Angående riktade emissionen i BioInvent

Efter stängning idag så annonserade BioInvent att man genomför en riktad emission på i storleksordningen 120-140 miljoner kronor. Detta sker genom ett book-building förfarande där allt ska vara klart innan öppning imorgon. Vad jag erfar så är mer än hälften av aktierna tecknade av två stora amerikanska fonder (är det erkänt duktiga biotechfonder så vore det riktigt bra) och en stor del av övriga aktier tror jag bland annat att Rasjö tar (hoppas lite på det också såklart). Det positiva med detta är att de lyckats fylla denna riktade emission utan att behöva gå ut till en större skara. Vad jag erfar så har inte ens ägare som har en mycket stor andel aktier i bolaget för närvarande blivit tillfrågade att delta.

Kursen lär sättas på 22 kronor. Jag upprepar, 22 kronor. Det har inte hänt någonting under det senaste året som egentligen skulle rättfärdiga en minskning av BioInvents börsvärde med över 40%. Tvärtom, det har bara presenterats goda nyheter. Förklaringarna finner vi att riskpremien ökat på denna typ av bolag och att vi fick in fel aktieägare i samband med att Industrifonden sålde.

Egentligen kanske inte detta kommer som någon blixt från klar himmel och även om det lär pressa kursen initialt så är det ju ändå ett osäkerhetsmoment som försvinner. Bolaget tillförs pengar och finansieringen är säkrad tills dess att resutlaten från BI-505 kommer. Burn rate är i dagsläget ca 50 MSEK per kvartal och nu har man dryga 200 MSEK (snabba uppskattningar). Vill man vara riktigt positiv så skulle man ju kunna tänka att Svein borde genomfört en större emission genom alla aktieägare nu om han kände att resultaten från BI-505 skulle komma in dåligt. Med de pengar som kommer in nu så kommer ju bolaget behöva ytterligare kapital om ett år (antagligen) och att dra in dessa pengar efter att misslyckade resultat från BI-505 presenterats är ju inte lika lätt.

Så, är Svein smart och tänker på aktieägarna så tar han in så lite pengar som möjligt nu, precis så att det räcker över BI-505 (slutet av året).

Det negativa med BioInvent just nu är ju dock att osäkerheten kring avtal för TB-402 är stor och att vi saknar stora triggers i närtid. Men som alltid när det gäller BioTech, det kan bli ljust lika fort som det blev mörkt, hela tiden och ger man sig in i leken får man leken tåla, annars bör man lämna snarast.

Jag återkommer imorgon bitti med kommentarer efter jag hört mer om vilka som står bakom den riktade emissionen.

//BB Trader

Jag var bara tvungen att trada NOKIA

Några kronor vill man ta av en sån nyhet och först fick jag börja med att få ut 2000 aktier åt min far. 13 sekunder efter nyheten fick jag ut dessa på 49,50...
Klart man skulle kortat när man ändå var igång med Nokia är så sjukt läskig. Till slut fann jag dock mitt läge igen och långade när det gått en stor volym kring 5 euro i Finland. Ut direkt och 800 kronor inne.

Dagens tips - CYBE

Har fullt upp med annat idag så det blir inget daily (finns inte mkt att skriva om heller...) men ett tips inför långhelgen i alla fall. Köp CYBE. Tror att den kan studsa upp i början av juni (aktien lämnar Stockholm Benchmark 31 maj) och en del fonder måste vikta om. Se utvecklingen för aktien jämfört med peers.

Dagens fångst 27 maj

TLSN börjar arta sig. Idag upp 23500 i den. Behöll 15K. I övrigt dålig trading. Mer om det senare.
//BBT

Min syn på Lukas Lundin bara stärks med hans köp

Vilken trött lirare det är alltså. Klart han ska fiska in aktierna på dagslägsta också. Nej, bluffen Lundin är snart synad.

BB Trader Daily 27 maj

 • LUMI sänktes rejält - Ingen kanske undgick min skadeglädje över Lundin Minings fall igår (vet att många av er äger aktien och naturligtivs tråkigt för er men aktien kan ju komma tillbaka). Jag är trött på Lundinarnas haussande och ryktesspridning och eftersom jag själv ägt EnQuest, som de sänkt senaste halvåret med sina ständiga utförsäljningar, så är kanske min skadeglädje i första hand riktad mot dom. Pricken över mitt I skulle vara om någon la ett bud på EnQuest nu. Jag tycker att ett bra bolag säljer sig självt - lägg energin på att bygga bolaget så kommer nog budet av sig självt till slut.

  Men som sagt, tycker man inte att bolaget är värt 65 kronor själv (eller vad nu ett potentiellt bud kunde tänkas komma in på) så ska man inte köpa aktien på 58. De hedgefonder som köper bolag där det florerar uppköpsrykten förlorar i slutändan mer än vad de tjänar tror jag. Skillnad är i de fall där det finns ett lagt bud och där budstrid kan uppkomma (Q-MED, SECU exempelvis) eller där aktien handlas med rabatt mot lagt bud (ENTRACTION exmpelvis). Där kan hedgefonder med denna specialinriktning antagligen norpa åt sig några procents avkastning i varje fall.

 • BNP-siffran oroar mig - USA:s BNP kom in svagare än väntat igår, 1.8% mot väntade 2,2%. Jag gillar inte detta. Jag kan ta att sysselsättningssiffrorna är något trögare än vad vi önskar men att BNP är såpass dåligt gillar jag inte alls. En tillväxt är det enda som kan öka sysselsättningen på sikt för jänkarna och är det inget tryck i BNP ja då kommer inte jobben till heller. En svagare sysselsättning kan ju vittna om produktivitetshöjningar, något som på sikt också kommer öka sysselsättningen då USA bättre kan konkurrera om tillverkning med exempelvis Kina. Men BNP måste bara växa och 1,8% är alldeles för svagt.

 • Men aktier är billigt - För första gången sedan 2008 så handlas statsobligationer i USA till negativ realränta, det vill säga din ränta minus inflationen blir negativ. Det kostar alltså pengar att låna ut. Alternativet blir då aktier eller råvaror. Jag är förstås mest positiv till aktier och ser man då till svenska börsen så finns det mycket som är köpvärt nu. Jag tror en korg av exempelvis Securitas, TeliaSonera, Nordea, SCA, Skanska, Husqvarna och Volvo ger dig bra mycket mer än negativ realränta det kommande året :)

 • Upprepning av gårdagen? Terminerna startar högt men trendar nedåt...

 • Ryssland är inte hett - AOIL, EOS RUSSIA, BEF etc. Vem vill göra affärer i Ryssland? Jag brukar ibland klaga på att folk inte fattar, där har ni ett helt land som inte FATTAT. Det har alla förutsättningar för att bli en kraftfull ekonomisk maskin men de fattar helt enkelt inte. Trist.

 • Sjua! Tack alla läsare för att ni tar mig uppåt på listan. Nu siktar jag på att gå förbi "Winning Trading"


Dagens fångst 26 maj

Rullar fortfarande TLSN framför mig och snart blir det väl som HQ att jag bara rullar fram min förlust :)
Jag bokför faktiskt värdet av investeringen varje dag så det påverkar inte framtiden. Igår blev det förlust på 23000 i den vilket innebär att en uppgång idag ger mig direkt plus på dagens fångst, likaså en nedgång ger mig minus...
Husqvarna tog jag ut igår på oförändrat (200 upp kanske).
Gårdagen slutade alltså ca 18500 back.

Min favourite Anchorman död


BB Trader Daily 26 maj

 • Lundinarna lägger ner - Inga bud har inkommit som enligt dom motsvarar Lundin Minings värde. Det de egentligen menar är att de lyckades, oavsett hur mycket de försökte, lura på någon bolaget. Inte ens några stackars kineser som verkligen skulle ha pengarna. Mitt råd är som vanligt att aldrig köpa ett bolag för att det är en het uppköpskandidat och tro att man ska kunna tima in en budpremie. Det finns till och med studier på detta som visar att du får ingen högre avkastning om du försöker fylla din aktieportfölj med såna bolag. Det är bara performance som betyder nåt i slutändan ändå.

 • Fler insiderköp i Micro Systemation - Backman ökar sitt innehav i bolaget med ytterligare dryga 83000 aktier. Frågan är ju varför han väntade så här länge. Varför köpte han inte direkt efter de stora ordrarna i förra året. Nu får han betala 5 kronor mer men det gör inte mig något. Den nye styrelseledamoten Ulf Arnetz tror jag också är sugen. Frågan är bara hur han ska kunna få tag i några aktier?

 • Niscayah och Securitas - Bra tryck i båda igår och det känns som att ett höjt bud på Niscayah ligger i luften. Det skulle också lyfta Securitas då aktien mår bra av att någon skulle bjuda över dom.

 • Catella höll emot bra - Stängde på 12,35 och kanske var det fler än jag som såg igenom rapporten? Det här kommer att bli bra och många är ivriga att kliva på. Det som är bra är ju att del av den köpeskilling som lades för Catella Fonder ska användas för att köpa in aktier i marknaden. I alla fall aktier för 20 MSEK ska in vilket innebär vilket är samma volym som det under normalhandel omsätts på 5 veckor i aktien...

 • Stefan bryr sig inte - Läste ett Twitterinlägg av Claes Hemberg igår där han tycker Stefan Persson i H&M ska vara lite mer försiktig med när han tar in fler H&M aktier. Haha. Så löjligt. Killen har 600 miljoner aktier (400 B och 200 A ungefär). Skulle han sitta och fundera på när han ska tima in köpet av ytterligare några miljoner aktier mot starka försäljnigngssiffror? Dummaste jag hört. Skulle det också vara något att fokusera på även om så vore fallet? Öppna ögonen, det finns betydligt, betydligt större fall av insider varje dag, dag ut och dag in på börsen.

