Får mycket frågor kring min tradingteknik...

...men jag kan i stort sett bara hänvisa till de inlägg jag skrivit på ämnet. Det handlar mest om att sitta framför skärmarna och se rörelserna och träna helt enkelt. Alla har sin stil och det gäller att hitta sin egen. Olika bolag passar olika bra. Exempelvis går det sällan bra för mig i verkstadsbolagen. Detsamma gäller bolag där tick sizen är liten (dvs. exempelvis TLSN).

Felet man ofta gör i början som trader är att det blir för likt vanlig aktieplacering, dvs. man har en uppfattning om ett bolag att det är billigt eller dyrt exempelvis och handlar därefter. Problemet är att intradag så påverkas handeln i aktier av så mycket mer än av den allmänna uppfattningen om den långsiktiga värderingen. Det kan vara så enkelt att en mäklare fått en stor köp eller säljorder som ska tas in under samma dag. Finns det inte så många att köpa av eller sälja till så kommer ordern att driva kursen. Nästa dag kanske kursen återgår till ett mer "normalt" läge igen.

En aktie som Sandvik har kanske gett en genomsnittlig avkastning de senaste 50 åren på 10-15% per år men faktum är att den relativt ofta rör sig hela 3-5% på en dag. Men alltså inte åt samma håll då hela tiden. Så mitt råd är att försöka koppla bort den egna uppfattningen om aktiens värdering intradag versus långsitkigt, ta mindre size och ta stoppen fort om det inte går åt det håll du tänkt. Det är bättre att i så fall ta en ny position på samma nivå om du tycker läget uppenbarar sig igen. 

http://bbtrader.blogg.se/2010/april/tradingskola-tradingstrategi.html

GSI nettoköpte EnQuest för första gången idag...

Om GSI fortsätter att vara på köpsidan i aktien de närmaste dagarna så kan vi nog förvänta oss en rekommendation snart.
Straight flush idag!Dagens fångst 28 april

Satan vilken dag - ner först på morgonen rejält (och jag var inte kort ett enda papper). Därefter upp med en väldig fart då jag långade på Skanska. Var bra upp i PEAB också men en dålig JM rapport förstörde till slut för mig. Hade tänkt ha kvar den någon dag men droppet på slutet fick mig att ändra uppfattning. AOIL ordnade sig hyfsat till slut trots att jag även där var upp under stora delar av dagen i den. All in all ca 27000 upp.

Kappahl fick sig en körare efter att Stockpicker köpt in den i referensportföljen.

//BB Trader

Felaktig redovisning i AOIL. Här ovan syns det rätta. Hade några overnight som strulade till det.
//BB Trader

Bringwell - Ett steg i rätt riktning!


Bra rapport från Bringwell

2010-04-28 14:24:23 - Cision, Sweden Bringwell International : Januari - mars 2010 - Intäkterna uppgick till 183,9 (213,7) MSEK - EBITDA uppgick till 22,8 (30,0) MSEK - EBITDA-marginalen uppgick till 12,4 (14,2) % - Resultat efter skatt uppgick till 5,5 (12,0) MSEK - Resultatet efter skatt justerat för avskrivning av immateriella tillgångar uppgick till 13,9 (20,1) MSEK - Kassaflöde efter rörelsekapitalförändringar uppgick till 6,4 (10,5) MSEK - Resultat per aktie uppgick till 0,02 (0,05) SEK - Resultat per aktie justerat för avskrivningar av immateriella tillgångar uppgick till 0,05 (0,08) SEK
---------------------------------------------------------------
Jag hade räknat med 170 MSEK i omsättning och EBITDA på under 20 MSEK och en VPA på 1 öre.
//BB Trader

Att ligga utanför FTSE 100 gör antagligen EnQuest omöjlig för fondförvaltare att ta in i portföljen!

Ännu ett bevis på att den stora utförsäljningen av aktier i EnQuest har lite med fundamenta att göra utan mer med att fondförvaltarna inte får ha dem i sina portföljer...
//BB Trader

PartnerTech - stark omsättning!

 • Omsättningen för jämförbara enheter sjönk med endast 3,1% jämfört med samma kvartal ett år tidigare. 557,4 MSEK jämfört med 575,9 MSEK.

