BB Trader Portfölj Q1 2011

Vågar man sig på att försöka plocka in några aktier till en fiktiv portfölj? Jag har väl ett antal aktier som jag tror kommer gå bättre än marknaden under Q1. Ett antal aktier (med olika hög risk) som jag tror kan gå rätt så bra i början av nästa är är: CDON Group, Catella, BioInvent, Lammhults, EnQuest och Micro Systemation. Jag köper in en fiktiv portfölj av dessa med följande viktning och kurs:

BioInvent: 1000 aktier 29 kronor
Lammhult: 500 aktier 36 kronor
EnQuest: 4000 aktier 14,55 kronor
Micro Systemation: 2000 aktier 20 kronor
CDON Group: 1500 aktier 31,20 kronor
Catella: 2000 aktier 10,50 kronor

Totalt portföljvärde: 213 000 kronor

BB Trader Daily 30 december

 • Summa summarum - Det har blivit dags att summera året med att leverera ett sista BB Trader Daily. Jag hoppas att ni som har följt bloggen har fått ut något av det jag skrivit under året. En del har visat sig vara rätt och annat visa sig vara fel men så är det väl alltid och jag jobbar hela tiden på att bli bättre. Nedan följer både lite kommentarer på aktuella händelser samt några tillbakablickar på året som varit.

 • Årets avkastning - Landar på ca 30% i min privata portfölj. Trots att det ändå är helt ok jämfört med börsen så är det inte nog bra med tanke på den risk och den gearing jag har. Jag har dock flera gånger under året pratat om aktier som jag tycker är köpvärda men som jag ändå inte investerat själv i. Put your money where your mouth is är ju ett bra uttryck som jag under 2011 lovar att utgå från mer. Se inlägget nedan där jag haussar både Volvo och Husqvarna samt sätter sälj på Oriflame (Volvo upp 25% sedan dess, Husqvarna upp 20-25%, Oriflame ner 20%). I samma inlägg så är jag dock försiktig till Hexpol (upp nästan 20%) och Nobia (upp 15%) så helt rätt ute är man inte. Jag tröstar mig dock med att man inte hade förlorat pengar på att gå på mina råd man hade bara tjänat lite mindre.


 • Årets bästa trading - Blev ju dagen efter räddningspaketet från EMU. Det vill säga måndagen den 11 maj. Riktigt fin dag.


 • Årets sämsta trading - Blev ju i Nokia på katastrofrapporten i våras. Min lärdom från detta: En chanspost om så lite som 1000 aktier kan utvecklas till en stor förlust.

 • När får man se en sån här lista igen? Sjukt blått på skärmen efter att räddningspaketet för Grekland presenterats...


 • Årets "luremus" - För er som inte vet vad luremus betyder så är det ett norskt ord som beskriver en tjej som lurar en på konfekten trots att hon indikerat detta. Årets luremus är BioInvent. Jag med många andra trodde att vi var helt rätt ute när vi köpte efter att de lyckosamma studierna i Fas II för TB-402 hade presenterats. Jag har efter detta lärt mig att allt i BioTech tar tre gånger så lång tid som man tror och man ska gå in med så lite kapital från början att man kan satsa två gånger så mycket vid senare tillfällen.

 • Årets "säkra" utköp som slutar året ner 20% - Bringwell. Tänk vad lite tillväxt kan göra för en värdering. Hade Bringwell levererat 10% tillväxt i år så hade kursen varit det dubbla. Men jag vill också påpeka att jag aldrig köpt aktien för att tro att jag snabbt skulle kunna få 30% uppsida genom att Validus lägger ett bud. Hade jag inte tyckt värderingen var ok och såg en uppsida på rent fundamentala grunder så hade jag inte köpt aktien.

 • Året i media - Under året har jag fått äran att vara citerad eller på annat sätt länkad till i Realtid. Detta är naturligtvis bra för trafiken till min blogg. Se här: 


 • Stort tack för det här året! Jag önskar alla läsare ett Gott Nytt Börsår 2011 där jag förhoppningsvis kommer att ha ännu flera läsare och intressanta och givande kommentarer på mina inlägg. Vad är era bästa köptips inför 2011?

Min nystartade pensionsförsäkring

Pensionssparande är inte riktigt min grej men tänkte ändå att det var kul att sätta över 12000 (som är det största avdragsgilla beloppet) nu precis dagarna innan nyåret. Nedan ser ni hur jag valt att fördela de 12000 kronorna.

