Referensportföljen över 10% upp nu i år

Jag har nu uppdaterat tabellen ovan med stängningskurserna idag. Drygt 10% upp i får jag vara nöjd med. Min personliga portfölj är upp ca 7,5%.

Dagens fångst 31 mars

Dålig discpilin satte stopp för min winning streak av 3 vinnardagar. Scania kändes svag när jag tog i den men ändå inbillade jag mig att den var tvungen att studsa upp då den varit så mycket högre tidigare under dagen. Securitas tog jag in som ett call bett, lång alltså. Det visade sig vara ett ödesdigert misstag.

HM gick jag kort i callen men med väldigt liten size då det kändes som att den öppna kring den "rätta" nivån. BioInvent gick jag lång på pressmeddelanden, ORX likaså (16 sekunder mellan köp och sälj) och Loomis gick jag också lång på nyhet om förvärv. Den gick märkligt nog ner direkt efter men studsade upp 2 kronor sen så där fanns det pengar att göra men jag var snabbt in och snabbt ut bara. Tid mellan köp och sälj var här 9 sekunder.


Hur svårt ska det vara att fatta?

Folk är inte så dumma som ni tror! Det är slut på de glada dagarna för er nu. Ni kan inte tro att ni kan sätta bolag på börsen, casha hem och sen låta kursen långsamt sjunka mot botten. Om ni slutar att vara så förbannat giriga så kanske ni kan lyckas med en notering nån gång!

BÖRS: NORDIC CAPITAL BLÅSER AV NOTERING AV FINNVEDEN - AFV

STOCKHOLM (Direkt) Riskkapitalbolaget Nordic Capital blåser av planerna på att
notera fordonsunderleverantören Finnveden, skriver Affärsvärlden på sin sajt.

Intresset från institutioner uppges ha varit svalt och prislappen för hög,
enligt källor till tidningen.

Under förra veckan rapporterade Reuters att Handelsbanken och Carnegie hade
anlitats för att sköta noteringen.

Börsredaktionen +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt

Svein svarar Piggvaren med skirat smör, sockerärtor och pepparrot...

 • Skirat smör: "Lyckas vi sluta ett avtal under 2011 har vi marginalerna på vår sida men skulle det dröja in i första halvåret 2012 vore det ingen katastrof även om målsättningen är under 2011", anger Svein Mathisen.

 • Sockerärtor: Bioinvents samarbetspartner, Roche, står bara dagar ifrån att påbörja två studier kring cancerprojektet TB-403.

 • Pepparrot: "Det kan tänkas att vi pekar ut en ny produktkandidat som tas in i toxikologiska studier i år men det får vi återkomma till när så sker", säger han.

  Starkt jobbat Piggvaren...Med detta så visar Svein hur konfident han är. Han ser inga problem med kassan överhuvudtaget framöver.


Höjdpunkter från Micro Systemations årsredovisning

Jag vidhåller: Ni som säljer nu kommer att få ångra er bittert. Det dyker inte upp så många bolag av MSABs kaliber på aktiemarknaden så man har helt enkelt inte råd att missa dom. Själv har jag haft förmånen att vara med på två stora resor de senaste fem åren, den första var Björn Borg; en fantastisk resa som startade på 100 kronor per aktie och slutade ett antal splittar senare med ett par tusen procent upp. Den andra var Net Entertainment som efter att ha avskiljts från Betsson gick från 12-13 kronor till 55 kronor där jag sålde.

Micro Systemation har enligt mig alla de egenskaper som krävs för att det ska kunna gå lika bra som för de två jag nyss nämnde.

1. Ett mycket starkt varumärke
2. En utvecklingsavdelning som är själva kärnan i bolaget
3. En fantastisk tillväxtpotential

Men ni kan inte tro att resan alltid blir spikrak. Att aktien nu dippat från 22 till 17,50 kommer om ett par år vara ett hack i kurvan som knappt kommer att synas. Jag är övertygad.

Jag uppmuntrar er verkligen att läsa igenom Micro Systemations årsredovisning för 2011. Ni kommer själva att inse vilken potential det finns i detta efter att ni läst den.

Det här är inget förhoppningsbolag som sprider orealistika tillväxtmål eller far med osanningar om storleken på sin potentiella marknad (likt andra aktietorgs- och NGM bolag). Det här är ett av de mest välskötta bolagen på börsen, alla kategorier, alla listor och de säljer system, varje dag, as we speak, och med god marginal ska tilläggas.


Nedan följer ett antal utdrag ur årsredovisningen som jag tycker är särskilt intressanta:
 • Vi kommer att få se fler stora upphandlingar i marknaden, inte minst i USA. Fantastiska möjligheter till storaffärer, men också högre risk i intäktsflödet. I praktiken innebär detta att skillnaden i ekonomiskt utfall kan komma att skilja sig åt väsentligt mellan olika kvartal. Marknaden för mobile forensics visar stark tillväxt. Vår känsla är trots allt att 2010 konjunkturmässigt inte var något bra år för vår försäljning. Ändå kan vi redovisa en omsättnings- och lönsamhetstillväxt på runt 50 procent.

 • Micro Systemation är huvudsakligen inriktat på organisk tillväxt men utvärderar även i vissa fall förvärv.

 • Cisco uppskattar att den globala mobila datatrafiken ökade 2,6 gånger 2009 till 2010 och prognostiseras öka ytterligare 26 gånger från 2010 till 2015.
 • Under dessa månader undersökte de två poliserna 1 643 mobiltelefoner och 177 SIM-kort. Av dessa genomgicks redan den första dagen 260 telefoner och 24 SIM-kort och 1 383 telefoner och 153 SIM-kort kunde processas inom fyra veckor.

 • Idag får vi in mobiltelefonerna till våra kriminaltekniker för genomgång men tendensen är att inhämtandet av mobiltelefonernas information sker allt längre ned i organisationen. Med tiden kan man nog tänka sig att vår polisstyrka tar hand om den första informationsgranskningen direkt på brottsplatsen för att kunna använda den snabbare. /BB Trader kommentar (XRY MINI)

 • I sammanhanget är det förvånande att beslutsfattarna på EU-nivå satsar så enorma summor på teledatalagring med dess dubiösa integritetspåverkan när bättre och mer målinriktade alternativ finns.

 • En av de trender vi måste förhålla oss till är att allt mer kommunikation och användning av mobilen sker via applikationer, eller så kallade ”appar”. Så även för traditionella funktioner som samtal, meddelanden och foton. Det innebär att dataformaten inte är givna av telefonmodell utan snarare av vilken app som används. När antalet appar för till exempel iPhone närmar sig en halv miljon betyder det en stor mängd dataformat att hantera och tolka. Men det innebär samtidigt att behovet av kvalificerat datastöd för bevissäkring accentueras. Marknaden för våra produkter fortsätter att växa och förändras snabbt.


  Nästa år tror jag dollargrinet kommer fram :)

BB Trader Daily 31 mars

 • CDON hackar? Fick igår en rabattkupong på 100 kronor att handla för hos CDON. Utskicket skedde via Gymgrossisten då de använt mina kunduppgifter där. Desperat tilltag eller smart sätt att utnyttja fördelar i koncernen?

 • Vem tar vem av kontraktstillverkarna? Fusionen mellan Scanfil och Ojala stoppas och man kan ju spekulera i vad som ligger bakom. En snabb förändring av marknadssituationen till det bättre? Uppvaktning från någon annan? Själv tror jag att vi kommer få se förändringar på kontraktstillverkarkartan framöver och just nu tycker jag det är fördel PartnerTech. Kitron har fått en trojansk häst i sitt stall (Scanfil), NOTE har inte den bredd som krävs och många andra är för små för att kunna serva kunderna på rätt sätt. 

  http://www.scanfil.fi/web/eng/Scanfil/THE_MERGER_OF_SCANFIL_EMS_OY_AND_OJALA-YHTYMA_OY_WILL_NOT_REALISE.51.n352.html

 • Köptrycket tilltar i MSAB - Carnegie inne och handlade igår och vid varje tillfälle de börjat köpa de senaste månaderna har de aldrig nöjt sig med mindre än 30 000 aktier per gång. Jag vidhåller att MSAB är ett av årets bästa case MEN, ni måste komma ihåg att första halvåret alltid är svagt för bolaget och min prognos för vinst per aktie för Q1 ligger på ca 13 öre. Slutsats: Multiplicera inte bara med 4 när rapporten kommer för att få helårsvinsten. Andra halvåret kommer de tjäna mer än de gjorde under hela 2010.

 • Börsen är inget CASINO - Vad hände med långsiktigheten? Det är inte bara att slänga in pengar i nåt bolag och sen tro att kursen ska sticka 10% fem minuter efter man köpt aktien. Börsen hyllar den som behållar kylan och straffar den otålige. Glöm inte det.

 • OBAMA väljer rätt väg! Nedan hans tal från gårdagen där han lägger fram en målsättning om att minska importen av olja med 1/3 fram till 2025.


 • Vadå nyemission i BioInvent? Vad förvärv? Vadå Börsgolvet? Pinsamt inlägg från en "Piggvar med skirat smör, sockerärtor och pepparrot". Vad är det för småfånar de har med i sin Börsgolvet. Höj kvalitén nu!

 • Nu startar M&A maniac - Executives in the first quarter paid the most for takeovers since before the collapse of Lehman Brothers Holdings Inc., kicking off what investment bankers say may be the busiest year for deals since 2007. Acquirers paid a median 9.2 times earnings before interest, taxes, depreciation and amortization for companies in the period, the most since the second quarter of 2008, according to data compiled by Bloomberg. Valuations are still lower than during the last M&A boom, when they peaked at 11.4 times Ebitda.
 • H&M kommer inte att räcka - Var när att köpa säljoptioner utställda på 210 kronor igår men tvekade och det blev inget av det. Jag tror de kommer in the money idag.

 • Micro Systemations årsredovisning - Nu publicerad och jag råder er alla att läsa den. Känns som att en del av graferna liknar de som tidigare publicerats av mig här på bloggen :)


Dagens fångst 30 mars

Det är som jag sagt innan lite svårtradat för tillfället och jag ägnar mig åt att försöka hitta avvikande mönster i avslutstickern. Securitas tog jag in på att den släppte snabbt från 75,70 ner till 75,20. Där gick jag lång och fick några tiotals ören. Detsamma gällde SHB A som släppte snabbt ner mot 206 imorse. För snabbt tyckte jag och fick även där med mig en lite studs upp.

Volvo gick jag lång 13 sekunder efter pressmeddelandet om nyanställningar i NA. 4000 aktier som jag höll aningen för kort tid. Jag skulle dock ha tagit in mer aktier. Aktien hade stått kring 111,80 hela dagen och botten var i stort sett 20 öre ner för mig. Jag skulle sizat upp till 15 000 aktier. Det tog mer än en minut innan aktien rörde sig uppåt.

LUMI gick jag kort efter meddelandet om överklaganda från  EQUINOX.

Transatlantic förstår jag inte alls. De skriver ner resultatet för Q4 och aktien är knappt ner?!

EUCI hamna jag snett i efter presssmeddelandet om ändrat ägarförhållande.


Alltså det är pinsamt...

