Debriefing 29 oktober

 • Bruce Grant köper i NOTE - Dagens insynslista visar att han köpt 137500 aktier i bolaget till en kurs av ca 7 kronor. Mycket intressant då jag själv tycker att branschen bottnat ur och att aktier som PartnerTech, Kitron och Note står inför en uppvärdering inför 2011.

 • Oljebolagen drar olika - EnQuest, Lupe och Statoil är tre bolag som gått hyfsat bra sista tiden på börsen med vi sett att PARE och AOIL tappat något senaste dagarna. AOIL kring 95 kronor tror jag kan vara en bra startposition inför 2011.

 • Haussigt värre - Goldman höjer riktkursen till 111 dollar! OK att Autoliv inte är särskilt dyr om man ser till de vinstnivåer man för tillfället ligger på men visst tar det emot att köpa bolag som gått ett antal hundra procent det senaste året. Samtidigt är det ofta det man ska göra - det är ju egentligen större chans att Autoliv fortsätter upp några procent till än att exempelvis BE Group eller QMED som gått dåligt på sistone skulle vända upp. Eller hur?

 • Aktierna i min portfölj har ni presenterade till höger.

Dagens fångst 29 oktober

Hade svårt att hitta riktigt bra case i callen idag men fattade till slut tycke för Bilia. Aktien har gått som ett spjut på sistone och jag fick känslan av att rapporten låg i underkant av förväntningarna. Jag slog på direkt i callen och fick ett par kronor på den. Jag blev lite orolig att någon trader på NON också hade slagit på och att vi skulle tvingas vända upp för att täcka oss men oron var obefogad. När den vände upp mot 122 igen så var jag sugen att gå kort ytterligare en gång men höll mig undan. Därefter rasade den som mest ner till 116-117 kronor och det hade blivit fina pengar men tid måste ställas i relation till reward för att minimera risk så bättre att göra 2500 på 5 minuter än 5000 på tre timmar. 

BB Trader Daily 29 oktober

 • McKinsey gjorde ledningens jobb - I DI idag så berättar nytillträdde VDn Johan Lindgren om hur verksamheten fungerat i Eniro det senaste året. Spontant känns det inte som att det är särskilt lyckat att gå ut i media och berätta om detta men det kanske är del av en ny PR strategi som ska få aktieägarna att tro det går att vända skutan. Han berättar bland annat om att McKinsey gjort stor del av ledningens jobb (inte helt ovanligt när man kosultar dock...) vilket naturligtvis inte är smickrande för Jesper Kärrbrink. Frågan är om inte hans karriär helt kommit av sig nu. Jag är kluven till hur man ska spela aktien - Nyemissionen löser inte särskilt mycket då försäljningen fortfarande minskar för online. Goodwillposten uppgår till 8.5 mdr SEK. Det ser hopplöst ut men det sista hoppet måste ju vara ett uppköp från valfritt amerikanskt bolag.

 • MQ minskar vinsten - Nettoresultatet uppgick till 8 MSEK i det  tredje kvartalet mot 14 MSEK samma periodföregående år. Omsättningen ökade med nära 6% men jämförbar försäljning ökade 2,3%. Det räcker nog inte till ett rally idag direkt.

 • Japan - Indusrtriproduktioen minskar mer än väntat -1,9% i september mot väntade -0,6%. Samtidigt så minskar arbetslösheten från 5,1% till 5,0% (väntat 5,1%).

 • Microsoft över förväntan - Microsoft redovisar en vinst på 0,62 USD per aktie (väntat 0,55) och en försäljning på 16,2 mdr USD mot väntade 15,8 mdr USD. Aktien var upp 3,5% i efterhandeln.

 • Sandvik kommer inte att räcka - Orderingång på +23% mot väntade +30% och resultatet före skatt var 10% sämre än väntat. Faktureringen var något bättre än väntat men det här räcker inte trots att kursen har haltat efter de andra verkstadsbolagen.


Dagens fångst 28 oktober

Idag har jag inte haft uthållighet och det straffar sig. Jag var kort Autoliv hela dagen i stort sett och sista gången sålde jag på 480 kronor. Ändå satt jag inte kvar när det föll på! Det vara samma sak i SKF. Tyckte att den började visa svaghet ovan 175 och jag gick kort 3000 aktier. Höll dom alldeles för kort tid. I JM var det samma sak. Gick kort flera minuter efter rapporten kommit (någon mer än jag som tycker att det var väldigt märkligt att Enskilda stod så redo att plocka in direkt efter att rapporten blivit officiell...) men höll inte ut tills den droppat under 140. I Astra var jag för feg och gick inte lång på 331 trots att det luktade badboll lång väg. Nej en bedrövlig dag förutom min morgontrade i Trelleborg.

Debriefing 28 oktober

 • Renault pressar Volvo - eller är det Gardell? Volvo är fortfarande märkligt svag efter sin rapport som ju var en av de bättre i rapportperioden. Många av Renaults aktier hamnade tydligen på riktigt svaga händer som så fort som möjligt ville casha hem en krona. Tyvärr är risken att man hamnar i en situation där fallande kurs riskerar att öka på paniken hos de som sitter med "lite för mycket Volvo" och gör att kursen trycks tillbaka ytterligare. Detta var precis det som hände i BioInvent efter att Industrifonden sålt 7% av kapitalet. Fler och fler aktier hamnade hos oss småsparare och till sist så orkade vi inte bära mer i fickorna. Alla började minska och ingen ny större aktör fanns där för att fånga upp. Händer detsamma i Volvo så kan vi få se 85 kronor rätt så snart. Men jag börjar också fundera huruvida Gardell börjar bli sugen på att sälja Volvo.

 • Placing i Swedbank pressar. I en annan Gardellaktie har Svensk Exportkredit sålt sitt innehav vilket pressade kursen idag. Eftersom alla nu vet hur det gått för aktier som gjort likadan placings så tror jag alla håller sig undan lite. Man börjar ju dock allvarligt fundera på hur marknaden fungerar! Hur många hade inte fått frågan om att köpa en del av blocket redan innan rapporten!!!??? Den reaktionen det blev på en sådan superrapport har ju nu fått sin förklaring. Jag tycker att det vore på sin plats med en ursäkt till Herr Gardell och hans Cevian då många tidigare anklagat honom för att vara kortsiktig. Vem är det som är långsiktig egentligen!!! Några småtjocka och trötta förvaltare som tycker det är häftigt att kunna skryta om att de var med och tog en del i Renaults block för att sedan direkt slänga ut det och göra 50 öre!!!??? Skulle inte tro det. Hur kan man ens rättfärdiga den tid man lägger ner på de struntsummorna när man förvaltar säg 10 miljarder? Nu har Gardell förekommits av andra i två bolag så nu lär han nog bli än mer kortsiktig i nästa case ;)

 • Q4 kommer pressa skogsbolagen? Stora, Holmen och SCA har haft bra resor under ett par månader nu men nu tror jag nog att festen går mot sitt slut - och det kommer att bli trångt i dörren. Prispress och dyra insatsvaror. Sälj medan ni kan.

 • SEB ner på sin rapport - Om SEB inte går upp på den rapporten så skulle jag lämna aktien. Placing på gång? Haha.

 • Aggressivt köp i PartnerTech - Dagens mest positiva händelse för egen del var nog att se det rassla till i tickern och se Handelsbanken köpa 15 000 aktier i PartnerTech på ett bräde. Minst sagt intressant.

 • Sista rycket i fordon - Signalerna haglar in men ingen lyssnar. Senast idag sa SSAB att fordonssektorn bromsat in i Kina. Jag blir lika frustrerad som när jag slogs mot Swedbank i JM på 150 kronor för några veckor sedan (jag försökte förgäves blanka utan att lyckas) när jag nu försöker gå kort vissa av fordonsaktierna. Jag är övertygad om att marginalerna som exempelvis SKF visar upp inte är uthålliga.

 • Det är nåt skumt med Peab - Hur kan den ha växt fast på dryga 53 kronor? Det var inte länge sedan det gick att köpa hur mycket som helst en bit under 40 kronor. De gör lite skumma förvärv och återköp av aktier och det är som vanligt någon annan som vet mer än mig.

Intervju med Joel Bolö, VD Micro Systemation - Dagsfärsk


Bringwell - Sänkta estimat från Remium

Jag tror definitivt att de har för låga estimat på både omsättning och vinst för 2011. 17 öre i VPA har de estimerat och jag har själv 25 öre (se nedan).

"Det är över nu" En låt tillägnad fordonsaktierna...