BB Trader Daily 29 december

 • Skankas vinst från Autopista lägre än väntat - Försäljningen inbringar ca 5 mdr SEK eller motsvarande 12 kronor per aktie. Marknaden har räknat med någonstans kring 7 mdr SEK skulle jag tro och förhoppningarna så sent som i våras låg kring 10 mdr SEK.

 • Nya regler vore på sin plats - Läs inlägg från John här:CDON

MTG och CDON Group handlas till 486 kronor ihop just nu vilket är ca 30-40 kronor mindre än vad den stod i dagarna före avyttringen. Detta gap borde ju stängas till kan man tycka och frågan är om det kommer i CDON eller i MTG?

Jag tror det kommer att komma procentuellt mest i CDON.... Jag tycker CDON Group ser intressant ut. Det känns som de är duktiga på att utveckla e-handelsplattformar där exempelvis Nelly.com samt Gymgrossisten är något de köpt och integrerat mycket bra. Balansräkningen ser bra ut och EBIT i år bör hamna på 160 MSEK. Det ska ställas mot ett börsvärde på 1,9 miljarder.

Får vi en fortsatt positiv börs så tror jag att CDON är ett bolag många förvaltare vill plocka in i början av nästa år och 40 kronor borde vi kunna få se.

Se prospektet för vidare info.

/BB Trader

BB Trader Daily 28 december

 • NOTE säljer andel i polsk fabrik - Note har tecknat avtal om försäljning av sitt innehav om 50
  procent i elektronikfabriken Notefideltronik i Krakow i Polen. Köpare är den tidigare partnern och hälftenägaren Zibigniew Fidelus. Försäljningen beräknas medföra en mindre realisationsvinst under årets fjärde kvartal samt en minskning av koncernens nettoskuld med cirka 10 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

  Vidare har en överenskommelse träffats om fortsatt produktionssamarbete. Sammantaget beräknas uppgörelsen medföra en mindre reduktion av koncernens omsättning, skriver Note.

  Om man ska tolka denna nyheten på något sätt så tycker jag nog det är märkligt att NOTE säljer en av sina låglönefabriker. Detta är deras enda i Polen (Se överblick här: http://bbtrader.blogg.se/2010/november/bb-trader-daily-13-november.html). Är balansräkningen så ansträngd att det är en krisåtgärd och att polska fabriken är det enda som någon är intresserad av att köpa?

 • SCA laddar för utbrott? Utbrottsnivå 107 kronor. Orkar aktien upp dit kanske vi ska ta sikte mot 115 (äntligen)?

 • Köpläge i CDON? CDON och MTG har tillsammans tappat 40 konor sedan splitten. Jaja, efter att jag börjat skriva inlägget så har ju aktien gått en krona... Det var ju tydligen läge.

I morgondagens DI


Dagens fångst 23 december

En liten jultrade på vägen hem från Göteborg till Värmland. Kände att det var dags att ge sig på Bear Verk H imorse och köpte således lite direkt vid öppning. Dessa såldes i höjd med Trollhättan och 2000 inne. Dessutom så krängde jag av de ABB jag hade i portföljerna på 153 direkt efter öppning vilket nu i efterhand visade sig vara rätt (so far). Den har gått bra på sistone och jag satsar på att få köpa tillbaka dem kring 145-147.

Ha en riktigt God Jul allesamman!

//BB Trader

BB Trader Daily 23 december

 • Och så kom den - Vinstvarningen från SSAB. Jag varnade för två veckor sedan för att det är fler bolag som likt Rottneros har problem nu med de höga elpriserna (läs daily 10 december). Inte för att vinstvarningen från SSAB kommer enbart av den anledningen men aktien föll rejält på förra rapporten men är sedan botten i oktober upp nära 20%. Finns det fler bolag som gjort en makalös resa efter att ha fallit som en sten på förra rapporten? Ja, Sandvik heter det. Inte riktigt samma story där men nog tycker jag att marknaden gått lite bananas när den aktien gått över 35% sedan botten efter rapport.

 • Varför inte belöna bolag med bra rapporter istället? På samma tema som ovanstående vill jag passa på att säga att det finns ett bolag som blivit riktigt ljummet på sistone men som faktiskt kom med en riktigt bra rapport för Q3 och där alla också förväntar sig ett bra Q4 (all time high i både omsättning och resultat faktiskt). Bolaget är Micro Systemation. Aktien står och stampar kring 20 kronor (med något som skulle kunna liknas vid en Cup and Handle och som kan signalera att ett utbrott är nära). En bra rapport för Q4 och vi ska upp mot 30 kronor till sommaren.