Kom igen nu, ni måste bli mer professionella innan ni börjar handla med aktier. Dagens BS...
Negativt men det står still [0] Länka hit
Gnux 16:09:43 Anmäl inlägget
Kommit in mycket skit nyheter om SAAB den senaste veckan , men kursen rör sig inte en cm. Detta läga måste absolut vara värre än i höstas då kursen låg runt hundringen?

Lite skillnad jämfört med inställningen i UK....

OLJA: OBAMA PLANERAR INCITAMENT FÖR NY PRODUKTION AV USA-OLJA

STOCKHOLM (Direkt) USA:s president Barack Obama kommer att erbjuda nya
incitament för olje- och gasföretag att inleda produktion på outvecklade
områden, som en del av en plan att minska USA:s beroende av importerad olja.

Det säger två anonyma källor inom administrationen till Bloomberg News på
onsdagen.

Den amerikanska regeringen vill minska importen av olja med en tredjedel under
ett drygt decennium, enligt källorna.

Presidenten väntas lägga fram planen i ett tal på onsdagskvällen.

Magnus Gerentz +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt

BB Trader Daily 30 mars

 • KappAhl mycket dålig - Finns inget bra i den här rapporten. Varulagret har ökat med över 30% jämfört med samma kvartal förra året, rörelseresultatet är knappt tvåsiffrigt och bolaget drar ner på tillväxttakten. De få aktier som fanns investerade i bolaget, i min närhet, åkte ut i öppningscallen samma dag som MQ rapporterade. Då fick man drygt 40 kronor betalt. Det lär man inte få idag.

 • Börsen har bara tagit paus - I dagens DI finns en intressant artikel som jämför utvecklingen med de två tidigare börsuppgångarna under 90- och 00 talet. Artikeln pekar på att vi kommit halvvägs nu och att börsen har ytterligare mycket att ge. Några aktier som skulle kunna gå bra (med tanke på att de gått bra de andra gångerna) är i så fall Securitas, ABB, SEB och Atlas Copco. Artikeln pekar också på att i den här andra börshalvleken som startar nu så har bara 3 av börsens 30 största bolag gått bättre än index... Vad betyder det? Jo det betyder att småbolagen måste ha gått nåt otroligt bra. 5 myror är fler än 4 elefanter eller vad säger man :)

 • Lundin avbryter med Inmet Lundin Minings styrelse har beslutat att införa en emissionsplan med begränsad tid för att möjliggöra utvärdering av alla bolagets strategiska alternativ.

  Detta görs mot bakgrund att Equinox har lagt ett fientligt bud, som styrelsen fortsätter att avvisa, och att Lundin Mining och Inmet under natten till torsdag kommit överens om att avbryta sin fusionsplan.

  "Vår utvärdering av alternativ börjar omedelbart och vi kommer att aktivt söka för den bästa värdetransaktionen. Emissionsplanen säkerställer att vi kan göra det på ett avvägd och strukturerat sätt och få det bästa resultatet för våra aktieägare", kommenterar vd Phil Wright i en kommentar.

  Styrelsen har auktoriserat att emittera en teckningsrätt för varje utestående aktie i Lundin Mining per den 29 mars. Teckningsrätterna kan nyttjas om någon aktör förvärvar eller avser förvärva totalt 20 procent eller mer av utestående aktier.

  Lundin Minings ordförande Lukas Lundin säger i en kommentar: "Jag är inte emot att sälja om det ger en utmärkt finansiell avkastning till aktieägare, men jag kommer inte att stödja att sälja till reapriser".

 • Hur kan det få pågå!!!??? Tydlig insiderhandel i VRG igår. Vidrigt att se. Rapport senare idag och allt pekar på att den blir bra.

 • Morgan sänker till jämvikt i SCA - STOCKHOLM (Direkt) Morgan Stanley sänker rekommendationen för SCA till jämvikt från tidigare övervikt. Riktkursen sänks till 119 kronor från tidigare 130 kronor.

  Man undrar ju vad det är som får dom att sänka med såpass mycket... Lite lurigt tycker jag.

 • Det drar ihop sig till rapport i EnQuest - Den oväntade skattehöjningen har lagt en våt filt över aktien men kanske kan rapporten ändra på investerarnas humör? Nedan taget från: http://www.thenational.ae/thenationalconversation/industry-insights/energy/uk-tax-on-fuel-producers-takes-from-the-rich-and-gives-to-the-poor?pageCount=0

  "The charge on oil and gas was introduced in 2002 by Gordon Brown, the Labour chancellor of the time, at a rate of 10 per cent, which rose to 20 per cent in 2006. The latest rise lifts the overall tax rate on UK fields to at least 62 per cent, and as high as 81 per cent for some of the oldest. A big jump in the tax rate in a decade, one might think. Then again, compare this with the rise in oil prices: Brent crude was trading at close to US$115 a barrel yesterday; in 2002, it was just $20." 

  "The uncertain fiscal regime and dwindling reserves might be a reason for big companies such as Exxon, Shell and BP - which are looking to reduce exposure to the North Sea - to speed up their divestments. Geologists believe there are still billions of barrels left in smaller deposits, so any move by the big boys may create opportunities for second or third-ranked British energy companies such as Premier Oil and EnQuest, which are looking to buy North Sea assets."

 • Försök inte tima börsnedgångar - Tänk om alla som sitter och kramar sina björnar kunde lägga all tid och kraft de ägnar åt att försöka tima börsnedgångar till att istället läsa på om något av alla de fantastiska bolag som finns där ute. OK, börsen kan gå upp och ner och jag utesluter inte själv att jag kommer köpa någon form av bear-produkt i framtiden igen men det går inte att bara jobba med det. Oavsett hur världen ser ut eller hur konjunkturen vänder så finns det bolag som är undervärderade. Man måste bara leta lite mer noggrannt ibland.

 • Vinden vände för MEDA - Aktien befann sig i fritt fall ner under 50 kronor för ett tag sedan. Därefter vände vinden i samband med rapporten för Q1 och nu är verkligen nyhetsflödet positivt. Skoj att se när det kan vända för bolag! Bolaget saknar såklart inte utmaningar och dagens aktiekurs kanske är mer rimlig än de dryga 80 som den låg i tidigare. 

  Kanske är 2011 revanschernas år? Det finns flera småbolagsaktier som hade ett motigt 2010 som fått ett bra uppsving 2011 (Entraction, PartnerTech, Note med flera...) men det finns ju fler där ute, jag tänker på SAS, Eniro, Unibet, Orc Software, Shelton, BioInvent).

 • Catella: Våra organisationer har full beläggning", sammanfattar Johan Ericsson nuläget. Efter måndagens besked från Första- och Andra AP-fonden om ett nystartat bolag i nära samarbete med Catella, och tidigare uppgifter om ett stort affärsflöde i samband med den stora fastighetsmässan i Cannes, har
  Catellas transaktionsorganisationer full beläggning för närvarande. Det säger vd Johan Ericsson till Nyhetsbyrån Direkt.

  En av börsens hetaste aktier just nu, känns fantastiskt bra.

 • Sverige - Moldavien - Rejält sömnig match och vi borde ha vunnit med några mål till.

Dagens fångst 29 mars

Ännu en lugn dag men snart blir det rapportperiod igen och då ökar handeln.

Intäktsmodellen för Micro Systemation

Jag har ju lovat att försöka beskriva intäktsmodellen för Micro Systemation och efter att ha fått den verifierad av bolagsledningen kan jag nu äntligen publicera den här på bloggen.

Exemplet nedan utgår från en ettårslicens som tecknas i december 2010 (År 0) och ordervärdet är på 1 miljon kronor.

Den stora USA ordern på dryga 30 MSEK var till 2/3 på ettårslicens och till 1/3 till treårslicens. Om vi applicerar den på exemplet nedan så innebär det att 10 MSEK kommer att komma in som licensintäkt om ett år där då 9 MSEK hamnar rakt ner på rörelseresultatet... Då ska vi också beakta att vi i Q4 2010 hade ett rörelseresultat på 17,4 MSEK när vi i exemplet nedan ser att marginalen inte är särskilt hög vid den initala försäljningen.

Aktien är fundamentalt felvärderad (om vi utgår från att de förnyar sina licenser).Micro Systemations nye ledamot om försäljning...


BB Trader Daily 29 mars - Fokus på Micro Systemation

 • Kallelse till Årsstämma i Micro Systemation - Många bra nyheter i kallelsen!

  Dels så får vi in bra kompetens i styrelsen och dels ligger det ett förslag om ett incitamentsförslag för styrelsen som indikerar att Joel och Örjan tror mycket starkt på en bra resultatutveckling framöver.

  Om vi börjar med styrelsen så föreslås Ulf Arnetz och Katarina G Bonde ta plats i denna. Två mycket intressanta namn i min mening. 

  Ulf Arnetz: Beskrivning nedan tagen från www.reforceinternational.com

  "Ulf Arnetz är en serieentreprenör, tillväxt-Vd, grundare och styrelseordförande som startat och drivit upp ett flertal lönsamma företag från noll till hundratals miljoner. Har startat bolag i Skandinavien som snabbt blivit marknadsledande, varit Europachef för multinationella amerikanska företag, samt grundat, startat och drivit upp amerikanskt företag som blivit näst störst inom sin marknad med verksamhet i över tio länder och omsättning över en halv miljard."

  I min mening är det här precis rätt person för att driva tillväxtagendan i bolaget. Vi är nog många aktieägare som tycker, USA ordrarna i förra året till trots, att det borde finnas mer tillväxt att hämta både där och kanske särskilt i Asien. Ulf tror jag dessutom tycker bolaget är så pass spännande att han kommer vilja köpa aktier i det.

  Så här beskriver sig Ulf på LinkedIn:

  Summary
  Serial Entrepreneur that have grown several companies from zero to multi million enterprises in different countries and regions. Typical doer that likes packaged growth and value growth - "been there done that". Author of two books (1995 & 2004)), Entrepreneur of the year in Sweden 1994 and one of few Swedes to get the international Fast-500 prize 2002.

  Is today Chairman and CEO for Reforce. Reforce is a Business Strategist that combines Strategy-Investment-operational fulfillment for its customers for faster grwth I'm practically interested and experienced of how to grow companies, how to help other to do it faster and better, and I believe that within sales, growth and management - it is always space for improvements.

  I am a strong believer of "fun", work, family and a rich social life!

  Specialties

  CEO (idea & strategy), Board member/Chairman, Coach & motivate others & investments. Many years of exeperience within international sales, marketing, growing international "as a machine", risk capital and exits. • Katarina G Bonde: Sitter i styrelsen för både DIBS och Micronic. I DIBS är hon dessutom styrelseordförande. Hon sitter även i styrelsen för sjätte AP-fonden. 

  Katarina tror jag kommer att tillföra "börs-sidan" i bolaget. Hon har arbetat mycket i noterade bolag och har mycket att tillföra nu när bolaget ska noteras på OMX.

  Här är hennes profil på LinkedIn: http://www.linkedin.com/pub/katarina-g-bonde/0/23/78b

 • Till er som undrar över incitamentsprogrammet så kan jag bara säga att det här är mycket positivt för aktieägarna. För att Joel och Örjan ska få ut någonting av programmet måste VPA öka med 16% i snitt om året de kommande tre åren och för att de ska få ut fullt så måste VPA öka med 30% per år. 