Trading i Trelleborg


BB Trader Daily 28 oktober

 • SEB ökar vinsten tack vare Baltikum - Rörelseresultatet kom in 31% bättre än väntat (2.847 mot väntade 2.172) men resultatet före kreditförluster är sämre än väntat. Intäkterna kommer in lägre än väntat också. Klart positivt att förlusterna vänts till vinst i Baltikum men övriga rörelsen?

 • Företrädesemission i Eniro - Katastrofsiffror igen, ordförande avgår och företrädesemission på 2,5 mdr SEK. Hur ska man spela den här aktien tro? Prepare yourself for a bumpy ride.

 • ABB bättre än väntat på resultatet men räcker framtidsutsikterna för uppgång? Jag är tveksam. Bolaget har fortsatt svag efterfrågan inom Kraft men samtidigt så övertygar ju vinsten. Upp eller ner?

 • Kommer Trelleborg att räcka? Resultatet i linje med förväntningarna. Exklusive engångsposter var det dock något sämre än väntat. Omsättningen högre än väntat men jag tror det blir svårt att försvara kursnivån.

 • SCA i linje - Resultatet i linje med förväntningarna (Rörelseresultat ex EO 2574 MSEK mot väntade 2468 MSEK) men omsättningen kom in något svagt. Rörelsemarginalen för mjukpapper och förpackningar svagare än väntat. Bolaget tror tvärtom Kimberly Clark att de ska få igenom prishöjningar i Q4. Jag skulle avvakta och se om den går att få under 100 kronor.

 • Starkt från Net Entertainment! Bra rapport rakt igenom!

 • SSAB under förväntan. 5% lägre försäljning, rörelseresultatet 289 MSEK mot väntade 455 MSEK och guidning för lägre priser och ej full beläggning i Q4. Tror man på fortsatt återhämtning i världsekonomin så kan man ju ligga och fiska denna aktie framöver.

 • Astra under förväntan men höjer prognos för VPA - Försäljningen i linje eller något bättre på allt utom Crestor. Skulle kunna bli bra köpläge i Astra idag.

 • Hexagon 1 % bättre än väntat på resultat före skatt - Kommer inte att räcka antagligen. En av årets kursraketer behöver nog mer bränsle än så.

 • Midelfart Sonesson säljer dåligt - Omsättningen minskar med nära 20% från föregående år (275 MSEK mot 349 MSEK samma period ifjol). resultat efter skatt landar på 11 MSEK mot 43 MSKE ett år tidigare. Kassaflödet var dock starkt. Aktien har dock fått mycket stryk och kanske hade marknaden väntat sig något ännu värre vilket borde få den att studsa upp lite idag.

 • EnQuest får fyra nya licenser i Nordsjön. Amjad Bseisu, EnQuest CEO said:  "We are pleased by the offer of these licences which complement and build on the strength of our existing portfolio in the North Sea.  EnQuest participated in this 26th round shortly after our IPO in April this year.  Yesterday's success in every one of our 26th round applications provides us with new opportunities for growth."

Dagens fångst 27 oktober

Duni blev dagens bästa där jag gick kort tidigt och tog in på dagslägsta. I grafen nedan kan ni även se mina två trades i LUMI där jag med 1000 aktier varje gång lyckades skrapa ihop 1590. Orc blev dagens katastrof - vet inte hur jag tänkte när jag gick lång där. Inklusive courtage så slutade dagen plus minus noll.

Dagens fångst 26 oktober

Gick lång direkt på ALIVs rapport med 500 och fick direkt några kronor. Scania gick jag kort men orkade inte hålla ut nog länge. Det kändes rätt tydligt att den låg några kronor fel och till slut droppa den till 145.

BB Trader Daily 27 oktober

 • Nordea bättre än väntat - Räntenetto, intäkter och resultat över förväntan. Med tanke på Swedbanks kursreaktion (som förvisso hade gått mycket starkt innan) så ska man nog inte tro att aktien ska röra på sig alltför mycket trots detta eller?

 • Tieto sänker prognos för EBIT något - För 2010 sänker de till i linje med 2009 från att tidigare sagt att det skulle bli bättre än 2009. Bolaget tar omstruktureringskostnader för Q4 och aktien ska ner.

 • Bra omsättning och resultat från ASSA men tillväxten oroar - Nja, jag är tveksam - räcker detta?

 • Electrolux haussar - Tror på rörelsemarginal över 6% 2010 och rapporten kommer in bra på många punkter men omsättningen är något svag. Justerat för engångsintäkt om +150 MSEK plus Valutaeffekt om +85 MSEK så är den ju nära på i linje...

 • Bra från Stora men också här väntas efterfrågan bli svajig - Ska bli intressant att se hur marknaden reagerar på bra historisk data men något sämre framtida...

 • Nokia nedgraderas -STOCKHOLM (Direkt) Moody's sänker sina utsikter för Nokia till negativ, från tidigare stabila, efter Nokias rapport i förra veckan. Moody's skriver att nedgraderingen speglar en oro för att av Nokia vidtagna åtgärder inte är tillräckligt för att vända bolagets förlust av marknadsandelar. Det kan på sikt leda till att rörelsemarginalerna förblir under 10 procent.

 • Novo Nordisk - Stark rapport! Ska den rusa vidare i Köpenhamn tro?!

 • Rusning i pundet! En enorm rusning igår som fortsätter idag. Grymt bra för EnQuest och andra London-noterade papper!

 • Förtorendet ökar för PA Resources? Dagens rapport var ju ok och i takt med att de negativa överraskningarna uteblir bör kursen stiga.


PartnerTech starkt påverkade av komponentbristen

Rapporten för Q3 kom in svagt vid första anblick men kollar man lite djupare så ser man att komponentbristen slagit hårt mot både omsättning och kassaflödet samt att engångskostnader i England försämrar resultatet med 10 MSEK. Hade det inte varit för detta så hade vi haft ett positivt rörelseresultat på ca 5 MSEK. Därutöver kan man säga att det ökade lagret borde under Q4 kunna överföras till omsättning (då man kanske får hålla högre lager då man enbart väntar på någon detalj för att kunna skicka vidare produkten) vilket gör att omsättningen borde landat på 520 MSEK.

Dessutom har man sänkt kostnaderna för SG&A med nära 20% sedan förra året vilket kan indikera resultatlyft kommande kvartal. 
Positiva utsikter mot slutet av perioden och oktober bör dämpa kursfallet. Det känns som köpläge kring 24 trots allt.

BB Trader Daily 26 oktober

 • Oriflame sämre än väntat - Som jag skrev häromdagen tycker jag detta är ett av börsens dyraste bolag. Definitivt Sälj.

 • IJ - räcker den? - Har spurtat lite på slutet och rapporten var ok.

 • ArcelorMittal bättre än väntat - Mycket fin rapport överlag. Kan rapporten indikera vändningen för stålbolagen?

 • HiQ slår mina prognoser - Något bättre över hela linjen men aktien är ändå dyr.

 • Axfood över förväntan - Resultatet och försäljningen bättre för både Hemköp och Willys rensat för butiksnedläggning. Köp?

 • Bra intäkter och spelöverskott från odds från Betsson - Resultatet något sämre än väntat. Svårbedömd aktie. Tycker mig se en tillfällig(?) ökning för internetspel dock. Ska trenden vända för spelbolagen?

 • Dålig feeling - Byggmax gick inte alls upp som jag trodde igår vilket jag får bakläxa på. Jag handlade den dock inte som tur var.

"I’ve tried — hard — to break a U1 at a few trade shows including this year’s IACP in Orlando, and it is just one tough piece of hardware."

Inte bara gjord för donutskäkande poliser inte. Den här produkten är för Rambo...

Encased in a polycarbonate, magnesium alloy chassis is a brilliant LED screen capable of about 6,000 “nits” in direct sunlight — in real-person-speak that means it’s incredibly bright — and can automatically adjust its screen brightness for day or night operation.

It also has hot-swappable batteries that last around nine hours. The setup comes inside a durable Storm Case that automatically adjusts air pressure without letting in water.

“This gives law enforcers the ability go out in the field, gather intelligence, and either using the wireless capability of the U1 send that back to the department or carry it back into the shop for further analysis,” Rowley added.Dagens fångst 25 oktober

Är mest nöjd med min Scania. 1000 sålda på 153 direkt efter rapporten kom. Varför våga man inte sälja på mer och varför höll man inte längre? Som vanligt är svaret enkelt: Man är för kass helt enkelt. När det blir vinst har jag dock ändå svårt för att vara alltför bitter.
Unibet var en kort position.
Imorgon fler intressanta rapporter, HiQ, Oriflame, Autoliv bland annat.

