Styrelseledamot Backman ökade i MSAB

20000 aktier inköpta och insiderköp i MSAB är rätt så ovanliga. The only way is up.

Håller Bringwell på att bryta sin nedåttrend som pågått i över 4 år?

Förresten: Skulle MEDA kunna vara intresserade av ett bolag som Bringwell? Eller Scania under 2002 kanske


Nog hade vi sjuka rörelser även innan HFT...


Videointervju med Rönnberg från Bringwell


BB Trader Daily 31 oktober

 • Månadsstängning - Terminerna pekar ner ca 1% just nu och mycket värre än så tror jag faktiskt inte det blir. Vi vill stänga böckerna snyggt nu.

 • USA öppnar 14.30 - De ställer om till vintertid först den 6 november.

 • Pricer växer starkt - Inget bolag jag följer särskilt mycket men tycker dagens rapport visar tydligt att det finns småbolag som levererar på börsen. Aktien bör stiga på detta.

 • Mobile Forensics System per antal mobiler - I nuläget har MSAB ca 1,6 miljoner mobiler per system i drift i världen. Det skulle innebära att de borde ha ca 6 system i Sverige bara. Känns som att uppsidan finns där...

 • Bringwells Q3 och utsikter - Bringwell kom i fredags med sin kvartalsrapport för tredje kvartalet och det går inte att sticka under stol med att bolaget går bra. Trots att man i min mening i alla fall är mer synliga än någonsin så upprätthålls marginalerna mycket bra. Marknadsföringen i TV är ju massiv och det kostar men det ger också utslag på försäljningen. 

  Skuldsättningen går ned och bolaget skriver i rapporten att: "Bringwells net debt / EBITDA covenant kommer under Q4 2011 att gå under 3,0 vilket kommer minska Bringwells räntesats och därmed även räntan framöver."

  För Q4 räknar jag med att finansnettot förbättras med ca 0,5 MSEK. 

  Intressant notering är att jag i april uppdaterade min prognos för Q3 och Q4 senast och då räknade jag med ett resultat efter skatt på 7844 KSEK i Q3. Det blev 7969 KSEK vilket ändå får anses vara en rätt precis prognos :)

  I den gamla prognosen för Q4 så räknade jag med 52 öre i VPA i Q4 (13,3 MSEK efter skatt). Jag tror dock att det är i högsta laget och sänker därför något på VPA men ökar samtidigt min prognos för omsättningen (från 187 MSEK till 195 MSEK). 

  Jag tror dock att marknadsföringskostnaderna och något högre räntekostnader kommer att pressa vinstmarginalen vilket gör att jag tror på en VPA kring 4,5 öre per aktie.  

  I rapporten så visar man också försäljningstrenden för Apotekskanalen månad för månad och den är ju helt klart positiv. 

  Vinsten i år landar kring 15 öre per aktie om man ska tro min prognos och det gör att aktien, givet det osäkra makroklimat vi lever i, är rätt så rimligt värderad kring 2 kronor enligt mig men givet att bolaget nu går in i sina två starkaste kvartal skulle vi kunna få se ett lyft till 2,20-2,40 under vintern. 

  Bringwell är ju den aktie som gått allra bäst i min referensportfölj i år och att ta in den på 1,72 har visat sig vara ett lyckat drag. Dessutom tar jag alltid en shot med Mivitotal Plus på morgonen och Kan Jang har hållt mig frisk från förkylningar hela året :)
BB Trader Daily 28 oktober

 • Lammhults värd mer än 20 kronor - Lammhults Design Groups resultat för perioden 1 januari - 30 september 2011 · Nettoomsättning 551,7 mkr (570,1), varav tredje kvartalet 187,0 mkr (185,4) · Rörelseresultat 10,8 mkr (26,9), varav tredje kvartalet 10,7 mkr (18,1) · Orderingång 560,3 mkr (569,7), varav tredje kvartalet 167,4 mkr (176,6) · Orderstock 110,2 mkr (106,6) 

  Lammhults är ett bortglömt boalg med många besvikna aktieägare men på 20 kronor tycker jag definitivt att den är felvärderad.

 • JM visar styrka - Borde stiga en bra bit på sin rapport idag. STOCKHOLM (Direkt) JM:s resultat före skatt blev 382 miljoner kronor i det tredje kvartalet, enligt bolagets segmentsredovisning (204). Det var 21 procent bättre än väntade 316 miljoner kronor, enligt SME Direkt.

 • Billerud - Marginalen bra och omsättningen något högre än väntat den också. Tidigare i år kostade aktien 75 kronor och nu 51. Tycker nog att den kan vara värd något mer än 51 kronor. 

 • SSAB lika skuldsatta men resultatet bättre - Americas levererar ordentligt i kvartalet och resultat före skatt landar 72% högre än SME. Aktien har gått 30% under oktober.

 • Electrolux har lönsamhet i Europa men i NA är det svagt - Resultat före skatt 18% bättre än väntat men tycker nog att aktien är rimligt värderad ändå med tanke på osäkerheterna.

 • Agenda för BioInvents kapitalmarknadsdag - Jag ska dit.

  http://www.bioinvent.com/media/107521/agenda_bioinvent.pdf

PartnerTech på rätt väg


BB Trader Daily 27 oktober

 • 50% off - Så kom då nedskrivningen det pratats om så länge. Till det en räddningfond som med full hävstång ska nå 1000 miljarder euro. 

 • 120% skuld kvar - Det innebär att statskulden för Grekland ska bli 120% av BNP till 2020. Det är inte direkt hålltbart heller. Faktum är att den så sent som 2009 var just 120%. Vad är det som säger att den inte kan öka igen? Fram till 2020 lär vi väl ha ytterligare en lågkonja.