 • Trots att omsätttningen för mekanikdelen sjänk med 50% så var alltså omsättningen endast 3% lägre. Detta förklaras av väsentligt högre volymer inom: CleanTech (upp 25%: 108,0 MSEK mot 86,1 MSEK) och Medtech and instrumentation (upp 10%: 108,8 MSEK mot 98,8 MSEK).

 • Industry och Defense and Martime fortsätter att ha det tufft men kostymen ska vara bättre anpassad nu i Q2 och framåt.

 • Den svenska delen gjorde en rörelseförlust på -2,4 MSEK (10,7 MSEK). Det framgår tydligt att hela det försämrade resultatet är hänförligt till enheten i Karlskoga.

 • Övriga Norden bidrog positivt med ett rörelseresultat om 3,7 MSEK (3,5 MSEK) vilket kommer till största delen från den finska delen. I norska Moss har man ju fortsatt att varsla personal under kvartalet.

 • Omsättningen ökade kraftigt i övriga enheter (179,1 MSEK jämfört med 147,8 MSEK samma period 2009). Dock var rörelseresultatet inte vad man hade önskat sig utan svagt negativt, -0,4 MSEK (-2,4 MSEK). Här tror jag dock att vi redan i Q2 kommer att få se ett kraftigt förbättrat resultat.

 • Sammanfattningsvis tror jag att omsättningen i Q2 kommer att ligga ungefär på samma nivå som i Q1 (560-590 MSEK) där de varsel som lagts under Q1 (25 personer i Karlskoga, 35 personer i Vellinge och 21 personer i Moss = totalt 81 personer) mot slutet av kvartalet kommer att ge en viss positiv resulteffekt. Till detta kommer också ett förbättrat resultat från att Myslowice-fabriken kommit igång på allvar samt att åtgärder tagna för England/Norge/Karlskoga ger viss effekt. Rörelseresultatet för Q2 bör hamna någonstans kring 5-7 MSEK. Från Q3 och framåt så ska vi kunna få rejäla marginalyft.

 • En möjlighet är ju också att det "städats" lite i Q1 för att nye VD:n ska ha större möjligheter att redovisa svarta siffror i Q2...


Dagens fångst 27 april

Mmm det är svåra tider på börsen - kraftiga negativa reaktioner på vad som verkar vara bra rapporter. Men det finns ju också de fall där ett initialt fall på rapportdagen följs av en rekyl dagen efter. Så var ju fallet med Alfa Laval idag och jag skulle tror att det kommer att ske med Boliden och Autoliv imorgon (om inte börsen faller ihop totalt). Försökte mig på alla möjliga bolag som ni ser, Concordia Maritime blev inget bra och i SSAB hamnade jag mitt emellan några datorer som körde A- och B aktien upp och ner (har aldrig kört den tidigare). I Billerud förvandlade jag en fin vinst i callen till en förlust.

Tog med mig lite AOIL overnigth men börjar väl bli lite smått nervös för att jag får realisera en förlust i den imorgon.

//BB Trader


HiQ visar sig än en gång värd sin premie

HiQ en favorit i IT-sektorn för mig kom in med ett resultat helt i linje med förväntningarna. Dock tror jag att de inofficiella förväntningarna på IT-bolagen har kommit ned lite inför rapporterna där vi ju fick se Tieto Enator komma in med en svagare rapport än HiQ. HiQ har ju kommit ned över 10% sedan toppnivåerna i mars och aktien borde kunna lyfta upp mot de nivåerna igen.


//BB Trader

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HIQ 1 KV: RESULTAT FÖRE SKATT 39,7 MKR (SME 39,4) STOCKHOLM (Direkt) It-konsulten HIQ redovisar ett resultat före skatt på 39,7 miljoner kronor för det första kvartalet (44,7).

Analytikerna hade räknat med ett resultat före skatt på 39,4 miljoner kronor, enligt SME Direkt.

Därmed blev resultatet 1 procent bättre än analytikernas konsensusestimat.
Nettoresultatet blev 28,4 miljoner kronor (32,7) och resultatet per aktie 0:55 kronor (0:63).

Väntat var ett nettoresultat på 28,8 miljoner kronor, eller per aktie 0:56 kronor.

Rörelseresultatet uppgick till 40,5 miljoner kronor (44,7), vilket gav en rörelsemarginal på 14,8 procent (15,0).