BB Trader Daily 25 oktober

 • Bringwell får köprekommendation av Börsveckan - Daniel Svensson tror på 28 öre i VPA rullande 12 månader från och med oktober i år. Mina egna kalkyler (ska presentera dom här på bloggen senare) pekar i samma riktning men kanske stannar runt 25 öre i VPA nästa år. Oavsett så känns det billigt. Jag skrev ju i fredags att jag trodde på insidertankning via SWB men jag kanske får revidera det till "insider" på BV analysen...

 • Ska bli intressant att se om Rolander höjer sina prognoser ytterligare för MSAB. Så här skrev jag 24 augusti här på bloggen angående den analys Erik Rolander på Remium gjort på Micro Systemation och hans utsikter för Q3.
  "Helt klart är ju att han inte har haft någon som helst diskussion med Joel Bollö kring utsikterna för resten av året. Omsättningen för Q3 har han estimerat till 22,3 MSEK. En siffra som jag tror MSAB överträffar med nära 50%."
  Några dagar senare kom dock en uppdaterad analys där omsättningsprognosen hade höjts till 30,3 MSEK. Dock låg EBIT-prognosen på 4,1 MSEK. En siffra som MSAB lätt kunde överträffa...

 • Ingen överenskommelse i G20 - Jag fattar inte hur man tänker riktigt när man som amerikan inte vill låta marknaden bestämma priset på valutan. På andra sidan bordet sitter kommunistlandet Kina och föreslår det motsatta. Haha - upp- och nervända världen!

 • Telia Sonera övertygar - EBITDA 2% bättre än väntat, omsättning i linje och höjer utsikterna något. Stabilt.

 • Byggmax kommer in bra - Bör väl stiga lita idag?

 • 2000 miljarder dollar i QE2? - Det är dryga 6000 dollar per invånare i USA. Mycket idag men kanske inte lika mycket imorgon...

 • Euro / Dollar tar 1,40 - Det stoppar nog inte här. 1,50 inom räckhåll.


Börsveckan om Bringwell


"More cell phone evidence will be used in Hawaii" - "He expects a big increase in years to come"


US needs to produce more not spend more


Dagens fångst 22 oktober

Riktigt tråkig dag tradingmässigt. Jag är oerhört besviken att jag inte kunde korta några Alfa Laval i callen (La in på 123,80 men det gick inte igenom...) samt att jag inte höll ut QMED längre. Den sistnämnda var ju en riktig felbedömning att ta in så snabbt...
Men dagens stora glädjeämne är ju MSAB. Aktien i dryga 21 kronor och man får lust att dra till med löften om att äta sin egen sko om den inte står över 30 kronor under 2011 nån gång. Det här är mitt absoluta favoritcase och mitt största innehav.

Definitivt insider som köper i Bringwell just nu.

Två dagar efter rapport och SWB köper på 1,80. Någon i styrelsen?

En fantastisk rapport ger ökad riktkurs

Jag tycker MSAB övertygar med sin senaste rapport. Många gånger har bolaget gjort ägarna besvikna genom att lova mycket och hålla lite. Det har varit småkaotiskt på presentationerna och Joel har inte vetat om ordrar skickats eller inte etc. NU känns det däremot som att MSAB är ett proffsigt bolag där rutiner och struktur kommit på plats. Jag måste också säga att Joel själv utvecklats mycket positivt som VD och ledare för bolaget.
De viktigaste punkterna i rapporten tycker jag är följande:
 • 32 öre i VPA är den bästa vinsten bolaget presterat i ett Q3 (17% bättre än vad jag väntat)
 • Styrelsen utvärderar ett eventuellt listbyte till smallcap. Beslut ska tas inom 6 månader.
 • I samband med större ordrar tar bolaget alla kostnader för ordern men periodiserar intäkterna. (Bolaget fakturerar mer än omsättningen visar.) Detta gör att marginalerna är bättre än vad rapporten visar.
 • Asien växer och där finns stora möjligheter till god tillväxt
 • Marknaden för bolagets produkter breddas - nu senast revisionsbyråer
 • Leveransförmågan är god och ledtiderna korta
Nedan mina estimat för Q3 och jämförelse med utfall. Jag höjer även prognosen för Q4 till 82 öre i VPA. Min riktkurs på 12 månaders sikt är 45 kronor.

Dags att ladda för uppgången i MSAB!


BB Trader Daily 22 oktober

 • Hektiska dagar - Mycket rapporter nu och idag är det ju superfredag känns det som med en mängd tunga rapporter. Det är synd att alla bolag börjar handlas samtidigt nuförtiden då det är svårt att hinna med att ta position i allt.

 • Grymt från Micro Systemation! - Bättre än mina höga förväntningar! Mitt största innehav. Kommer en uppdatering på bloggen senare!!! Yeeeaaah!!!!

 • Svårt att hitta något negativt i Volvos rapport - Bra över hela linjen och bör gå över 100-lappen idag.

 • Ericsson tappar intäkter - Något bättre resultat än väntat men detta var ju ex EO och de var på 1 miljard. EO är något jag tycker riktigt illa om i rapporter och eftersom de guidar för ytterligare EO i Q4 så undrar man ju vad de anser vara EO... Intäkterna lägre än väntat och jag undrar hur marknaden tar emot denna rapport. Enligt bolaget så tyngde komponentbrist omsättningen med 2-3 mdr SEK under kvartalet (har vi hört det förut!!!???). Aktien har varit pressad men är den verkligen köpvärd?

 • Alfa Laval kommer inte att räcka - Bättre på allt utom omsättningen. Det kommer inte att orka hålla kursen här tror jag.

 • Nobia bättre än SME men ändå dyr - Sälj enligt mig.

 • S&P sänker till starkt sälj på Oriflame - En av börsens dyraste bolag enligt mig. Det här ska man nog lyda tror jag.

 • Alla rapporter får bort fokus från Makro - Även här på bloggen hinner jag inte med att läsa och kommentera kring makrostatistik och annat. Det är ju detsamma för analytikerkåren med antar jag och efter rapportperioden blir det intressant att se vad vi skådar då vi lyfter blicken lite.

 • Köpläge i Husqvarna? - Husqvarna kommer in något sämre än väntat och guidar även lite småtråkigt. Den här aktien ska man köpa kring 45.

 • Hexpol - Naturligtvis jättebra rapport men jag är rädd för supercykliskt och efter förvärvet i veckan tar jag det ännu mera försiktigt.

 • Svag reaktion på HMS igår - En mycket bra rapport som fick sig ett svalt mottagande. Det verka som att någon på AVA hamna snett och pressade sedan kursen. Enligt mig så har bolaget ett P/E en bra bit under 10 för nästa år.

 • Statoil Fuel & Retail på börsen idag - Statoil säljer 120 miljoner aktier motsvarande 40 procent i Statoil Fuel & Retail, vilket totalt inbringar 4,68 miljarder norska kronor. 93 procent av aktierna tilldelades institutionella investerare och 7 procent privata investerare.

 • Kina vill ha oljaCnooc, Kinas största oljeproducent, och Ghana National Petroleum Corporation, GNPC, har tillsammans lagt ett bud på Kosmos Energys tillgångar i Ghana inklusive bolagets andel i Jubilee-fältet. Budet är på 5 miljarder dollar. Det skriver Bloomberg News med hänvisning till personer med insyn i affären. Kosmos Energy har tidigare fått ett bud från Exxon Mobile på drygt 4 miljarder dollar. GNPC för även samtal med Statoil som en eventuell tredje part i affären. Man undrar ju hur olja i Ghana kan vara mer intressant än olja i exempelvis Nordsjön för kineserna? Jag tror vi kan vänta oss fler kinesiska intåg i Nordsjön framöver...
Till sist vill jag tacka alla läsare för era kommentar och positiva feedback! Ha en trevlig dag och helg!
Vänligen,
/BB Trader


Inför MSAB imorgon!

Kursutvecklingen rapportdagar MSAB. Det har ju varit lite skakigt i kursen fram till rapporten nu och det kanske beror på nedanstående :)
Q2 2010: -0,76%
Q1 2010: -19,66%
Q4 2009: 2,86%
Q3 2009: -3,15%
Q2 2009: -11,97%
Q1 2009: -13,01%
Q4 2008: 25,29%

Dagens fångst 21 oktober

Blev en del papper tradade.... Fick gratispengar i callen när någon la ut 1200 i Bear Bank innan spreaden hade kommit.