 • Under upptining - Några aktier som tinat upp rejält eller är under upptining i vinterkylan (det vill säga jag tycker mig se en tendens till uppåttrend i dom) är Nokia, PartnerTech, Note, Acando, Statoil, MQ, ABB och BioInvent. Det finns ju fler men dessa aktier har ju varit lite sega ett bra tag och flera av dem har tagit stora kliv framåt senaste veckorna. Jag äger alla utom Acando och Note. Den kortsiktiga potentialen känns dock som den närmat sig toppen i några av dom, exempelvis ABB.

BB Trader Daily 22 december

 • Och jag är tillbaka - SAS har gjort sitt bästa för att hålla kvar mig i England men jag slet mig loss och lyckades med City Airlines hjälp (man kan lita på Göteborgs företag) ta mig hem innan Jul! Yeah!

 • KappAhls försäljning sviktar men aktien är trots det inte dyr - Det låg en svag rapport i värderingen redan. Hur förklarar man annars fallet från 70 till 50 kronor för aktien samtidigt som börsen tuffat uppåt med 15%. Rörelseresultatet var ju inte bra men så länge bruttomarginalen är på denna nivån så är jag inte orolig. Svårt att veta hur aktien utvecklas på några månaders sikt dock. Jag höjer till Starkt köp när aktien ligger kring 45 kronor med riktkurs 60 kronor på 3 månaders sikt.

 • MQ dubblar vinsten men omsättningen är lite svag här med - 30 kronor tycker jag är en rimlig reaktion. Svårt att sia om hur vintervädret slår mot de olika kedjorna. Samtidigt som försäljningen av tjockare kläder ökar så minskar besöken i butikerna. Tror det kommer bli hårt tryck på reorna i januari för branschen.

 • BioInvent är första nyårsraketen - Under tiden jag varit i London så har aktien stigit med närmare 10% och dagarna innan dess så hade den också gått starkt. Eftersom BioInvent är en aktie som gått dåligt under året så påpekade jag att det fanns tendenser till skattevändningar i den. Hoppas alla ni som sålde den i detta i syfte inte har hunnit köpa tillbaka :)

 • EnQuest avyttrar Slovenska tillgångar och Lundin minskar - Två nyheter av rätt så obetydlig karaktär. Bolaget kommer att gynnas av ett högre oljepris men samtidigt så blir ju produktionen mer komplex vid riggarna med denna typ av väder. Totalt sett så bör nog det bistra vädret temporärt vara till en nackdel för all utomhusverksamhet i Europa

 • Bankerna tar noll i emissionen men allt av emissionen....Eniro: Pengar in är pengar ut till bankerna om det skulle vända. Håller mig undan den ett tag framöver.

 • Ratos - Arne har rätt - EMU har lett till den största kapitalförskjutningen vi sett, det finns för mycket fastigheter i Spanien och Irland och för mycket fabriker i Tyskland. På tal om fastigheter: En relativt vanlig lägenhet om ca 150 kvadrat på 3-4 rum i London går lös på 40-50 miljoner SEK. Och de har bostadskrasch...


Dagens enda trade so far
Och veckans låtÄntligen tillbaks i Göteborg efter ofrivilliga extradagar i England. Äntligen kan jag börja skriva på bloggen igen.

Ber om ursäkt för att jag inte skrivit något på länge!
//BB Trader

BB Trader Daily 16 december

 • Har vi förklaringen till ScandBooks och Elanders rusningar?
 • ELANB : EU-dom avseende moms kan ha effekter för Elanders I kölvattnet av EU-domstolens dom i februari i år i det så kallade Graphic Procédé-målet utfärdade Skatteverket i juli ett ställningstagande för svenskt vidkommande. Detta har betydelse för gränsdragningen mellan tryckeriers tillhandahållande av varor (dvs. trycksaker) och tjänster. I Sverige har gränsdragningen särskild betydelse för tillämpningen av den reducerade mervärdesskattesats om sex procent som gäller för vissa trycksaker (den så kallade bokmomsen). Elanders har efter analys av domen startat en utredning för att se vad ovanstående kan ha för betydelse för Elanders. Domen avser en mindre del av Elanders verksamhet och vi kommer att återkomma med mer information när utredningen är klar. Slutsatsen kan bli att Elanders har rätt till återbetalning av viss moms avseende förfluten tid (åren 2004-2007), vilket kan ha en resultatpåverkan för Elanders framledes, dock inte under innevarande år.

 • Bringwell på gång nu. Lossnat kring 1,70. Nu ska det lossna kring 1,80 också.