 • Tyska banker säkra - Kreditinstitutet Fitch gick igår ut och sa att tyska banker inte riskerar nedgradering på grund av Grekland igår. Det fick tyska börsen att börja gå och Sverige hängde på. Idag verkar USA terminen pigg medan tysken är lite avvaktande. Ska bli intressant att se om vi når över 1155 igen eller om detta bara vara en tillfällig rekyl.

 • Mark Haines död - Mycket tråkigt att denna CNBC figur avled hastigt i förrgår. En av mina favoriter.


Dagens fångst 25 maj - UPPDATERAD

Helt OK dag men jag var sjukt lång i morse och kände att det kunde bli nåt bra idag. Som alltid tar man dock ut lite för tidigt... Skriver mer sen. Ska till gymmet nu. Upp drygt 25K.
Har med mig 20K i TLSN (upp 4500 på dom idag i tillägg till nedan) samt HUSQ B, CYBE.
VOLV B - Lång när vi såg att ut att vända (och då hade jag även SAND). Var lång ca 8K som mest. Sålde när jag gick på lunch på 110,20 då jag  var nöjd för dagen och ville slippa oroa mig. Det var lite tidigt kan man säga :)
SAND - Lång imorse då den kändes stark igår och gick ju inget trots mkt dålig stängning igår. Tog ut på 113,7. Hade 15K som mest.
SSAB A - Långade på när ENS lugnade sig samtidigt som börsen vände upp. Typisk tape reader trade där jag fick upp ögonen för den när den tickade nedåt när börsen tickade upp...
SEB A - Min enda position i öppningscallen. Långade 10K. Tog ut direkt... Sen kortade jag en vända på em med några hundra kronor upp som resultat.
SCV B - Långade lite samtidigt som VOLV B började gå. 
CAT B - Långade när det kom ut alldeles för billiga aktier under 12 men jag har redan tillräckligt så valde att inte behålla dom.
ALIV SDB - Gick emot DDB som sålde makalöst mkt kring 462 (aktien just nu 468 i USA...)
HUSQ B - Gick emot ABS som sålde mkt på en aktie som ändå visat styrka senaste tiden. Hoppas på att få av dom högre upp imorgon.
MSAB B - Varför inte köpa mer av det bolag jag tror på mest just nu :)
BILI B - Långade på vunnen skattedom. Blir ju aldrig nåt på sånt såklart men reflexen sitter där...
SHB A - Jobbade bara på kortsidan i starkaste sektorn såklart.... Var upp i den ett tag men till slut gick det inte längre. Förresten kan jag ju säga till er som tycker det är löjligt att jag tjänar eller förlorar 50 kronor i vissa aktier i bland att det alltsomoftast har varit större belopp än så innan dagen summeras... Ibland är jag nöjd som tusan med minus 123 kronor då det kanske var -4000 ett tag.
ABB - Gick emot DDB men tog förlusten direkt då den inte studsa.
CYBE - Sektorspreaden för stor. Borde komma upp över 20 kronor snart igen.

Catella kapitalförvaltning

Catella har ett Börsvärde på ca 1 miljard kronor. Intäkterna kommer i Q4 och det räcker för att motivera dagens värde.

Mest intressanta grafen i Catellas rapport

En anledning till varför man inte ska sälja aktien idag utan istället invänta läget att köpa mer. Lönsamheten kommer...var så säker. Se bara nedanstående graf och variationerna mellan kvartalen. Se också vilken utväxling de får när volymerna kommer. Över en viss gräns så ökar resultatet 10 gånger när volymerna ökar 2 gånger...

BB Trader Daily 25 maj

Någon är djärv - Via handelsbanken så såldes det vilt och brett i index i sluthandeln igår. Någon vill gärna se en fortsatt tråkig börs helt enkelt men det blir dubbel effekt uppåt om vi skulle vända.

Bringwell: Motiv bakom uppgång? Rally i sluthandeln igår och endera är det ju dags för någon att uttala sig eller så borde handeln lugna ner sig... Ska Validus göra slag i saken och plocka ut bolaget? Jag är fortfarande lite tveksam till att de gör det men det kanske finns någon annan spelare som lurar i vassen och är sugen? Den senaste rapporten motiverar inte denna uppgång och mitt råd är därför då som nu, behåll Bringwell.

Catella kommer in sämre än lågt ställda förväntningar - Rapporten känns ju inte som någon höjdare direkt men som jag sagt innan så hade jag väldigt låga förväntningar. För er som timade toppen kring 15 så kommer ni ha en fin fiskarsommar framför er innan vi gör oss redo att lyfta i slutet av året. Som vanligt får man vänta lite längre än man tror på att bolagen ska blomma ut ordentligt.

Hausse-Ola inte så haussig - Säljer stor del av sina aktier i Hexagon och jag undrar vilken framtid Ola ser framför sig. Det går inte att undgå att mannen gillar pengar och paraplydrinkar. Undrar om han är kvar så länge till i svenskt näringsliv.

Sommargrafen - När jag började blogga här, våren 2009, så la jag ut en graf som visade OMXS30 utveckling under sommaren 2001-2008. Tänkte jag skulle visa den igen. Det värsta jag vet är uttryck som: "Sell in May and stay away". Jag säger bara: "Sell to me and a fool you will be".


Alltid nåt att oroa sig för - Med denna punkt vill jag återigen säga att det alltid finns nåt att oroa sig för som kan påverka börsen och endera får man ta det eller så får man ha pengarna någon annanstans. Grekland kanske utlöser en ny finanskris i Europa, vem vet? Men det kan lika gärna bli revolution i Kina, krig mellan Turkiet och Iran, Israel kanske inte orkar vara så inklämda i Mellanöstern längre och utnyttjar det svaga ledningsläget i de andra staterna där nere till att starta krig, Obama blir skjuten och utlöser stora rasmotsättningar i USA, Rysslands Putin drömmer om ett storsovjet igen och tar till militära medel, Peak Oil utlöser en ny recession efter högt oljepris, ett tunt ozonlager ger alla cancer, en meteorit är på väg mot jorden, matkris etc. you name it. Men den stora frågan är ju om världen är en bättre plats för människorna här nu än vad den var för 30 år sedan. Svaret är ju ja men det är långt, långt, långt ifrån alla som har det så bra som de skulle kunna få det. Människor i Asien, Afrika, Sydamerika lever långt i från den standard vi gör och de har en enorm drivkraft att ta sig dit vi är. För att de ska kunna göra det måste de utvecklas, på ett miljömässigt hållbart sätt vilket kräver nya lösningar och oavsett om Grekland defaultar eller inte så kommer den underliggande drivkraften att få det bättre alltid övervinna sånt. KÖP bra bolag som klarar att leva i en föränderlig värld och som vill framåt!

Dagens fångst 24 maj

Var på väg tillbaka i mina overnights innan det brakade loss 10 minuter innan stängning. TLSN har jag fortfarande. Trots stängningen under 48 blev det 200 kronor upp jämfört med stängning igår (handlade den under dagen). Volvo avslutade jag 8500 back totalt men ändå då 4000 bättre än igår. Totalt 6000 upp på dagen (mot ca 17500 back igår).

Det var ju omöjligt att vara lång i callen när SHB skulle vräka. Var lång både SAND, SHB, VOLVO, TLSN i callen och där försvann allt jag kämpat ihop under dagen.

Imorgon fortsätter kampen i TLSN.


BB Trader Daily 24 maj

 • Det lossnar rejält för Micro Systemation - Följ Twitter och du ser hur glada MSABs medarbetare verkar vara...Jag har sagt det innan men jag tror den aktien är fullständigt felvärderad. Nedan två Tweets från senaste tiden:

  "In Paris living the dream :-) thank you Micro Systemation"

  "IL State Police evaluating XRY an add to their arsenal of cell phone forensic tools, they could be the 3rd state to commit to XRY this month"

 • Liten återhämtning - Volvo och Telia, mina overnights återhämtar sig och jag tar tillbaks större delen av gårdagens förlust. Jag tycker börsen känns billig och hade jag bara haft mer pengar så hade jag hållit dom längre. Jag tankar dock MSAB...

 • PartnerTech positiva till framtiden - Denna vecka är Leif Thorwaldsson i Stockholm för att träffa investerare. Bland annat så stoppade han förbi Remium för ett lunchföredrag idag. Jag var inte själv närvarande men jag har fått rapport om att bolaget har bra tryck på försäljningen. Mycket offerter ute och uppsidan fortfarande stor i Karlskoga. Det verkar också som att samarbetet med Tomra i USA är strategiskt betydelsefullt. Ålandsbanken tror på 18 MSEK i EBIT för Q2. Så optimistisk är inte jag utan räknar faktiskt med 8 MSEK i EBIT. Värderingen är ändå låg här. Den stora frågan kvarstår dock. Varför låter BURE bolaget vara kvar på börsen?

 • Catella imorgon - Aktien har kommit ner rejält sedan toppen kring 15 kronor och en smärre besvikelse kan nog den här nivån klara. Jag är inte så intresserad av sista raden det här kvartalet (det väntar jag till Q4 med att bli) men däremot vill jag veta vad som händer med Banque Invik. Sen vore det ju bra om de kunde få fram sina kvartalsrapporter snabbare.