En lottsedel med 1000 aktier blev 5150 kronor i handen


I väntan på Nokia...Vi vill se plus eller minus 10% nu :)


Swedbank

Fick inget i callen men gick lång med 5K direkt efter. Sen råka jag sälja 500 till då jag fick lite panik på säljknappen då den vände ner. De 500 tog jag dock in lite snabbt...

Instant Comment NOTE

 • Lägre omsättning än jag räknat med: 272 MSEK mot mina 315 MSEK
 • -1,3 MSEK i rörelseresultat ex EO är något bättre än jag räknat med dock, -4,1 MSEK i rörelseresultat
 • All in all - För mig räcker det inte med tanke på att kursen kommit upp 10-15% senaste veckorna

BB Trader Daily 21 oktober

 • Swedbank - Jag blir glad men ändå förbannad. Jag tänker vara lite okapitalistisk i nedanstående text och ber om ursäkt för det. Banken kommer in med ett resultat som är klart bättre än väntat och där kreditförlusterna i Baltikum i stort sett är försumbara (helt plötsligt liksom). Nu ser vi effekterna av det baltiska experiment som Swedbank och SEB ägnat sig åt. OK att aktieägarna fått skjuta till pengar i Swedbank och på så sätt lidit men de har i alla fall fått tillbaks pengarna nu. Förlorarna är de familjer som bankerna lurat på lån i hopp om guld och gröna skogar. Nu sitter de istället med skulder livet ut. Samtidigt har den svenska staten ställt upp med gigantiska stödpaket till bankerna under krisen. Bank måste ju vara den bästa affärsidén som finns? Ju större du är desto mindre risk är det att gå under och det är i stort sett omöjligt att förlora pengar eftersom kunderna tar all risk. Förresten: Nu när bankerna tjänar pengar - är det dags att kliva av börsen?

 • HMS Networks kommer in extremt bra - Sjukt resultat av den lille liraren. Stockpicker får rätt som vanligt...

 • Det är de i mitten som tjänar - Tycker mig se en tydlig trend i rapporterna. De som tjänar mest pengar är "mellanhänderna", konsulterna, bankerna och verkstadsbolagen medan de som är först och sist i kedjan tjänar mindre. Gruvbolagen, stålbolagen samt detaljhandeln kommer in svagare än väntat. Något kommer att förändras och till att börja med måste råvarubolagen höja priserna!

 • Imorgon startar handeln med Statoil Fuel & Retail. 32-41 NOK var det sagt från början och nu blir det 37-39 NOK. Ska bli intressant att se hur den utvecklas. Man kan säkert göra lite där samma dag.

 • Och så var det dags igen - NOKIA! Sist blev det ett litet antiklimax med relativt lugn handel. Nu har kursen kommit upp lite men det känns ändå som att det finns möjlighet till positiva överraskningar. Vågar man göra något innan?

Bringwell på DI


Instant Comment Bringwell

 • EBITDA-marginalen var bra, 14,7% räcker till en EBITDA på 23,3 MSEK
 • Kassaflödet var också imponerande och uppgick till 25,9 MSEK
 • VPA per aktie var helt i linje med min prognos om 3 öre per aktie
 • Försäljningen av ProbiMage och ProbiFrisk fortsätter att öka
 • Omsättningen kom dock in något svagare än vad jag väntat mig

BB Trader Daily 20 oktober

 • Det duger inte Handelsbanken - Helt i linje på i stort sett alla poster lär inte räcka för att hålla kvar kursen på dessa nivåer. Den ska ner.

 • Svaghetstendenser i USA - Ner över 2% på S&P500 igår under en period efter räntehöjning i Kina plus utspel från Pimco om återköp av bolånepapper till Bank of America. Hela den här Subprimehistorien är inte riktigt överspelad än utan lär bubbla upp igen framöver...

 • SAAB - Ok resultat men utsikterna är något svajiga. Under 100-lappen med möjlighet att vara med på eventuell order från Brasilien är mitt tips.

 • Wärtsilä övertygar! Wärtsilä har använt krisen till att förändra stora delar av sin verksamhet. Man har ändrat sitt industriella foot print och har nu en helt annan kostnadsnivå i koncernen. Den fluktuerande orderingången för Ship Power vägs upp av mer stabil orderingång inom Power Plants. Aktien ska upp 5% på detta.

 • Tele2 överträffar förväntningarna på flera punkter men kommer det att räcka? T2 kommer in med ett EBITDA som var 4% bättre än konsensus. Det fanns dock några svaga punkter i rapporten. Lägre Arpu i Ryssland och lägre omsättning än väntat totalt sett tror jag kommer att pressa aktien något.

Dagens fångst 19 oktober

En tradingdag där det fanns goda möjligheter att tjäna och förlora pengar :) Exempelvis i MTG och MIC fanns det ju enorma möjligheter. Jag gick lång MIC på 627 med 500 och kort med 500 runt 654... Trots detta så kunde jag inte profitera mer än 33 kronor. Haha! Det gäller att vara konfident i det man gör. Jag täckte mig en krona upp på 652 positionen och tog ut den på 630 på den jag gick lång. Nedan finns också mina positioner i SKF utplottade.

Märklig reaktion på nyheter från Svein

Har svårt att se så mycket negativt i dessa pressmeddelanden men marknaden kanske undrar varför det helt plötsligt blivit sådan fart på marknadskommunikationen från Lund? Jag tycker det är mycket positivt att de kommunicerar på det sätt de gör nu och att Svein nämner ordet Blockbuster i samband med flera av indikationerna är ju väldigt haussigt. På sikt tror jag det är ett grymt köpläge på dessa nivåer.

BB Trader Daily 19 oktober

 • EnQuest ute efter fler fält? Enligt Sunday Times så är Centrica på väg att sälja åtminstone 17 olika fält runtom i Nordsjön. Detta till ett pris kring 400 miljoner pund. I artikeln (som jag publicerade på bloggen igår) så pekas EnQuest ut som en tänkbar köpare. Tidigare har ju VD sagt att bolaget kan göra förvärv på upp till 1 miljard dollar.

 • Bra rapport från SKF - Både omsättning och resultat klart bättre än väntat. Dessutom höjer man målet för rörelsemarginalen från 12% till 15%.

 • SKF förvärvar Lincoln Industrial - 1 miljard dollar hostar man upp för ett bolag som omsätter 400 MUSD. Rörelsemarginalen uppgår till hela 24%! Undrar hur uthållig den marginalen varit, är och kommer att vara...

 • Apple sjönk som en sten - 6,13% ner på efterbörsen och efter att tidigare ha blankat aktien så tog jag stoppen då den passerade 300 dollar. Igår stängde den på 298,50 och frågan är vilken riktning den ska ta från här. iPhone och Mac sålde ju grymt bra, klart över förväntan men det är nog fler än jag som är oroliga för vilken framtid iPod och iPad har. iPhone är en fluga som fungerat i några år nu och stafettpinnnen behöver tas över av iPad. Men denna gång verkar konkurrenterna mer förberedda och om detta skulle pressa bruttomarginalen ännu mer för Apple samt leda till lägre försäljning, ja då har vi snabbt en halvering av börsvärdet.

 • IBM ner 3,31% på efterbörsen - Inte heller International Business Machines kunde leva upp till förväntningarna igår och aktien tappade i efterhandeln. Det ska dock sägas att både IBM och Apple har haft bra aktieutveckling under september och in i oktober så nedgångarna var inte helt oväntade kanske.

 • Bringwell imorgon - Imorgon är det dags för Bringwell att rapportera tredje kvartalet. Fokus för min del ligger på kassaflödet samt omsättningen. Vi får räkna med högre marknadsföringskostnader i detta kvartal vilket sänker vinsten men jag tror istället på en mycket bra top line. Tillväxt Y/Y hade suttit fint och kanske till och med bättre än Q1 i år?

 • Unibet och Betsson - Ännu en kombo som spelas ut för att locka in köpare? Det känns som att det haglar in förslag på tänkbara sammanslagningar nu. De flesta ska man nog ta väldigt lätt på. Det är Swedbank och Nordea, Note och PartnerTech och nu Unibet och Betsson. Jag tror de flesta analytiker är lite för snäva i sitt tänkande här. PartnerTech behöver inget NOTE som drar ner verksamheten ytterligare utan istället en europeisk spelare som kan komplettera verksamheten i så fall. Unibet behöver fusioneras med en större internationell spelare och detsamma gäller Betsson.