 • Short Squeeze Ericsson - Dagens vinnare efter höjd rek från tidigare mycket baissad analytiker. En aktie behöver dock någon som är baissad för att kunna gå uppåt i min mening. Är uppsidan verkligen så stort nu när sista "baissarn" kastat in handduken?

Haussetanten har talat :)

DIAMYD: BÖRSENS DISCIPLINNÄMND UTDÖMER VITE (NY)

(Lägger till information från tredje stycket)
STOCKHOLM (Direkt) Stockholmsbörsens disciplinnämnd dömer Diamyd Medical till
vite, framgår det av ett börsmeddelande.

Bolaget har vid fyra tillfällen under de senaste två åren brutit mot börsens
regler om informationsgivning till marknaden. Bötesbeloppet är tre årsavgifter,
motsvarande 576.000 kronor.

"Vid det första tillfället har bolaget meddelat resultat av en studie till en
extern part utan att säkerställa att informationen behandlades konfidentiellt av
mottagaren", skriver börsen och fortsätter:

"Vid det andra och det tredje tillfället har Diamyds VD i intervjuer uttalat vad
som kan anses vara ny information och kurspåverkande, utan att samtidigt
offentliggöra informationen enligt Regelverkets föreskrifter".

"Vid det fjärde tillfället har Diamyd brustit i hanteringen av
informationsgivning till marknaden i samband med en VD-intervju", heter det
vidare.

Börsredaktionen +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt

Dagens fångst toppad med en skön kille

Prickade in toppen perfekt i SHB (kortade  på 217,60 det första), gick lite långi MEKO på 225 och satsade på att ABS skulle sluta sälja någon gång. Det gjorde de och jag kunde sälja 2 kronor upp. Volvo tog jag tidigt imorse på bra leveranser. Den tappade orken och jag tog ut precis innan den bröt ner genom 110 igen. Getinge fick ett riktigt bryt och var nere på 138,8 ett tag. Någon som ville ut snabbt bara eller är det något lurt på gång? Boliden var ett desperat försök att få stopp på det Norrländska undret men icke sa nicke.

Jag har faktiskt gått lång lite Lammhults på att 1) börsvärdet är 262 miljoner men bolaget omsätter drygt 800 miljoner och gör ett nettoresultat på 60-80 miljoner nästa år (se historik här http://www.lammhultsdesigngroup.com/web/Nyckeltal.aspx ), 2) bolaget har en stabil balansräkning, 3) P/E talet för 2011 ligger en bra bit under 10, 4) aktien har fått ordentligt med styrk på kort tid för något som i ett längre perspektiv inte spelar någon roll, 5) jag satsar på att Stockpicker kommer att köra den i sin Nyårsportfölj från och med i dag.

Imorgon drar jag till London på en weekend så dåligt med Daily och Dagens fångst under resterande del av veckan. Ha det gott så länge!

/BB Trader


BB Trader Daily 15 december

 • MTG utan CDON - CDON handlas för första dagen idag och står just nu i 27,30 kronor. Börsvärdet ligger då kring 1,8 miljarder kronor. Rörelseresultatet ligger på drygt 100 miljoner så något fynd är det kanske inte men tror man på fortsatt tillväxt för bolaget så är det antagligen köpvärt.

 • Räntehöjning - Känns inte direkt oväntat med tanke på BNP-utvecklingen senaste kvartalet.

 • Nokia sena igen...Marknaden orkar inte med fler besvikelser och några veckors förskjutning av leveranserna av E/ räckte för att ta ner aktien från 70-kronors strecket. Ska man låta aktien vara ytterligare ett tag eller har det trots allt vänt för bolaget? Ett av börsens svåraste case enligt mig, vilket man också ser i de spridda rekommendationerna.

 • Proffice har rusat - Aktien jag ägde 15 juli då den stod i 20,90. Nu står den i 35,50. Varför tog man hem vinsten där så snabbt?

 • MJ is back - Måste bara lägga ut en låt från Michaels nya skiva. Hela skivan är grym.
BI-204 studien uppe på Clinical Trials


Någon köper ScandBook aggresivt

Vad är på gång? Bud?

Lars lämnar - Som jag funderat på så var det dags snart...

SANDVIK: OLOF FAXANDER BLIR NY VD OCH KONCERNCHEF (NY)

(Tillägg: från tredje stycket)
STOCKHOLM (Direkt) Olof Faxander blir ny vd och koncernchef för Sandvik med
tillträde den 1 februari.
Han lämnar därmed samma befattning på SSAB, där han efterträds av Martin
Lindqvist som nu är affärsområdeschef för SSAB Emea.