 • Italienska banker kräver bara 10 gånger mer kapital än svenska i rekapitalisering- Det är nåt som inte stämmer. 

  http://eba.europa.eu/News--Communications/Year/2011/The-EBA-details-the-EU-measures-to-restore-confide.aspx

 • Nobia bättre än väntat - Bör stiga idag på den här rapporten. Pressad aktie.

 • ENEA gör storförlust - Veckans affärer rekade köp så sents om 21 september.  Av förslusten på 48 MSEK så kommer 46 MSEK från nedskrivning av goodwill. Alltid denna goodwill...

 • DNB Nor tar kreditförluster - 1170 MNOK mot väntade 621 MNOK. I övrigt en mycket bra rapport.

 • ABB guidar för svagare efterfrågan - Tycker rapporten känns ok ändå. Inget dramatiskt.

 • Statoil säljer bra - Statoil är min norska favorit. Borde definitivt ha mer att ge. Resultet något sämre än väntat men tror inte aktien ska ner särskilt mkt på detta. Fint köpläge i så fall. Bra aktie för 2012.

 • Eniro köper 118 800: 20 MSEK fast + 30 MSEK i max rörlig del.  

 • Cybercom - Svart en bra bit ner på resultaträkningen men inte ändå längst ner. Sänker målen. Borde bli uppköpta snart.

 • BE Group - Ungefär som förväntat på den här kursnivån. Konjunkturen och efterfrågan inte nog stark för att skapa lönamhet i dne här typen av bolag. Men det kanske kommer.

 • SEB ungefär som de andra bankerna - Men de kanske hade störst förlust från grekiska papper? 188 MSEK.

 • Hexagon in line med förväntan - Borde stiga med tanke på nuvarande kursnivå.

 • Addtech strålande - Bra bolag helt enkelt men man får betala därefter. VPA på 3,55 i Q3 och 7 för Q1-Q3.

 • Hur mycket mer kan Eniro skriva av - Kvartal efter kvartal skriva ner hundratals miljoner. Det är smått sinnesjukt alltihop. Eniro borde göra en Grekland och låta bankerna skriva av 50% av skulden. Haha.

Ägarförändring i MSAB

Hjelmblad nästan helt ute? 

Vem tror ni säljer via SWB nu? Förslag?

Källa: Källa SIS ÄgarserviceAnalytiker är så lata

Efter att börsen nu lugnat ner sig lite och storbolagen rusat 15-25% sedan botten så damamr analytikerna av sina gamla listor över småbolag att köpreka då börsen är bättre. Först ut är gamla favoriter som New Wave och Micronic. 

Det ska mycket till för att de ska slänga ett öga på ett nytt mer okänt bolag som de aldrig tidigare analyserat. De orkar inte helt enkelt. Börsen blir bara ett följa john spel där det handlar om vad andra gör istället för vad du själv tror på.

Netflix tappade 35% igår

Stora förloraren på minskad försäljning. Ner 56% på året nu. Även Amazon tappade mycket igår. 4,4% i ordinarie handel och sen ytterligare 12% i efterhandeln på en svag rapport.

BB Trader Daily 26 oktober

 • Trellan övertygar - Resultat före skatt 8% bättre än väntat. 

 • HMS är ett bra bolag - Men jag förstår inte varför den här aktien ska handlas till ett P/E nära 20 när det generella för börsen nu är P/E 10. 

 • Jag gillar Intrum - Jag gillar branschen och Intrum levererar verkligen också.

  Nettoomsättningen uppgick till 998 miljoner kronor (923), Den organiska tillväxten var -2,2 procent (-2,2). Väntat var en nettoomsättning på 994 miljoner kronor.

  Intrums rörelseresultat blev 264 miljoner kronor (211), att jämföra med förväntade 228 miljoner. 

 • Handelsbanken kommer med fin rapport - I nästa hausse på börsen kommer den här aktien att kunna nå 400 kronor tror jag.

 • Ner igår men terminen i USA på plus 0,5 just nu. Det här i dagarna alla tror det ska avgöras huruvida vi får en nedskrivning av Greklands skuld och så vidare. Vi får väl se hur det blir med den saken. Oavsett ska man nog vara snabb på både köp och säljknappen för att hinna med i den här marknaden.

 • Senaste video från MSAB på Introduce och även en review.
BB Trader Daily 25 oktober

 • Volvo - Levererar en sämre rörelsemarginal än väntat efter att istället fokusera på att ta marknadsandelar. Valutan påverkar negativt med 1,8 mdr kronor och utsikterna blandar och ger lite. Orderingången är bra och utsikterna generellt tycker jag väger över på det positiva hållet. Den här aktien vill man trots allt ha in i 2012 från dessa nivåer och om aktien backar mot låga 70 igen tycker jag definitivt det är köpläge.

  VOLVO 3 KV: RESULTAT E FIN BLEV 5.443 MKR (SME 5.752) (NY2)

  STOCKHOLM (Direkt) Volvo redovisar ett resultat efter finansiella poster på 5.443 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2011 (4.251). Under det tredje kvartalet 2011 påverkades Volvo Aero positivt med 63 miljoner kronor från ett flertal icke återkommande poster. Det framgår av bolagets delårsrapport.

  Analytikerna hade räknat med ett resultat efter finansiella poster på 5.752 miljoner kronor, enligt SME Direkts sammanställning. Här ingick inga engångsposter. Resultatet blev därmed 11 procent sämre än väntat.

  Rörelseresultatet uppgick till 5.774 miljoner kronor (4.913). Analytikernas förväntningar låg på ett rörelseresultat på 6.253 miljoner kronor.