 • Schörlings aktier blir utbombade vid nästa nedgång också? Schörlings bolag är förvärvssugna (Hexagon köpte ju Intergraph i somras för 16,2 miljarder) och igår var hyllningskören stark efter att Hexpol gjort förvärv i USA. Under finanskrisen så fick dock MS se Hexagon dippa rejält då analytikerna la fokus på de stora goodwill posterna i balansräkningen. Vid  nästa nedgång lär det bli samma sak. Vad gäller Hexpols förvärv så pekade många på att de "tjänat" dryga 200 miljoner SEK eftersom de gjort förvärvet nu och inte i somras (då dollarn stod högre). Jaha, men om ett halvår kanske vi har en dollar på 5 kronor och en konjunktur på väg åt fel håll. Enda anledningen till att göra förvärv nu känns som att det är lättare att finansiera köpet, särskilt då det är tänkt att finansieras via en nyemission. Vem ville vara med och göra samma förvärv hösten 2008, men då till en tredjedel av priset? Ingen vettig människa såklart. Men det beror ju på att ingen är vettig.

 • Fler åtgärder krävs i Grekland - En nyhet som ingen ser dessa dagar. Haha! Fokus ändras snabbt.

Dagens fångst 18 oktober

Ett felbeslut i Hexpol ställde till det för mig i morgonens handel. Jag visste att Stockpicker hade den i sin referensportfölj med målkurs 110 kronor och tänkte förekomma det obligatoriska "Vi tar hem vinsten" mailet. Jag sålde därför på 112 kronor och fick lite småpanik när den var uppe och nosade på 120 (utan säljsida uppåt knappt). Jag var i valet och kvalet om jag skulle vänta på mailet innan jag gjorde något för att jag inte kunde vara helt säker på att de inte skulle höja målkursen. I min mening hade det varit konstigt om de legat kvar varför jag satte chansen till minst 90%. Jag blev dock lite orolig när Carnegie kom in och jag täckte jag mig på 116-117 kronor och la mig och vänta på att mailet skulle dyka upp. När det kom så slog jag på igen, men denna gång med dubbla volymen. Tog in kring 115 och minimerade förlusten. I övrigt mest trötta, snabba trades (max inne 3 minuter).

Artikeln i Sunday Times om Centrica och EnQuest


Rykten i EnQuest


Ägarlista i PartnerTech

Eccenovo företräds av Martin Lewin. Sitter i valberedningen i Vitrolife bland annat. Skandia Liv den enskilt största säljaren.

Förändringar i ägarlistan i Bringwell


Uppdaterad ägarlista i MSAB

Första bilden nedan visar de som förändrat sitt ägande sedan 26 augusti. Lägger in hela ägarlistan senare.

NOTE och PART vänder upp

Efter att Börsveckan förra veckan satte avvakta rekommendation på PartnerTech och i gårdagens nummer satt NOTE på köplistan så har båda aktierna fått lite fart. Spännande rapporter framöver... NOTE på torsdag 21/10 och PartnerTech på tisdag nästa vecka, 26/10.

BB Trader Daily 18 oktober

 • Hexpol gör förvärv - 1,4 miljarder för Excel Polymers skulle kunna bli en bra affär på sikt men att göra förvärv nu på dessa multiplar?! Nej jag är tveksam. Ägare i Hexpol har haft en bra resa och det kanske är läge att avstå emissionen och därmed sälja ut sina aktier. Annars är risken att du sitter där i 2 år till för att få tillbaks något på din nya investering.

 • ASSA Abloy gör förvärv - Vet inte hur positiv jag är till ännu ett Assa förvärv. Ser ganska så dyrt ut också. 110 MEUR för 33% av ett bolag som omsätter 222 MEUR. ASSA har tidigare inte kunnat profitera tillräckligt på sina förvärv och risken är väl överhängande att marknaden gör tummen ner för detta.

 • Dagens Market Action Points i sin helhet - USA-börserna inledde uppåt med stöd från Googles rapport och statistik för detaljhandel och tillverkningsindex för NY som kom in bättre än väntat. Finans tyngde på sentimentet då spekulationer växer omkring vilka skador skandalerna kring tvångsförsäljningarna av hus kommer att orska banker och den redan skadeskjutna husmarknaden. Bernanke fortsätter att skickligt hålla marknaden i positivt humör utan att lova för mycket. En halvkväden visa om fortsatta stöd var tillräckligt. På räntemarknaden ökar räntorna för 30-åringar men ett överutbud av obligationer inom samtliga löptider gör att ränterallyt endera pausar eller kan trendvända nu. Fallande räntor och stigande börs är i längden en omöjlig kombo. S&P 500 hovrar under MA200 på veckochartet medan Nasdaq har blicken riktad mot 2.500. I Asien backar kurserna utom i Shanghai som brottas med 3.000-nivån. US-dollarn har stärkts på morgonen på spekulationer om att Feds QEII blir svagare än QEI, vilket gör att USD bryter MA8 för första gången sedan i miten av september. En våg av nedmonteringar av korta positioner i USD pågår.

Dagens värsting - Ett feltryck som kostade någon ca 135 000 SEK


En till bra morningtrade

8,5K i Clas på 73 sekunder. Hann dock med att loosa lite i Nokia samt tjäna dryga 400 SEK på Axis (genom att vara kort riktigt korta stunder...)

BB Trader Daily 15 oktober

 • Google över förväntan - Som väntat har rapporterna kommit in starkt ifrån de flesta hittills. Google steg över 9% på efterbörsen igår och andra bolag på Nasdaq drogs med i efterrallyt.

 • Sony Ericsson något svagare än väntat - Resultat före skatt 26% sämre än väntat och med en omsättning som uppgick till 1,6 MDR EUR mot väntade 1,8.

 • Starkt från Axis - Resultat före skatt på 120 MSEK mot väntade 106 MSEK. Även omsättningen var klart bättre än väntat.

 • Clas Ohlson fortsatt svaga. +4% försäljning i september mot väntade 8,8%. Jag har tidigare sagt att jag tycker Clas inte är värd mer än 100 kronor och det står jag fast vid.

 • Bra från AMD - AMD kom in klart över förväntan också i USA och det känns som att tendensen är att teknikbolagen presterar över förväntan generellt. 15 cent i VPA mot väntade 6 cent.

 • Lage till Pensers Corp-avdelning - Lage Jonason rekryteras till Penser för att arbeta med stora Corp affärer. 
  "Jag ser mycket fram emot att arbeta för Erik Penser Bankaktiebolag", säger Lage Jonason. "Under de fem år som jag verkat som egen företagare inom corporate finance har jag etablerat goda kundrelationer som jag nu kan bygga vidare på." "Lage Jonasons kreativitet och gedigna affärskänsla blir ett värdefullt tillskott till vår nuvarande organisation", säger Fredrik Sträng, chef för Erik Penser Bankaktiebolags corporate finance-verksamhet. http://www.lage.se/

 • Jag noterar att TBT UltraShort 20+ Year Terasury är upp 6,11% på en vecka - Börjar bondbubblan spricka?

Remium om BioInvents rapport


Dagens fångst 14 oktober

Jag fattar inte varför det ska vara så svårt att få verkstadsbolagen med sig ner! Assa hade jag på bra nivåer men la in stop losser då jag gick på lunch. Av någon anledning tyckte flera mäklare (som sålde aktien senare på dagen) att den var köpvärd ovan 170 och mina stoplosser gick igenom...

Morningtrade

Veckans affärer rekar sälj på Skistar och i mitt minne fanns något om ett sämre bokningsläge inför denna säsong från rapporten för någon vecka sedan jag sålde på det som gick i callen och tog snabbt in.

Sammanfattning BioInvent


BB Trader Daily 14 oktober

 • Hur länge kan stimulanserna fortsätta? USA har inte råd att inte stimulera ekonomin. Det sade den Nobelprisade ekonomen Joseph Stiglitz i en intervju med CNBC på onsdagen, rapporterar Bloomberg News. "Första omgången stimulanser stimulerade ekonomin. Det stora misstaget administrationen gjorde var att underskatta storleken på nedgången i ekonomin", sade han. Han sade att om USA spenderar på investeringar, kommer det finanspolitiska läget att bli starkare med mer skatteintäkter på kort och lång sikt. "Det fundamentala problemet med den globala ekonomin i dag är bristen på total efterfrågan", sade han. 

  Den låga räntan runtom i världen riskerar att få bolag att göra investeringar som inte är lönsamma anser jag och att vi kommer få det än värre i nästa nedgång. 


 • Höga krav på Apple - Share prices of Apple Inc (NASDAQ:AAPL) are expected not only to just stop at the $300 mark but will be going a lot more high as the company continues to grow. Apple has become one of the most valuable companies in the world in the recent years with its mobile products. The company is soon going to announce its Quarter Earnings for the year 2010 and it is expected that there will be good news for stake holders as it has been for the last few years. Apple (NASDAQ:MSFT) is now facing stiff competition with Google’s Android OS based phones hitting the market and also Microsoft (NASDAQ:MSFT) who have just announced the release of Windows Mobile 7 which might help Microsoft gain back the share that it has lost in the mobile market. However, these challenges might be something very small for the company.