 • DI Börssnack i Twitter? Varför kan inte inläggen från DIs Börssnack inte ticka fram i Twitter. Hade varit grymt.

Rogue Trader funderar kring ETF:er

En liten fundering/Fråga Bara:

Om man nu tar en ETF med fysiskt innehav av underliggande tillgång, ta till exempel koppar. När denna ETF startar upp, så måste jo ETF'en köpa in en mängd koppar och warehousa detta, säg att EFT'en köper in till ett snittpris på 8000$/ton. Sen kör ETF'en igång och folk handlar med andelarna köper o säljer och finden ställer kurser, ETF'en tjänar på spread och förv. avg., men låt oss anta att vi får t.ex. en råvarububbla och plötsligt så börjar kopparn att falla, och alla som äger ETF'en säljer sina andelar. Mao. ingen äger andelar i ETF'en, förrutom ETF'en själv, om nu priset på koppar fortsätter att falla ner till 3000 $/ton, vem har då förlorat pengar ?? ETF'en måste väl givetvis förlora 8000 - 3000= 5000$/ton + att de måste betala warehouse avgifter fortsatt, sen har de väl tjänat handeln i ETF'en och förv. avg.

Min fundering är, när säljer ETF'en sitt fysiska innehav??? och skulle ETF'en likvidera ja då får vi jo ett över utbud av koppar, vilket lär trycka ner priset ytterligare.

Jag säger inte att vi får en råvarububbel, min känsla är att får vi en bubbel, ja då lär d inte bli någon av de varianterna som man kan läsa om i medier. Ofta är d en grej som vi alla tycker är bra och som bara växer hela tiden och vi tar för givet att detta är bra.

Och något som ökat massivt senaste åren är jo precis, börshandlade fonder, bear/bull, turbo d ena och turbo d andra. Altså egentligen har derivat handel spridits ut till massorna. 

Låt oss säga att en skuldkris skulle sätta igång en rullning neråt på världens börser, vilken effekt kommer denna massiva mängd derivat och fysiska ETF'ar ha på börsen och vem tar egentligen förlusterna bakom derivaten, när man behöver stänga ner en mängd av dessa, kanske på grund av avsaknad av likviditet i derivaten eller lignande???

Kommer "too big to fail" få en helt ny betydelse ???

Jag kanske är helt ute och cyklar här och givetvis tror jag inte att detta händer imorgon, d kanske aldrig händer, men tål att funderas på, och diskuteras.

//Rogue Trader

Dagens fångst 23 maj

Riktigt trist dag och framförallt för att man tappar hoppet för börsen. Jag gav mig såklart på två aktier som jag tycker fått mycket stryk senaste tiden och borde kunna stå emot bättre, TLSN och VOLVO. Men nej då, här fanns ingen botten och jag tog med mig båda overnight i tron om att saker och ting ska förändras tills imorrn. Inte så säker på att det gör det men ibland måste man våga chansa.

SSAB och SCV B var två glädjeämnen där jag i alla fall lyckades nosa upp styrkan i SSAB och vara riktigt snabb på Scanias order till Irak.Man måste dö några gånger innan man kan leva

I min tidiga aktiekarriär var jag med om katastrofen i Modul 1, raset och efterföljande nyemissionen i Ericsson, skandalerna i Skandia och noteringen av Telia på 85 kronor.
Senare har jag varit med om att blivit lurad av den fule fisken Henrik Quick (Kvick) i Svensk Internetrekrytering.
Hade jag istället satsat mina pengar (som jag tjänat ihop på att extrajobba och somarjobba på ett sågverk) i exempelvis Clas Ohlson eller H&M så hade jag haft i alla fall 10 gånger mer pengar idag än vad jag har.

Men jag har också varit med om en fantastisk resa i Björn Borg, Net Entertainment och Micro Systemation.

Jag tycker Håkans låt passar utmärkt till detta. Jag tror inte att det går att lyckas på börsen om man inte har varit med och blivit bränd nån gång. Det är lärorikt och du kommer ut starkare.


BB Trader Daily 23 maj

 • PartnerTech utökar samarbetet med Tomra - Ska amreikanarna börja återvinna burkar? Känns som en ganska outvecklad marknad och potentialen för både Tomra och därmed PartnerTech känns ju enormt stor...PT ingår i min referensportfölj.

  STOCKHOLM (Direkt) Tomra Systems ger Partnertech fortsatt förtroende som totalleverantör genom ett nytt uppdrag för den amerikanska marknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

  Uppdraget innebär ett större utvecklingsprojekt och därefter tillverkning hos Partnertech.

  Partnertech och Tomra Systems har en långtgående relation där Partnertech är totalleverantör för en stor del av produkterna inom Tomras affärssegment Collection Technology.

  Uppdraget är en fortsatt utveckling på företagens relation och gör att samarbetet nu utvecklas både inom mer kompletta utvecklingsuppdrag såväl som en expansion av produktionslösningar in på den amerikanska marknaden där Partnertechs kundcenter i Atlanta blir drivande, enligt pressmeddelandet.

 • Vad är på gång i SCA? Är det Gardell som lurar i vassen eller är det Fredrik Lundberg som köpt ytterligare aktier? Nu senast var det ju vild jakt på A-aktier i bolaget och det känns som att det kommer finnas något att rösta om...Aktien inte dyr och det kan vara läge att ta rygg.

 • Askmolnet och skulderna sänker igen - Terminerna pekar ner och särskilt i Tyskland där det finns ett antal flygbolag som ta stryk idag. Men det känns också fortfarande som att Grekland kommer vara högt på agendan denna veckan igen och Spanien verkar läggas till oroslistan på allvar igen.

 • Bara jag och BOA som tycker ERIC ska ner under 90 igen? STOCKHOLM (Direkt) Bank of America Merrill Lynch sänker rekommendationen på Ericsson till underperform, från neutral.

 • Ny stororder till Micro Systemation klar denna vecka? Nedanstående order är på XRY system och gick ut den 10 maj. Allt borde vara klart väldigt snart...


Tradingdesk

Jaha, idag vaknar man 8.40 och callen på kontoret är bara att glömma. Klockan har tydligen inte ringt och gårdagens tre öl (!) på Linnéterassen verkar ha tagit hårt... Ingen handel i öppningscallen och nu när merparten av dagen passerat så är resultatet ca 2500 back. Istället för att trada så tänkte jag att det vore dags att visa upp min tradingdesk då många av er frågat efter denna. Nedan ser ni några bilder och lite förklaringar av vad ni ser.

Jag kör 4 skärmar där de två till vänster är vertikala och de två till höger är horisontella. Många kanske undrar varför jag inte kör skärmhållare för att få alla skärmar rakt framför mig men jaghar valt att inte göra det. Ser ingen särskild nackdel med det jag kör nu. Ibland kan det vara bra att inte se för mycket samtidigt heller. Till höger min mäklartelefon :)


Skärmen längst till höger, längst upp är avslutstickern för EnQuest i London. Nedanför där har jag min avslutsticker. Dvs. där kommer de affärer jag själv gör. Nedanför där är ett click trading fönster med Catella. Till vänster om det ett notifikationsfönster med dagens bolagshändelser. I mitten av skärmen en avslutsticker för börsen. Uppe till vänster mina avslut för dagen. Längst ner till vänster nyhetstickern.
Huvudtradingdel längst till vänster där fönstren är länkade; Click Trading fönster, mäklarstatistik (nettoköpt) intradagschart, avslutsticker,  orderbok, historiskt chart med lite RSI mm. Avslutsticker i mitten av skärmen. Till höger hjälpchart med glidande medelvärden samt priskanal.  Till höger charts med S&P samt DAX termin. Ner till höger OMXS charts.
Längst upp till vänster. Click trading fönster för MSAB på NGM respektive BDNG. I mitten av skärmen till vänster, nettoköpvärde 15 största aktörerna på börsen. Till höger om dessa grafer för valutor. Längst ner till vänster, depåöversikter. Längst ner till höger, click trading fönster för BWL.
På högra skärmen: Click trading fönster för aktier som jag har extra koll på för tillfället. Just nu Securitas, BioInvent samt PartnerTech. Under dessa en graf med Priskanal och EMA som jag använder som hjälp när jag tar positioner. Under detta S&P terminen och USD/YEN graf. Längst ner till vänster en marknadsöversikt.

Dagens fångst 19 maj

Ja det blev ju ok att ha med sig både SECU och VOLV B overnight men jag var fruktansvärt besviken på Volvo imorse. Det kändes verkligen bra att ha den men den ville inte ordernligt. 114,60 var inte den nivån jag hade tänkt mig att sälja på men det blev det till slut. Det gav mig ca 6000 upp sedan igår. Därutöver gick jag kort den på slutet av eftermiddagen vilket gav ytterligare 1000 kronor. Totalt 7000 upp i Volvo idag.

Securitas kom också upp efter ett tag och jag långade även på lite mer där idag. Totalt drygt 3000 upp i den idag.

SAND - Kort efter dålig USA statistik. Flera vändor fårn 117,20 och ner till 117 blankt med 5000 aktier.
SSAB - Lång på stark börs men laggande SSAB.
SHB A - 207 är den magiska nivån :)
ASSA B - Lång på stark börs men laggande ASSA. Ville inte.
BOL - Lång då jag trodde den skulle bryta upp. Dålig statt kom emellan och jag fick ta ut.

Dagens glädjeämne var fortsatt MSAB såklart men också BINV. Eftersom jag har ökat 50% på mitt innehav här nere så är jag fruktansvärt nöjd. Minskade dock lite av det jag tog in igår i den men nog känns det som att Carnegie är säker på sin sak i den :)

In total ca 11 000 upp. Igår var jag back ca 6000 så det var ju bra att få återvända till plus.