  Jämfört med det tredje kvartalet 2010 påverkade förändrade valutakurser rörelseresultatet negativt med cirka 1,8 miljarder kronor.

  Rörelsemarginalen blev 7,9 procent för kvartalet (7,7). Väntat var en marginal på 8,7 procent.

  Nettoomsättningen uppgick till 73.321 miljoner kronor (63.969), jämfört med analytikernas snittprognos på 71,7 miljarder kronor.

  Volvokoncernens nettoresultat landade på 3.827 miljoner kronor (2.807), motsvarande 1:89 kronor per aktie (1:38). 

  Nyhetsbyrån Direkt

 • SCA levererar - Aktien har varit stark på sistone men den här rapporten borde få den att stiga någon krona till.

  SCA 3 KV: RESULTAT FÖRE SKATT BLEV 2.084 MKR (SME 1.932)

  STOCKHOLM (Direkt) SCA:s resultat före skatt blev 2.084 miljoner kronor för det
  tredje kvartalet 2011 (2.274).

  Analytikerna hade räknat med ett resultat före skatt på 1.932 miljoner kronor,
  enligt SME Direkt sammanställning inför rapporten.

  Försäljningen uppgick till 26.937 miljoner kronor för perioden (26.647). Här låg
  SME Direkts konsensusprognos på 26.761 miljoner kronor.

  Nyhetsbyrån Direkt

 • Lindab ökar försäljningen men marginalen viker

  LINDAB 3 KV: RESULTAT FÖRE SKATT 129 MKR (SME 196)
  STOCKHOLM (Direkt) Lindab redovisar ett resultat före skatt på 129 miljoner
  kronor i det tredje kvartalet 2011 (114).
  SME Direkts snittprognos på resultat före skatt uppgick till 196 miljoner.
  Därmed blev resultat före skatt 34 procent sämre än väntat.
  Omsättningen blev 1.891 miljoner (1.881), mot väntade 1.971 miljoner.
  Justerat för valuta och struktur ökade försäljningen med 4 procent.
  Rörelseresultatet blev 172 miljoner (205), här var 232 miljoner kronor väntat
  enligt SME:s sammanställning.
  Nettoresultatet blev 88 miljoner (114), vilket motsvarar 1:17 kronor per aktie
  (1:51).
  Börsredaktionen +46 8 5191 7911
  Nyhetsbyrån Direkt
  LINDAB 3 KV: RESULTAT FÖRE SKATT 129 MKR (SME 196)

  STOCKHOLM (Direkt) Lindab redovisar ett resultat före skatt på 129 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2011 (114). SME Direkts snittprognos på resultat före skatt uppgick till 196 miljoner. Därmed blev resultat före skatt 34 procent sämre än väntat.

  Omsättningen blev 1.891 miljoner (1.881), mot väntade 1.971 miljoner. Justerat för valuta och struktur ökade försäljningen med 4 procent.

  Rörelseresultatet blev 172 miljoner (205), här var 232 miljoner kronor väntat enligt SME:s sammanställning.

  Nettoresultatet blev 88 miljoner (114), vilket motsvarar 1:17 kronor per aktie (1:51).Kommer någon ihåg 1999? Är vi där igen?

USA nära svår nivå


Den enda bok du behöver läsa

Boken nedan är den enda bok du behöver läsa för att förstå vad aktieinvesteringar handlar om. Läs boken och Peters tips om hur du hittar nästa aktieraket och se om de saker han säger är applicera bara på just de bolag du tycker är de mest köpvärda. 

//BB Trader


Marknaden för BI-505 kan vara större än beräknat

BioInvent skriver själva att marknadsmöjligheten för BI-505 är stor och nämner de två Blockbusterpreparaten Revlimid och Velcade. 

Dessa preparat säljer riktigt bra kan man säga...

http://bccresearch.blogspot.com/2010/08/global-sales-of-velcade-to-reach-3.html

http://multiplemyelomablog.com/2011/01/celgenes-global-revlimid-sales-total-2-47-billion-in-2010-up-45.html

Hade vi inte haft så lång väg att vandra...

...så hade jag inte varit så orolig för mitt skoätande med tanke på Micro Systemations rapport (har ju sagt jag ska äta min egen sko om inte MSAB når 30 kronor i år) 

Det är inget fel på rapporten eller MSAB i sih själva. Det är alla kassa analytiker och placerare som ännu inte fattat. 


Micro Systemation - Det sjukaste av sjuka!!!

Delårsrapport januari - september 2011

Tillväxt med ökad rörelsemarginal

Tredje kvartalet

 • Nettoomsättningen ökade med 11,1 procent till 35,3 (31,8) mkr
 • Rörelseresultatet uppgick till 12,2 (8,0) mkr vilket motsvarar en rörelsemarginal på 34,6 (25,1) procent
 • Resultat efter skatt uppgick till 8,3 (5,8) mkr
 • Resultat per aktie uppgick till 0,47 (0,32) kr
 • Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till -1,2 (-0,4) mkr

Alfa Laval

 • Alfa Laval - Svårtydd rapport. Bra orderingång och omsättning men vad har hänt med marginalen? Resultatet före skatt 7% sämre än väntat. Finns det bra anledningar till marginaltappet kan aktien hålla sig men om inte så kommer estimaten att komma ner och därmed riktkurserna. 

 • STOCKHOLM (Direkt) Alfa Lavals resultat före skatt blev 1.113 miljoner kronor
  för det tredje kvartalet 2011 (1.044).

  Analytikerna hade räknat med ett resultat före skatt på 1.195 miljoner kronor,
  enligt SME Direkt sammanställning inför rapporten.

  Därmed blev resultatet 7 procent sämre än förväntningarna.