 • Det är sjukt! Hur fan kan man sätta några traders i finkan för att de arbetar på samma sätt som datorerna! Norrmän slutar ju aldrig att förvåna men det kanske inte är helt otroligt att detta skulle kunna hända i Sverige heller?

 • Orc under förväntan. Orc Software som köpte upp Neonet i vintras kommer med en rapport som är sämre än väntat. Handeln på världens börser är volatil men inte alls lika stor som den var för några år sedan. Detta i kombination med hög prispress generellt pressar vinsten.

 • Det är lätt att göra som alla andra. Marknaden går vidare uppåt i raskt takt med verkstadsbolagen i täten. De verkstadsbolag som gått bra tidigare fortsätter också att gå bra. Det är lätt att rättfärdiga köp av aktier som redan gått upp men svårare att göra det för de som gått ner. Jag läste exempelvis att eftersom Apple nu går om de allra största bolagen i USA (sett till börsvärde) så kommer det tvinga fondförvaltare att vikta om sina portföljer och ta in mer (!) av aktien och på så sätt trycka upp kursen ytterligare. Har man ett system där man ska ha en viss procent av fonden i de största bolagen så blir det så...

 • Fyndläge i BioInvent? Inga som helst konstigheter i dagens rapport från BioInvent. Svein har en mycket positiv ton i VD ordet och allt rullar på enligt plan. Kursraset i BioInvent startade ju efter att sonen till forskningschefen i det misslyckade bolaget Tripep trott att det var något problem med en av studierna. Har sonen lika bra fingertoppskänsla som faderna så ska man nog gå lång BioInvent nu. 

  http://www.va.se/magasinet/2006/15/ta_tripep_fran_borsen/
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=387033

Vem var det som kasta?


Scary


Bli pigg punkt nu!

Flera trevliga nyheter från Bringwell! Gå in och tävla om den nya Mivitotal.

Dagens värsting på BS

Call-fråga [0] Länka hit
b_bagaren 17:29:34 Anmäl inlägget
Varför mixas ihop alla köp och säljkurser på callen? Är det bara för att djävlas med oss? Vilken nytta?

Vi är nu ett starkare företag med bredare kundbas än före krisen, säger Kjell Edholm.


Mycket bra nyheter!

PartnerTech förbättrar organisationen!

Leif visar att han är att räkna med och det inte finns plats för de som inte presterar. The only way is up!Insideranalys


Manic Street Preachers


BB Trader Daily 11 oktober

 • Börsveckan ser uppsida i PartnerTech - "En försiktig uppskattning ger vid handen att Partnertech bör kunna tjäna runt 2-3 kronor per aktie 2011 och om bolaget når sitt marginalmål på 7 procent om några år kan vinsten bli närmare 10 kronor per aktie. Detta skall jämföras med dagen kurs, som efter årets utförslöpa ligger runt 24 kronor. För den riskvillige som tror på en framtid för Partnertech finns det med andra ord en bra uppsida i aktien. Den som vill ta det säkra före det osäkra avvaktar lämpligen positiva signaler från bolaget, som förhoppningsvis kommer i den förestående niomånadersrapporten." Jag själv har köprekommendation på aktien sedan länge :)

 • Unibet får sälj och köp - Minska av SHB och sälj av Börsveckan. Jag skulle lägga mig mitt emellan: Behåll.

 • Förväntningarna var högre på Tethys och Farah South-4 Block 3? Flödet uppmättes till 3079 fat per dag. SE-3 flödade 10 714 fat per dag i juli och det känns som att kursen spekats upp en del i hopp om att även detta hål skulle ha samma flöde. Nu blev det inte så och aktien kanske kommer sättas under press från vinsthemtagningar idag?

 • Statoil och skiffergas - Statoil har tecknat ett avtal om ett hälftenägt samriskbolag med Talisman Energy för utveckling av skiffergas vid Eagle Ford. De två bolagen köper 97.000 hektar i området av Enduring Resources. Det skriver TDN Finans med hänvisning till ett pressmeddelande. Transaktionen är värderad till 1.325 miljoner dollar vilket motsvarar cirka 10:900 dollar per hektar. Dessutom köper Statoil hälften av Talismans befintliga intressen i Eagle Ford för 180 miljoner dollar vilket ger Statoil 18.500 hektar. Statoil och Talisman har också en option om att köpa ytterliggare 22.000 hektar.

 • Lars Frick genererar ännu en säljsignal? I dagens upplaga av Börsveckan skriver han så här: "Konjunkturer kommer och går, ibland tror man att de har unika egenskaper, kanske rentav att det är en supercykel. Så är det nog aldrig, men det finns alltid bolag som uppvisar en ovanligt hög känslighet - kanske kan man säga att de är supercykliska?" Ni kanske kommer ihåg snacket om superkonjunktur 2007? Bland annat finns denna artikel från februari 2007 http://www.va.se/nyheter/2007/02/28/4teckenpasuperkonjunktur/index.xml

Tillägnad alla på Micro Systemation för ert framgångsrika arbete!

Kan tänka mig att Joel känner sig så nöjd nu att han skulle gladeligen skriva under på texten. Haha! INspelad på Gotland innan vaskning uppfanns...

Andra halvåret i år blir långt bättre än det första...

Jag har svårt att se hur det närmaste halvåret ska kunna vara sämre för kontraktstillverkarna än det halvår vi haft bakom oss. Eftersom kurserna för Kitron, PartnerTech och Note alla har gått ner senaste halvåret så ser jag ett gyllene köptillfälle i dessa.

MSAB ERHÅLLER USA ORDER PÅ 55 ST XRY FIELD


BB Trader Daily 8 oktober

 • Nyhetstorka? Det var då ett väldigt tjatande om konsolidering i banksektorn. Det finns bara en vinnare på detta och det är Gardell. Däremot finns det många förlorare och det är alla de småsparare som hoppar på tåget i hopp om att bli rikligt belönade.

 • Vissa har det, andra inte - Rätt värdering alltså. Senaste sex kvartalen har Alcoa gjort följande justerade resultat per aktie: 0.09, 0.12, - 0.19, - 0.27, 0.07, -0.32. Aktien stängde igår på 12,54 dollar...

 • Fokusera på nutid i PA Resources. PA Resources har en brokig historia där man lovat runt men hållit tunt. Det viktiga är därför att fokusera på att man i dagsläget producerar dryga 14000 fat. Eftersom oljepriset stigit kraftigt sista veckorna så är det ju faktiskt positivt att oljan stannat i marken under Q3 (i en kanske något större utsträckning än vad många räknat med) och att man istället får upp det under Q4 då de kan få mer betalt för den. Jämför man värderingen med för PARE med exempelvis EnQuest så ser caset rätt så intressant ut. Vid slutet av året så kommer man pumpa upp ungefär 10-15% mindre olja än EnQuest, man har lika mycket reserver men börsvärdet för PARE är endast en tredjedel av börsvärdet för EnQeust. Ca 3 miljarder mot ca 9 för EnQuest.

Veckans katastroftrading so far...

Helt ur mode i tradingen nu. Lite bättre idag dock och många av vinsterna som syns i listan kom faktiskt idag. Jag har vid ett flertal tillfällen försökt slå på Skanska utan att få något som helst gehör.
Well well. Den långsiktiga portföljen väger upp denna vecka. Nästa vecka kanske det är tvärtom.

Dagens värsting på BS

Renault: Försäljning av Volvo [0] Länka hit
Espo99 12:13:11 Anmäl inlägget
När kommer Renaults försäljning av 302,9 miljoner Volvo B-aktier att äga rum? Letar de köpare nu? Kommer försäljn ingen ske publikt? De lär ju aldrig få 93kr/aktien om kursen inte vänder upp igen....

BB Trader Daily 7 oktober

 • Renault ska sälja sina Volvo aktier - Det har varit något på gång i Volvo en längre tid. Var det Cevian som skulle ut eller Renault som skulle sälja? Nu fick vi svaret. 302,9 miljoner B-aktier till ett pris mellan 92,25-94 kronor. A-aktierna behåller man. Tidpunkten måste jag säga känns rätt så vältajmad.

 • S&P svajade  runt 1157 igen - Jag behöll positionerna i Bear. Gått från upp till lite back i dom. Får se om det blir en rekyl efter Alcoa rapporterat...De ska ju ses som en hedge mot alla de långa innehaven jag har...