Analytikerna hade räknat med ett rörelseresultat på 39,3 miljoner kronor och en rörelsemarginal på 14,4 procent.
Omsättningen hamnade på 274 miljoner kronor (298). Det kan jämföras med analytikernas förväntningar på 272 miljoner kronor, enligt SME Direkt.

Vid periodens slut uppgick antalet medarbetare till 1.025 jämfört med 1.014 vid slutet av det föregående kvartalet, varav 930 medarbetare i tjänst mot 932 medarbetare vid slutet av föregående kvartal.

Dagens fångst 26 april


Skanska förstörde på slutet. Massivt säljtryck i aktien hela dagen. Jag hittade ingen särskild nyhet som skulle trigga utförsäljningen så jag betta på att det skulle vända nere kring 123-124 men det gjorde det visst inte. Gick kort SCA på rapport men täckte mig snabbt som tur var. Riktigt jojo dock. Vinsten i Ericsson var också på att jag gick kort. Likaså Sandvik. Tog även med mig 20K i TLSN overnigth på 49,95.

//BB Trader

Nu växlar EnQuest upp!


EnQuest - Halva bolaget omsatt

Badbollen kommer snart upp nu!
//BB Trader

Dagens fångst 23 april

Enda personen i Sverige som förlora pengar i verkstadsbolagen kanske? Har minskat förlusten i Nokia men är fortfarande back ;)
/BB Trader

Jobbar mig tillbaka...


Ändrade rekommendationer på Nokia

Det ska verkligen bli spännande att se var aktien tar vägen nu framöver. Kommer jag ha störst chans att lyckas genom att gå kort eller lång? Här är i alla fall rekommendationerna som kommit in idag.

 • JP Morgan sänker riktkursen för Nokia till 11:50 euro, motsvarande 110:50 kronor, från tidigare 14 euro. Rekommendationen är övervikt.
 • Societe Generale höjer rekommendationen för Nokia till behåll från tidigare sälj. Riktkursen höjs till 9:20 euro, motsvarande 88:40 kronor, från tidigare 8:50 euro.
 • Jefferies sänker rekommendationen för Nokia till underperform från tidigare behåll.
 • RBC Capital Markets sänker riktkursen för Nokia till 15 euro, motsvarande 144 kronor, från tidigare 16 euro. Rekommendationen är outperform.
 • Morgan Stanley sänker riktkursen för Nokia till 8 euro, motsvarande 76:80 kronor, från tidigare 10:80 euro. Rekommendationen är undervikt.
 • S&P Equity Research sänker riktkursen för Nokia till 12 euro från tidigare 14 euro. Rekommendationen är köp.
 • UBS sänker riktkursen för Nokia till 11:50 euro, motsvarande 110:50 kronor, från tidigare 14:50 euro. Rekommendationen är köp.

 • Citigroup sänker rekommendationen för Nokia till behåll från tidigare köp.
 • Nomura sänker riktkursen för Nokia till 10:60 euro, motsvarande 102 kronor, från tidigare 11:30 euro. Rekommendationen är neutral.

Se upp alla aktieägare i Nokia!

Gårdagen var en plåga. Hade lyckats rätt så bra i tradingen innan Nokia rapporten. Jag köpte SCA i callen på att Stora Enso kom med bra rapport och öppnade upp bra. Därefter skulle jag chansa såklart och tog in 2000 aktier i Nokia en minut innan rapport. Därefter brakade helvetet löst (som det alltid gör på Nokia rapporter) och ni ser ju själva resultatet. Efter ett djärvt drag, att ta in 45 000 aktier i ett svep nere kring 92,5 så lyckades jag i alla fall rädda upp ett -90 000 underläge till mer rimliga -45 000 SEK. Omsättningen var nog nytt rekord för mig på en dag också.

Jag kommer dock att bjuda på en revanschuppdatering kontinuerligt här på bloggen då jag vägrar låta mig besegras! Ni kommer få se mig stämma av mot de där 45 749 kronorna alltefterosm jag tradar i Nokia... Vänta bara!!!

//BB Trader


Stockpicker köper in EnQuest till referensportföljen

6000 aktier köper de in till referensportföljen nu på morgonen.
//BB Trader

Tradingskola? Tradingstrategi?