  Ökar de med 30% per år så kommer 702 000 B-aktier att betalas ut. Det kommer i så fall att innebära ca 2,50 kronor per aktie. Jag har i detta fall räknat med P/E 25 och jag personligen har i alla fall inga problem med att 2,50 kronor går till Örjan och Joel om jag själv får behålla 65!
Nya styrelseledamöter i Micro Systemation - Mer info inom kort!

MICRO SYSTEMATION: ULF ARNETZ OCH KATARINA BONDE TILL STYRELSE

STOCKHOLM (Direkt) Ulf Arnetz och Katarina G Bonde föreslås bli nya ledamöter i
Micro Systemations styrelse.

Det framgår av kallelsen till årstämman i Micro Systemation den 27 april.

Börsredaktionen +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt

Dagens fångst 28 mars

Mycket seg dag där jag inte gjorde särskilt många trades. Kan dock säga att jag ökat upp i Catella i min långsiktiga portfölj.

Sorry Enskilda men ni har fel i EnQuest. Det här kommer att visa sig ha varit ett bra köpläge.


Från signaturen 9934S på Börssnack...

"När nu Xarelto lanseras kommer det att hända mycket på marknaden för antikoagulanter. Det finns väldigt många bolag som har långt framskridna projekt igång som rör Xa hämmare (precis som Xeralto). Nedan har jag listat ett urval:

LY517717 (Lilly)
YM150 (Astellas)
U-176b (Daiichi Sankyo)
Apixaban (Bristol-Myers Squibb)
Betrixaban ( Portola/Merck)
Rivaroxaban (Bayer HealthCare AG and Johnson & Johnson/Ortho-McNeil)

Merck valde i dagarna att lämna tillbaks Betrixaban och jag tror att allt fler kommer att ta samma beslut då det kommer att bli väldigt tufft att konkurrera med Xarelto som är först ut på marknaden. Den här utvecklingen är mycket positiv för Bioinvents möjligheter till ett bra avtal för TB-402 som har många fördelar jämfört med Xa hämmarna (säkerhet, fullt reverserbar, enkel distribution mm). I takt med att fler Xa hämmare lägs ner kommer intresset för TB-402 att öka och jag tror att vi kan få se ett mycket bra avtal för Bioinvent även om det verkar ta lite längre tid än vad man först räknat med."

Catella samarbetar med ett nystartat bolag som ägs av första och andra AP-fonden


Chansen för avtal på BioInvents TB-402 ökar?

Infon nedan kommer från KBC Securities. De har noterat att Merck inte går vidare med Betrixaban vilket kan öka chanserna för att BioInvents TB-402 kan få ett bättre avtal.

---------------------------------------------------------------------------------------------

News:Merck is returning rights for anticoagulant candidate betrixaban (an anti factor Xa) to Portola Pharmaceuticals. According to Portola, Merck said it made the decision as part of on ongoing prioritization of its pipeline. In 2009, Merck licensed the phase II compound for a deal worth $ 470m, with a $ 50m upfront. Investigators reported the drug candidate had completed a positive mid-stage trial, leaving the drug ready to go into a pivotal phase III trial.

This is important news for Thrombogenics’ TB-402 anticoagulant (anti factor VIII) which is available for outlicensing. Although we have no insight in Merck’s decision making process, we believe analysis may have shown that betrixaban would have limited chance to outperform Xarelto (Bayer/JNJ, currently on the market) in terms of safety or efficacy, leaving Merck to decide not to do the costly phase III development. Betrixaban is one of several anti-factor Xa products in development, hence ‘best in class’ performance is warranted. Moreover, Merck is in the midst of a strategic review of both its early and late stage product pipeline (recall they handed over a few weeks agothe rights to Galapagos for early stage ‘first in class’ projects).
If the above assumption is indeed this case, Merck may still have an interest in other anti-coagulant products that act differently from the current new, oral products, and then comes Thrombogenics' TB-402 in the picture, whose unique selling point is the long-acting anti-coagulation control, resolving the current compliance issue of oral treatments.
However, we have stated before that we believe any serious player -such as Merck- will await the phase IIb hip results (or at least intermediate results), which is a head-to-head study of TB-402 against Xarelto, before closing a deal. The study is expected to start shortly, with results expected by 2H12.


Conclusion:

The news of Merck handing back the rights of Betrixaban is important for the outlicensing process of Thrombogenics’ TB-402. However, we do not expect this will change -on the short term- the outlicensing potential of the product..

BB Trader Daily 28 mars

 • Börsveckan köper in Catella - 5000 aktier på 14 kronor in i referensportföljen. Många som hänger på tåget nu... Fattas ju bara att några större analyshus ska ta upp bevakning också. Men det blir väl först när börsvärdet kommit upp i anständig nivå och tills dess har vi god tid på oss att köpa in oss :)

 • Stockpickers regler sätter stopp för investeringar - I senaste numret påstår de att deras egna regler för hur mycket de kan investera i olika kategorier har hindrat dom från att göra de akteköp de velat göra. Jag har lite svårt att se detta då jag gick igenom fördelningen igår. Enligt deras regler så måste de ha: 

  1) minst 60% investerade i aktier med en omsättning av minst 1 miljon kronor per dag eller i likvida medel

  2) max 40% investerade i aktier med en omsättning mellan 0,5-1 miljon kronor per dag

  3) max 20% investerade i aktier med en omsättning mellan 0 och 0,5 miljon kronor per dag

  Med den portfölj de har nu så har de 70,7% i kategori 1, 23% i kategori 2 och 6,3% i kategori 3. Den enda aktien som hamnar i kategori 3 är faktiskt Aros Quality Group.

 • Hur ska man tolka nyhetsflödet kring "Windfall Tax"? Flera stora tidningar i UK har i helgen haft artiklar där det framkommer uppgifter om att man diskuterar eventuellea "Tax Breaks" för olje- och gasföretag som opererar i Nordsjön. Framförallt för att företag som investerar mycket i gasfält inte ska dra ner på investeringarna. Läs bland annat här:

 • Egypten upp det mesta på 15 månader: 5,3% upp igår men det hjälper föga då indexet är ner 27% i år...

 • Goldman höjer Nokia till köp - Tidigare rekommendation var neutral och riktkursen höjs nu med 1,1 euro till 8,8 euro.

 • Astra höjer prognos - Bolaget har löst en skattetvist som medför att bolaget nu spår att vinsten för Core kommer att uppgå till 6,9-7,2 USD/Aktie jämfört med tidigare 6,45-6,75 USD/Aktie. Kanske är både Nokia och Astra två bolag vars aktiekurs kanske kan från och med nu få ett hyfsat 2011?Dagens citat

"Jag investerar 60% i trygg avkastning - 25 procent i Investor och 35% i fastigheter"

Ilija Batjlan i DI Weekend på frågan: Du får 10 miljoner kronor i näven och du måste placera dem direkt, vad gör du?

Regel nummer 1: Det finns inget som heter trygg avkastning.

"This is a devastating shock - not just for the local economy, but also for the whole of the UK's credibility when it comes to investment," Sir Robert said.

"If there is a vote on this, I would be voting against it. The government has been promising a stable tax regime and then they suddenly do this - the price that will be paid will be future investments and lost jobs.


Catella News


Köpläge i EnQuest?

När den initala chocken har lagt sig så kanske fler inser att det här inte så farligt.

The tax rise brings the rate on UK fields to at least 62 percent and to as much as 81 percent for some of the oldest. But in Norway, which also shares the North Sea with Britain, oil companies pay 78 percent tax.


Varför hinner man aldrig se sånt här?

Det hade varit lätta 10K på en fin försäljning av nån fredagspraktikant på Enskilda.


Hur påverkar MQ de andra klädbolagen idag?

Har vi sett en uppstuds i denna trio pga. att de som legat korta nu plockat hem aktierna?

BB Trader Daily 25 mars

 • 1000 besökare! Efter nästan två år med bloggen så nådde jag äntligen 1000 unika besökare på en dag (1074 för att vara exakt) igår. Kul, men samtidigt lite trist att det beror på en tråkig händelse (EnQuest)! Jag hoppas att vi kan slå det rekordet med hjälp av en positiv händelse framöver. Stort tack till alla mina läsare! Fortsätt kommentera och maila mig. bbtrader@live.se (finns även på MSN).

 • Bilia är för mig obegripligt - Har någon av er som är aktieägare i detta bolag varit inne i en Biliaverkstad? De ger ordet ineffektivitet en ny innebörd. Hur kan de tjäna så gruvligt med deg?

 • RIM rasade - Svag guidance för Q1 sänkte aktien 11% i efterhandeln igår.

 • Panaxia - Nyemission på 100 MSEK. Börsvärde ca 100 MSEK men EV är betydligt högre och nettoskulden kommer vara fortsatt hög även efter nyemissionen. Kommer bolaget åter till lönsamhet (hur svag den än må vara) och aktien är billig. Kanske ska de sluta sponsra AIK för att spara lite pengar :) Någon som är insatt och kan ge sin syn på bolaget?

 • Reflektion Catella - Är det verkligen så nyligen de kom på att de skulle sälja Banque Invik? Det känns ju inte direkt som att de suttit och klurat på det beslutet/strategin i långa möten i flera månader... Jag får känslan av att ett avslut är mycket nära. Dessutom la de inte direkt fram några större detaljer i den nya strategin igår. Det vore trevligt med en mer detaljrik genomgång där även finansiella målsättningar finns med. Men det kommer väl.

 • Micro Systemation - Ny hemsida och bättre info. Man länkar bland annat till information kring världens tillväxt av smartphones. Som jag sagt tidigare här på bloggen så tror jag att marknaden för MSABs produkter än så länge knappt har öppnats...Världen fullkomligt drunknar i information från mobila enheter och MSAB finns där för att sortera upp den. Starkt köp.  • MQ ingen munter läsning - Jag är inte särskilt insatt i vad som färväntades men nog måste det varit mer än det här? STOCKHOLM (Direkt) Klädbolaget MQ redovisar ett resultat efter skatt på 5 miljoner kronor för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2010/2011 (26). Per aktie blev resultatet 0:13 kronor (1:14). Nettoomsättningen för perioden blev 414 miljoner kronor (411). Bruttomarginalen uppgick till 48,5 procent (50,8). Försäljningen i jämförbart butiksbestånd minskade med 4,0 procent.

 • Joyride - Catella - Avslutar dagens daily med en låt som passar min portföljraket i år so far. "Hello, you fool, i love you, C'mon join the Catride"
Första gången jag passerar 1000 unika besökare på en dag

Hände idag och jag tackar alla läsare för att ni är intresserade av att läsa det jag skriver!
//BB Trader

Senaste investerarpresentationen från BioInvent


Haha, nu händer det jag sa skulle hända - Priset för konsumenten är detsamma!EnQuest fortsatt köpvärt


Lite News från oilbarrel.com


Rykten om förändrad skattesats för oljebolagen

Rykten om att det inte ska höjas till 32% utan bara till 23%. Sant eller falskt? Kanske någon som är desperat? Jag letar febrilt efter information som skulle stödja detta påstående men hittar inget.
Återkommer så fort jag ser något men ännu bara ett rykte som antagligen inte har någon substans.

George Schyman har talat


BB Trader Daily 24 mars

 • Catella vill sälja Banque Invik Catellas styrelse har beslutat att inleda en försäljningsprocess av Banque Inviks kreditkort- och inlösenverksamhet, alternativt av hela banken. Det framgår av ett pressmeddelande.