 • Svenska kronan stark = det går bra för Sverige! Svenska kronan har inte varit så här stark mot pundet på 13 år, mot euron på 3 år och mot dollarn på två år. En stark valuta har alltid varit ett tecken på att landet är konkurrenskraftigt och att vi till skillnad mot exempelvis USA har en industri som klarar att konkurrera mot låglöneländer genom att vara produktiv och ständigt bli bättre. Den här krisen kommer få oss att klättra på välfärdslistan i världen.

 • Statoil säljer ut 40% av mackarna. Frågan är vem som vill köpa aktier i bensinmackar?

 • Stabilt från Alliance Oil. Helt enligt planerna och kanske släpper den ryska oron lite.

 • När är det dags att minska skulderna? Kommer vi inte hinna få upp någon fart i ekonomin förrän det är dags att gå in i nästa lågkonjunktur? Vad ska USA göra nästa gång det vänder ner? Jag har tidigare påpekat här på bloggen att den enda vägen ut ur detta för amerikanarna är att jobba mer och hårdare! Då säger ni kanske att det enda folk vill därborta är att få ett jobb. Ja det klart det är men de får inte jobben till den lönen! Många länder kan producera varor och tjänster smartare och mer effektivt än jänkarna nuförtiden och de får helt enkelt göra saker och ting mer effektivt eller så får de sänka lönerna och därmed sin levnadsstandard. USA kommer att bli ett låglöneland. Jim Rogers skrev igår:

 • Every 4-6 years in the history of America, we have had a recession or economic slow down. It comes fairly regularly. So by 2012 we are overdue again. Whether it is comes in 2011 or 2013 I don’t know. My only point is it’s coming again. And when it comes the next time what is the government going to do? They can not quintuple that debt again. Mr. Bernanke can not print any more money. I mean the world doesn’t have enough trees to print that much money. So we’re going to have a serious problem the next time we have a slow down. Whatever it is, it is bound to be here in 2-3 years at most.

 • Bra tryck #1 - Skanska - Ett sanslöst tryck i aktien två dagar nu. Har någon helt plötsligt insett att byggsektorn är het (Peab har ju också gått bra på sistone) eller är det något på gång? Tidigt i våras så var det ju lite snack om ett eventuellt samgående mellan Peab och Skanska. Jag har dock dels väldigt svårt att se det naturliga i en sådan affär och dels svårt att se varför Skanska skulle gå så mycket på det. Oro för dåliga utsikter vad gäller den amerikanska och engelska marknaden verkar dock som bortblåsta. Annars var ju detta något som sänkte aktien i somras.

 • Bra tryck #2 - EnQuest - Jag har ju beklagat mig på det låga pundet en tid här på bloggen men igår fick man ju all anledning att vara desto gladare! Massa olika mäklarfirmor hetsar sig uppåt i orderdjupen där 13,45 verkade vara touch down! Snyggt! Det verkar som fler har fått upp ögonen för bolaget och kanske hjälpte ett pressmeddelande som gick ut till alla nyhetsbyråer (efter en bolagspresentation någonstans?) till lite igår? Det som kom ut var i alla fall (gamla nyheter alltihop dock) 

  * CEO says plans acquisitions, wants to grow reserves 10 percent per year 

  * CEO says does not expect operating costs to fall by much 

  * CEO says could buy assets worth up to several hundred million dollars 

  * CEO says has $1 billion available for acquisitions

BB Trader Daily 6 oktober

 • Extrem Hausse! Det är alltid lätt att peka på att börsen ska upp när vi passerat motstånden men det brukar också vara ganska många röster som höjs att vi ska ner mer de gånger vi sjunkit genom stöden. Det är det här som kallas köp- och säljlägen...

 • Gårdagens värsting! Måste ju ändå vara Eniro. Självklart var jag först att slå på nyheten om ökningen i besökarantal (eller vad det nu var för skitnyhet) men vågade inte ta size och vågade inte ligga kvar just för att jag tyckte det var strunt. Det jag inte visste då var att det i samma sekund spreds rykten om att bolaget var på jakt efter riskkapital och att det skulle vara en artikel i DI på ämnet. 385 kronor tjänade jag på kalaset :)

 • Dagens citat: "Tudelnningen mellan börsen och den underliggande ekonomin fortsätter med statsmakternas goda minne." Från dagens utgåva av Market Action Points

 • Micro Systemation återser en gammal vän! 20-kronors nivån återigen i tickern! Fantastiskt!

 • Alla har glömt men inte jag. Till alla som glömt Q2 rapporten från exempelvis Boliden och SKF så spelar jag denna låt. Haha!


Dagens sjukaste trade? Feltryck i Eric?

Enskilda vräker ut för att sekunderna senare panikartat köpa tillbaka...


Enskilda köper BINV igen...


Gubben i lådan


BB Trader Daily 5 oktober

 • Kortvarig glädje för pundet? Igår fick man glädjas åt ett starkare pund och därmed en stigande kurs i EnQuest. Idag så möts man av ett kärvt pund igen och allt är som vanligt igen.

 • ProbiMage och ProbiFrisk säljer för 17 MSEK i år = 70% över prognos? Probi och Bringwell skriver nu på morgonen att ProbiMage och ProbiFrisk kommer att generera intäkter kring 7 MSEK för Probi i år. För Bringwells del så innebär detta ca 16-17 MSEK in (alla intäkter slussas via Bringwell men man delar på kostnaderna). Med tanke på att produkterna endast funnits under andra halvåret i år kan man säga, så borde man kunna räkna med kanske 40 MSEK totalt i Sverige nästa år. Lansering sker också i Norge och Finland framöver så lägg till 20 MSEK där också så har vi 60 MSEK. David Rönnberg har dock sagt att ProbiMage kan omsätta lika mycket som KanJang redan nästa år.

 • Bringwell tecknar avtal med LIFE! Denna nyhet är såklart bra mycket viktigare än ovanstående nyhet då den säkrar försäljningen via hälsofackhandel. Jag har under morgonen varit i kontakt med David Rönnberg som beskriver det här avtalet som oerhört betydelsefullt då det innebär att man får en helt annan exponering i butikerna. Särskilt betydelsfullt är det för konkurrensen mot Dalblads då sportnutritionssortimentet helt kommer att domineras av WNT och Multipower plus LIFEs egna sportnutritionsserie också såklart (som ska produceras av Bringwell). 

  Saken är dock den: I och med detta avtal så lägger Validus även in alla sina egna butiker i LIFE kedjan. Detta innebär att avtalet med Bringwell berör över 500 butiker nästa år! Frågan är om min gamla tes från i våras kan väckas till liv igen med tanke på detta. Se detta inlägg:  Enligt pressmeddelandet så betyder det formellt följande saker:

  - Bringwell blir huvudleverantör av produkter till kedjan,

  - Bringwells viktigaste produkter får som marknadsledare - en framträdande och synlig    position i Lifes butiker,

  - Bringwell får möjligheten att producera Lifes egna varumärken.

ProbiMage och ProbiFrisk slår prognoserna!Dagens fångst + status på Bear...

Spännande dag där det blev riktigt mycket action när det helt plötsligt släppte runt klockan 10. Jag hade sett i tickern hur det slogs nedåt på SCA B och när den var på väg att dra genom 100 så gick jag kort med 10K. Första gången höll det inte utan den studsade upp igen men andra gången (då jag hade minskat något) så kunde man med lätthet slå den nedåt mot låga 99. Det blev dagens bästa trade. I samma veva gick ju Sandvik från 103 till 101, Skanska från 123 och ner mot 120,50 så det fanns mängder med lägen.
SEB A gick jag kort i callen och vevade runt den i omgångar sedan. En rekommendation kommer man inte långt på en sån här dag var min tanke och till slut släppte även den taget men då hade jag redan gått vidare till andra trades.


På ena v depåerna ligger jag positionerad i en del Bear produkter sedan slutet av förra veckan. Dessa ser ut att kunna bli bra. Särskilt nöjd är jag med den position jag tagit i Apple. Frågan är hur länge man vågar rida den dock...

För er som tror på en bubbla i amerikanska statspapper...