Första insiderköpet i Micro Systemation sedan 2008


Anyone remember? 10 maj 2010


BB Trader Daily 19 maj

 • Nu måste det lossna - Det finns bara två kategorier som säljer Micro Systemation på 20 kronor nu. Den första är de som är överbelånade och måste täcka sina förluster i andra dåliga investeringar på börsen. Den andra är de som inte förstår. Jag har pratat om Micro Systemation i två år här på bloggen men jag tror ändå inte alla ännu förstått. Det här är bolaget som ni ska göra några hundra procent med. Sitt inte med aktierna och kliv av och var nöjd när ni gjort 20%.

 • Svenska börsen underpresterar - Vad är det som händer? Var det uppvärmningen med Ericsson och H&Ms rusningar senaste tiden eller bara ett tecken på förvirring bland investerarna? Endera ska vi upp 10% eller ner 10% nu.

Dagens fångst 18 maj

Mycket volym idag i tradingen och framförallt i Volvo. Blir lätt så när man varit borta några dagar och tradat lite smått på en bärbar dator bara. Dagens stora glädjeämne var dock Micro Systemation! Bolaget har fått ännu en order i staterna och skulle det inte vara på sin plats med en rejäl omvärdering av aktien snart? OK, jag vet att det är många aktieägare som varit med och hoppats att det aktien verkligen ska ta fart vid ett flertal tillfällen men som blivit brända då det har kommit nåt i vägen. Men, denna gången måste bara vara annorlunda. Som sagt, jag sa i vintras att jag skulle äta min egen sko om aktien inte når över 30 kronor under 2011 och jag står fast vid det.
SHB A - Totalt nedkörd till strax under 207 strax efter 10 och under eftermiddagen så var den där igen. Börsen kändes dock starkare och jag prövade flera gånger att gå lång runt 207. Sista gången med 6500 aktier som jag fick några tiotals ören på.

MSAB B - Väldigt tidig att köpa på BDNG efter ordern kom.
BINV - Det är dags för vändning i denna nu och jag ökar.
SAND - Väldigt seg idag men jag fick några ören med mig när börsen vände upp på eftermiddagen.
ELUX B - Kortade 3000 aktier i callen som jag tog in inom en minut.
HUSQ - Långade efter John Deere kommit med bra rapport. Fick vara med en bit ner först innan den vände upp. Var back 2-3000 kronor ett tag.
ENQ - Långade i callen och sålde på 13,90. Köpte igen men för tidigt. Dubblade upp på 65 och 70 och sålde på 70.
KABE B - Kände på den innan rapport och var kort 80 aktier när den kom (ska ärligt säga att jag trodde rapporten skulle vara lite sämre än det som kom) och när den kom så täckte jag mig bara med de 80 aktierna.
SWMA - Långa 500 aktier efter nyhet men tog ut då den inte kom upp.
PART - Såg ut att kunna dra 36 (som är en motståndsnivå nu) men orkade inte riktigt.
SECU B - Eftersom alla redan är så negativt inställda till aktien så är vi nära botten. Det kan snart inte bli fler negativa till den så snart ska vi gå upp tro jag.
SKA B - Också en aktie som borde få en uppstuds snart.
VOLV B - SHB körde fullkomligt ner den i källaren på slutet och jag hade siktet inställt på 114,60 (lägstanivån sedan rapport) och köpte in mig (hade handlat den tidigare på dagen och låg plus ett par k) på 114,50 en halvtimme innan stängning. Nu fick jag med mig 9000 aktier overnight då jag tyckte det hela var märkligt. Dessutom var det inte bara Volvo utan även Sandvik såldes av SHB så jag ansåg att det inte kunde vara nåt bolagsspecifikt så. Vi får se vad som händer imorgon.

Eftersom vi aktieägare i MSAB har all anledning att fira en dag som denna så länkar jag till ett gammalt inlägg kring bolaget :)

Från 12 november 2010

For you Mr Bollö - Ännu en order till Micro Systemation


BB Trader Daily 18 maj

 • Min endagarsstrejk är över - Skämt å sido, jag hade fullt upp med leveranser av prylar till ett av Sveriges största verkstadsbolag igår och hann inte med nåt Daily. Men jag kan inte sticka under stol med att jag är förbannad på det nya förslaget kring kapitalförsäkringar och investeringskonton. Det spelar liksom ingen roll vem man röstar på i val hit och dit, det är samma inkompetenta politiker som ska sitta och ta beslut om saker de inte har en aning om ändå.


 • Well done EnQuest! Bra tyryck i pipen fortfarande.

  EnQuest PLC : Interim Management Statement Highlights

  EnQuest is on track to achieve its 2011 average production target of 26,500 Boepd, 26% above 2010:

  -          Production in the first four months averaged 25,402 Boepd, up 55% on the equivalent 2010 period

  -          The Thistle NWFB-P1 well came in better than prognosis and was drilled ahead of schedule and on budget 

  -          The Don Southwest S8 producer and S9 injector wells were also better than prognosis and  were drilled ahead of schedule and on budget

  -          The Area E exploration well at Don Southwest was successful, it is now called the Conrie field.  It is scheduled to come onstream in the fourth quarter of 2011

  EnQuest recently announced an agreement to acquire 32% of the Crawford and Porter fields, taking the working interest to 51% and assuming operatorship of the development

  EnQuest CEO Amjad Bseisu said: "EnQuest's production and operational performance remains on track, with a busy period ahead of us to achieve our 26% growth target for the year.  We also continue to work towards a possible sanction of the Ardmore field this year.  Last week, EnQuest agreed a farm in to Crawford, whereby our position will be consolidated both by an increase in our equity to 51% and by our new role as operator.  We are working towards sanction of this development during 2012. We have previously stated that we were disappointed with the UK budget increase in the supplementary charge on North Sea oil and gas production.  We, and the industry, continue discussions with the government, seeking ways to mitigate the impact on investment. There remains significant potential in our development and production programme.  We are confident in our ability to deliver EnQuest's growth objectives from our UKCS production and from further afield." • Jag är orolig för börsen - Trist makrostatistik kommer över oss dagligen, börsen sidledes, två bolag som drar oss (Ericsson och H&M). Det känns inte riktigt bra men om jag tror på ras så lär det väl bli rally. Det brukar aldrig gå att förutspå de där sakerna...


 • Dåliga siffror från ELUX - AHAM 6 kom in dåligt för april men ser man till de tidigare månaderna i år så gå rmönstret igen. I januari så minskade exempelvis leveranserna med 12,7% där de var upp med 0,5% 2010 men ner 26,3% i januari 2009. I 2008 hade de också varit ner 6,7%. Endera så har marknaden räknat in lägre volymer från ELUX redan eller så är nåt väldigt fel.


 • Har Böös gjort nåt lurigt? Jag är så trött på all insiderhandel på börsen. Kommentar på Realtid.se: "Anders Böös sitter i styrelsen i Niscayah. Anders Böös är ordförande i Cision. En av de största ägarna i Cision är Cyril Acquisition som ägs av en Triton-fond. Några veckor innan bud på Niscayah köper Triton mer än 5% av aktierna i Niscayah. Fritt för alla att dra vilka slutsatser de vill."


 • Oenighet bland analytikerna om SECU - Många olika bud nu, köp, sälj, behåll. Alla har de olika uppfattning. Det är lätt att färgas av kursutvecklingen och bli mer skeptisk men jag tror fortfarande att SECU är missförstått och har mycket mer att ge.


 • Sista handelsdagen innan teckningskursen sätts i PartnerTech - Kommentar häromdagen på bloggen: "Bara tre handelsdagar kvar nu innan perioden då teckningskursen för optionsprogrammet sätts är slut. Gillar optionsprogrammet starkt, känns bra att teckningskursen sätts till 150 % av genomsnittliga kursen under de 10 dagarna efter årsstämman. Ser ut som att teckningskursen kommer att landa på dryga 50 kr. Min egna målkurs till 2014 är 100 kr"


 • Bahnhof - Fick en fråga om vad jag tycker om Bahnhof igår. Bolaget har bra tryck på tillväxten och levererar bra vinst men jag är ju rädd för att branschen ska gå in i en fas med stark prispress. Börsvärdet uppgår till ca 400 MSEK och fortsätter inte den starka tillväxten så kommer det bli svårt för kursen att fortsätta mycket uppåt. Jag bedömer dock att chanserna till fortsatt bra aktieutveckling en bit till som goda och det är antagligen för tidigt att sälja aktien. Men se upp för konkurrensen och marginalutvecklingen.

Dagens fångst 16 maj

I tillägg till ovanstående så har jag köpt mer BioInvent till min långa portfölj och även mer PartnerTech. De 2900 aktier jag hade med mig i Sandvik tog jag ut 600 kronor upp (jämfört med stängning i fredags).

Jag ökar i BINV i referensportföljen!