Har fått två frågor rörande min trading som jag tänkte besvara.

1. Är du självlärd när det gäller scalpingen och daytradingen?

Svar: Ja, jag har inte läst en enda bok om trading och har inte haft någon "lärare". Jag tror det är viktigt att hitta sin egen stil och inte försöka kopiera någon annans. Dock så har jag mycket tät kontakt med andra traders samt mäklare och analytiker för att få en "second opinion" på idéer (eller också ofta bli serverad idéer på positioner att ta).

2. Hej tycker att du är duktig på aktier. Hur daytradar du typ? Köper du aktier vid en bestämd kurs eller ta du det första bästa typ? Är det speciellt på morgonen du daytradar?

Svar: Det finns olika saker som kan initiera en trade. Min favorit är att slå på nyheter, dvs. att vara först att koppla en nyhet till en position i en aktie. Gårdagens trade i Björn Borg var en sådan trade. Jag hade också ett lyckosamt inhopp i Nokia den 25 mars efter att Qualcomm höjt prognosen, vilket var en trade på samma tema. Ofta så tar jag en position i morgoncallen och utfallet av den brukar ofta visa hur dagen i övrigt ska gå. Exemplet är att jag tog in Axis häromdagen på en bra rapport trots att den öppna väldigt mycket upp. Den skulle dock gå en 5-7 procentenheter till visade det sig.

Jag försöker också kika på olika tekniska signaler i aktier, glidande medelvärden, överköpta-översålda nivåer, cup and handle formationer och liknande. Jag ska dock medge att jag har ingen som helst kunskap i ämnet och är en riktig amatör. Det enda jag vet om detta är sådant jag tagit reda på via google.

Jag har också egenhändigt utvecklade excelsnurror som kan ge en indikation på att en viss aktie stänger konstigt i callen eller att substansrabatterna i investmentbolagen ligger ovan/under normala nivåer.

//BB Trader

EnQuest = Hetast på börsen?

I gårdagens Stockpicker rekommenderas köp av EnQuest! Riktkursen sattes till 14 kronor. Man skriver bland annat detta:

"EnQuest bildades nyligen genom sammanslagning av produktionsfält ägda av dels svenska Lundin Petroleum dels brittiska Petrofac. Sammantaget handlar det om sex stycken fält med en dagsproduktion som uppgår till 13 000 fat oljeekvivalenter. De totala reserverna (bevisade och sannolika, så kallade 2P) i det nybildade bolaget motsvarar ca 80 miljoner fat och utöver dessa finns det även ca 73 miljoner möjliga sådana (3P). Ovanstående bedömningen kan därtill visa sig vara något konservativ då exempelvis 16 miljoner fat som Lundin Petroleum själva betraktade som 2P-reserver av EnQuest klassas som enbart möjliga sådana, 3P."

"Att kursen pressas i dagsläget ser vi som förståeligt då detta är snarare regel än undantag vid den typen av ”sakutdelningar”. Många av Lundin Petroleums aktieägare är inte nödvändigtvis intresserade av aktierna i EnQuest och ser kanske en möjlighet att kliva av. Just den typen av omfördelningar brukar många gånger leda till ”initial rabatt” vilket vi tror är fallet beträffande EnQuest."


Det känns verkligen som att fler och fler har fått upp ögonen för aktien nu... Öhmans var först, därefter Carnegie och nu alltså Stockpicker. Ska bli intressant att se om även Privata Affärer eller Börsveckan kommenterar den i sina kommande nummer.

Kan också informera om att exempelvis Handelsbanken ännu inte har gjort någon analys av bolaget och således inte kan rekommendera sina kunder att köpa den...

//BB Trader

Dagens fångst 21 aprilGick åt skogen i rapporthandeln i Assa... Slog på direkt på rapporten och gick lång på 153,9. Fick därefter jobba mig tillbaka och fick ner förlusten till rimliga 10K. Dagens höjdpunkt var dock Björn Borg där jag gick lång på nyheten om att Bjäringer inte sålt sitt innehav. Det visade sig ge en fin vinst.


//BB Trader

EnQuest - Carnegie inleder med OUTPERFORM!