  Beslutet tas mot bakgrund av att Catella ska fokusera på två verksamhetsområden, Corporate Finance och Kapitalförvaltning.

  "I vår strategiöversyn kan vi konstatera att Banque Inviks huvudområde, kreditkort- och inlösenverksamheten, inte passar in i Catellas verksamhetsinriktning", säger Johan Ericsson, vd för Catella.

  "Kortrörelsen står för merparten av bankens omsättning och resultat, och är både lönsam och har stor potential men utvecklas bäst i en annan struktur där den kompletterar eller stärker en befintlig verksamhet. Därför inleder vi nu en process där Catellas ägande av kreditkort- och inlösenverksamheten, alternativt
  av hela banken, ses över" fortsätter Johan Ericsson.

  I samband med detta genomförs ledningsförändringar inom Banque Invik. Fredrik Sauter lämnar vd-posten för att bli bankens styrelseordförande och ny vd för banken blir Anders Thonning, tidigare vd för Nordnet Luxemburg. Han tillträder den 1 april.

  Inom Banque Invik, som har huvudkontor i Luxemburg, arbetar 127 personer.

 • Catella: Vad kan de då tänkas få betalt? Köpeskillingen 2009 uppgick till 229 MSEK där då Banque Inviks EK uppgick till 387 MSEK. Svårt att bedöma hur verksamheten ser ut idag men frågan är ju 1) Om de verkligen skulle inleda en försäljningsprocess med vetskap om att priset kommer bli mindre än det de köpte det för och 2) Priset kan bli lägre än 229 MSEK då man köpte av stressade islänningar mitt under finanskrisen.

  http://www.catella.se/sv/press-release-external.aspx?Id=429626

 • EnQuest #1 - Jag är fortfarande förundrad över gårdagens skattebesked. Det viktigaste för Storbrittanien just nu måste ju vara att skapa jobb och få igång tillväxten eller? Då är nog inte den rätta medicinen att lägga skatt på företag som opererar i landet vilket ju minskar investeringsviljan. Landet kommer ju att använda lika mycket olja framöver bara med den skillnaden att jobben det krävs för att få upp oljan kommer att skapas i andra länder, utanför UK.

 • EnQuest #2 - Hur kommer det sig att många politiker har svårt för procent? Om den skattegrundande inkomsten stiger så stiger också skatteintäkten. Ni behöver liksom inte höga procenten för det... Så här sa Herr Osborn igår: 

  The North Sea Oil tax regime was most recently changed in 2006, when the price of oil stood at $66. It is now almost double that amount. That means the oil companies are making unexpected profits on oil prices that are far higher than those they based their investment decisions on.

  Other oil-producing countries have a tax regime that automatically regulates returns when prices rise. We do not – and the North Sea is too mature to introduce such a regime now. 

  Instead, we can do something else. We can introduce a Fair Fuel Stabiliser. From tomorrow the supplementary charge levied on oil and gas production will increase from 20% to 32%.

  Even after this, profits on a barrel of oil are forecast to be higher in the next five years than in the last 5 years. That will raise £2 billion additional revenue.

 • EnQuest #3 - Hur mycket av dagens högre oljepris ligger i aktiekursen? Skatten ska ju finnas när oljepriset ligger över 75 dollar så vill man veta impact så ska man ju egentligen bara dra av ökningen i aktiekurs för EnQuest mellan 75 dollar fatet och dagens oljepris och multiplicera med säg 0,2 (vilket är vad som försvinner bottom line). Eller?

 • EnQuest #4 - UK Tax - Utbud och efterfrågan. Skatten på drivmedel sänktes ju också i gårdagens budget men kan man verkligen räkna så iskallt med att denna skattelättnad hamnar i fickan på konsumenten? Hade jag varit mackägare så hade jag hållt det pris folk är beredda att betala oavsett vad skatten är eller?

Dagens fångst 23 mars

En av få som tjänade på EnQuest idag antar jag (har den inte i min långa för tillfället men många i min närhet har aktien och jag äger den indirekt kan man säga så det svider ändå).

Några tankar kring dagens förlorare EnQuest

Suck säger jag bara. Inte ännu en politiker som ska försöka att skaffa sig lätta politiska poäng. Ta av oljebolagen bara; de onda bastarderna pumpar upp jordens sista naturresurser, dödar de sista fiskarna i havet och gör stora vinster på alltsammans samtidigt som "vanliga svenssons" får betala rekordhöga priser för att fylla tanken på bilen. När en politiker ger sig in på området "riktade skatter" (mot dom rika såklart) så vet man att hans dagar vid makten är räknade.

Det går bra först. Folket jublar åt tilltaget ända tills de inser att det inte löser några som helst problem. Storbrittaniens finanser kommer att se lika illa ut imorgon också, lika många kommer att gå arbetslösa (om inte fler då Osborne klart och tydligt ger signal åt utländska investerare att hålla sig borta från att göra business i England) och BNP-utvecklingen hämmas ju såklart den också. Det är ett panikartat tilltag som visar att Finansministern har slut på goda idéer och istället försöker tvinga in pengar i statskassan.
I ett läge där den brittiska regeringen verkligen hade chansen att uppmuntra till ökade investeringar i oljenäringen och därmed stimulera till ökat BNP (med tanke på oroligheter i många oljeproducerande länder) så väljer man istället att ta ett helt idiotiskt beslut som kommer att få motsatt effekt.

Nedan försöker jag sammanfatta några plus och minus för EnQuest med tanke på dagens nyhet. Min slutsats är att EnQuest-aktien inte bör säljas på dessa nivåer på grund av denna nyhet. Morgondagen lär bli spännande och något uttalande från bolaget själv hade varit intressant.


- Den politiska risken ökar - En av fördelarna med EnQuest hittills har ju varit att verksamheten är förlagd till en politiskt och geografiskt stabil region; det finns inga krig som hotar, ingen nationaliseringsrisk för tillgångarna och inga risker för naturkatastrofer etc. I och med detta oväntade besked så ökar ju denna risk. Att George Osborne (som får den i mina ögon mest populistiska politikern Gudryn Schyman att blekna i jämförelse) så snabbt kan ställa saker och ting i helt ny dager visar ju att denna politiska risk finns i högsta grad. Man frågar sig ju om det verkligen går att genomföra sådana här beslut, som slår så riktat som denna skatt gör, utan att förankra det på något sätt innan? I samma veva som han höjer skatten för EnQuest och andra så passar han på att sänka skatten på bensin. Det är så äckligt, vidrigt och fullständigt kontraproduktivt att det mer liknar något som Hugo Chavez skulle göra.

- Intresset från andra minskar - Det har varit budrykten kring bolaget många gånger men det är klart, allt annat lika, så sänker ju detta intresset från andra bolag. 


+ En skatt är en skatt - Business är Business - Hur man än vridet och vänder på detta så har det ingenting med EnQuest förmåga som bolag att göra. Bolaget pumpade upp lika mycket olja under eftermiddagen idag som de gjorde under eftermiddagen igår. Ett lysande exempel på hur skatt inte inverkar på ett bolags långsiktiga värdering är ju Tele2. För en tid sedan vann bolaget ett skattemål som värderades till i i runda slängar 10 kronor per aktie. Var finns dom 10 kronorna nu? Inte i aktien i alla fall.

+ Skatter är till för att dras av - Vissa analytiker menar att effekterna av den nya skatten kan minskas genom att bolaget kan dra skatten mot andra saker. Det är ju inte helt ovanligt att det kan ske i oljebolag...


+ Priset på Nordsjötillgångar sjönk det dubbla - Om EnQuest föll med dryga 13% idag så föll priset för Nordsjötillgångar med det dubbla. Intresset för att investera i Nordsjön lär inte vara högt efter denna nyhet. EnQuest har en förvärvsstrategi och skulle det visa sig att skatten förändras eller plockas bort framöver så kanske aktieägarna blir belönade till slut ändå (om EnQuest kommer över några intressanta tillgångar till vrakpris närmaste tiden).


+ Det kan finnas flera positiva triggers i rapporten 5 april - En möjlig upprevidering av reserverna samt en god produktion under vintern är ju två saker som skulle kunna lyfta aktien. Dessutom höjer ju Osborne skatten på grund av att "oljebolagen gör oerhörda vinster" så nåt måste ju bli över till aktieägarna :)


Några citat från dagen:

1. "It takes 20 pence a share off my valuation for Enquest. I've just reduced my (price target) recommendation on the back of that because it's clearly not very good news. It takes $50 million a year off my post tax cash flow for it," says Oriel Securities analyst Nick Copeman.

2. "But these smaller companies might be able to defer some of the effect, by writing it off against tax losses from new exploration. Angelos Damaskos, chief executive of Sector Investment Managers says:If this tax stays in place, they will have to pay it but the immediate impact might not be so traumatic."

3. “Today’s move in the Budget runs counter to the Government’s stated desire to promote growth, jobs and exports – all of which this industry was delivering and will now find much more difficult to sustain. Importantly it will also most likely increase this country’s dependence on imported oil and gas and thus diminish its energy security.


“At a time when we could see investment recovering following the last period of fiscal instability, this further shock will only damage investor confidence and make many question whether the UK is an appropriate destination for their investment. Many of our members will now be reappraising their investment decisions.

“The UK offshore industry currently accounts for a third of total industrial investment in this country.  This investment supports nearly half a million jobs, drives major technological advances and makes us a global leader in the export of oilfield goods and services.  Last year, 60 percent of the UK’s total energy requirements were met by oil and gas produced from our own reserves.

“In summary, this change in the tax regime will decrease investment, increase imports and drive UK jobs to other areas of the world.”

 George Osborn

För övrigt verkar det som Herr Osborn själv har ett mycket besvärligt föhållande till skatt:

In 2009 he received criticism for the way he had handled his expenses, after he was found to have "flipped" his second home,[23] changing which property he designated as his second home in order to pay less capital gains tax. The Lib Dems estimated he owed £55,000 to the public purse as a result of this.[24] He had previously paid back £1,193 on overpayments on his mortgage and chauffeur fares[25] after a complaint from a Labour activist, and it also emerged that he had claimed £47 for two copies of a DVD of his own speech on "value for taxpayers' money".[26] Parliament's standards commissioner's report found that although Mr Osborne had breached the rules the offence was "unintended and relatively minor". Osborne had been told at the time by the Fees Office that his claims would be within the rules. "We entirely accept that Mr Osborne derived no significant benefit from them," the report added. The BBC's Political Correspondent Iain Watson said the repayment was relatively small in comparison with those made by some other MPs and would not be regarded as politically damaging.[27]


Läs mer/Mina källor till citaten och texten ovan:

https://www.avanza.se/aza/press/press_article.jsp?article=200288
http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=George_Osborne&oldid=362240879
http://uk.reuters.com/article/2011/03/23/markets-uk-stocksnews-idUKLDE72M21J20110323?pageNumber=1
http://blogs.ft.com/energy-source/2011/03/23/smaller-north-sea-producers-suffer-tax-blow/
http://www.oilandgasuk.co.uk/news/news.cfm/newsid/588

AOIL will not make it

Tror den kommer gå samma öde till mötes som exempelvis Volvo och Nordea gjorde efter stora utförsäljningar. Under 110 inom ett par veckor tror jag.

