BB Trader Daily 4 december


BB Trader Daily 3 december

 • Bud på NOTE - Har florerat lite lösa rykten om att bolaget velat bli uppköpt så jag köper inte riktigt Hagströmers kommentar om att de ska "överväga budet". Jag tror inte Creades kontrar utan de vill detta. Anledningen till att de inte är mer tydliga med det är väl att de inte vill missa minsta lilla chans till ett konkurrerande bud från någon annan. Men jag har svårt att se hur någon annan skulle vilja vara intresserad. 

  Bolaget har ju tydligt "dressat" sig självt senaste året genom att tighta till både balans och resultaträkning.

  PartnerTech reagerade rätt så positivt till en början idag men föll tillbaka något efter lunch. Tror inte det har något större inverkan på branschen som helhet utan det är väl bara positivt att någon ser större värden i kontrakstillverkarbranschen än vad aktiemarknaden gör för tillfället. Att någon ens får för sig att lägga bud på en kontraktstillverkare ter sig ju smått otroligt med tanke på intresset på börsen för den här typen av bolag.

  På något sätt tycker jag ändå de senaste buden på "skräpbolag" (om jag får säga så) som NOTE och Rottneros speglar att värderingarna på börsen är fel i förhållande till värdet på övriga tillgångar. Med de räntor på statspapper och de räntor som du behöver betala för lån hos banken så är det ju märkligt att börsen inte värderas högre (men kanske är det spreaden som ska minskas genom att räntorna stiger istället...).
   
 • Catella köper mer i IPM - Känns som en bra affär och detta i kombination med att Catella blev rekommenderat på Avanza Affärsförslag gjorde att aktien var på gång att bryta upp idag.

  CATELLA: ÖKAR ÄGARANDEL I IPM INFORMED PORTFOLIO MANAGEMENT

  STOCKHOLM (Direkt) Catella ökar ägarandelen från cirka 5 procent till 25 procent
  i IPM Informed Portfolio Management genom en riktad nyemission på 33 miljoner
  kronor. Nyemissionen är villkorad av godkänd ägarprövning.

  IPM är en leverantör av investeringstjänster inom diskretionär förvaltning och
  fondförvaltning och förvaltar tillgångar till ett värde av cirka 7 miljarder
  dollar åt stora institutionella investerare, pensionsfonder, försäkringsbolag
  och stiftelser, enligt ett pressmeddelande. Bolaget har 43 anställda.

  Börsredaktionen

  Nyhetsbyrån Direkt
 • EnQuest stängde i 11,90 - Riktigt usel stängning och en riktigt tröttsam aktie att äga. Har inte hänt ett dugg med kursen sedan avknoppningen från Lundin för snart 3 (!) år sedan. Nej nu tror jag tålamodet tryter för många aktieägare snart och risken är att vi får en fortsatt rutschkana nedåt om inte aktien studsar härikring. 

 • Byggmax VD - Sålde över halva sitt innehav i bolaget  för en tid sedan. Kanske hade det något med detta att göra eller vad det bara en amortering på den enorma villan? 

  http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/byggmaxchefer-misstanks-for-grovt-tullbrott

RSS 2.0