scams på börsen tack!

 • ITAB också bra - Visst finns det bolag som presterar! Fin rapport återigen. 

 • Insiders säljer men kursen stiger - i Africa Oil. Har man varit med sedan start så kan det ju vara läge att göra detsamma med delar av sitt innehav. Inga träd växer till himlen och inga borrar når jordens mitt. 

BB Trader Daily 10 juli

 • Alcoa inleder - Årets sommarrapportsäsong med en rapport som kom in något bättre än förväntat. Men som vanligt är det massa engångskostnader med i resultatet. Kan Alcoa vägleda oss i resten av rapportsäsongen? Aktien marginellt upp i efterhandeln. 

  STOCKHOLM (Direkt) Den amerikanska aluminiumproducenten Alcoa redovisar ett
  justerat resultat per aktie på 0:06 dollar för det andra kvartalet 2012 (0:31).

  Analytikernas förväntningar var ett resultat på 0:05 dollar per aktie, enligt
  Bloomberg News snittprognos.

  Försäljningen var 6,0 miljarder dollar (6,6). Väntat här var en försäljning på
  5,8 miljarder dollar, enligt Bloombergs prognossammanställning.

  Alocas resultat per aktie uppgick till 0:00 dollar per aktie (0:30).
  Analytikernas förväntningar var ett resultat på 0:06 dollar per aktie, enligt
  Bloomberg News snittprognos.

  Resultatet per aktie belastas av engångsposter på 63 miljoner dollar. Vid
  exkludering av inverkan av engångsposterna uppgick resultat per aktie till 0:06
  dollar.

 • AMD vinstvarnar - Spår nu ett intäktsfall om 11% mot tidigare sagda 3%. Aktien ner i efterhandeln med ca 7% och aktien är nu ner över 25% sedan toppen i mars.

  http://www.businessweek.com/ap/2012-07-09/amd-lowers-2q-revenue-guidance-shares-slide 

 • Vestas svängde samtidigt som Eoulus Vind rasade - Vestas hade en intradagsrange på 15% igår efter både nyemissionsrykten och budrykten. Det måste ju vara härligt för IR avdelningen att ha båda dom ytterligheterna florerande i marknaden under en och samma dag :)

  Eolus vind berättade samtidigt att man måste sänka sina kostnader och aktien la ytterligare 6% nedgång till sin mkt branta resa ner sista tiden. 

  Vindkraften går samma öde till mötes som solenergibolagen gjorde för ett par år sedan. Vad är nästa energibubbla? 

BB Trader Daily 9 juli

 • Rally - Blev fint skjuts på börserna efter eurotoppmötet i slutet av juni. Goldman Sachs rekommenderade som sagt sina kunder att korta S&P500 med target 1285. Nu är samma index i 1354...

  Men vi fick en rekyl i fredags med en mycket tydlig stängning ner så kanske det ska söka sig ner mot 1000 på OMXS30 igen. Frågan är ju om mötet var en sådan game changer ändå.

 • Nokia tappade 10% till i veckan - Börsvärdet är strax över 50 miljarder nu och i den här takten är bolaget borta redan i september. 

 • 1,4 miljarder dollar borta - För världens 10 rikaste. På en vecka...
  http://www.bloomberg.com/news/2012-07-06/world-s-richest-lose-1-4-billion-as-spain-s-ortega-drops.html

 • Finnveden Bulten och PartnerTech rapporterar i veckan - Två bolag som jag äger. Tror på ok rapporter från båda. Det har varit ett svajigt kvartal för båda tror jag. Bra omsättning tror jag båda har haft men marginalerna tror jag är ner jämfört Q1.

 • IT: GARTNER HÖJER TILLVÄXTPROGNOS 2012 TILL 3,0% (2,5%)

  STOCKHOLM (Direkt) Gartner spår att globala it- investeringar kommer att stiga
  med 3,0 procent 2012, jämfört med 2011. Detta är en höjning från tidigare
  bedömning om 2,5 procents tillväxt.

  Det framgår av ett pressmeddelande.

  "Samtidigt som att utmaningarna för den globala ekonomiska tillväxten håller i
  sig - eurozonkrisen, svagare återhämtning i USA, en avmattning i Kina - har
  prognosen åtminstone stabiliserats", säger Richard Gordon, vid Gartner, enligt
  pressmeddelandet.

  Det har inte skett så stora ändringar i affärsläget eller i konsumentefterfrågan
  under det senaste kvartalet, så utsikten på kort sikt är en fortsatt
  försiktighet i it-investeringarna, menar Gartner.

  Bland ljuspunkterna lyfter Gartner fram att företagsinvesteringarna i offentliga
  molntjänster väntas växa från 91 miljarder dollar 2011 till 109 miljarder dollar
  2012 och väntas uppgå till 207 miljarder dollar år 2016.

  Telekomutrustning är den sektor som väntas visa starkast tillväxt 2012, en
  ökning med 10,8 procent räknat i dollar (rörlig växelkurs). Tillväxten väntas
  komma från uppkopplingar, speciellt i tillväxtmarknader, men också från flera
  uppkopplade terminaler på de mogna marknaderna.

 • Opus Prodox - Köper 70 bilprovninganläggingar 

  Den här aktien köpte jag på 68 öre i vintras och sålde på 69 öre. Nu i 1,65. Kul när aktier kan vända nedåtgående trender tycker jag. Opus stod ju i över 3 kronor 2008. 

RSS 2.0