Kassa på 30%

Stockpicker säljer Nolato ur sin referensportfölj och det innebär att de har en kassa om 30%. Kanske vore på sin plats med lite investeringar i några av de Top Picks de pekat ut på sistone? Här finns bland annat CDON, Micro Systemation och H&M.

BB Trader Daily 23 mars

 • Autoliv höjs Citigroup inleder bevakning av bilsäkerhetsföretaget Autoliv med rekommendationen köp och riktkursen 550 kronor.

  Aktien har varit ritkigt svag på sistone och undrar om det är dags för en vändning eller om det bara kan ge en tillfällig studs. Jag lutar åt att det kan ge en tillfällig studs bara.

 • Nolato vinstvarnarNolato konstaterar att efterfrågan för bolagets affärsområde Telekom är svag och spår en omsättning på cirka 250 miljoner kronor med ett svagt negativt rörelseresultat för affärsområdet i det första kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande. Omsättningen för affärsområde Telekom uppgick till 320 miljoner kronor det första kvartalet 2010, med ett rörelseresultat på 32 miljoner kronor.

  Kanske finns det en god anledning till att ledningspersoner sålt i Doro?

 • Brio försvinner från börsen - Proventus löser in de sista aktieägarna och riskkapitalbolagen har då tagit ut ännu ett bolag från börsen. Man kan ju fundera på vart börsen är på väg. Om några år är det väl bara ETF:er och annat som härjar runt på den öppna marknaden. De riktigt fina bolagen finns numera i allt större utsträckning utanför börsen.

Dagens fångst 22 mars

Jaha, varför gjorde man inte Alfa mot Sand då? Hade man gått kort Alfa med 5K kl 14:30 (då i 130,20) och samtidigt gått lång Sand (då i 115,50) med 6K (för att få samma viktning) och sedan sålt i callen (Sand 116,10 och Alfa 129,40) så hade man alltså gjort ca 3600 kronor i Sandvik och 4000 kronor i Alfa. Totalt 7600 kronor....

Chartet drog ihop sig rejält och anledningen till att jag inte gjorde traden var att jag inte kan ligga kort över natt och jag trodde att det skulle ta längre tid än några timmar för chartet att justera sig...


Lång SAND och kort ALFA just nu?


Catella in på heta listan...där den varit för mig i ett antal månader :)


Micro Systemations nya hemsida

Ny fräsch hemsida!


BB Trader Daily 22 mars

 • VD lämnar i IGE - 22 september ifjol hjälpte Remium till att göra en riktad emission på ca 100 MSEK i bolaget. Emissionen gjordes till kursen 23 norska ören. Den 4 januari kom nyheten att bolaget drar sig tillbaka från sina diamantprojekt i Angola men med kursen hände inte särskilt mycket vid denna tidpunkt utan det var först i samband med den 22 februari i år, då nyheten att bolaget skriver ner värdet på sin diamantportfölj med 368 MSEK som kursen verkligen rasade. Igår stängde aktien på 6 öre. Att kursen inte fick ett släpp redan i januari förklarar jag med en fruktansvärd okunskap hos de som investerat i bolaget. Så igår lämnade alltså VDn Tomas Fellbom bolaget. Detta är ännu ett bakslag för Remium som nu stoppat fringrarna i lite väl många illaluktande syltburkar.

 • EnQuest på ATH - Stängde på 16,50 igår efter att aktien gjrot en teknisk utbrytning i London redan i fredags (pundet är ju ner rejält sedan förra toppen på 16,40 så 16,50 motsvarar en högre topp i London). Det stora motståndet i aktien har ju varit 16 kronor i Sverige och nu borde vägen ligga öppen mot 17 kronor i första hand.

 • Vad händer i dollarn? Raset fortsätter och dollarn är nu nere på 6,27 mot svenska kronan. Det finns de som tror att dollarn fullständigt ska kollapsa (Jim Rogers bland annat) och rent tekniskt ser det ju inte strålande ut för den. Jag skulle avråda från alla idéer om att köpa "billiga" lägenheter/hus i USA för tillfället (även om det ser lockande ut i ett historiskt perspektiv).

 • Dåligt av Skistar - I runda slängar nära 10% sämre omsättning än väntat (Introduce prognos) och nära 20% sämre på EBIT (Introduce prognos). Nu går vi mot sommaren och denna "vinteraktie" lär få det tufft. Bokningsläget inför kommande säsong vvar också 14% lägre i år än ifjol. Aj, aj. Under 105 idag? och antagligen fortsatt ner under 100 innan vändningen kommer. Bolaget hämmas av den starka kronan som får svenskarna att köra Alperna ett år som detta (och kanske även nästa?).

 • Korta AOIL idag - Här har man tryckt upp kursen till 125 för att därefter dumpa ut dom mellan 115-118. Många är lurade som vanligt. Långa inte AOIL idag.

  Alliance Oil bekräftar att upp till 10 miljoner aktier i bolaget är tänkt att säljas via en bookbuildingprocess. Det uppger bolagets ryske ir-chef Pavel Kim för Nyhetsbyrån Direkt.

  Säljare är Cypern-registrerade Daumier Investments, sannolikt knuten till Alliance Oils huvudägare familjen Bazhaev som enligt Placera.nu planerade en försäljning av delar av sitt innehav.

  Försäljningen riktar sig till vissa institutionella investerare och omfattar upp till 10 miljoner aktier.

  Så kallade bookrunners är Goldman Sachs och Morgan Stanley medan Carnegie är co-lead manager för placeringen, enligt ett pressmeddelande.

 • Lång BINV? Carra tog in 60K igår och det var 40K kvar i callen såg jag. Minst 40K ska in till så kanske ska man långa på BINV (som efter japankrisen inte kommit tillbaks till gamla nivåer likt andra bolag).

 • SKF blev bra - Tog ut den 5 min efter öppningscallen igår och det blev 8000 från i fredags. Det kunde ju blivit det dubbla om jag hållt dagen ut såklart. I övrigt dålig trading där jag 1) försökte gå lång ERIC B när Nokia gick efter nyheten om liten effekt av komponentbrist 2) gick lång SCA i en scalpingaction samtidigt som den fullständigt kollapsade 3) gick kort ABB. Nedan resultatet. • Åååh så gött...det är att knäppa säljarna på näsan. Mitt råd till alla småsparare är att det inte går att tima in och utträden i aktier i den volatila värld vi lever i (samtidigt som de flesta av er har vanliga jobb att sköta) så investera en lagom mängd pengar i aktier så att ni inte blir tvungna att kasta er in och ur då det är skakigt.Angående granskning av kosttillskott

 • Små brister i några preparat knutna till Bringwell. Nedan följer en sammanställning.

  1. CUUR (tillverkades eventuellt av Hela Pharma): Finns inte längre till salu vad det verkar?
  2. Diet Chitosan Fuel (Sport & Fitness Nordic är distributör (Bringwells bolag) men det är Twinlab som är tillverkare): Saknar beteckning kosttillskott samt datumangivelse enligt bäst före, utgång och år.
  3. Ripped Fuel 5X (Också Twinlab där Bringwells bolag Sport & Fitness Nordic har distribution): Saknar beteckning kosttillskott samt ingrediensförteckning.

 • Bringwell finns inte med i någon lista där uppenbara brister konstaterats.

 • Slutsats: Studien är rätt så löjlig i sin karaktär men den visar också att det inte finns några stora problem med produkter som distribueras av Bringwell. Det är viktigt att notera att det är Twinlabs produkter som uppvisat små brister (om de verkligen nu uppvisat någon brist) och alltså inte någon produkt som ägs av Bringwell.

BB Trader Daily 21 mars

 • Fukushima är överspelat - Fokus ligger på annat håll nu - Jag har under helgen scannat diverse experters utlåtanden om utsläppen vid Fukushima och det verkar som att sannoliheten för att det kommer bli värre än vad det är inte är särskilt stor. I praktiken innebär det att börsen inte kommer att bry sig om utvecklingen kring kärnkraftverken i någon större utsträckning längre utan istället vända blicken mot Libyen, återuppbyggnaden i Japan (och särskilt då valutarörelserna YEN/USD) samt skuldkrisen i Europa. För er som vill ha en bra genomgång av utsläppets karaktär i Fukushima kan ta en titt här: http://online.kitp.ucsb.edu/online/plecture/bmonreal11/pdf/BMonreal11_PublicLecture_KITP.pdf

 • Börsveckan upprepar köp i Catella - En högavkastare i min referensportföljen hittills och jag tror inte det är försent att hoppa på tåget än.

 • Vi ska upp - Tysken upp 1,9% just nu på terminen.

 • AT&T köper T-Mobile i USA för 39 mdr USD - Drar TYLSN och Tele2 idag?

 • Sjuka sjuka börs - Scania från 125 till 137 på några dagar. För börsen som fenomen är detta tragiskt.

 • Vad är det med alla referensportföljer? Både Stockpicker och Börsveckan ligger likvida för tillfället och särskilt då Börsveckan som har över 30% i kassan. Jag tycker inte det är ok för en tidning som ska ge aktieråd till sina kunder... Det finns alltid nåt att köpa! Dessutom så ser jag alltför många som gett rådet att avvakta tills index gått över 1120 igen innan man köper. De som läser Börsveckan är aktiva sparare och kan agera snabbt om de behöver sälja då vinden vänder så varför behandla dom som trögrörliga fondsparare?! Mer djärvhet tack!

 • Första gången CSB är största nettoköpare på svenska börsen i år - Har de vänt på riktigt så ska svenska börsen upp 10% på en månad säger jag.

Dagens fångst 18 mars

Dumt misstag att köpa på sig 3K i SKF innan call och sen inte ta ut dom när den stänger ner 80 öre. Jaja, blir att börja med en förlust på måndag i den skulle jag tro. Vi stängde precis vid motståndet på index och vi behöver nog få se en rejäl förbättring i Japan för att öppna upp på måndag.

I övrigt var det Skanska tidigt på dagen och TLSN i slutet av dagen som bidrog mest till resultatet. Note gick jag kort för att jag var så förbannad på PartnerTechs utskick om leveransstörningar. Säg det bolag som inte har lite problem med komponentförsörjningen efter Japan?! Skicka inte ut ett pressmeddelande om det! Helt sanslöst av IR-avdelningen i min mening. Särskilt för ett bolag som nästan aldrig skickar ut info till marknaden. Jaja, för mig blev det ett köpläge och jag ökade upp i aktien.

I övrigt så är jag ju j**ligt nöjd över att, än så länge i alla fall, fått rätt angående köpläget i början av veckan.

Trevlig helg allesamman!

//BB Trader


BB Trader Daily 18 mars

 • Rally i materials - Största uppgången under gårdagen på 17 månader. Oljan är ryckig under morgonen efter ett möjligt angrepp på Libyen kommer allt närmare.

 • Latour + SÄKI = Ras i ASSA? Den frågan ställde jag mig under gårdagen då jag var lång ASSA och fick se den rasa ordentligt. Jag har lite svårt att se den omedelbara kopplingen dock och det kanske bara var vanliga säljordrar som låg bakom och inget utflöde pga. deras gemensamma intresse i bolaget. Även Niscayah gick ju dåligt medan Securitas höll uppe hyfsat.