Olof Faxander tar över efter Lars Pettersson som efter nio år som koncernchef
för Sandvik lämnar "i samband med en förestående generationsväxling i bolagets
koncernledning", enligt ett pressmeddelande från Sanvik.

Olof Faxander är född 1970 och har sedan 2006 varit chef för SSAB.

"Olof Faxander står för det moderna ledarskap som krävs i en föränderlig och
allt mer globaliserad värld. Han har bred internationell erfarenhet från starkt
konkurrensutsatta marknader under förändring och en bevisad förmåga att utveckla
företag för ökat värdeskapande. Sandvik är ett kunskapsföretag och Olof Faxander
får nu en viktig roll i bolagets fortsatta utveckling", säger Sandviks
styrelseordförande Anders Nyrén i en skriftlig kommentar.

Börsredaktionen +46 8 5191 7911

Nyhetsbyrån Direkt

Ännu en deal i nutrition sektorn

EV/Sales på 4,5 gånger.... Det skulle ta ut Bringwell från börsen på 3,6 miljarder. Inte fullt realistiskt kanske men EV/Sales på en gång innebär ju en rätt så bra premie från nuvarande kurs...

BB Trader Daily 13 december

 • Bud på Cardo - 420 kronor per aktie. Lite väl tilltaget kan man ju tycka och hur har Assa tänkt när de kommit fram till den nivån. Cardo kunde man alltså köpa för ca 100 kronor mitt i krisen. Nu är det värt fyra gånger så mycket. Mitt råd är att sälja Assa på detta.

 • Bud på Q-Med - Fanns att läsa på Bloomberg redan tidigt igår. Skön exit från en aktie med dålig trend.

BB Trader Daily 12 december

 • Kort silver - För ett tag sedan fick jag höra att JP Morgan är kort silver. Riktigt mycket kort också. Då Investmentbanker inte är särskilt populära bland gemene man i USA så finns det till och med upprop för att alla amerikaner ska köpa ett silvermynt och på så sätt driva upp priset på silver ytterligare, i syfte att knäcka banken. Silver har stigit med över 50% sedan slutet av sommaren och att då sitta kort 3,3 miljarder ounze Silver (ca 92 miljarder dollar) kan inte vara kul.

 • Terrordådet - Jag tror definitivt killen var på väg mot centralstationen men att något hände som gjorde att bomben utlöstes i förtid. Drar man ett streck från bilen till platsen för självmordsdetonationen och vidare så hamnar man på centralstationen. Vad hade hänt om dådet skett där och kanske 40 personer dött? Just nu känns det som att alla tar lite lätt på detta. Jag förstår inte. Vi har en självmordsbombare i Stockholm, Sverige. Det är sjukt. Kanske så sjukt att ingen riktigt orkar ta in det.

 • Dieselgubbeportfölj (Skatteplaneringsportfölj) - Stockpicker påpekar i sitt senaste nummer nu i helgen att det finns pengar att tjäna för de som lyckas identifiera skatteplaneringsmönster i vissa aktier. Som jag skrivit tidigare här på bloggen så handlar det om dieselgubbesyndromet att sälja innan nyår (i fallet med kapitalförsäkring) eller med förlust för att sedan köpa tillbaka direkt efter (förhoppningsvis billigare) för att kunna kvitta förluster mot vinster om det gäller an vanlig depå. Stockpicker har i alla fall tagit fram en lista med aktier som skulle kunna bli särskilt pressade vid denna tidpunkt på året på grund av detta. Dessa är: Readsoft, Lammhults, Entraction, Opcon, Niscayah, Transcom, Netonnet, KappAhl, Odd Molly, Itab Shop Concept, Elanders, Bringwell, Net Insight. Jag är ju rätt så tveksam till en hel del av de aktier de räknar upp dock. Flera av aktierna är ner på fundamentala grunder och det är inte lika sannolik att de har skatteplaneringsweffekten i sig. Detta skulle ju således begränsa möjligheterna till en uppstuds i januari. I veckan får vi reda på vilka aktier de tar med i sin "nyårsportfölj". Några aktier jag skulle vilja lägga till är MQ, Meda, PartnerTech och BioInvent. Det lär också finnas omvända nyårsraketer, det vill säga aktier som gått väldigt starkt under året och som många vill vänta med att realisera vinsterna i tills efter årsskiftet. Så det kan ju vara läge att träda ur precis innan årsskiftet i dessa. Här tänker jag på HMS, Hexpol och AutoLiv exempelvis.

 • Börsveckan sätter köp på två av mina favoriter. I dagens nummer av Börsveckan sätter tidningen köp på MQ (50% uppsida tycker de) och KappAhl (riktkurs 65 kronor).