Jag ökar upp andelen riktig högrisk i portföljen genom att ta in BINV på 24 kronor. 500 aktier för 12000 kronor köper jag in.
Jag ser aktiens tråkiga utveckling efter Diamyds fall som ett mycket bra köptillfälle. Allt löper på enligt plan i projekten och dagens milstolpsbetalning från Roche är ett bevis för detta. Remium har lagt ett lock på aktien på sistone och tar helt enkelt förlusten nu. När de sålt färdigt borde det finnas utrymme för en studs.
BB Trader

BB Trader Daily 16 maj

 • Niscayah till Securitas igen? Securitas lägger bud på Niscayah och bolaget som delades ut 2006 ser ut att återigen bli en del av Securitas. Jag har rekommenderat Securitas här på bloggen tidigare och just nu så är det ju definitvt en dålig affär att ha lyssnat på det rådet. Ibland ska man inte utvärdera aktieköp efter några veckor bara och med tiden tror jag definitivt att bolaget kommer att premiera oss ägare. Men vad tycker jag om budet på Niscayah då? Förutom att det verkar röra ihop sig en del med aktiekurserna för både SECU och NISC idag på grund av att betalningsmedlet för köpet är Securitasaktier så tror jag att Niscayah kommer att fungera bra mycket bättre som en del av Securitas än som ett fristående bolag. Synergieffekterna blir många och allt annat lika så borde då Securitas kunna ge bättre avkastning till sina aktieägare. Priset tycker jag inte det är nåt större fel på heller.

 • Lurig handel i BWL - Förra veckan blev det ett rejält tryck i Bringwell. Upp emot 2,09 för att sedan falla tillbaka något. Själv trodde jag att någon fått för sig att Validus som ABB la bud på i USA hade något med norska Validus att göra och att det på så sätt skulle vara positivt för Bringwell. Men aktien har ju haft svårt för att lyfta över 2 kronor och ett rykte kanske var det som räckte för att pressa den över. Nu är vi över och kanske ligger vägen öppen mot 2,25 inom kort.

 • Milstolpsbetalning till BioInvent - Något lägre än vad jag förväntat mig (trodde på kanske 2 MEUR) men ändå ingen större avvikelse. Det viktigaste är att de kommer igång.

 • Signaturen Rogue Trader rekar Husqvarna - En mycket pricksäker skribent i mina kommentarsfält gillar Husqvarna och ger sin syn på aktien i föregående inlägg. Läsvärt.

 • Bra från H&M men börsen tvekar - Läste att 85% av alla investerare förväntade sig att Grekland skulle defaulta. Hade det inte varit för att vi redan lagt ut massa pengar för att få dom att klara sig så hade jag inte trot det skulle bli så farligt men hela räddningsaktionen bygger ju på att de inte ska defaulta så konsekvenserna om de nu gör det tror jag blir mycket tråkiga.

Signaturen "Rogue Trader" skriver om Husqvarna, som jag även tror kan ge en 10% närmaste månaden.

Postat av: Rogue Trader Kan inte låta bli att gilla HUSQ, har köpt i omgångar nu, började 6. maj med en post på runt 46,50, ökade sen igår på runt 47. Som jag ser d så har vi en omvänt flagga på g, med stången från 54 ner till 46, och intervallet lätt stigande mellan 46,50 och ca. 48,25 just nu, ett brott på 48,25, borde indikera uppgång till 54. Jag köpte Husq av samma anledning i 2010-10, på exakt samma kurser. då var stången 49 till 46, och jag lät den rulla över motståndet på 50 då, och sålde vid motståndet på 57 då, lite för tidigt, men blev bra ändå. jag tar mycket sikte på stödet på 46 kr, rsi14 har gått från översåld till köpsignal. sen har vi jo också ett insider köp, så allt om allt tycker jag att den är en köpare mellan 46-48 och direkt efter brottet (om d kommer) mellan 48,50-49. Sen ligga till 54, och sälja hälften vid 54, och sätta en stop på resten på 53 och låta rulla till 57. Total stoppen sätter jag kring 45 kr, beroende på vad som får aktien ner dit, så jag lägger inte in stoppen på förhand.

Dagens fångst 13 maj

2000 upp i SCA idag (700 back igår och SCA nedan är för både igår och idag). I övrigt ca 2200 upp från Volvo och SAND.

BB Trader Daily 13 maj

Stor leverans från mitt onoterade industribolag i helgen så dagens Daily utgår...
Återkommer med hur min SCA går.

Dagens fångst 12 maj

Var gårdagens förluster bara en tillfällig svacka? Jag hoppas det i alla fall men tyvärr fick ju en 8 dagars winning streak ett avbrott. Idag vände dock lyckan igen och jag tackar framförallt SP för det. Sålde ut 1500 aktier i KABE och fick in dom rätt så bra också. Jag har faktiskt sneglat på att kunna korta den en tid då jag tycker att den är dyr och särskilt efter att de hade en helsida i DI kring deras nya investering... När de där artiklarna dyker upp så är det dags att sälja. Bara ett tips.
 • VOLV B - 117 var nivån som gällde för dagen och jag långade på i flera omgångar (som ni kan se av volymerna) och till slut fick jag några ören med mig.
 • ENQ - Köpte kring 13,80 efter att SP tagit in mer av den.
 • ERIC B - Gick kort en bra stund efter att den börjat falla och det med 1000 aktier i stöten. Hade man varit lite mer alert så hade man ju insett att småbaissiga uttalanden om tillväxt skulle sänka den.
 • HM B - Kortade i callen och var plus 1500 direkt imorse. Sen försökte jag korta igen men den studsa upp och jag fick täcka mig. Min plan (som jag inte höll dock) var ju att sälja i callen och sen lägga in en stop loss som skulle ligga över den nivån jag sålde på för att sedan ta in i callen 17.30. Den taktiken hade dock gett mig en förslust på några hundra eftersom den var upp eöver 232 som den öppnade på.
 • SEB A - Långade på när de andra bankerna vände och den lagga. Tog dock ingen volym och tänkte bara hålla en nivå också.
 • CAT B - Bara ren MM
 • SAND - Inget att nämna
 • SKA B - Långa innan statt 14.30
 • SCA B - Tog med mig overnight på en märklig utförsäljning från CARRA (Se graf nedan)

Dagens fångst 11 maj

Kass dag där jag inte hittade flytet från början. Gick kort MEKO i callen men den ville ju inte ner såklart. Därefter gick det fel här och var. Låg helt rätt i SKF såklart där jag korta 6K kring 189 men tröttnade till slut och tog in precis innan raset kom. Tog ut mina DIAM från igår 150 kronor ner.

BB Trader Daily 11 maj

 • Mekonomen lär inte räcka - Nära dubbling av kursen sedan förra året men långt ifrån en dubbling när det gäller vinst eller omsättning. Jag tycker aktien ska ner mot 200 kronor egentligen men jag får väl nöja mig med 230 kronor idag eller inom några dagar. 

  STOCKHOLM (Direkt) Bildelsförsäljaren Mekonomen redovisar ett resultat efter skatt på 70 miljoner kronor för det första kvartalet 2011 (67). Resultatet per aktie uppgick till 2:12 kronor (2:08).

  Nettoomsättningen uppgick till 863 miljoner kronor (803). Rörelseresultatet blev 95 miljoner kronor (90) och rörelsemarginalen var 11 procent (11).


 • UBS tar bort Securitas från "Least Preferred List".


 • Catella köper resterande del i Catella Fondförvaltning - Känns som en bra nyhet!

  STOCKHOLM (Direkt) Catella köper resterande 30 procent i dotterbolaget Catella Capital Intressenter, som är ägarbolag till Catella Fondförvaltning.

  Köpet av ägarandelen motsvarar en köpeskilling på 44 miljoner kronor. Betalningen blir 5,5 miljoner teckningsoptioner och resterande del kontant.

  Stämman den 25 maj får ta ställning till förslaget om emission av teckningsoptioner med B-aktier som underliggande värdepapper. Inlösen ska kunna ske vid tre tidpunkter under 2014, 2015 respektive 2016. Teckningskursen är ett belopp 140 procent av snittkursen under tio dagar närmast före årsstämman den 25 maj.


 • Unibet kommer in bättre än väntat - Jag tror faktiskt att de förväntade siffrorna låg lite högre än SME i detta fallet och trots att resultat före skatt blev 24% bättre än väntat så tror jag inte det blir någon rusning i aktien.


 • Lundin lurar alla igen - Börjar bli allvarligt störd på de här Lundinarna nu. Det är ok att haussa och spela Allan när det gäller försäljning av bolaget när man har nåt att komma med, men när man kommer med en sån här rapport så känns det mer som att man har blivit lite väl kaxig. Ryktet om att kineser skulle vara intresserade av att köpa LUMI kan lika gärna ha kommit från Lundinarna själva. För ett år sen var det rykten om kineser som ville ha EnQuest men det grundades i stort sett på uppgifter om att en man med aisatiskt utseende besökt EnQuests huvudkontor. Vad hände sedan? Jo Lundinarna säljer ut mer än hälkften av sina aktier i EnQuest. Nej det här duger inte. Jag äger inga LUMI själv men blir förbannad på att många börsbolag behandlar aktieägarna med så dålig respekt. Det är folks besparingar ni ansvarar för!

  STOCKHOLM (Direkt) Lundin Minings rörelseresultat blev 114 miljoner dollar för det första kvartalet 2011 (65,8). Analytikerna hade räknat med ett resultat på 151 miljoner dollar, enligt SME Direkt sammanställning inför rapporten. Försäljningen uppgick till 212 miljoner dollar för perioden (142). Här låg SME Direkts konsensusprognos på 249 miljoner.


 • Microsofts köp av Skype är bevis för att vi har hälften kvar - När Ebay köpte Skype 2005 så kändes det som ett väldigt dumt köp. Det kändes dyrt och något desperat av Ebay. Nu känns det lika desperat av Microsoft och ändå dyrare men det är samtidigt inte så där superidiotiskt och superdyrt som det är när vi är nära toppen. Vi är någonstans halvvägs i dumhet och därmed har vi fortsatta börsuppgångar att se fram emot.