 • Bringwell köper bolag - Inget stort förvärv i sig men säkerligen ett bra. För mig är dock den viktigaste signalen att bolaget är redo att förvärva igen. Både styrelse och bank känner sig tydligen komfortabla med att göra förvärv och det signalerar om fortsatt mycket starka kassaflöden framöver. 

  Bringwell förvärvar e-handelsbolaget Mass.fi, som säljer sportnutrition över nätet på den finländska marknaden. Mass.fi säljer redan Bringwells produkter WNT, Twinlab och Multipower. Bringwell betalar 5 miljoner kronor kontant vid tillträdet, som väntas ske under april, samt en tilläggsköpeskilling som baseras på ebitda-utfallet 2011-2014. Prognostiserad tilläggsköpeskilling uppgår till cirka 15 miljoner under förutsättning att bolaget uppvisar stark resultatutveckling efter 2011. Det framgår av ett pressmeddelande. Mass.fi har ett positivt rörelsekapital och är skuldfritt. Under räkenskapsåret 2010 omsatte bolaget 24 miljoner kronor, med en organisk tillväxt om 80 procent. För 2011 förväntas omsättningen överstiga 30 miljoner, med ett ebitda-resultat över 3 miljoner. Efter ett par år av konsolidering, är Bringwell åter i position att genomföra förvärv av högkvalitativa egenvårdsföretag, säger bolagets vd i pressmeddelandet.

 • Var går pengarna? Det lär ju vara en hel del som nu sålt sina Japanfonder och istället väljer att köpa något annat. Jag tror många utnyttjar den svenska börsens underperfomance på sistone till att vikta upp sig i Sverige.

 • Fler och fler kommer tillbaka i business - Fabrikerna börjar rulla igen i Japan och det märks hur mycket man nu kämpar i olika företag för att verkligen kunna leverera. Bland annat hyr man in sig i tillfälliga fabriker för att klara leveranserna.

 • Samsung siktar på rekordresultat - STOCKHOLM (Direkt) Samsung Electronics räknar med att leverera ett rekordhögt rörelseresultat under 2011, trots svåra marknadsförhållanden. Ökad konkurrens
  bland elektronikbolag och global ekonomisk motvind väntas pressa marginalen.

  Det sade bolagets vd Choi Gee-Sung vid fredagens årsstämma i Seoul, rapporterar Wall Street Journal.

  "Samsung kommer att sikta på att behålla den positiva försäljningstrenden från föregående år och nå ett nytt rekordhögt rörelseresultat", sade vd: utan att lämna någon mer specifik prognos.

 • En veckas Japantrading har inte lett till något strålande resultat - Jag är upp ett par tusen kronor sedan i fredags i tradingen där mina overnightpositioner mellan måndag och tisdag tog knäcken på resultatet. Jag hade med mig Volvo, ASSA samt SSAB vilket gav ett minus på ca 50 000 i kassan direkt på tisdagen. Jag var helt enkelt en dag för tidigt. Tradingen har sedan dess vägt upp detta och jag ligger som sagt på några tusen plus. Nedan mitt resultat från igår. 


BB Trader Daily 17 mars

 • Vad håller media på med? Den senaste tidens rapportering från tidningar och TV är det värsta jag varit med om. Skrämselpropagandan pumpas ut dag efter dag. När vi ser tillbaka på den här händelsen om några veckor så tror jag debatten kommer att rasa om vilken roll media spelade i att skapa den hysteri som nu råder. Det är några kärnkraftverk som går åt skogen, jag upprepar vad jag tidigare sagt; so what? Det dör fler på cykel varje timme än det dött personer av radioaktiv strålning totalt genom alla tider. Vi måste ställa saker och ting i relation till varandra!

 • Günter Öttinger - Mannen som med ett fullständigt idiotiskt utspel sänkte börserna igår. Personligen tror jag att han orsakade fler dödsfall (självmord pga. personliga konkurser hos felpositionerade individer runtom i världen) än vad själva kärnkraftsolyckan kommer att göra. Ska verkligen vem som helst få säga vad som helst?

 • Nordea är ju fullständig katastrof - Staten sålde alltså på en kurs (sätt med rabatt) som ligger 15% högre än gårdagens slutkurs. Är det inte snart dags för ett lyft i den aktien?

 • Säljer staten i TLSN och Nordea i marknaden? Har de senaste veckorna säljtryck i dessa aktier en koppling till fortsatta utförsäljningar från staten?

 • Svenska börsen har tappat hälften av vad Nikkei gjort senaste veckan - Rimligt eller inte? Ni avgör.

 • Crazy VD på Volvo - Vad jag har hört så kommer det bli stora förändringar på Volvo när Olof tillträder som VD. Jag tror killen kommer att vara rätt så radikal i sina beslut och antalet arbetstillfällen i Sverige kommer inte att öka inom Volvo de närmaste åren direkt.

 • 9/11 - Vid 9/11 tappade S&P500 ca 20% under två veckor för att därefter inom 1,5 månad vara tillbaka på samma nivå som innan händelsen. Hur skulle börsen reagera idag om: (låt säga vi låtsas som att det aldrig hänt innan) två plan kraschar in i två av USAs högsta byggnader? Själv tror jag finansmarknaderna har blivit väl ihopkopplade och röriga med alla dessa underliggande produkter paketerade i hedgefonder etc. som driver stora rörelser på aktiemarknaden.

 • Lufthansa höjer prognos 2011 - Positivt för SAS idag.

 • Minska strömförbrukningen i Japan - Stäng av alla blipp bloppande Nintendos och neonskyltar och låt fabrikerna rulla. Jag hoppas verkligen att varje japanare tar sitt ansvar för nationens bästa.

 • Vågar man tro på ett rally idag? Jag trodde ju på det igår och ett tag såg jag ut att få rätt men det vände ner.

BB Trader Daily 16 mars

 • Dags för rekylen! Och många småsparare kommer att bli lurade igen.

 • Ingen betydande effekt på faktureringen STOCKHOLM (Direkt) Det är alltjämt för tidigt att dra några fasta slutsatser om effekten av katastrofsituationen i Japan, skriver Ericsson i ett pressmeddelande. Det kan dock sägas att ingen betydande påverkan på Ericssons fakturering väntas under det första kvartalet.

 • Olof Persson ny VD för Volvo - Inget oväntat val men borde samtidigt skingra lite osäkerhet kring aktien.

 • Elextrolux volymer överraskar positivt - Upp 1,5% i februari jämfört med förra året då det var upp 5%. En klar förbättring jämfört med januari och eftersom aktien är en av de mest blankade så tror jag vi kan ha en vinnare i denna idag.

 • CDON etablerar sig i Tyskland med Nelly - STOCKHOLM (Direkt) CDON meddelar att testlanseringen av modebutiken Nelly.com på den tyska marknaden blir permanent. Testlanseringen visade att det finns en god efterfrågan av Nelly.com:s produkter på den tyska marknaden. Nelly.com:s tyska verksamhet väntas vara förlustbringande under 2011 och 2012. Detta bör ge stöd åt en aktie som fallit i glömska.

 • Tele2 får 178 000 nya kunder i februari i Ryssland - Något bättre än januari och aktien är otroligt nedpressad i mina ögon. Såg i en kommentar från Öhman att de hade farhågor om att de skulle få lämna Ryssland helt på sikt. Det är nog det dummaste jag hört.

 • Gårdagens citat från BS - "I USA blundar man inte för att inhemska bolag faktiskt tjänar på att den japanska konkurrensen nu är undanröjd. I Sverige fokuserar vi på att 1% av våran export faktiskt går till Japan och handlar ned börsen med sinnessjuka belopp." /IronCondor 

  Tre av SKFs fem största konkurrenter är japanska. Kom igen nu investerare! Visa att ni fattar.

 • Volvos leveranser upp 49% till 17 862 i februari - Det är bättre än väntade dryga 17.000 i snitt som jag sett. I Asien var leveranserna oförändrade. Det känns ju dock som att lastbilar borde vara efterfrågat nu när uppröjningsarbetet startar.

Hur långt ska vi ner på själva Kärnkraftsolyckan?


BB Trader Daily 15 mars

 • Rekyl eller inte? So what om det blir utsläpp av radioaktivitet i Japan? OK, det är ju naturligtvis fruktansvärt för de som bor där men jag tror definitivt inte det kommer att påverka omvärlden i den grad som börserna världen över verkar tro att den gör. Se upp för köplägen säger jag.

 • Stora volymer i EnQuest - Stora volymer handlades i aktien igår och kanske har Lorito har minskat igen nu? I vilket fall som helst så känns det som att aktien snart är redo att dra igenom 16 igen.

 • Jodtabletter slut i Finland - Vad fan är det är? Nyhetsrapporteringen är ju helt sjuk. DET KOMMER INTE ATT KOMMA NÅGOT RADIUOAKTIVT AVFALL TILL NORDEN!


 • BNP höjer Sandvik - STOCKHOLM (Direkt) Exane BNP Paribas höjer rekommendationen för Sandvik till
  outperform från tidigare neutral.

 • Vilka gynnas och vilka gynnas inte? Jag är ju tveksam till den analys som BOA gör kring de svenska verkstadsbolagen. Att de ens försöker sig på att göra en analys känns ju löjligt. I min mening så kommer inte händelsen i Japan att påverka försäljnignen i någon större riktning. Business as usual om några månader. Försäljningen för dessa bolag till kärnkraftssektorn är inte ens värd att analysera då den är försumbar i förhållande till deras övriga försäljning. Och om världen inte ska ha kärnkraftverk så ska den ha vattenkraftverk eller andra anläggningar för att framställa energi och då behövs kraftöverföring i vilket fall, som då gynnar ABB. Kolla på framtidens energibehov istället och inte var den kommer från!

 • Bringwell håller emot - Känns ju som ett safe bet nu när bolag som är knytna till internationella handeln svajar i spåren av det som hänt under senaste tiden.

 • PartnerTechs "Lucy" finns ej mer? Den felande länken med orderingången i Karlskoga har lösts och nu väntar jag bara på pressmeddelandet som kan bekräfta detta. Den här ordern måste bara göras i PartnerTechs fabrik i Karlskoga enligt mig. • Kanske skulle stänga ner lite av dessa skyltar så kanske fabrikerna kan komma igång!!!


Vilka gynnas och vilka gynnas inte?

SANDVIK: BOAML OROAR SIG FÖR KAPACITETSUTBYGGNAD KÄRNKRAFTSRÖR

STOCKHOLM (Direkt) Bank of America Merrill Lynch har vissa farhågor om att
Sandvik bygger upp för mycket produktionskapacitet vad gäller de stålrör bolaget
säljer till kärnkraftsindustrin.

Det framgår av en kommentar på tisdagen kring de möjliga konsekvenserna på
verkstadssektorn av händelserna i Japan.

Banken utgår från att haverierna i Fukushima kommer att få politiska
implikationer.

"Godkännande för nya anläggningar kommer sannolikt att bli antingen färre, dra
ut på tiden och/eller kosta mer", resonerar Bank of America Merrill Lynch.

Samtidigt betonar banken att den huvudsakliga tillväxten på kärnkraftsområdet är
att vänta från Kina och landet ser ut att hålla kvar vid sin utbyggnadsplan
efter explosionerna vid Fukushima-verket.