  Försäljningen uppgick till 7.571 miljoner kronor för perioden (5.811). Här låg
  SME Direkts konsensusprognos på 6.955 miljoner kronor.

  Orderingången uppgick till 8.018 miljoner kronor (6.134) motsvarande en ökning
  med 37 procent exklusive valutaeffekter från motsvarande period i fjol.

  För orderingången låg SME-förväntningarna på 7.524 miljoner kronor.

  Det justerade ebita-resultatet uppgick till 1.431 miljoner kronor (1.141) och
  den justerade ebita-marginalen blev 18,9 procent (19,6).

  Analytikerna hade i snitt tippat ett justerat ebita-resultat om 1.371 miljoner
  kronor och en ebita-marginal på 19,7 procent.

  Alfa Lavals bruttomarginal uppgick till 38,3 procent, att jämföra med 41,7
  procent i det tredje kvartalet 2010.

  Kassaflödet från rörelsen uppgick till 1.031 miljoner kronor (1.118).

  Nettoresultatet uppgick till 773 miljoner kronor (748). Vinsten per aktie
  landade på 1:84 kronor (1:78).

Enskilda tradade riktigt snyggt i Ericsson idag

Idag var det Enskilda som ägde Ericsson. De långade sanslöst mkt imorse innan alla andra morgontrötta skulle in och köpa aktien. Lagom till att exempelvis MSI hade haft sitt morgonmöte och tagit emot köpordrarna så hade Enskilda redan fyllt på sitt förråd av aktier som de kunde sälja dyrt till någon annan. 

Dagens fångst för Enskilda landade på ca 2 MSEK. MSI däremot tradade bort dryga miljonen plus att man vid stängning låg drygt 700 000 kronor back på de aktier man köpt in under dagen. 

Så där har ni en redogörelse för dagens tradingvinnare.

//BBTHedge i Volvo/Scania

Tyckte att spreaden mellan Volvo och Scania var för stor kring klockan 11 så jag långade Volvo (73,60 ca) och kortade Scania (103,9 ca). Spreaden drog ihop sig och jag förlorade 500 i Scania men tjänade 1600 i Volvo.BB Trader Daily 20 oktober

 • Ericsson levererar - Aktien har ju verkligen tappat sedan toppnivåerna i våras då den under ett par veckors tid var omåttligt populär. 

  Igår sjönk den som en sten efter att CAD vräkt ut aktier efter att amerikanska Powerwave vinstvarnat.

  Powerwave meddelade på tisdagskvällen att bolagets intäkter i det tredje kvartalet ligger i intervallet 75-79 miljoner dollar, att jämföra med analytikernas förväntningar om intäkter på drygt 168 miljoner dollar enligt Bloomberg News snittestimat.

  Men kollade man lite på de här Powerwave så såg man dels att de har ett börsvärde på 1 miljard och dels att de rasat från över 4 dollar till 0,85 dollar i år och slutsatsen jag drog var att detta antagligen var mer bolagsspecifikt. 

  Jag köpte således in en del Ericsson aktier igår på 65.

  Omsättningen sjönk 6% i Nordamerika mot väntade 15% (eller kanske som vissa väntat 50% då med tanke på Powerwave...)

  Omsättningen är bra och även rörelseresultatet men det enda som inte lever upp till förväntningarna är bruttomarginalen. 

  Jag tycker nog att den här aktien bör klara sig bättre än index idag i alla fall. Sen beror det ju på den allmänna börsutvecklingen om det blir några procent upp eller kring nollan.

 • Getinge in line - Bör backa lite tycker jag.

 • HiQ - Ok men inte mer. Borde backa lite.

 • Husqvarna något bättre - Förväntningarna var lågt ställda men de överträffades något och aktien bör klara sig bättre än index.

 • AXIS - Grym rapport! Rörelseresultat på 230 MSEK jämfört med väntade 130 MSEK...Lär bli dagens vinnare idag.Dagens fångst 19 oktober

Den stora grejen idag var ju SKF och där var det lätt att bränna sig. Jag gick först lång med 2000 aktier i tradingportföljen men fick ut dom direkt igen när jag märkte att marknaden inte gillade rapporten. Se nedanSen försökte jag långa ett antal gånger utan att lyckas och låg back 4000 som mest men slutade ca 1400 back. Långade SKF nere på 134 i en långsiktig portfölj men tog även ut dom där till sist. 

Imorse långade jag Active Biotech i callen med 3000 aktier på 32, sålde SAAB på 134 med 500 aktier. Active kanske man skulle hållt några dagar men orkar inte, SAAB hände ju inget i så jag tog in nästan direkt men där skulle man ju sålt på rejält. Ingen verkade fatta att vi skulle ner. 

Scania gick jag kort på SKFs rapport på 105,8 med 6000 aktier som bara blev 2000 kronor till slut. Det tog alldeles för lång tid innan den kom ner och jag hade inte tålamodet. 

Mekonomen kortade jag i callen på bland annat Affärsvärldens säljrek. 

Långade MTG på rapport men tog ut när det panikades kring 310. Kortade sedan en sväng kring 339.


BB Trader Daily 19 oktober

 • Rapportfest! Många rapporter idag och nedan följer några kommentarer på några av dom.

 • Apple - Första gången de kommer in under förväntningarna sedan 2004. Jag köpte några Bear Apple X3 igår på 9,29. Apple föll 6,5% i efterhandeln igår och om den öppnar där borde jag få 20% på dom men med de där instrumenten vet man aldrig. Kommer väl att gå back. 170 miljarder borta i bolagsvärde i eftermarknaden.

 • TLSN - Stabilt men det är ingen rökare och rörelsen borde bli begränad på detta.