2010-04-21 12:48:54 - Nyhetsbyrån Direkt ENQUEST: CARNEGIE INLEDER MED OUTPERFORM STOCKHOLM (Direkt) Carnegie inleder bevakning av Enquest med outperform. Det framgår av en analys daterad den 21 april.

"Enquest fokuserar på Nordsjön och har tydliga tillväxtambitioner. Det strävar efter att expandera befintliga tillgångar och skaffa nya", skriver Carnegie.

Vidare radar Carnegie upp tre viktiga faktorer för företaget som: 1) oljepriset, 2) omvandling av betingade resurser, och 3) prospekteringsframgång.

Enquest avser också enligt Carnegie att göra förvärv i områdena kring sina befintliga tillgångar.

Vid beaktande av existerande, bevisade och sannolika reserver samt riskvärderade betingade resurser och prospekteringsförteckning, får Carnegie ett så kallat rättmätigt värde ("fair value") om cirka 1,7 miljarder dollar på Enquest, vilket motsvarar runt 16 kronor per aktie.

Ryktena fortsätter florera om bud på Bringwell

"En litet mindre - men snabbare - tilldragelse är norska Validus försäljning av dotterbolaget Esthetique. Affären beräknas vara klar inom två tre veckor och dra in cirka 350 miljoner kronor till säljaren. Åhléns, danska Matas och tyska retailbolaget Douglas är kvar och slåss om köttbiten. Låter kanske inte så intressant för svenska börsen, eller? Fel! Validus äger nämligen 58 procent av Bringwell o och slåss om köttbiten. Låter kanske inte så intressant för svenska börsen, eller? Fel! Validus äger nämligen 58 procent av Bringwell och vill plocka ut resten av bolaget från First North. - Problemet har varit finansieringen. Med 30 procents premie skulle det kosta 300 miljoner att knipa resten av Bringwell. Ett bud på bolaget ligger inte långt borta, säger en bankir med hängslen."

Från Affärsvärlden http://www.affarsvarlden.se/tidningen/article764532.ece

Gårdagens nyhet som rörde hur Bringwell förstärkte likviditeten tycker jag är positiv på följande sätt:

1. Att huvudägarna lånar ut pengar betyder att ingen av dem har för avsikt att kliva av inom en snar framtid
2. Spekulationer om en eventuell nyemission bör vara avslutade
3. Bolaget kan koncentrera sig på att öka försäljningen och stärka varumärkena istället för att bekymra sig över den finansiella situationen
4. Mindre aktieägares förtroende för ledningen ökar då detta innebär att ledningen har stort förtroende från storägarna samt banker och även f.d ägare till förvärvade bolag

Helt slut efter en sådan dag...

Vilken dag...säger man nästan alltid tycker jag men idag var verkligen en jobbig trading dag.
Började imorse med att gå på både TLSN och Axis i callen (Lång). Fick lite Axis på bra nivå men gick ur nästan direkt. Det hade räckt med att bara ha den positionen hela dagen...

TLSN blev ju en mardröm och jag tycker nog att den fick lite oförtjänt mycket stryk varvid jag behåller en del.

Trelleborg rasade lite innan lunch då ABG sålde. Jag gick in med mina första aktier på 53,25 men tog ut dem innan rapport. Sen slängde jag mig in igen för att som mest vara upp 23K. Sen gick man såklart på den igen och jag vara back i den ett tag. Det sista rycket i USA räddade mig dock...

I övrigt så handlade jag lite BWL efter de kommunicerat lite kring påfyllning av kassan. Jag gör ett separat inlägg om detta senare.

MTG kunde man ju ha hållit på lite längre om man säger så...

//BB Trader


Känns som att EnQuest fortfarande är ett rätt okänt case...

Att söka efter "enqest" i sidor på svenska på google genererar en länk till min blogg som första träff...
//BB Trader

Min långa portfölj...

Fick en fråga kring hur min långa portfölj ser ut och jag kan avslöja att den just nu ser ut så här:

PartnerTech 22%
Micro Systemation AB 24%
Bioinvent 7%
EnQuest 27%
Scribona 15%
Bringwell 5%

//BB Trader

Dagens fångst 19 april


Har jobbat lång hela dagen och kring klockan 16 så såg det ut att kunna bli en riktigt bra dag. Var upp ca 5K i Skanska innan det hela föll tillbaka på slutet. Behöll en del DORO då jag gillar bolaget och tycker att vi fick lite för dåligt betalt för reken i DI.