Bank of America Merrill Lynch uppskattar att kärnkraftssegmentet står för 1-2
procent av Sandviks totala försäljning, i huvudsak bestående av sömlösa stålrör.
"Samtidigt som tillväxtmöjligheterna ser bra ut (i huvudsak drivet av Kina),
hyser vi viss oro för Sandvik kanske bygger upp kapaciteten något aggressivt och
att kineserna kan komma att bli självförsörjande på denna marknad", skriver
banken som tror att avbrott i den globala expansionen av kärnkraft kan påverka
Sandvik mer än de flesta andra aktier.

Bland de bolag som kan gynnas av händelseutvecklingen nämner Bank of America
Merrill Lynch bland annat ABB som säljer ett antal komponenter, kontrollsystem
och viss mjukvara till kärnkraftverk.

"Bolaget kan gynnas av att strängare säkerhetsvillkor åläggs på kärnkraftverk",
skriver banken om ABB.

Det finns också sannolikhet för att elbolag i större utsträckning kommer att
rikta in sig på gas och kol. Det kan leda till högre priser på flytande naturgas
(LNG) och det kan gynna två svenska verkstadsbolag, tror banken. Atlas Copco
säljer stora gaskompressorer och Alfa Laval säljer värmeväxlare till
LNG-marknaden.

BioInvent laddar för utbrott mot 36?

Jag har en längre tid studerat grafen för BioInvent och funnit att det finns tendenser till både en Cup and Handle formation samt en omvänd huvud skuldra. I nedanståden bild ser ni huvud skuldra formationen i blått och cup and handle formationen i grönt. Cup and Handle är en kraftfull tekniskt signal som jag i det här fallet skulle lägga större vikt på än den omvända huvud skuldran. Skulle vi få ett utbrott på uppsidan i detta läge så tar vi sikte på 36 kronor.

Bjuder på en privat bild från Trysil


BioInvent får milstolpsbetalning


BB Trader Daily 14 mars

 • Tre dagar i Trysil - Och mycket hinner hända. Ringde en traderpolare innan öppning i fredags och fick höra om jordbävningen.

 • Ska det ner på det här? Jag tror vi ska låta paniksäljarna göra sitt i början av dagen för att sedan återhämta oss. USA pekar dock ner mer nu (-0,8% kl 8.35) än vad som gjordes för en halvtimme sedan (-0,4%).

 • Kärnkraften - 10% av Japans energiproduktion kommer från Kärnkraft och nu går väl den på halvfart så säg att 5% försvunnit på grund av den. Tsunamin och jordbävningen har säkerligen förstört mycket annan elförsörjning vilket är det som orsakar elransoneringen. Det är ju inte att själv akärnkraftverken har problem. Detta borde ju betyda att bolag som säljer utrustning för kraftöverföring (exempelvis ABB) borde gynnas då det ska byggas upp igen.

 • Försäkringsbolag får stryk - Buffet och Gardell är två killar som inte är så nöjda idag. Munich Re (Gardell äger 3%) är ner 6,5% vilket ger ett antal miljoner minus på kontot för Gardell och Buffet lär ju även han sitta insyltad i återförsäkran från ett antal bolag.

 • Catella i DI - Riktigt bra PR-avdelning på Catella som lyckas få in artiklar på alla möjliga teman. • EnQuest i DN - I fredliga vatten. • Börsveckan rekar PartnerTech! Börsveckan tycker bolaget är billigt och sätter köp på aktien i gårdagens nummer.

BB Trader Daily 9 mars

 • Tradingaktiviteten är låg på grund av en förkylning men jag gläds åt bra utveckling i min långsiktiga portfölj (PartnerTech, Catella är stora poster...). Återkommer senare.

BB Trader Daily 8 mars

 • Inget kan stoppa LUPE - STOCKHOLM (Direkt) Bank of America/Merrill Lynch höjer rekommendationen för
  Lundin Petroleum till köp från tidigare neutral. Riktkursen höjs till 105 kronor från tidigare 90 kronor. Det framgår av en analys daterad den 8 mars. Aktien stängde på 79:60 kronor under föregående handelsdag.

 • Vill vi att oppositionen ska segra i Libyen? Kommer omvärlden att "offra" Lbiyens frihet för att inte riskera fler uppror i exempelvis Saudiarabien? Jag skulle tro att det debatteras flitigt på högsta ledningsnivå i USA nu hur man ska göra. Leder upproret till att Libyen befrias från sin tyrann så kommer ju människor i andra länder bli inspirerade och det kommer att påverka oljepriset negativt vilket i sin tur kan leda till en ny recession.

 • Handelsbanken viktar om - I syfte att få en bredare exponering mot den svenska aktiemarknaden kommer Handelsbanken Sverigefond Index att byta index i sin förvaltning. Ändringen innebär att fonden byter från OMXSBCAP™, som innehåller ca 80 bolag som handlas på Stockholmsbörsen, till SIX Return Index (SIXRX), som innehåller samtliga ca 300 bolag som är upptagna till handel på Stockholmsbörsen.

  Den senaste veckan så har SHD nettoköpt aktier till ett värde om 550 miljoner på svenska börsen. SHB har samtidigt nettosålt för 600 MSEK. Bolag som man köpt i är bland annat AXIS (>30MSEK), BioInvent (6 MSEK), Micronic (7 MSEK), PartnerTech (1 MSEK), KappAhl (9 MSEK) med flera...

Fler än jag som tycker Tele2 är väl nedtryckt

TELE2: RBS SER SVAGHET I AKTIEKURS SOM KÖPTILLFÄLLE

STOCKHOLM (Direkt) Osäkerheten kring framtiden för Tele2:s ryska verksamhet och
måndagens besked att Sverige- och Nordenchefen Niclas Palmstierna lämnar bolaget
har bidragit till en nedgång i aktiekursen och påföljande köptillfälle.

Det skriver Royal Bank of Scotland i en analys på måndagen med rekommendationen
köp och riktkursen 168 kronor.

"Då det implicita värdet på bolaget ryska tillgångar fallit till cirka 5 gånger
prognostiserat ev/ebitda och en utdelning på 27 kronor i maj ser vi svagheten i
aktien som ett köptillfälle", skriver investmentbanken.

Tele2:s B-aktie stängde ned 2,8 procent till 134:80 kronor på måndagen.

Börsredaktionen +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt

TA på MSAB


Intervju med Rönnberg på Bringwell

Mycket volym på slutet idag. Undrar vem som fångade upp det där? Tror knappast att det var några vanliga småsparare i alla fall.

BB Trader Daily 7 mars

 • Bringwell #1 - Stockpicker höjer Bringwell till KÖP - Från söndagens Newsletter: För 2011 räknar vi med att vinsten per aktie hamnar mellan 0,15 – 0,17 kr vilket betyder en värdering om ca 10 - 11 gånger vinsten. Vi är fortsatt positiva till Bringwell där utsikterna för bolaget ser bättre ut än på länge. Vi höjer rekommendationen till Köp (Öka) med riktkurs 2,10 kr (2,20).

 • Bringwell #2 - Remium har ögonen på aktienLjusnande framtid för Bringwell. Kosttillskottbolaget Bringwell besökte under torsdagen Remium för en lunchpresentation. Bolagets VD, David Rönnberg, föreföll konfident och uttryckte att de positiva signaler som framkom i Q4 rapporten inte är tillfälliga utan att de värsta sannolikt är bakom företaget. Tillväxten under Q4 var visserligen måttliga 1% men dels är bolaget påverkat negativt av valutaeffekter och dels förefaller tillväxten under Q1 vara väsentligt starkare än samma period föregående år. Bringwell har som bekant gått igenom sju svåra kvartal med sjunkande försäljning och marginaler med en därtill svag balansräkning. Till följd av bra kostnadskontroll och starka kassaflöden har bolaget klarat av amorteringar och de tilläggsköpeskillingar som bolaget varit tvungen att erlägga. Balansräkningen ser onekligen mycket bättre ut nu än för två år sedan. Tilläggsköpeskillingarna är i princip avbetalade och fokus ligger nu på att få ner bolagets förhållandevis stora nettoskuld som uppgår till ca 380 MSEK. Det är vår förhoppning att 2011 blir året då Bringwell återgår till organisk tillväxt och det är inte osannolikt att Q1-rapporten kan bjuda på en positiv överraskning. Det förefaller även bolagets VD tro, som så sent som 2/3 inhandlade 200 000 aktier. Vi skulle helst vilja se ett eller två kvartal till innan vi blåser faran över men aktien är åter på vår radarskärm.

 • Styrelseledamot köper i Catella - Johan Claesson har köpt dryga 300 000 aktier på 12,70. The only way is up. http://catella.se/sv/insider-holdings.aspx

 • Tele2 är köpvärd - Aktien handlas efter utdelning till 109 kronor och idag kom ett pressmeddelande om att de fortsatt tror på 4G licens i Ryssland framöver. Aktien måste bara vara köpvärd här.

 • Starkt köptryck i PartnerTech - Efter VA:s köprek i förra veckan så har det gått fort uppåt för aktien. NOTE har även den fortsatt upp och hela sektorn håller på att bli het igen. PartnerTech ingår i min referensportfölj.

 • Brink avslutar karriären starkt - Fantastiskt bra gjort att komma tillbaka på det sätt han har gjort. Grattis till andra raka vinsten i Vasaloppet!

Är på väg till Oslo och Skid-VM...

....så dagens Daily utgår och ersätts av ett klipp som jag tycker passar bra en dag då Catella stiger mot himlen!

EnQuest in i Nordeas modellportfölj


Uppdatering referensportföljen

Har nu uppdaterat referensportföljen ovan så att dne visar aktuella kurser. Mycket bra dag för den idag där både PartnerTech och Catella levererar.

Ny analys om Catella från Redeye


Dagens fångst 3 mars

Bättre dag idag men svårtradat. Trodde på utbrott i SKF hela dagen men det kom aldrig. Har också med mig några Shelton over night samt Tele2.

Dagens fångst 2 mars

Riktigt tråkig dag och ett tag höll jag på att få psykbryt när jag var lång Volvo och CSB dunka ner den i källaren.

Rasjö säljer Medivir och köper BioInvent?

Staffan Rasjö har sålt en hel del i Medivir på sistone och istället köpt i BioInvent. Sedan i somras har Rasjö köpt 3 miljoner aktier i BioInvent.

BB Trader Daily 3 mars

 • PartnerTech - Börsens billigaste bolag? Veckans Affärer rekar PartnerTech i dagens upplaga av tidningen. Aktien ingår i min referensportfölj och jag håller med till fullo.

  "I FÖRRA HÖGKONJUNKTUREN 2007 handlades aktien över 130 kronor. I dag är den nere i 25. Men bolaget har rest sig ur värre svackor än så här. Kan Partnertech bara nå tillbaka till lönsamhetsnivåerna före krisen, halvvägs mot sina finansiella mål, är aktien en klar kursdubblare."


 • När nyhetsrapporteringen avtar är vi redo för en Bounce Back - Så länge nyheterna inte får något nytt att skriva om så kommer Libyen att skapa oro på marknaden men antagligen kommer detta att avta relativt snart. Kolla exempelvis på Dubai - där är problemen lika stora nu som de var för ett år sedan men vem bryr sig om det. Igår handlades exempelvis Dubais börs på 7-års lägsta!!!