 • John listar svenska tradingbloggar. Se listan nedan:


BB Trader Daily 10 december

 • RNB slår till - Jämförbar försäljning upp rejält. 8 kronor idag?

 • Venue Retail också - Ännu bättre utveckling i november oc
  h aktien kanske ska upp mer trots bra utveckling på sistone?

 • Snart dags för CDON - 15 december börjar handeln. CDON Group redovisade en försäljningsökning på 27% till 1.441 (1.131) Mkr för årets första nio månader 2010. Rörelseresultatet ökade med 31% till 97 (75) Mkr under niomånadersperioden, med en oförändrad rörelsemarginal på 7% (7%).

 • Getinge sänks - JP Morgan sänker rekommendationen för Getinge till undervikt från tidigare neutral. Riktkursen sänks till 133 kronor från tidigare 163 kronor.

 • Kinas handelsöverskott högre än väntat - Kinas utrikeshandel genererade ett överskott på motsvarande 22,89 miljarder dollar i november, att jämföra med ett överskott på 27,15 miljarder dollar föregående månad, rapporterar Bloomberg News. Enligt Bloomberg News prognosenkät väntade sig analytiker ett överskott på 21,20 miljarder dollar.

 • Rottneros är enda bolag att erkännaCTMP-linjen vid Rottneros Bruk har stoppats under cirka tio
  dagar, vilket motsvarar ett produktionsbortfall om cirka 2.500 ton. Det framgår av ett pressmeddelande från Rottneros. "Stoppet beror på att extremt höga elpriser i kombination med höga vedkostnader gör att försäljningen av marginalvolymer blir olönsam. Även den starka kronan bidrar till sänkta exportmarginaler", skriver bolaget. Produktionsvolymen under resterande del av december beror på hur nämnda faktorer utvecklas. Det måste finnas fler bolag som har lönsamhetsproblem just nu... Energislukande bolag måste alla ha problem just nu. Exempelvis SSAB.

Ännu en deal i egenvårdsbranschen

Kommer ni ihåg när jag skrev om förvärvet av NBTY? Se denna länk:
Där skrev jag om förvärvet som Carlyle gjorde och vad samma multiplar hade inneburit för Bringwell. Se längre inlägg här:
Nu har det alltså hänt igen och premien är lika hög. Tyvärr är det bara jag och andra småsparare som har intresse för branschen här i Sverige. Nedanstående uppställning visar en jämförelse mellan Bringwell och budet på GNC. http://www.gnc.com/home/index.jsp


//BB Trader


Det jag har gjort är alltså att se på förhållandet mellan de olika nyckeltalen för GNC och NBTY och sedan sett vad detta skulle innebära för Bringwells aktiekurs. Jag har använt dollarkursen 6,95 vid omräkning till SEK. För Bringwell är det årets siffror jag använder (som är konservativa, exempelvis ligger min Net Income prognos för 2011 för Bringwell på 50-60 MSEK).http://www.tracked.com/company/general-nutrition-centers/financials/income?t=annual

http://www.bloomberg.com/news/2010-12-06/china-s-bright-food-may-buy-vitamin-retailer-gnc-for-3-billion-wsj-says.html


Dagens fångst 6-7 december

Ur form. Inget ville dit jag ville. Gick kort SKF men höll för kort tid. I övrigt trist handel förutom sista halvtimmen men då hade jag redan gett upp dagen.

Haha - Mycket roligt - Årets Julklapp i Gangsterkretsar


Dieselgubbarna kommer fram

Nu börjar man se hur dieselgubbarna smyger fram och ska sälja ut förlustaktier för att kunna göra förlustavdrag. Det kan också finnas dom som säljer aktier för att slippa skatten i kapitalförsäkringarna på ca 1%. Det är så dumt så det finns inte. Jag skulle vilja se en undersökning på hur många som verkligen lyckas med att sälja dyrt och köpa billigt genom detta sätt. Ett exempel på aktie som hade en märklig kursutveckling förra årsskiftet pga. detta är New Wave. Mitt råd till er alla där ute som funderar på detta. Gör det inte. Det kommer inte att lyckas. Trötta, trötta dieselaktiegubbar.

PS. Jag kallar dom dieselgubbar för jag har fått för mig att det är samma personer som köper en bil som går på diesel för att de tror de sparar på det.

Nokia

NOKIA: EXANE BNP SÄNKER RIKTKURS TILL 6:10 EUR (6:40)

STOCKHOLM (Direkt) Exane BNP Paribas sänker riktkursen på Nokia från 6:40 till
6:10 euro och upprepar rekommendationen underperform.