Imorgon vankas det TLSN rapport och enligt vad jag kan utläsa i blankningsstatistiken så är det många som hoppas på en dålig rapport. Blir den bättre än väntat så lär det dock bli lite rally då många ska täcka sig...

//BB Trader

Ålandsbanken om PartnerTech

Mycket PartnerTech just nu på bloggen men eftersom jag tycker det är ett intressant case (bortglömt av många) så gillar jag att skriva om det. Sitter precis och läser Ålandsbankens senaste analys av bolaget och det är intressant att se PartnerTech förvisat till "Reduce" kolumnen samtidigt som PartnerTech ligger högst upp i listan över bolag med lägst p/e 2011...

Man undrar ju lite över när banken i så fall ska ändra uppfattning om aktien då den verkar bli oerhört billig nästa år.

Jag ser också att PartnerTech är högt upp i listan över lägst EV/EBIT 2011 (7,1) samt högst upp i listan över lägsta EV/Sales 2011 (0,2). Ålandsbanken verkar också räkna med en omsättning kring 500 miljoner för Q1, en siffra som jag personligen tror att PartnerTech kommer att överträffa. Någonstans kring 550 miljoner tror jag på. Dessutom räknar Ålandsbanken inte med att Q1 bjuder på ett positivt EBIT något som jag också är mycket tveksam till.

Skulle vi vara i närheten av vad jag tror att PartnerTech kan prestera så är vi inte enbart långt i från det negativa scenario som Ålandsbanken målar upp utan också nära en rejäl uppgradering av bolaget vad det verkar...

//BB Trader

Recap cup and handle i PartnerTech

Den 8:e april postade jag ett inlägg om att PartnerTech var på väg att bryta sig upp genom 30 kronor. Aktien uppvisade en förvisso svag men ändå något som kunde liknas vid en cup and handle.
 För beskrivning av utseendet se detta inlägg:

  
samt inlägget som gjordes strax innan PartnerTech bröt upp här:


De som höll med om mitt påstående kan glädja sig åt en uppgång på 15,3% under en handelsvecka.
Här hittar ni även några tidigare inlägg om PartnerTech:


//BB Trader


Tillbaks vid skärmen lagom till callen...

Kom tillbaka till skärmarna klockan 17.20, lyckligt ovetande om de nyheter som fått börsen på fall under eftermiddagen. De traders som låg långa imorse för att sedan gå kort måste ju ha haft den bästa av dagar. Jag är ändå nästan glad att jag inte var med...

Långa på lite AOIL i callen som jag får ha över helgen. Tycker många oljeaktier fortfarande är undervärderade. Känns skoj att se PartnerTech snudda vid 34 kronor. Det ryck jag tyckte mig ana när aktien stod i 29 kronor i förra veckan kom lägligt.
//BB Trader

Morgontrade

Är som sagt på semester men fick in en snabb trade ifrån sängen imorse...
Orkade inte ge mig in i verkstadsrallyt utan såg istället att Borg gick ner mindre än utdelningen så jag gick kort några tusen.

Dagens fångst 15 april

Är för tillfället på skidsemester men hann med två småtrades idag. Tidigare i veckan har det dock kärvat rejält med tradingen där en misslyckad position i PA Resources samt i Trelleborg sved rejält. Jag skyller helt enkelt på att jag saknar full koll då jag inte sitter framför mina skärmar samt otur ;)

Varför Peter Lynch skulle gilla EnQuest...

Nedan en sammanställning över vilka saker Peter Lynch (min Wall Street favorit) kollar efter när han väljer aktier. Alla saker kanske inte passar in på EnQuest men flertalet. Jag tror att kriterie nummer 2, 6, 7 och 8 stämmer väl in och kommer att ge oss som kliver in på denna nivå en bra resa! Vad tycker ni?


1. The name is boring, the product or service is in a boring area, the company does something disagreeable or depressing, or there are rumors of something bad about the company--Lynch likes these kinds of firms because their ugly duckling nature tends to be reflected in the share price, so good bargains often turn up. Examples he mentions include: Service Corporation International (a funeral home operator--depressing); and Waste Management (a toxic waste clean-up firm--disagreeable).