 • Bilddatabas ska kunna jämföras mot bilder från övervakningskameror - I dagens Metro i Göteborg står att läsa att ny datorteknik ska hjälpa Polisen att identifiera personer på övervakningskameror. Det är ny igenkänningsteknik som används för att matcha bilder mot varandra. Jag får direkt en tanke om att Micro Systemation borde bredda (genom förvärv) sitt kunnande inom området och inte bara tillhandahålla hårdvara och mjukvara för insamling av information från mobiltelefoner utan även kunna tillhandahålla den senaste tekniken i analysen av själva bilderna som fås från telefonerna. Vore inte det ett naturligt steg? Vilka bolag finns det som ligger långt fram i detta? Förslag?

 • H&M och KappAhl sänks - Guldpojkarna sätter SÄLJ på H&M och NEUTRAL på KappAhl. Riktkurserna ligger fortfarande ovan senast betalt men detta känns inte bra. Vi behöver H&M för att lyfta svenska index under året. Kanske blir det köpläge i aktierna snart?

 • Stockpicker rekar Micro Systemation - Stockpicker tycker aktien är köpvärd. Jag tycker de är väl snåla med P/E talet dock (15). Växer man med över 50% så är man värd ett högre P/E tal än så. Så här skriver tidningen och för er som inte har Stockpicker så kan jag rekommendera en prenmumeration. "Vi räknar med att årets vinst per aktie summeras omkring 1,50 kr. Efter nedgången på rapporten och efter den senaste tidens skakiga börs innebär det att p/e-talet hamnar kring 11-12, vilket är riktigt lågt med tanke på såväl tillväxten som lönsamheten och det faktum att MSAB är världsledande i sin nisch. Därtill ska bolaget under

Stockpicker rekar Micro Systemation

Från dagens Stockpicker Newsletter.

"Vi räknar med att årets vinst per aktie summeras omkring 1,50 kr. Efter nedgången på rapporten och efter den senaste tidens skakiga börs innebär det att p/e-talet hamnar kring 11-12, vilket är riktigt lågt med tanke på såväl tillväxten som lönsamheten och det faktum att MSAB är världsledande i sin nisch. Därtill ska bolaget under 2011 också byta lista till OMX Small Cap, även det något som normalt medger en högre värdering. P/e tal om 15 ger 22,50 kr vilket också blir vår riktkurs för aktien."
Vi räknar med att årets vinst per
aktie summeras omkring 1,50 kr.
Efter nedgången på rapporten
och efter den senaste tidens skakiga
börs innebär det att p/e-talet
hamnar kring 11-12, vilket är riktigt
lågt med tanke på såväl tillväxten
som lönsamheten och det
faktum att MSAB är världsledande
i sin nisch. Därtill ska bolaget under
2011 också byta lista till OMX
Small Cap, även det något som
normalt medger en högre värdering.
P/e tal om 15 ger 22,50 kr
vilket också blir vår riktkurs för
aktien.

Catella är ett guldkorn :)


BB Trader Daily 2 mars

 • Vi är för giriga - Vem trodde att vi skulle kunna ha tidernas återhämtning utan att oljepriset följde med upp? Vi kan inte både äta kakan och ha den kvar. En stark tillväxt innebär stigande råvarupriser, så är det bara. Cope with it.

 • Brasilien får väntaBrasiliens regering bekräftar att budgetnedskärningar leder till att ett köp av nya stridsflygplan är "högst osannolikt" i år. Det skriver Dagens Industri med hänvisning till en presskonferens med landets finansminister Guido Mantega på tisdagen. 

  Beskedet är ytterligare en motgång för Saab, som förhandlat om en försäljning av 36 Saab Gripen i tio år. Konkurrenter är franska Dassault Rafale och amerikanska Boeing F-18. Årets statsbudget i Brasilien ska bantas med 2,4 procent och försvarsbudgeten från 15 miljarder real till 11 miljarder real.

 • Bra tryck i Catella! Börjar det gå upp ett ljus för fler att bolaget är felvärderat? Aktien var igår uppe kring 12,50 ett tag. Därefter började NON storsälja och volymen landade norr om 500K till slut. Remium har uppdaterat sina estimat för 2011 och deras prognoser pekar på att aktien handlas till P/E 6,5 för innevarande år och 4,8 för 2012. Kanske är deras prognoser väl optimistiska men jag tror fortfarande att den här aktien har en god chans att dubblas i år. Läs deras analys här:


 • Finn 7 fel - Varför ser min Spotify ut så här och kan man på något sätt förändra denna bild? Jag har aldirg lyssnat på Sonny Rollins så varför möts jag av hans bockskägg varenda morgon när jag öppnar Spotify!? Och vad gör alla de andra där (förutom September som jag lyssnar på)? Värdelös funktion.


Fråga om MSAB

Hej BBtrader!

Gillar skarpt din blogg! Rolig läsning att följa dina handel och samtidigt mycket matnyttig information om börsen lite mindre företag. Bra med en blogg som ser andra bolag än large cap.

Är själv nästan uteslutande terminshandlare (vid sidan av studierna som i praktiken är avslutade) men är för mitt långsiktiga sparande är det guld värt att läsa och lära sig mer om framtidens företag.

Ingen kommentar utan en fråga dock :). Skulle uppskatta stort om du kort skulle kunna sammanfatta din starka tro på MSAB som företag (och aktie givetvis).

Keep up the good work

/U123
MSAB:
1) Världsledande inom en starkt växande bransch som har relativt höga inträdesbarriärer
2) En mycket adaptiv utvecklingsavdelning som snabbt kan anpassa/utveckla nya produkter efter marknadens behov
3) Geografisk närvaro på många marknader
4) Mycket stark balansräkning
5) Vunnit en stor upphandling i USA som kommer vara dörröppnare till fler ordrar
6) Stark kassaflöde från återkommande licenser (mycket bra affärsmodell)
7) Stora skiftningar mellan kvartalen "lurar" aktieägarna. Den underliggande tillväxten och lönsamheten växer mycket starkt.
8) Branschen växer "dubbelt". Dels genom att Mobiel Forensics som koncept/produkt/tjänst växer då fler myndigheter utnyttjar tekniken men också genom att antalet mobila enheter växer lavinartat. Se gärna tidigare inlägg på bloggen om detta. http://bbtrader.blogg.se/2010/september/micro-systemation-uppdatering-efter-storord.html


Svar från mig:
1) Världsledande inom en starkt växande bransch som har relativt höga inträdesbarriärer
2) En mycket adaptiv utvecklingsavdelning som snabbt kan anpassa/utveckla nya produkter efter marknadens behov
3) Geografisk närvaro på många marknader
4) Mycket stark balansräkning
5) Vunnit en stor upphandling i USA som kommer vara dörröppnare till fler ordrar
6) Stark kassaflöde från återkommande licenser (mycket bra affärsmodell)
7) Stora skiftningar mellan kvartalen "lurar" aktieägarna. Den underliggande tillväxten och lönsamheten växer mycket starkt.
8) Branschen växer "dubbelt". Dels genom att Mobiel Forensics som koncept/produkt/tjänst växer då fler myndigheter utnyttjar tekniken men också genom att antalet mobila enheter växer lavinartat. Se gärna tidigare inlägg på bloggen om detta.

http://bbtrader.blogg.se/2010/september/micro-systemation-uppdatering-efter-storord.html

Catellaintervju


BB Trader Daily 1 mars

 • Amplituden växer men blir då också vågorna kortare? "Stocks also gained as the Institute for Supply Management- Chicago Inc. said today its business barometer rose to 71.2 this month, the highest level since July 1988, from 68.8 in January. Figures greater than 50 signal expansion. The gauge, which was projected to fall, exceeded every estimate of economists surveyed by Bloomberg News. Separate government data showed personal incomes climbed 1 percent and inflation remained below the Fed’s long-term forecast."

  Bloomberg  News 2011-02-28

 • Färre blankare minskar trycket uppåt - Kanske står USA inför en rekyl? "The biggest Standard & Poor’s 500 Index rally in more than five decades is forcing stock market bears to abandon short sales, cutting them to the lowest level since 2007 last month.

  Shares borrowed and sold to profit from declines dropped four straight months and represented 3.3 percent of all stock in January, according to data compiled by NYSE Euronext. Pessimists are giving up after missing the 95 percent rally in the S&P 500 spurred by the fastest earnings growth since 1994. The monthly decrease comes as individuals added $17.6 billion to U.S. mutual funds this year after withdrawing money since April."

  “When everybody is leaning on the same side of the boat, then there’s a risk things may go in the other direction,” said Philadelphia-based Burtnick, the senior investment manager of a fund that seeks to profit from both rising and falling stocks at Aberdeen, which oversees about $287 billion. “The market’s liquidity-driven tailwind has made people very careful on how they want to position themselves.” 

  “When short interest hits an all-time low, you always get concerned that a momentum rally is nearing exhaustion,” said Andrew Baehr, head of North America structured sales at BNP Paribas SA in New York. “Capitulation of shorts helped fuel this rally from the start, and now there’s no more gasoline.”"

  Bloomberg News 2011-02-28

 • Uppföljning Volvo/Scania - 15 februari skrev jag om spreaden mellan Volvo och Scania. Volvo stod då i 111 och Scania i 133,80. Gick man då kort Volvo och lång Scania som jag föreslog så har man tjänat 1,40 kronor i Volvo och 7,4 kronor i Scania. Jag tror dock att det är dags att stänga den här positionen.

 • Bringwell faller efter rapport - Jag ser några orsaker till detta:

  1) Aktien handlades upp ca 10 öre innan rapport och det finns de som har "rapportspeksvinster" att ta hem.

  2) Att säga att försäljningen är upp tvåsiffrigt i början av 2011 är inte detsamma som att visa det på papper. Försäljningen för Q4 2010 var nog något under vad flera väntat sig och även om försäljningen växer med 15% i Q1 2011 så räcker det inte för att ta upp oss till de nivåer som rådde före krisen. Exempelvis 15% tillväxt ger ca 206 MSEK i Q1. Det är 5 respektive 10 MSEK lägre än 2009 och 2008. 

  3) Ägarsituationen ligger som en våt filt över aktien. Dels så verkar det inte bli något bud från Validus (Terje flörtar med Celina Midelfart istället för att bry sig om Bringwell) 

  http://validus.no/index.php/aktuelt/sak/validus_og_celina_midelfart_etablerer_vami_as 

  och dels finns också många storägare som inte gör annat än väntar på ett läge att komma ur aktien och med den vetskapen så lockar man inte in någon ny storägare. 

  4) Att aktien inte klarar att gå det minsta på rapporten visar också på ett allmän, tydlig misstro mot ledning och styrelse. Själv förstår jag inte hur INGEN, INGEN i styrelsen köpt en endaste aktie i bolaget. För mig är det självklart att styrelse äger aktier i de bolag de representerar. Det är pinsamt. 

  5) Det görs inga förvärv och bolaget klarar inte några stora förvärv med sin nuvarande balansräkning.

  Trots allt ovan anser jag att bolaget är fundamentalt undervärderat. Detta borde såklart en spelare i branschen snart utnyttja...


 • Dagens fångst 28 februari

  Ingen lyckad dag igår där jag hamnade helt snett i Assa. Aktien föll ordentligt och jag låg lång. När aktien bottnade på dryga 170 så gick det dock väldigt snabbt uppåt. Märklig resa måste jag säga.


 


RSS 2.0