...så finns här en  ETF som passar bra.
http://www.proshares.com/funds/tbt.html

Rönnberg intervjuas på Introduce


Enskilda kryper till korset och Carnegie har 53 kronor i riktkurs

Bioinvent föll nästan 15 % på onsdagen (29 september) på rykten att bolagets partner Roche lagt projektet TM-403 (cancer) på is. Carnegie har kontaktat Bioinvents ledning, vilken bekräftat att inget i projektet har förändrats. Enligt en pressrelease i torsdags, planerar Roche att starta en extra PhaseIb/II i TB-403 tidigt under 2011. Roche initierade Phase I/II i maj 2011. Enligt clinicaltrials.gov, är studien fortfarande aktiv och rekryterar inte längre några nya patienter, sju patienter har rekryterats enligt protokollet och studien väntas fortlöpa under ett år. Bioinvent meddelade att Roche har ambitioner att starta den nya studien av PhaseIb/II i TB-403 i kombination med Avastin för patienter med Glioblastoma Multiforme (hjärntumör). Carnegies rekommendation är fortfarande Outperform och riktkursen sätts till 53 kronor (TB-403 står för 16 kronor).
---------------------------------------------------------------------------------------
BIOINVENT: SEB ENSKILDA SÄTTER REK KÖP, RIKTKURS 40 KR
09:19 STOCKHOLM (Direkt) SEB Enskilda sätter rekommendation köp och riktkurs 40 kronor på Bioinvent.

Det framgår av en analys daterad den 4 oktober.

SEB Enskilda tog bort sin rekommendation och riktkurs på Bioinvent den 29 september, med motiveringen att de inte hade tillräckligt med information om fas Ib-studien för cancerkandidaten TB403.

BB Trader Daily 4 oktober

 • Stororder till SAAB! Saab har fått en beställning gällande flygande övervakningssystem. Kontraktet uppgår till drygt 4,5 miljarder kronor.  Beställningen avser systemet Saab 2000 AEW&C som består av flygplanstypen Saab 2000 utrustat med radarsystemet Erieye. Kontraktet omfattar även markutrustning, logistik och supporttjänster. Kanske den första i en rad av större orders under vintern. Jag har spanat på SAAB en längre tid och under hundringen tycker jag att den är köpvärd.

 • Ett stycke svensk industrihistoria. I fredags sände K Special ett program av Jan Jörnmark där han besöker vad programmet kallar, moderna ruiner i Sverige. Det är ett mycket intressant program som jag rekommenderar. På Jans hemsida finns även fler bilder. 


 • Kina gillar den gamla militärdiktaturen - utlovar stöd till Grekland.
 • "När Grekland har problem, är Kina berett att erbjuda all hjälp man kan", sade den kinesiske premiärministern Wen Jiabao på en presskonferens i Aten tillsammans med sin grekiske kollega Giorgos Papandreou efter att de båda hållit bilaterala överläggningar. http://di.se/Default.aspx?sr=6&tr=278616&rlt=0&pid=216374__ArticlePageProvider

 • Börsveckan rekar BioInvent. Bioinvents aktie åkte berg- och dalbana förra veckan med nyheten om att Roche avbrutit en studie inom indikationen äggstocks- och tjocktarmscancer som drog igång rykten om att det schweiziska bolaget kommer att lägga ned samarbetet med Bioinvent för TB-403. Bioinvent dementerar att avtalet är i fara och att Roche går vidare med TB-403 för indikationen hjärntumörer. Börsveckan har kommit fram till att det inte finns något problem, bara nervösa investerare. Riskpremien på TB-403 har visserligen ökat men Bioinvent har så pass stor potential att aktien fortfarande är köpvärd, anser Börsveckan som behåller sin köprekommendation.

 • Flash crash. Algoritmhandel utlöste Flash Crash den 6 maj då Dow Jones Industrial Average störtdök med nästan 1.000 punkter. Det framgår av en rapport från SEC och CFTC, skriver Marketwatch. En aktör inom kvantitativ handel ska ha lagt ut en säljorder på ungefär 4,1 miljarder dollar baserad på automatiserade algoritmer. Rapportern namnger ingen specifik aktör.

 • Jag brottas med frågan om vi ska upp eller ner. Här är en kille som tror vi ska ner i alla fall. http://perfectstockalert.undergodincorporated.com/index.php/nightly-market-analysis och här skriver Peter om "The race to the bottom". Han är ju baissad hubben men det är ändå rätt intressant att läsa. http://peterschiffblog.blogspot.com/

 • Något som jag dock blir mer och mer säker på är bubblan i statspapper som blåses upp. Jim Rogers skriver på http://jimrogers-investments.blogspot.com/ 
  "We have a bubble forming in bonds. I do not know if it is going to pop this year or in 2012. I have no idea, but it is at worrisome levels. And I do not know how much longer you can keep promoting a bubble like that. The central bank in the US is doing it...eventually no matter how good a bubble looks, it pops and when it pops, people sell their bonds and that is going to happen. I just do not know when."
  Related ETFs: ProShares UltraShort 20+ Year Trea (ETF) (NYSE:TBT), iShares Barclays 20+ Yr Treas.Bond (ETF) (NYSE:TLT)

 • Fischer osäker på mer ackommoderande åtgärders effekt. Det är oklart hur effektiva fler ackommoderande åtgärder från Federal Reserve skulle vara i hänseende till konsumtion och sysselsättning. Det sade Richard Fisher, Fed-chef i Dallas, under ett anförande i Vancouver på fredagen, rapporterar Bloomberg News. "Även om ingen av oss är nöjda med den nuvarande ekonomiska expansionen och sysselsättningen är det inte klart att situationen kräver vidare krisåtgärder från Fed", sade han. Fed-chefen sade också att han haft tvivel på om ackommoderingen haft önskade effekter samtidigt som den skadat sparandet med låg avkastning. "Frågan som förbryllar är varför företagen inte utnyttjat likviditeten från Fed genom att anställa folk", sade han. Enligt Richard Fisher kan de kvantitativa lättnaderna i värsta fall dränka ekonomin med bränsle som senare sätter fart på inflationen. Han bedömde att "riskerna för en recession med dubbeldipp är liten" men att återhämtningen är klen. Det tredje kvartalet visade "blygsam" tillväxt och framöver kommer tillväxten att vara dämpad, enligt Richard Fisher.

BB Trader Daily 1 oktober

 • Stark septembermånad! 7,51% på OMXS30 under september där verkstad återigen var draglok. Kommer vinsthemtagningarna nu?

 • Många inlägg om BioInvent...Jag gjorde många inlägg om BioInvent igår. Att döma av besökarantalet, kommentarerna på BS och de andra firmornas reaktioner (Öhman, Remium och Carnegie) så var nog kritiken befogad. Enskildas bioteknikanalytiker GV förtroende i marknaden har fått sig en rejäl törn.

 • Kina kan inte säsongsjustera sina index...Det nationella inköpsindexet, PMI-index, steg från 51,7 till 53,8 mellan augusti och september (en uppgång på 2,1 enheter alltså). Enligt Bloombergs enkät, där 15 experter ingår, så fötväntades indexet endast stiga till 52,5. Trots att indexet steg klart mer än väntat så var uppgången mindre än vad som brukar vara normalt under en septembermånad. I genomsnitt har detta index stigit med 2,4 enheter mellan augusti och september (indexet har dock bara funnits sedan 2005). Samma sak hände i juni då alla trodde Kinas ekonomi bromsat in rejält. Se till att säsongsjustera indexen nu!

 • Höjt bud på Munters - Undrar vad Robert Andreen och de andra på Nordic Capital fick i bonus för att lägga ett höjt bud på ett företag de antagligen aldrig ville ha...

 • Tyska detaljhandeln något sämre än väntat - Tyska detaljhandelns försäljning steg 2,2 procent i augusti, jämfört med samma månad föregående år. Väntat var en uppgång med 3,4 procent.

 • Inköpschefsindex i USA stiger! Index från inköpscheferna i Chicago steg till 60,4 i september, från 56,7 månaden före.

 • Borg kritisk till Irland - Situationen i Irland är mycket allvarig. Regeringen där måste lägga fram förslag på budgetåtgärder som är detaljerade och framtunga. Det sade finansminister Anders Borg till journalister under det informella ekofinmötet på torsdagen. "Situationen liknar den grekiska i våras. Vi har en regering som inte är tillräckligt konkret och tydlig i sina åtgärder", sade han. "Irlands program är baktungt och relativt otydligt. Frontloading är det som krävs på kort sikt för att det här ska stabiliseras", fortsatte han. Bortsett från finanskrisen har Irland nu ändå ett orimligt högt budgetunderskott på 12 procent, sade han.

 • Bringwell på lunchpresentation hos Remium idag. Kan tyvärr inte närvara men antar att jag får höra ett sammandrag efteråt. Jag vill gärna veta mer om hur trenden för försäljningen via hälsofackhandel ser ut nu i höst och även hur han ser på ett eventuellt listbyte då ett bud från Validus verkar dröja.

RSS 2.0