2. The company is a spin-off--Lynch says these often receive little attention from Wall Street, and he suggests that investors check them out several months later to see if insiders are buying.

3. The fast-growing company is in a no-growth industry--Growth industries attract too much interest from investors (leading to high prices) and competitors.

4. The company is a niche firm controlling a market segment or that would be difficult for a competitor to enter.

5. The company produces a product that people tend to keep buying during good times and bad--such as drugs, soft drinks, and razor blades--More stable than companies whose product sales are less certain.

6. The company is a user of technology--These companies can take advantage of technological advances, but don’t tend to have the high valuations of firms directly producing technology, such as computer firms.

7. There is a low percentage of shares held by institutions, and there is low analyst coverage--Bargains can be found among firms neglected by Wall Street.

8. Insiders are buying shares--A positive sign that insiders feel particularly confident about the firm’s prospects.

9. The company is buying back shares--Buybacks become an issue once companies start to mature and have cash flow that exceeds their capital needs. Lynch prefers companies that buy their shares back over firms that choose to expand into unrelated businesses. The buyback will help to support the stock price and is usually performed when management feels share price is favorable.

EnQuest: Öhman inleder bevakning med OUTPERFORM

Nu på morgonen nås jag av nyheten att Öhman inleder bevakning av EnQuest med Outperform på aktien. De ser en uppsida initialt om ca 50% upp till 18 SEK.
//BB Trader

PartnerTech bryter igenom 30 kronor igen

Jag skrev ju om PartnerTech i förra veckan då jag tyckte mig ana ett utbrott genom 30 kronor. Idag kom det två triggers i aktien som fick detta att ske. Dels så kom Placera.nu med en analys som lockade till köp och dels så mäklades ett block om 100k tidigt i morse. Det känns som att inte borde vara så många aktier kvar av den post som varit till försäljning en längre tid varvid det kommer bli svårare för nya köpare att komma in i bolaget och kursen drivs högre.
//BB Trader

Okunnighet om Bioinvent

Läste precis en teknisk analys av Bioinvent i Börsveckan. De skriver att veckans rapport måste "bidra till ett genombrott av motståndet vid 38,75" för att nå närmare primärtrendens riktkurs om 45 kronor. Efter att sett vad som händer sist med Bioinvent på rapportdag så vill jag varna alla okunniga att rapporten är helt ointressant. Rapporter från bioteknikbolag är alltsom oftast helt ointresanta. Huruvida Bioinvent rapporterar ett positivt eller negativt resultat etc. är istort sett helt ointressant och försök absolut inte att, likt ett vanligt bolag, värdera Bioinvent med exempelvis ett hederligt p/e tal. Det viktiga för Bioinvents kurs är nyheter kring TB 402 studien som ska komma här framöver.
Slutsats: Sälj inte aktien bara för att resultatet per aktie möjligtvis ser ut att vara uselt på tisdag (om det nu gör det).
//BB Trader

Bringwell är värt risken enligt Börsveckan!

"Bringwell är värt risken" - så inleds dagens köprek i börsveckan av Bringwell! Mer än 50% uppsida.
"Bringwell fortfarande har en del kvar att bevisa, men värderingen är låg nog för att ett köp. Till p/e 10 är uppsidan mer än 50 procent givet att Bringwell når sina mål, vilket kan bli fallet redan nästa år. Den med is i magen kan invänta nästa rapport (28 april) som troligen inte visar på någon större förbättring operativt."
/Börsveckan 2010-04-11


Efter bokslutet för 2009 presenterades så föll kursen med ca 15% och har sedan dess legat still på nivåer kring 1-85-2,05. Kanske kan vi få en utbrytning från denna nivå redan imorgon?

//BB Trader

Börsveckan upprepar köp på Micro Systemation

I dagens Börsveckan så rekommenderas köp för Micro Systemation AB (MSAB). Ett utdrag nedan:

"Skulle MSAB kunna hålla lönsamheten över 30 procent i rörelsemarginal och tillväxten över 15 procent är aktien värd 27-28 kronor. Till detta ska fogas en småbolagsrabatt samt en rabatt för att företaget är något av ett enproduktsbolag på en hårt nischad marknad vilket höjer risken. Så med det med i beräkningen anser vi ändå att aktien har mer än 20 procents kurspotential till kursen 19,70. Vi rekommenderar Köp."