Dagens fångst 9-10 maj

 • Overnight i SAND plus trading i den gav ca 8000 kronor in.
 • Köpte ENQ direkt i callen och fick ut på 13,90.
 • Kortade HEXA direkt på rapport. Trodde jag fått av 1000 aktier men det var bara 400. Tog in på 155,5 och blev nettolång men sålde direkt då jag inte trodde rapporten skulle räcka. Gick kort kring 163 och gjorde hälften av vinsten på att korta under eftermiddagen igen således.
 • DIAM - Lång på spek att rädsla för att missa eventuell studs uppåt ska driva kursen mot 20. Detta förutsatt att Bertil inte behöver sälja så mkt mer.
 • SHB A - Kortade kring 208,40 då den såg att bryta ner. Den gick ner och jag tog in på 207,80. Därefter lång på 207,60 i hopp om att ENS som nettosålde grymt mycket skulle släppa på den. Jag fick rätt och sålde på 208 men gick sedan kort inför callen på 208,40 och den stängde på 208,90.'
 • SECU - Lång imorse.
 • LUMI - Kortade igår när styrelseledamot sålt.
 • MSAB - Market Making.
 • BINV - Fick in lite på låga nivåer men orkade inte hålla.
 • HLDX - Långade på nyheten om MAN/VW igår men det var ju bara dumt.
 • SCA B - Lång flera gånger idag utan resultat.
 • PEAB - Kort på rapport men det gav inget.
 • SCV B - Försökte korta igår. Förstår fortfarande inte varför den handlas upp.

BB Trader Daily 10 maj

 • EnQuest köper majoritet i två projekt! Som det verkar betalar de bara dryga 6 dollar per fat 2P-reserv vilket känns som en riktigt bra deal. Är det här vad som krävdes för att marknaden ska börja se EnQuest som ett intressant case igen? 

  STOCKHOLM (Direkt) Oljebolaget Enquest stärker sitt ägande i två fält genom ett avtal med Fairfield Acer.

  Enquest har ägt 19 procent och genom avtalet ökar de till 51 procent, men åtar sig samtidigt att bära utvecklingskostnader på upp till 34,85 miljoner pund. Enquest blir operatör av fälten.

  Fairfield har kvar ett ägarintresse på 20 procent, medan resterande 29 procent kommer att ägas av Valiant Exploration.

  Reserverna i fälten (Crawford och Porter 9/28a-18) beräknades till 26,8 miljoner fat (2P) per årsskiftet 2010/2011 och för Enquest del innebär affären att bolagets 2P-reserver ökar med 8,6 miljoner fat.

  Crawford-fältet ligger 300 kilometer nordöst om Aberdeen och utvecklades under slutet av 1980-talet. Produktionen avslutades dock i december 1990. En utvecklingsplan ska läggas fram under 2012.

 • Historierna lär fortsätta om Diamyd - Jag har aldrig upplevt ett värre kursras än det som skedde igår. Tur nog hade jag inga aktier och känner inte heller någon som hade några men det är ju katastrof att ett bolags aktievärde hänger på en så skör tråd. 

  Det är ju nu alla konspiratoriska tankar kommer fram också. Jag Twittrade en del om detta igår och jag lägger ut inläggen här nedan:

  - Hmm, funderar på den här Diamydhistorien. Kan det vara så att VD:s avgång var en skenmanöver för att kunna "dölja" stora säljvolymer?

  - Jag menar, eftersom inget verkade fungera så måste ju detta ha märkts under studiens gång eller?

  - Jag är ingen expert men är det inte lite underligt att det inte syns någon bättring i FasIII när det varit strålande resultat tidigare?

  - Är hela Diamyd en stor bluff från början till slut? Man skulle ju tyvärr inte bli förvånad. Börsen drar till sig alltför många oseriösa.

  - Hela Diamyd var tills igår värt mer än 10 gånger MSAB. Vi måste alla ta ett steg tillbaka och fundera kring det här med värdering.

  - AVA äger 2,6 mln aktier i DIAM. Drygt en kvarts miljard försvann idag från AVA kunder.Om merparten av dessa var belånade har AVA problem...

  - Elisabeth Lindner dubblade sitt innehav i DIAM i feb i år till 33000 aktier. Grattis till den som sålde till henne.

  - Om man fördelar ut hela raset i DIAM på varje svensk så förlora alla ca 300 kronor. Det är ju sjukt. Vi pratar ett litet skitbolag ju.

 • Följ mig gärna på Twitter och tipsa gärna om andra bra att följa - @Vastkusttradern

 • Dagens fångst från igår kombineras ihop med dagens - ÅterkommerHaussningen av Active Biotech och Diamyd får ett abrupt slut

Vi har haft Active BitoTech och nu har vi alltså Diamyd. Två bolag som nyligen fått se sina aktiekurser rasa. I takt med att kurserna stigit så har även analytikerkåren blivit mer positiva till dessa bolag men efter att kurserna nu rasat ihop hör man inte särskilt mycket.

Som ni säkert vet så är BioInvent det enda biotech bolag jag gillar och har i min egen portfölj. Skulle detta bolag nu presentera några lyckade studier så är min förhoppning att det kommer att bli det enda bolaget folk vill äga inom biotech. En sak jag lärt mig under årens lopp vad gäller aktier och aktiehandel är att alla tenderar till att bli mer positiva till ett bolag och en aktie ju mer den stiger och samtidigt mer skeptiska och negativa till ett bolag när dess aktie inte har en lika positiv utveckling. Flockbeteendet är mycket utbrett när det gäller biotech och tre firmor som följer denna bransch och som har haft åsikter och kommit med råd är Börsveckan, Jill Bederoff på Veckans Affärer och Gustav Vahlne på Enskilda.


Nedan följer några redogörelser för vad de haft för åsikter om Active och Diamyd senaste året. Det är väldigt snålt med snack om risk...

Kom ihåg! En akties utveckling speglar inte alltid verkligheten och jag hoppas att analytikerna kan lära sig det någon gång.

Senaste referensporföljen från Lars i BV. Det blir dryg 20% ner nästa nummer som det ser ut.

BB Trader Daily 9 maj

 • Snipp, snapp, snut - så var sagan slut för Diamyd - Hur ska de kunna haussa liv i detta? Fas III resultaten var ju katastrof. Det här blir ett ordentligt ras.

Dagens fångst 6 maj

Jaha. Sandvik. Det var ju kul att du gav mig en förlust om 10 000 kronor idag igen. Dessutom blir det ju Deja Vu på måndag igen då jag återigen är envis och tar med mig 10000 aktier. Allvarligt, jag såg Carnegies brev där de listar vilka aktier som tjänar respektive förlorar på lägre råvarupriser. De har Electrolux som etta på vinnarna vilket även jag har. Men de har så otroligt fel när de sätter Sandvik som förlorare. Idag nettosålde CAR 850 000 aktier i SAND. Kunderna kommer rasa på er. Det är felaktigt antagande att Sandvik förlorar på detta. En bättre dollar samt låga priser på ingående material gynnar SAND mer än vad de förlorar på att intresset för att investera i gruvor kanske minskar något. Vad var det jag sa om att "se den underliggande affären" i gårdagens inlägg om Securitas. Den här analytikern blir aldrig någon stjärna...
Jag långade i alla fall på rejält i SAND ett tag idag. 24K som mest vilket straffade sig då jag spakade ur och fick ta ut på dåliga nivåer innan statten 14:30. Det hade ju inte blivit nån förlust alls om jag legat kvar med dom kan jag säga...
 • VOLVO B - Långade på lägsta nivån på rapportdag (114,60). Höll nästan en krona och det blev en fin vinst.
 • ALIV - Långade efter statten 14:30 då dollarn stack, terminen i USA pekade upp och ALIV såg ut att öppna oförändrat i US. Bra vinst men kunde hållt längre...
 • HUSQ B - Långade i morse på det jag skrev igår om att köpa ELUX och HUSQ. ELUX gick bra och jag tänkte att HUSQ borde komma. Tog ut alldeles för tidigt.
 • SEB A - Långa på att det var enda banken av de fyra som var ner.
 • ENQ - Långade när jag såg att den vände i London.
 • SKA - Kortade i callen.
 • HOLMEN - Rapportreflex som gick fel.
 • SKF B - Långade på slutet när jag trodde index skulle ta 1160. Långade mer inför callen men den stängde ner.
 • SECU - Långade och hade 2K med från igår. Var ju back 1100 igår och slutade 600 upp totalt så vinsten idag var 1700 kronor.
 • Totalt resultat ca 16-17000 kronor innan courta. Helt ok med tanke på Sandvik. Vi får se vart den här SAND slutar någon gång nästa vecka. Men jag har ju räknat in en förlust om 20K redan så om den går upp på måndag 10 öre så har jag tjänat 1000 kronor :)

Stororder på gång in till MSAB - Borde vara runt 3,5 miljoner SEK. FBI dessutom :)


BB Trader Daily 6 maj

 • Sunda fall för råvarorna - Oljan faller ner mot 110 dollar och förhoppningsvis, säger jag, stannar inte fallet där. Den verklige efterfrågan låg aldrig på 125 dollar. Oljan rusade helt plätsligt dit på en mängd olika faktorer och sen när dessa faktorer mildrades (Libyen, sträng vinter, oroligheter i Mellanöstern mm mm) så stannade priset kvar där uppe helt enkelt. Vi har gått från 85 dollar i november till det pris vi har idag. Jag tror att priset åtminstone borde ner under 100 dollar under sommaren.

