BB Trader Daily 17 augusti

  • Björnarna skriker ......att vi ska ner. Ingen skriker att vi ska upp. Ändå går vi upp. Få tjänar pengar. Börsen börjar finna tillbaka till sig själv. 

  • Catella - Kollade bara lite snabbt på hur deras fonder gått i år. Exempelvis så har deras fond Reavinst med ca 4,6 mdr kronor i förvaltat kapital gått upp över 12% i år. Eftersom förvaltningsavgiften är 1,5% så kommer intäkten vid årsskiftet bli ca 70 MSEK kronor mot ca 63 MSEK förra året. Det är 7 MSEK i skillnad. Gör samma sak för resten av fonderna (totalt förvaltat kapital kring 35 mdr nu kanske) och du inser att (om avkastningen är likadan vid årsskiftet) det trillar in ca 50 MSEK extra i år (vissa har ju performance del också). 

    http://www.fondmarknaden.se/fonder/Fondoversikt/98.aspx

    Även om aktien är kass, det kan finnas anledning till oro kring framtien för Catella Bank och att fastighetstransaktionerna är på låga nivåer så är det inte fullt så illa som det kanske verkar. 

  • PAXA - Liten tuva fäller ofta...Det kan börja med så lite. Och sluta med så mycket. Inte alla börsbolag som förstår det. Man måste stämma i bäcken vid minsta händelse.

  • GAP - Kom in inline igår. Stängde relativt oförändrat på dagen. 

  • SAAB - Nere under de nivåer den handlades innan den stora gripenordern (service, uppgradering). Under samma period har också börsen gått starkt. Swingläge med stopp kring 108?

Kommentarer
Postat av: Johan

Catella fonder imponerar. Har själv stor del av min likviditet investerat i Catella Avastningsfond.

http://www.fondmarknaden.se/Fonder/Fondoversikt/673.aspx

2012-08-17 @ 12:26:00
URL: http://contrariantrading.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0