//BB Trader


Dagens fångst 9 april

April har börjat riktigt bra tradingmässigt och även om jag inte lägger upp fångsten här på bloggen varje dag så kan jag bjuda på gårdagens fångst som var riktigt god kan man säga.

Autoliv har varit pressad en längre tid och jag har tradat den från och till runt 370-375. Det har dock känts som att det skulle lossna och igår kom först en förvärvsnyhet som tillsammans med goda försäljningssiffror för bilbranschen i Kina fick riktig fart på aktien. Dock klev man av för tidigt som vanligt men det blev ändå en hyfsad vinst.


TLSN har pressats lite av bland annat utdelningen om 2,25 kronor häromdagen samt att det blivit officiellt att Cevian minskat sitt innehav. Igår var aktien måttligt upp jämfört med branschkollegan Tele2 (som var upp 2%). Innan callen långade jag på 50K och hoppades på det bästa... Det såg illa ut ett bra tag men ni ser själva vad som hände... :)


I SCA B hade bland annat HQB laddat på rejält och aktien var på väg att gå igenom glidande medelvärde (underifrån). Detta skulle såklart innebära en stark teknisk köpsignal för aktien och när det var en halvtimme kvar och aktien stod i 102,90-103,00 så tog jag in lite för att betta på att de skulle betala lite för att få den att stänga ovan 103,19 vilket den också gjorde.


Ha en skön helg! Nästa vecka är jag uppe i de svenska fjällen så det blir sparsamt med trading.

//BB Trader

Recap EnQuest

Det har nu gått tre dagar sedan då jag tipsade om EnQuest och att det inte verkade riktigt som att alla hade fått span på denna aktie. Då handlades den i 11,40. Nu är vi nästan en krona upp därifrån och jag och jag antar ett antal andra kan glädja oss åt en rejäl uppgång. Idag har också volymen varit fortsatt bra vilket också känns mycket bra.
//BB Trader

Cup and Handle i PartnerTech med sikte på 32-33 kronor

Ni som följt bloggen såg i ett tidigare inlägg hur jag beskrev den cup and handle som uppkommit i AutoLiv efter att aktien toppat på 345-350 kronor efter rapport för att sedan komma ner mot 310 för att därefter återigen ta sats uppåt. Aktien stod sedan och stampade innan den gjorde ett utbrott. Se inlägget här: http://bbtrader.blogg.se/2010/march/cup-and-handle-i-autoliv.html


Nu har vi ett liknande läge i PartnerTech (dock under väldigt dålig volym) där aktien också touchar det glidande medelvärdet.


//BB Trader

Artikel om PartnerTechs nya fabrik


Köpläge i EnQuest

Idag noterades EnQuest på börsen. Bolaget är en avknoppning från Lundin Petroleum och innehåller Brittiska oljetillgångar. För tillfället handlas aktien i 11,40 SEK vilket innebär att marknaden värderar bolagets oljereserver till futtiga 11 dollar fatet. Detta ska jämföras med att Lundin Petroleums kvarvarande oljereserver värderas till dryga 19 dollar fatet.
Oljebolagens reserver värderas i nuläget i genomsnitt till 20 dollar fatet och med tanke på att EnQuest tillgångar ligger i en stabil politisk zon så borde bolagets tillgångar värderas till minst detta. Detta skulle i så fall innebära att en mer rimlig kurs för EnQuest skulle vara kring 20 kronor.
//BB Trader

Niscayah och Tyskarna

Gårdagens stängningsaktivitetet från DBL var i alla fall det värsta jag sett på börsen. Hade man varit mer förberedd på det så hade man kunnat göra riktigt bra med pengar. Trots att jag på förmiddagen förberett ett excelark som skulle sortera ut de aktier som stängde konstigt så fick jag inte mycket gjort.

DOCK fick jag in en hel del Niscayah som de stängde ner rejält efter att hela dagen också varit pressad av stor utförsäljning. Aktien har handlats ner rätt så kraftigt efter rapporten för en månad sedan och börjar bli rätt så översåld.

Jag hoppas på en rekyl med riktkurs norr om 14,5 inom en vecka.
//BB Trader

RSS 2.0