BB Trader Daily 7 augusti

  • Verkstad tuffar på - Vinstvarningssektorn inför (SKF i juni) visar framfötterna nu och SKF är faktiskt upp 15% sedan 18 juli! Att ha tagit ut aktier innan semestern för att få lugn och ro har visat sig vara felaktigt i år (än så länge)

  • Börsveckan och Cybercom - Börsveckan behandlar i sitt senaste nummer Cybercoms nyemission. Enligt Börsveckan så kan det vara så att emissionen används till att minska Cybercoms factoring (i dagsläget så säljer man fakturorna och får på så sätt pengarna direkt fakturan går iväg). Naturligtvis kostar detta några procent av fakturabeloppet men det ger ju ett tidigarelagt kassaflöde. Men detta döljer ju också det faktum att "lånade" pengar (ungefär som ett kreditkort) används till att finansiera löner och andra kostnader i bolaget. Den dagen du slutar sälja så har du ett "minus" i kassan motsvarande den mängd du brukar ha i factoring. Om emissionsbeloppet används till att minska factoringen istället för den "riktiga" skulden så kommer ingen förändring att kunna ses i balansräkningen. Det hela verkar mycket märkligt. 

  • Knight - Algohandel som gick fel. Allt annat lika positivt för yrket "mäklare" :)

    http://www.cnbc.com/id/48443320

  • Ratos - 20% upp sedan mitten av juni nu. Tecken på konjunkturförbättring eller bara reaktion på aktiens kraftiga ras senaste året?

  • Nokia ryckte - Från 11,60 (där jag otroligt nog köpte lite aktier) upp till nära 20 kronor på en vecka. Krisen såklart inte över för Nokia men kanske en indikation på att botten är nådd för den här gången och att konkursen undviks? Det närmaste kvartalet är oerhört avgörande för Nokia enligt mig. Kan kassaflödet förbättras så att nyemisison undviks så ska nog aktien kunna leta sig upp mot 35-40 igen.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Alltid intressant att läsa din blogg. VORE ÄNNU ROLIGARE om du uppdaterade den innan 9.00 ;-)

2012-08-07 @ 14:34:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0