 • SAAB - Både försäljning och orderingång under förväntan och resultatet före skatt rensat för EO blev också något sämre än SME (4 MSEK sämre). Dessutom sänker man prognosen för helåret. Borde backa lite på detta.

 • Rautaruukki - Upprepar prognosen för 2011 men resultatet var sämre än väntat. Tror dock SSAB borde klara sig hyfsat på den här rapporten. 

 • Wärtsilä - Missar helt på omsättningen och drar därmed ner resultatet i förhållande till konsensus också. Aj aj. 

 • Nordea inte bra - Missar på flera punkter men framförallt på finansnettot och kostnader för personalneddragning. Vilka slutsatser kan man dra om övriga banker? Svår. 

 • Tele2 i linje - Räcker det för en aktie som gått som tåget?

 • Micronic som väntat - Omsättning på 330, rörelseresultatet kanske något i underkant men prognosen för året ligger kvar. En prognos som marknaden värderade till 20 kronor i våras och nu till 10 kronor per aktie... Hmmm. Jag är lång MICR.

 • Byggmax borde stiga på sin rapport - Rörelsemarginalen sämre än förra året men aggresiva tillväxtmål borde locka köpare?

 • Concentric grym -  Har gått starkt senaste dagarna och nu smashar de in en bra rapport.

BB Trader Daily 18 oktober

 • Dystert i Asien - Hong Kong ner 3,5% efter gårdagens sakta men säkra nedgång i USA. 

 • Volvo igår - Makalös i öppningen och var uppe på 79,35 för att sedan braka ner (den höll emot fantastiskt bra) under 76 kronor igen. En sak är säker, if risk on --> play Volvo.

 • IBM missar top line - Att det skulle ta analytikerna 25 kvartal innan de låg för högt i sina förväntningar på top line var ju lite märkligt men igår hände det i alla fall. 

  IBM redovisade ett justerat resultat per aktie på 3:28 dollar för det tredje kvartalet 2011 (2:82), mot analytikernas förväntningar på 3:22 dollar per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos.

  Intäkterna steg med 7,8 procent till 26,16 miljarder dollar (24,3). Väntat här var intäkter på 26,34 miljarder dollar.

  Aktien ner 2% i ordinarie handel och ytterligare 4% i efterhandeln. 

  IBM Corporation raised its expectations for fiscal 2011 GAAP diluted earnings per share to at least $12.95 from at least $12.87; and operating (non-GAAP) diluted earnings per share (EPS) to at least $13.35 from at least $13.25. The 2011 operating (non-GAAP) earnings exclude $0.40 per share of charges for amortization of purchased intangible assets, other acquisition-related charges, and retirement-related items driven by changes to plan assets and liabilities primarily related to market performance. According to I/B/E/S Estimates, analysts were expecting the Company to report ESP of $13.32 for fiscal 2012.

 • Nu startar oron för Kina på allvar - BNP 9,1% mot väntade 9,3% och inbromsning på fastighetsmarknaden. Industriprodutionen och detaljhandeln var dock båda något bättre än väntat. 

  STOCKHOLM (Direkt) Detaljhandeln i Kina ökade med 17,7 procent i september,
  jämfört med samma månad 2010. Det rapporterar Kinas nationella statistikmyndighet, NBS, enligt Bloomberg News. Analytikerna hade väntat sig att detaljhandeln skulle ha ökat med 17,0 procent,
  enligt Bloomberg News prognosenkät.

  STOCKHOLM (Direkt) Kinas industriproduktion ökade 13,8 procent under september, jämfört med samma månad föregående år. Det framgår av data från Kinas nationella statistikbyrå, enligt Bloomberg News.

  Analytikerna hade väntat sig att industriproduktionen skulle ha ökat med 13,4 procent, enligt Bloomberg News prognosenkät.

BioInvent nästa?

ZURICH -(Dow Jones)- Roche Holding AG (ROG.VX) Monday said it will acquire Anadys Pharmaceuticals, Inc. (ANDS) for $3.70 per share in an all-cash transaction worth around $230 million.
This price represents a 256 premium to the closing price on 14 October 2011.
256%
not bad
ZURICH -(Dow Jones)- Roche Holding AG (ROG.VX) Monday said it will acquire Anadys Pharmaceuticals, Inc. (ANDS) for $3.70 per share in an all-cash transaction worth around $230 million.

This price represents a 256 premium to the closing price on 14 October 2011.

G4S köper ISS!

Det blev ingen notering men det blev ändå en exit till slut.

Navistar och Carl Ichan

Carl köper 10% i bolaget och aktien steg 7,3% i USA. Han tar en corner men vad har han i kikaren? Det finns ju en fortsatt konsolideringsagenda i branschen med Scania--> MAN och Volvo-->?

http://www.torquenews.com/119/carl-icahn-stakes-his-claim-navistar-stock-rises-after-hours-after-market-down-day


//BB Trader

BB Trader Daily 17 oktober

 • Recessionshotet borta? Sentimentet har vänt fort och nu är det väldigt få som tror på recession igen. Om de ekonomiska förutsättningarna så snabbt kan ändras undra man ju hur skör ekonomin egentligen är...

 • Philips skär ner - 4500 anställda bort men Q3 kom in bättre än väntat. Var ska jobben skapas?

  STOCKHOLM (Direkt) Den nederländska elektronikgruppen Royal Philips Electronics redovisar ett resultat efter skatt på 74 miljoner euro för det tredje kvartalet 2011. Väntat var ett resultat efter skatt på 49 miljoner euro, enligt Bloomberg News prognossammanställning.

  Nettoomsättningen uppgick till 5,4 miljarder euro. Väntat var en nettoomsättning på 5,3 miljarder euro.
 • Kinas BNP exakt som konsensus?