  Fallen för råvaror beror ju till viss del på den stärkta dollarn också. En starkare dollar skulle vara positiv för den svenska börsen. Jag tror man ska köpa råvaruintensiva konsumentbolag som Elextrolux och Husqvarna. Lägre bränslepriser gynanr ju flygbolagen också.

 • NCC föll mer än SKANSKA - Mycket märkliga reaktioner igår tycker jag men förklaringen stavas nog utdelning. I SKANSKA får man 6,25 kr i en extrautdelning 10/5. Risken är att den blir dyr.

 • Lageromsättningshastigheten vittnar om bättre operations hos PartnerTech - Sedan Leif Thorwaldsson tog över PartnerTech så har företaget tagit stora kliv framåt vad gäller bolagsstyrning och performance. Från att enligt mig ha varit kanske ett av börsens sämsta bolag så anser jag nu att de fortfarande bör rankas i den nedre halvan (om vi utgår från en skala där Scania är i topp) men på stark marsch uppåt. 

  Ett bevis för att det verkligen sker förbättringar är lageromsättningshastigheten. I det första kvartalet uppgick den till 5,7. NOTE har dock ökat ännu mer men siffrorna kan också vara lite missvisande då jag multiplicerar omsättning med 4 (för att få en helårssiffra) och därefter dela med lagret och har man då exceptionellt hög försäljning och lagret vid utgången av kvartalet är särskilt lågt så kan siffran bli för hög. En förbättring har i alla fall skett hos de båda, det kan man slå fast! Kitron däremot går åt motsatt håll.   Det är märkligt med Kitron. Det var den kontraktstillverkare som haft best performance fram till finanskrisen. Bra lageromsättning och klart bäst rörelsemarginal. Vad har hänt? Aktien går inget vidare.Varför anser jag att SECU är ett bra köp?

Flera av er har efterfrågat mer info kring varför jag anser SECU vara ett bra köp på dessa nivåer. Som när det gäller alla mina mer långsiktiga placeringar så utgår jag först och främst från sunt förnuft...Kolla själva hur många gånger ni ser en anställd från Securitas per dag...
 • Securitas är ett bolag som arbetar i en stabil bransch (de har ju en hel del lapplisor bland annat) eftersom bevakning är något utav en samhällsfunktion som finns oavsett om fabrikerna rullar och går eller inte. Det är klart att det kommer finnas färre väktare om vi har en lågkonjunktur men historien talar för bolaget också. EBIT förändrades inte nämnvärt under 2008-2009....
 • Securitas är ett sencykliskt bolag som har allra bäst intjäning under den senare delen av konjunkturcykeln (som vi enligt mig går in i nu och som sträcker sig ett par år framåt).
 • Jag lyssnade in på konferens callet igår och ju mer jag lyssnade på de utländska analytiker som ställde frågor (Morgan Stanley bland annat) så växte min övertygelse om att aktien är ett bra köp på dessa nivåer. Varför? Jo för att alla de som sänker sina rekar och säljer av aktier i bolaget nu kommer att få ändra sin syn framöver och köpa in sig dyrare (ett bolag med bara köprekar kommer inte ge dig någon uppgång --> vem ska köpa aktier av dig som inte redan köpt? Detta var precis det som hände AutoLiv när den närmades sig 600. Vem skulle köpa? Alla var ju redan övertygade om bolagets förträfflighet).
 • Dessutom ställdes så dumma frågor av analytikerna kring förlorade kontrakt, prispress, svenska löneökningar etc. vilket jag tolkade som att de endera satt de sämsta analytikerna på att följa ett mindre intressant svenskt bolag eller att de helt enkelt bara inte är bättre.
 • Att få köpa en aktie med en fullt fungerande verksamhet som gett ett EBIT mellan 3000 och 3500 MSEK sedan åtminstone 2005 (kollade inte längre bak) till ett börsvärde av 23 miljarder är inte annat än ett fynd. Aktien handlades på de värsta dagarna under finanskrisen som lägst på 58,25. I Securitas får man åtminstone 4% direktavkastning per år också.
 • Många är oroliga för tappade kontrakt etc. som jag skrivit ovan men det är det här som är utmärkande för börsamatörerna. De ser inte igenom siffrorna. De ser inte verksamheten bakom siffrorna och sätter verksamheten i fokus. Securitas är ett ledande företag inom säkerhet och den som tror att några tappade kontrakt eller pressade priser sätter den bakomliggande så väsenligt ur spel så att vi inte får se vinster kring de nivåer vi haft tidigare har som sagt inte en chans att lyckas som investerare på börsen. Det finns alltid detaljer att vara orolig för. Det vet jag, men det gäller att göra skillnad på detaljer som är hanterbara utmaningar och vad som verkligen är problem (Eniros affärsmodell är ett problem det är inte en utmaning. Stigande råvarupriser för bolag som Husqvarna och Electrolux är en utmaning. Det är inte ett problem då det inte riskerar att fälla den underliggande affären.) Ibland måste man helt enkelt bara zooma ut lite och sätta saker och ting i perspektiv till varandra. Jag lovar er att ni inte får se att en löneökning på 3% hos de anställda i Sverige eller ett stort tappat kontrakt i Bryssel sätter några avtryck i kursen på 12 månaders sikt. Det här är low risk med bra uppsida.Dagens fångst 5 maj

Ja det blev ju inte särskilt lyckat att gå lång Sandvik under eftermiddagen. 117 var ett starkt stöd för aktien och det kändes verkligen som att aktien skulle kunna lyfta över 118 bara index fick lite fart. När index väl kom ja då försvagades Sandvik i en rasande takt. CSB sålde aggressivt och det slutade med att jag ligger 10K back men med 12 000 härliga Sandvik aktier vilandes i portföljen. Vi får se hur detta ska sluta...
I övrigt:
 • PART - Köper ännu mer av det som kommer att bli fondförvaltarnas nya småbolagsprins inom några veckor/månader.
 • NDA - Gick lång efter att meddelandet om att Staten inte säljer om priset inte är det rätta (blankare som tror de ska kunna köpa in billigare efter placingen får ju tänka om...)
 • NCC - Kortade på rapport men det var en mycket märklig handel. Tog in strax under 156 innan det stora släppet kom.
 • ELAN  - Lång direkt på rapport.  1 minut mellan köp och sälj.
 • SWECO - Kort direkt på rapport. Såg riktigt illa ut ett tag när ENS köpte men jag lyckades övertyga mig själv om att ingen skulle vilja köpa upp aktien över 70 på den rapporten. Kunde täcka mig några hundra upp till slut.
 • SKANSKA - Långade först 1K på 118 men sålde direkt. Därefter kort på 119,9 när jag trodde att 120 skulle bli svårt att gå igenom. Hade fel och tog in på 120.
 • SSAB - Lång kring 105 med dåligt resultat.
 • SECU - Långa som ni ser.
 • VOLVO - Lång på bra nivå men blev utlurad såklart.
 • SANDVIK - Time will tell...
 • ENQ - Lång 40 sedan igår som ni såg och jag tog igen 10 av de 14 jag hade i förlust.

  All in all ca 2000 upp innan courta inklusive vinst om 10K i ENQ och förlust om 10K i Sand.

PartnerTechs rapport är munter läsning

Mycket stabil rapport från PartnerTech. Nu känns det som att vi kan ta ny sats mot 40 kronor.

Höjdpunkter:
 • Omsättningen ökar med 5,3% jämfört med 2010 men minskade med 1% jämfört första kvartalet 2009. I sammanhanget kan nämnas att Note ökade med 14% men låg samtidigt drygt 5% under sitt första kvartal 2009.
 • Rörelseresultatet ökar med 12,2 MSEK exklusive de tidigare kända omstruktureringskostnaderna från England
 • Trots att omsättningen för Försvar och Marin är lägre i år  än samma kvartal förra året (31,4 MSEK mot 33,1 MSEK) så uppgår rörelseresultatet för Maskinbearbetning till 2,9 MSEK. Det är en förbättring med 11,6 MSEK sedan förra året! Vi vet att Karlskoga kommer att ha en bra beläggning från Q3 och framåt i år vilket kommer att förbättra resultatet för denna del avsevärt.
 • Den 24 februari meddelade PartnerTech att Beijer Electronics, som är en av världens största oberoende utvecklare och tillverkare av HMIlösningar (Human Machine Interface) har valt PartnerTech som elektronikleverantör för sin nya HMI-plattform. Beijer Electronics är kund inom PartnerTechs marknadsområde Industri. Tillverkningen sker hos PartnerTech i Kina och de första leveranserna beräknas ske under andra kvartalet 2011. --> Ökad försäljning
 • Den 14 mars meddelade PartnerTech att man varslar 13 tjänstemän och 24 kollektivanställda vid Kundcenter Vellinge som en följd av ökad intern effektivitet och planenlig flytt av produktion. --> Minskade kostnader.
 • Efter den här rapporten så höjer jag prognosen för rörelseresultatet på helåret till 54 MSEK och för 2012 till 85 MSEK.


  Kom ihåg att det här är en aktie som många förvaltare kommer att få upp ögonen för nu (och den är ännu inte dyr) och det finns inte många aktier att köpa där ute i marknaden. Traction och Bure har 60% tillsammans och därutöver sitter ca 20% på fonder. Då återstår 20% för någon att knapra i sig. Det kommer bli slagsmål om dessa aktier tror jag. 