Mjukvarukriget är över och kunderna har valt Android. Därmed är Google och Apple
vinnare. Nokia kan antingen gå med det vinnande laget eller stagnera med sin
Symbian, enligt ett marknadsbrev daterat 7 december.

Om Nokia väljer att hoppa på Android-tåget kan bolaget åter vinna
marknadsandelar genom att dra fördel av sina styrkor: hårdvara och produktion.
Dessutom skulle Nokias stora fou-kostnader inom mjukvara kunna skäras ned
betydligt.

Eftersom ledningen, trots vd-skiftet, verkar hålla fast vid Symbian/Meego-spåret
upprepas rekommendationen underperform, enligt marknadsbrevet.

BB Trader Daily 7 december

 • Astra sänks - Credit Suisse sänker rekommendationen för Astrazeneca till underperform från tidigare neutral. Jag hade precis tänkt höja aktien till köp. Där ser man hur olika man kan se på saker.

 • Konkurserna blir färre - Antalet företagskonkurser uppgick till 566 i november, vilket innebär en minskning med 7 procent jämfört med samma månad 2009. Det visar statistik från affärs- och kreditupplysningsföretaget UC, enligt ett pressmeddelande.

 • Bra tryck hos Norwegian. Vad innebär det för SAS? Norwegian redovisar en ökning i passagerartrafiken med 32 procent (RPK) för november månad. Antalet passagerare uppgick till 1,08 miljoner, vilket var en ökning med 16 procent jämfört med motsvarande månad i fjol. Kapaciteten (ASK) ökade med 27 procent, medan kabinfaktorn steg med 3 procentenhet till 77 procent.

 • Bra för bemanningsbolagen. Svenska arbetsgivare rapporterar fortsatt positiva jobbplaner inför det kommande kvartalet och har tillsammans med arbetsgivarna i Turkiet och Tyskland de starkaste jobbplanerna i Europa. Det framgår av Manpowers arbetsmarknadsbarometer för första kvartalet 2011, enligt ett pressmeddelande.

  "Optimismen är tydligast i Västsverige och Skåne medan Stockholmsregionen ligger kvar på ungefär samma nivåer som tidigare. De svenska arbetsgivarna har lämnat genomgående positiva jobbprognoser inför det första kvartalet med undantag för Mellansverige", skriver Manpower i pressmeddelandet. • Alfa Laval köper det italienska värmeväxlarbolaget Olmi. Förvärvet baseras på ett värde om 500 miljoner kronor. Olmi har en årlig försäljning om cirka 700 miljoner kronor och har cirka 240 stycken anställda.

 • Vad ska man egentligen tro om Apple? Jag är inte så imponerad av det de gör som alla andra uppenbarligen verkar vara. You buy one Apple device, you want to buy more Apple devices. Your kids buy Apple devices, you buy them, now all of a sudden you have to get your employer to support it. Before you know it, they’re using iPhones and iPads and all kinds of things. This is not the early stage, ’cause gosh knows, the stock has done great for a long time. But, net out the cash, it’s a market multiple, which is extraordinary for a company doing as well as this. http://blogs.barrons.com/techtraderdaily/2010/12/06/apple-sprint-einhorns-favorite-picks-after-gold/

 • S&P har sänkt sitt kreditbetyg för SSAB till BB+, från tidigare BBB-. Utsikterna anses vara stabila. S&P skriver att återhämtningen inom stålsektorn har stannat av och att utsikterna för en förbättring för SSAB:s kreditbetyg har blivit mer osäkra.

  Vidare skriver S&P att SSAB:s affärsmodell utan integration uppströms är riskabel för bolagets marginaler på grund av höga råmaterialkostnader samtidigt som prissättningen av specialstål inte kan reducera riskerna med råvarukostnader helt.

  De stabila utsikterna reflekterar S&P:s bedömning att SSAB:s finansiella risk inte kommer att förvärras eftersom stålmarknaderna verkar ha stabiliserats.

  Ska SSAB backa något nu efter att ha kommit tillbaks starkt från sin rapportbesvikelse?

 • Wellink är bestämd och kort guld. Det är inte den europeiska centralbankens uppdrag att rädda länder i euroområdet med finansieringsproblem. Det sade Nout Wellink, ledamot i ECB-rådet, vid en paneldebatt i Amsterdam på måndagskvällen, enligt Bloomberg News.