  STOCKHOLM (Direkt) Kina BNP kan ha ökat med 9,3 procent under tredje kvartalet jämfört med motsvarande kvartal föregående år. Det rapporterar China Securities Journal med hänvisning till en rapport från Li Daokui, rådgivare till Kinas centralbank, enligt Bloomberg News.

  BNP-tillväxten för helåret 2011 kan bli 9,2 procent och för 2012 8,5 procent.

  Kinas policy med en "klok" (prudent) penningpolitik kommer inte att förändras i år, enligt rapporten.

  Den officiella BNP-statistiken publiceras på tisdagen, där förväntningarna enligt Bloomberg News prognosenkät ligger på en BNP-tillväxt på 9,3 procent tredje kvartalet.

 • Drömde att några la bud på 19 kronor på EnQuest inatt - Fick betalt delvis i aktier såklart så det var ju bara att dumpa aktien direkt. Fick ut allt på 15 kronor och sedan visade det sig att budet inte kunde finansieras så det blev pannkaka av allt ihop. Kanske hade nåt med denna artikel att göra...

  http://www.bloomberg.com/news/2011-10-16/ambani-armed-with-12-6-billion-to-buy-assets-as-energy-valuations-slump.html

 • Stora affärer i USA - http://www.bloomberg.com/news/2011-10-16/kinder-morgan-agrees-to-buy-el-paso-corp-for-38-billion-including-debt.html

 • Terminen upp 0,4% på S&P och det är nära det stora genombrottet uppåt nu men jag är ju fortfarande skeptisk till att vi klarar det innan planen från Merkel presenterats. Jag har närmare till säljknappen nu på kort sikt men vi är starka så man ska inte vara för säker på sin sak.

0,7 kronor per aktie

Tänkte bara förtydliga kring BioInvents BI-505 att det inte finns något analyshus som sätter något som helst värde på den. Exempelvis så har Enskilda värderat BI-505 så sent som i april i år till 70 öre per aktie.

Ställ det i relation till BI-204 som man värderar till drygt 20 kronor...

//BB Trader

BB Trader Daily 16 oktober

 • Vad Occupy Wall Street är förbannade på... • En finansmans bekännelser - Det kommer ju inte alltför många böcker om sveriges finansbransch men när de väl kommer så måste de läsas. Nedan finner ni en bok som jag själv beställt.

 • För er som vill läsa om HQ härvan finns den här: • Aktierally drivet av tillgångsföräljning i dollar?

  Har franska bankers likviditetsbrist drivit fram försäljningar av tillgångar i dollar som i sin tur pressat upp euron mot dollarn och som aktiemarknaden tolkat som en rallysignal när det i själva verket borde vara en varningssignal? • BioInvent vaknade sent - 10% upp i fredags vilket var största uppgången i procent sedan 30 september 2010 då aktien gick upp 12% efter att de meddelat att Roche skulle starta en Fas I/II studie för TB-403 i början av 2011. Detta fick bolaget gå ut med och säga efter att rykten gjort sig gällande att Roche skulle ha stoppat TB-403 helt och hållet och aktien rasat med 15% dagen innan, den 29 september. Ett ras på 15% betydde för ett år sedan att aktien gick från 30 kronor ner till 25 kronor...

  Nu är vi alltså nere på 17,60 och då har aktien gått upp 10%. Alla de fyra produktkandidater bolaget nu kör har kommit längre.

  Några saker som jag tycker är intressanta kring aktien på sistone.

  1) CAR och ENS som sålt en stor mängd aktier senaste månaden har vänt till nettoköpare. En aktie som BioInvent har inga säljare när allt pekar åt rätt håll och aktien går upp medan det bara finns säljare när vinden vänder. Det kan bli svårt att få in flera hundra tusen aktier under 20 kronor...

  2) Aktien har flera gånger bottnat kring 15-16 kronor. Så även denna gång. Det finns även en dubbelbotten kring 15 nu på en månads tid. Närmaste motstånd ligger kring 18 kronor.

  3) BI-505 visar positiva tecken - Att resultatet för BI-505 försenas är ju positivt. Tvärtom mot vad många verkar tro. Trots att man kört nio dosgrupper så har man ännu inte nått MTD. BioInvent skriver: 

  "BI-505 har så här långt visat god säkerhet och genom att öka dosstyrkan räknar vi med att nå maximalt tolererbar dos (MTD), vilket är en viktig målsättning med studien." 

  Vidare verkar det ju som att en anledning till att studien inte nått längre än nionde dosgruppen är att den mottas väl av de patienter som är med i studien. 

  "Patienter som rekryteras till studien behandlas med intravenösa doser av BI-505 varannan vecka under en fyraveckorsperiod, med möjlighet att förlänga behandlingen fram till dess att sjukdomsförloppet förvärras."

  Datum att ha koll på är 10-13 december: "BioInvent kommer att presentera mer preklinisk data kring antikroppens anti-myeloida effekt på American Society of Hematology’s årsmöte i San Diego den 10-13 december."

  4) Kapitalmarknadsdag 8 november. Be there.

  5) Få fäster någon större vikt vid att bolaget också kör en rad andra projekt vid sidan av de fyra stora.

  Se exempelvis här:

BB Trader Daily 14 oktober

 • BioInvent - Rapporterade igår och drar lite highlights från denna senare idag. Den här aktien borde spekas upp rejält inför nästa år då "allt" ska avgöras. Make or break. Diamyd eller Astra liksom. Dags att köpa biljett men kanske kliva av med en del några stationer innan slutmålet. 

 • VRG in bra - Bör stiga idag på den rapporten

 • Sony Ericsson överraskar - Ericsson bör ju gå upp en del på detta då förutsättningarna för en bra prislapp på deras del ökar rejält.