  Om ni har PartnerTech i portföljen nu så är det den sista aktien ni ska ta ut nu. Jag pratar ju ofta om andra aktier som MSAB, Catella och Bringwell och jag tar ut alla dom före den här.
BB Trader Daily 5 maj

Kommer ett längre senare idag på grund av sen ankomst till kontoret.
 • Skanska ser inte särskilt bra ut - Bör handlas ned rejält. NCC har ju vinstvarnat och rapporterar vid lunch. Kanske gå lång den innan om den handlas ned?

 • Bud på Ent - Först lurar han alla i Svens Internetrekrytering genom att bygga upp ett bluffbolag som rasar ihop som ett korthus. Nu köper han in sig i Ent och gör tiotals miljoner. Usch säger jag för Kvick bara.

 • Enskilda höjer SECU till köp - De är de enda som fattar. Hoppas utlänningarna trycker ner SECU rejält kommande veckor så vi får köpa in oss billigt.

Dagens fångst 4 maj

Återigen sätter man sig i klistret genom att gå på för tidigt. Jag var 20 000 back i SECU ett tag men jag återfick modet då jag lyssnat in på Alfs dragning på conf callet. Den här aktien är ett bra 2011 case och fler skulle nog kunna inse det de närmaste dagarna tänkte jag och långade på ytterligare.
Aktien fick ett rejält skutt på slutet och jag trodde den gick X-utdelning imorgon men detta visade sig vara 9 maj varför jag valde att ta ut aktierna på 71,70 strax innan callen. UPPDATERA! Jag glömde bort de tre bankdagarna för aktiehandel så den går ex den 5 maj trots allt...
 • Kort Sintercast direkt på rapport.
 • Kort Pricer två gånger á 50 000 aktier. Förstår inte att denna aktien kunde stänga på 1,45.
 • Kortade HM när den var vild kring 128.
 • Långade Boliden två gånger om på slutet under 119.
 • Kortade PACT direkt på rapport.
 • Kortade AAK direkt på rapport.
 • Långade BWL tidigt imorse.
 • Långade Bilia tidigt imorse.
 • Lågnade Binv på slutet när någon blev utstoppad men sålde själv i callen (Varför fyndar ingen från de stora nu när aktien är i 26 men vissa dagar står de istället och köper som tokar på 27 och uppåt).
 • Långade Volvo på slutet men terminerna kärvade ihop sig.
 • Långade ENQ för tidigt och tog med mig 40K over night. Den stängde på 130,7 i London och nog borde den kunna studsa lite där. Dessutom tror jag vi har en pundförstärkning runt hörnet.
För lite size i alla de småbolag jag kortat på rapport idag. Hållit för kort också.
Hade med mig 3000 SCA från igår också som jag tog ut för tidigt. 2500 kronor upp.

BB Trader Daily 4 maj

 • TRAD räcker inte - 24,5 MSEK i resultat före skatt ger ca 25% under konsensus. Kursen stigit med nära 100% sedan september. Mot 40 kronor igen?

 • SWMA i linje - Väldigt nära SEM på både omsättning och resultat. Tror dock att vi får en nedgång på denna rapport. 

  STOCKHOLM (Direkt) Swedish Match redovisar ett jämförbart rörelseresultat (exklusive STG) på 729 miljoner kronor det första kvartalet 2011.

  Analytikerna hade räknat med ett rörelseresultat på 725 miljoner kronor, enligt SME Direkt sammanställning inför rapporten. Den jämförbara försäljningen uppgick till 2.646 miljoner kronor för perioden. Här låg SME Direkts konsensusprognos på 2.661 miljoner kronor.

 • Björn Borg har det lite svårare - Det blir nog några procent ner på denna rapporten.

  STOCKHOLM (Direkt) Klädbolaget Björn Borg redovisar ett resultat efter skatt på 20,7 miljoner kronor för det första kvartalet 2011 (25,8). Resultatet per aktie uppgick till 0:89 kronor (1:03).

  Nettoomsättningen uppgick till 151 miljoner kronor (148). Bruttomarginalen uppgick till 50,4 procent (51,6). Rörelseresultatet blev 28,4 miljoner kronor (36).

 • Bra från PA Resources - Bolaget är ju en skam i sig men äntligen lyckas de överraska lite positivt.

  STOCKHOLM (Direkt) PA Resources redovisar ett ebitda-resultat på 359 miljoner kronor och intäkter på 583 miljoner kronor i det första kvartalet 2011. Det framgår av delårsrapporten.

  Enligt SME Direkts analytikersammanställning förväntades ett ebitda-resultat på 301 miljoner kronor och en omsättning på 546 miljoner.

Dagens fångst 3 maj

Dagens trade i Bollan räddade dagen (se beskrivning nedan). Mina Securitas från igår tog jag ut med 4500 i vinst (står 1091 nedan men jag hade ne potentiellt realiserad förlust om 3615 igår så nettot blev 4500 ca).

Gick kort Bilia på rapport. Fegade ur på 1800 korta (fanns ju chansen att slå på betydligt mer volym).

Var som mest back 7K i Sand men räddade upp det genom att långa på slutet. Jag hade gått lång 2000 aktier inför rapport i Sand så med tanke på det så är jag rätt nöjd med resultatet. När rapporten kom så sålde jag dessa två och gick samtidigt kort.

Elux vill ju bara inte upp helt enkelt...

Totalt 10K+ före corta i alla fall.Som hjälp när jag tradar så använder jag lite olika glidande medelvärden som när de passerar varandra kan indikera om aktien ska göra en uppåt eller nedåtrörelse. Det är inte alltid de är lika tydliga så ofta får man ett uppslag till möjlig rörelse via avslutstickern som man sedan får kolla upp mer noggrannt. I fallet med Boliden så anade jag att en vändning var förestående innan linjerna korsade varandra så när de gjorde det så var jag lång 6500 aktier. När signalen väl utlöstes så ökade mitt självförtroende för traden och jag väntade ut och sålde det mesta kring 127,40.BB Trader Daily 3 maj

 • SEB i linje - Renstat för kreditåtervinningar var ju resultatet i linje. Räcker det? Rapporten var ju inte bättre än Nordea som inte gått bra efter sin. Trots det så skulle jag köpa SEB och Nordea av de fyra bankerna om jag fick välja.

 • Hemtex - Fortsätter att blöda. Nu går VD. -126 miljoner i kassaflödet. Fortfarande ett börsvärde kring 600 miljoner. ÄR det verkligen köpläge på denna?

  Från Daily 15 februari: "Hemtex gör nyemission igen - När ska det sluta? Från BB Trader Daily 11 november: "Hemtex är dyr! 800 miljoner i börsvärde. Vad säger man? Sälj." Då stod aktien i 19 kronor. Idag 12 kronor."

 • Niscayah - Något bättre än väntat men branschen är out of fashion.

 • MidSona räcker inte - Försäljning i linje med förra året. Det räcker inte när man kånkar på ett Goodwill-lass.

Dagens fångst 2 maj

SCA som jag tog med mig över helgen blev riktigt bra. Jag ahde ju 6000 aktier med mig men köpte på mig mer imorse också. Hade som mest 14000 aktier och det blev nästan 22000 totalt fredag och måndag (6000 var jag ju upp i fredags så det blev 16000 idag).


Idag tog jag med mig Securitas. Jag är väl inte alldeles säker på att rapporten blir så strålande men det är ändå ett bolag som jag tror kommer att bli mer populärt närmaste tiden. Jag kan också tänka mig att ligga med över utdelning (handlas X på fredag, 3 kronor).


Självklart gick jag lång EWRK efter sin rapport och fastnade med skägget i brevlådan. Trist men så är det ibland, man måste chansa lite och läsa mer noggrannt efteråt.


Jag gick kort ALIV inför öppning i USA. CAR hade köpt upp den rejält och med en fallande dollar kändes det som att vi skulle kunna få ett fall vid öppning. Jag sålde alldeles för lite aktier såklart men det blev lite i alla fall.


Astra gick jag lång på nyheten om Nexium. Höll även här för kort tid men blev lite skraj över fallande pund.BB Trader Daily 2 maj

 • Bankerna får det svårare enligt Buffet - “U.S. banking profitability will be considerably less in my view in the period ahead than it was in the early part of this century,” Buffett said today at an annual meeting of Berkshire shareholders in Omaha, Nebraska. “A very important reason is that the leverage will be reduced. That’s probably a good thing for society. That may be a bad thing for banks who can use leverage intelligently.”

  Jag vet inte om jag håller med om det sista däremot dock. Har verkligen bankerna visat att de kan utnyttja leverage på ett intelligent sätt :)

  Bank är för övrigt kanske den sektor jag gillar minst.

 • Silvret rasar - Är det dags för en korrektion i detta nu kanske? Till alla er som varit med nedåt nu vill jag bara påpeka att grundregeln i all värdepappershandel är att bara handla det man förstår sig på.

 • Bin Ladin död - Väst vinner över terroristerna efter 10 år? Börsen mot nya highs? Kortvarig glädje? Starten på nya attacker från talibanerna? Är det starten på ett rally i dollar? Vem vet. Jag har ju svårt att tro att hela talibannätverket/terroristnätverket faller bara för att Bin Ladin är borta.

 • Sommarportföljen - Jag tror det snart är dags att börja vikta ned vissa bolag som gått starkt under vintern för att av rent säsongsmässigt tekniska skäl lägga sig i lite andra papper. Börsens aktivitet minsakr drastiskt under sommaren och för att få en något lugnare sommare så kan man med fördel köpa lite mer defensiva aktier. Årets sommarportfölj skulle kunna innehålla Securitas, Telia Sonera och Husqvarna. Jag ska fundera mer på det men de tre är en god start.

RSS 2.0