  "Det är inte upp till ECB att rädda länder där regeringarna löper risken att bli insolventa. Vi är inte här för att ta över, på vår balansräkning, riskerna i de nationella ekonomierna i Europa", sade han.

  Nout Wellink sade att han "inte är för" en gemensam euroobligation, det skulle försvaga det finansiella systemet eftersom det är ett "dolt sätt att dela bördor".

  Han sade samtidigt att priset på guld "har ökat överdrivet".

Utbildning på MSABs produkter i Asien/Australien


Alla fattar utom ni!

Marknaden har fortfarande inte fattat att MSAB kommer bräcka de mest optimistiska prognoser under Q4-2010 och Q1-2011.

Efter dagens presentation höjer jag VPA och tror nu på minst 1,35 SEK (tidigare 1,30) per aktie 2010 och minst 1,80 SEK för 2011.


BB Trader Daily 6 december

 • Micro Systemation på lunchpresentation...hos Remium idag. Kan Joel ha något matnyttigt att bjuda på?

 • Flocken drar vidare - nu är det Volvo som alla tycker är köpvärt. Det är märkligt hur alla ser allt så klart helt plötsligt - och samtidigt dessutom. DI den siste lille vargungen som följer flocken. Aooooooooouuuuuuuuuuuuuuu!

 • Ännu en dag i onoterades tecken - Så inte mycket trading idag. Resten av veckan blir dock framför skärmarna.

 • Stockpicker rekar BioInvent. Köp och riktkurs 35 kronor i gårdagens newsletter.

BB Trader Daily 5 december

 • Nu har vi kommit en bit in i återhämtningen...när Groupon tackar nej till ett bud uppgående till 6 miljarder dollar från Google...

 • Qatars marknad rusar efter att landet fått Fotbolls-VM 2022! 7,8% upp efter beskedet. Haussigt!

 • Branson tror på 200 dollar fatet - Själv tror jag inte vi stannar på 200 dollar. Vi kommer att ha en oljekris - frågan är bara hur allvarlig den blir. http://www.bloomberg.com/news/2010-12-05/branson-says-oil-may-hit-200-a-barrel-without-new-clean-energy-policies.html

 • Nytt bottennapp på E24 - Nu är det dags för Svenskan att lämna samarbetet med E24. Nu senast så har Per Lindvall skrivit en artikel där han dömer ut Anders Borgs finanspolitik. Han går så långt så att han tycker skogshuggarkommunisten Göran Greider har en bättre syn på hur Sveriges ekonomi borde skötas. Kom igen, nu får ni ge er. Svenskan ska vara obunden moderat. Mitt förtroende för tidningen är borta.

 • Genialiskt. Så mycket bättre har en genialisk utformning ur ett kommersiellt perspektiv. Petter kan nå ut till en helt ny publik, DiLeva blir synlig igen och Plura hyllas till skyarna och tas emot med öppen famn av musik-Svensson där ute. Jag ser redan fram emot nästa säsong.

Dagens fångst 3 december


Happy Pappy


Dagens fångst 2 december

Igår var det fullt fokus på en av mina onoterade investeringar så tradingen begränsades till 5000 aktier i Volvo. 500 kronor hemma och lunchen var betald i alla fall.

Dagens fångst 1 december

Började dagen med att gå kort 5K i Volvo på 105. Det skulle jag inte ha gjort. Exakt en krona högre upp fick jag täcka mig såklart. Dagens handel på börsen var allt annat än rationell och jag satt mest och gapade stort rakt in i tickern där Volvo verkligen tar priset. PÅ 90 kronor ville ingen ha aktien men idag, då den handlas över 100 kronor, då känns den mer "säker" för alla att hoppa på. Det är ett enorm flockbeteende och alla blir mer komfortabla ju mer aktien går upp och vill således köpa mer. Haha! Jag är bara bitter för att jag inte fattar att det verkligen är så...

Lyckades dock i alla fall gå lång 6K i AOIL på 100 kronor jämt i samma ögonblick som nyheten om att GSI upprepade köp och riktkurs 184 kronor. Att jag för en gång skull lyckades sälja hyfsat bra gjorde att dagen räddades från katastrof.

I övrigt konstaterar jag att jag har väldigt dålig impact på marknaden där ute, vilket ändå känns skönt, :) då de tre aktier jag tog upp i igår i min köplista inte gjorde något större väsen av sig. BWL  upp 0,6%, CAT B upp 2,46 (i paritet med index dock) och KAHL stängde ner 0,49%. Jag konstaterar dock att mitt köpråd i SAAB (11 nov och 14 nov) på 100 kronor gått hem ordentligt.


RSS 2.0