 • Google grym - Makalösty bolag med en krigskassa på 250 miljarder SEK. Vilken svensk är näste person att bli supermiljonär på de pengarna?

BB Trader Daily 13 oktober

 • Sålde en del strax under 960 - Vi har gått starkt senaste dagarna och det kändes bra att sälja av lite likvida aktier igår strax innan stängning. Jag sålde TLSN på 46,40 i snitt, Scania på 105,5, Volvo på 76. Vid öppning idag var jag nära att ta in dom igen men avvaktade. Jag har köpt tillbaka 20% av positionerna idag igen.

 • Inbromsning för verkstad - Bor ju i Göteborg och där kan man inte undgå att höra hur det går på Hising Island och i Gamlestan om man säger så och det talas nu om en rätt kraftig inbromsning bara senaste veckorna. Flera jag vet är oroliga för hur kraftigt det blir och det talas om uppsägningar efter jul.

 • Bankerna blir straffade - Högre kapitalkrav med lägre avkastning på EK som följd och därtill risk för finansiell turbulens från PIIGS plus stora kreditförluster i händelse av lågkonja. Nej jag vill inte äga bank just nu.

 • ORC och AZA lyfte - Mycket fin rapport från Avanza idag måste jag säga men aktien belönades till sist bara med en uppgång på 3%. ORC steg hela 10% men aktien är ju helt utbombad och Neonet har tyngt den länge. 

 • Svagt men ändå inte så svagt - USA ner lite svagt men det känns ju väldigt lite med tanke på rusningen på slutet. Känns haussigt.

BB Trader Daily 12 oktober

 • Alcoa in sämre än väntat STOCKHOLM (Direkt) Den amerikanska aluminiumproducenten Alcoa redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:15 dollar för det tredje kvartalet 2011 (0:09).

  Analytikernas förväntningar var ett resultat på 0:22 dollar per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos.

  Försäljningen var 6,42 miljarder dollar (5,3). Väntat här var en försäljning på 6,23 miljarder dollar, enligt Bloombergs prognossammanställning.

  Aktien ner 5,3% i efterhandeln och handlas nu ner 33% på året. 

 • Terminerna ändå på nollan idag - Jag är förvånad men lika illa som jag förstod när vi var på väg att bryta ner i somras så kanske jag inte är rätt person att förstå varför vi ska upp på dåliga nyheter.

 • Slovakien röstar nej till utvidgning av EFSF - Byråkratisk apparat kring alla stödpaket etc. och flera undrar ju hur de långsamma processerna ska kunna stödja snabba åtgärder om vi verkligen sätts i ett krisläge.

 • SHB höjer reken på CDON - Från öka till köp. Riktkurs 35 kronor. Håller med. 

 • Mekonomen köper MECA - Någon på Börsgolvet läckte ju detta redan förra veckan. Nu borde ju de andra bildelskedjorna merga med varandra också känns det som. 

 • Väntar fortfarande på Catella - Måste komma någon form av uttalande nu. Rapporten sent i november och ledningen måste förstå att vi aktieägare inte kan vänta tills dess på besked kring Banque Invik. Slutbud i början av september måste betyda affär eller inte affär nu!

BB Trader Daily 9 oktober

 • Det är ingen skuldkris - Det är en lånekris. Länder som Grekland och Italien har lånat för mycket men de som behöver låna för att få igång ekonomin (och som faktiskt kan betala tillbaka) lånar ju för lite (läs Tyskland exempelvis). Om vi inte investerar så kommer det inte bli någon efterfrågan och därmed ingen tillväxt. 

 • MQ kom in ok - Men problemet är ju att Capman satte bolaget på börsen till en alldeles för hög värdering...

 • CDON tar EO på 15 mkr för felaktigt redovisade tullavgifter - Framstår som lite amatörmässigt. Inte bra för förtroendet. men det är samtidigt ca 1 MSEK i kvartalet de senaste tre åren. Bolaget gjorde ju 24 MSEK i rörelseres i Q2 så det känns inte som att det spelar någon större roll. 

 • Höjd rek för ENQ - STOCKHOLM (Direkt) HSBC höjer rekommendationen för oljebolaget Enquest till
  övervikt, från tidigare undervikt, och höjer samtidigt riktkursen till 1:25 pund
  (1:10).

 • Billerud redo dela ut 60% av börsvärdet - I lördagens DI säger Per Lindberg att bolaget kan dela ut upp till 3 miljarder om de inte hittar några lämpliga förvärsobjekt. Eftersom börsvärdet är 5 miljarder så blir det ca 30 kronor per aktie :)

 • Är det Q4 hausse? Om saker och ting inte blir värre än vad de varit så ska vi upp. Börsens VD:ar är redo för uppgång enligt dagens DI. Jag skulle vara väldigt orolig om jag var kort verkstad inför den här rapportperioden trots eventuell inbromsning i slutet av Q3.

ELCOTEQ: ANSÖKER OM KONKURS

2011-10-06 16:30:27

ELCOTEQ: ANSÖKER OM KONKURS

STOCKHOLM (Direkt) Elcoteq, den finländska underleverantören till
telekomindustrin, har ansökt om konkurs.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har under de senaste månaderna varit i diskussioner med långivare och
kunder med avsikt att rädda bolaget.

Trots kontinuerliga kostnadsreduktioner och försök till en omstrukturering av
skulden har det inte varit möjligt att nå en lösning som tillgodoser långivarnas
krav, heter det i pressmeddelandet.

Omkring 15 procent av den ursprungliga kreditfaciliteten på 230 miljoner euro är
utestående. Långivarna har frusit bolagets konton och bolaget kan därför inte
fortsätta sin verksamhet, skriver bolaget.

Handeln i Elcoteqaktien stoppades på Helsingforsbörsen klockan 15.40
torsdagen.

Börsredaktionen +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt

BB Trader Daily 6 oktober

 • Två dagar. Tre bolag. Jag har under tisdag och onsdag varit på resande fot och arbetat för tre av mina egna bolag. Det första innebar en resa för att träffa VDn för ett börsnoterat bolag jag är investerad i, det andra en resa till en kund i ett annat bolag där jag också numera konsultar i ett globalt projekt kring framtidens fabrik för en stor fordonstillverkare och det tredje var en kick-off för nyanställda i mitt studentkonsultbolag igår kväll. 

  Samtidigt som detta hänt har börsen åkt jojo som vanligt och ärligt talat så är det antagligen lika bra att lägga lite mer fokus utanför börsen just nu. Jag tycker fortfarande det verkar som att börsen tar ut lite väl mycket negativt just nu och ute bland företagen spirar ändå optimismen. 

  Vi har dock en negativ trend på index och även USA börserna har ju svajat till på sistone och närmare sig nya lågpunkter. Helst skulle jag vilja att börsen bryter upop över 960 snart men mest sannolikt är nog att vi pendlar fram och tillbaka här ett tag till.

  Mina köpfavoriter är just nu NEW WAVE, BRINGWELL, MSAB, VOLVO, STORA ENSO, SCA, CDON, SKF.

 • Starbucks försöker göra vad de kan - Gillar idén!

  http://www.bloomberg.com/news/2011-10-03/starbucks-to-accept-donations-in-cafes-to-spur-u-s-job-growth.html?cmp=bit

 • Guldet svajar - Under 1600 dollar inatt men nu tillbaka kring 1650. 

 • Assembled in America - Om PartnerTech - http://sacc-usa.org/currents/business/partnertech-showed-the-benefits-with-%E2%80%9Cassembled-in-america%E2%80%9D/

 • Och konkurrenten ha problem - Det här är ett gyllene tillfälle för PartnerTech att kunna ta över delar av ett bra bolag men de har ju inte själva finanserna för det. De större ägarna borde dock göra affär...

  http://www.folkbladet.se/nyheter/?articleid=5761218

  Töcksforsfabriken är lönsam och att överföra marginalen där till PartnerTech borde någon göra.

  http://www.allabolag.se/5565604187

 • S&P sätter sälj på SKF - Håller inte med.

 • JP Morgan sänker riktkurser - Riktkursen för Atlas Copco till 145 kronor från tidigare 150 kronor. Riktkursen för Sandvik dras ned till 96 kronor från tidigare 105 kronor, med fortsatt
  rekommendation övervikt, och riktkursen för SKF sänks till 160 kronor från
  tidigare 170 kronor. Rekommendationen neutral kvarstår för SKF.

 • Börsgolvet på VA - Denna veckas nummer tar upp att Hausse-Ola borde väl köpa tillbaka sina aktier i Hexagon nu eftersom han tyckte det var så dålig affär att sälja på 150. Haha.

  Dessutom spås konkursen vara nära för Eniro. 


BB Trader Daily 3 oktober

 • KappAhl gör nyemme och börsens svarta får blir allt fler - Det är inte bara ett bolag det gått utför för i år. KappAhl har förutom att bjuda sina aktieägare på en härlig resa ner nu också den goda smaken att be dom om lite extra pengar. Detta efter att huvudägarna i flera års tid fått ta del av frikostiga utdelningar. Nej, tänkt efter både en och två gånger om ni verkligen vill satsa mer pengar i det här sjunkande skeppet.

 • Bringwell stänger kvartalet bra - 1,91 innebär en uppgång om nära 12% i år. Både VD David Rönnberg och Styrelseledamoten Jon Jonsson har lägligt passat på att köpa ytterligare aktier strax innan månadsskiftet nu (rapporten kommer 20 oktober). Rönnberg köpte 250 000 aktier och Jon drygt 400 000 aktier. Som jag sagt tidigare, vore det inte för den något höga skuldsättningen i bolaget så skulle jag sätta starkt köp på aktien. Jag nöjer med mig ett säga att det ser bättre ut än på länge för bolaget, trots de något tuffa tiderna i världsekonomin.

 • Börsveckan köper in Volvo - I gårdagens nummer plockar de in verkstadsaktien som även är min favorit.

 • Remium tror på CDON - Sätter köp på aktien och räknar med att de för 2,2 kronor i VPA i år. 

 • Vem får rätt om Catella? Börsgolvets vänner eller bolagets ledning? Med tanke på den artikel som publicerades i DI för ett par veckor sedan där man säger att man fått slutbud på Invik så tycker jag det vore märkligt om inte bolaget blir sålt. 

 • Amjad köper än mer i EnQuest - Är ju efter alla köp en ickenyhet men nämner det ändå. 
  https://www.nordnet.se/mux/web/analys/nyheter/visaNyhet.html?itemid=227592002&sourcecode=sixn&sourcesubkind=newsagency

  Amjad är faktiskt utpekad som en av de som köpt mest i det egna bolaget. http://www.fmwf.com/media-type/news/2011/09/directors-dealings-how-to-take-a-share-of-the-directors-cut/

 • Och Lupe fortsätter upp... - Ja man valde fel häst såklart då man köpte EnQuest istället för LUPE för 1,5 år sedan. Men men så är det. 

 • New Wave märkligt svag - ABG säljer ut och pressar en redan svag aktie ytterligare 5%. Hmm, dåliga nyheter på ingående eller bra köpläge? 

  Min känsla just nu är ju att bolagen läcker som såll och att svaghetstecken i aktier inte ska negligeras...


RSS 2.0